kimber írta: ↑2019.02.06., szer. 07:06
hosszu írta: ↑2019.02.05., kedd 22:38
Smart845 írta: ↑2019.02.05., kedd 16:50
Én láttam ilyet valamelyik hazai High-End Shown.
Amikor ott jártam épp nem szólt.
Jót mosolyogtam rajta.
Te egy nagyon szerencsés ember lehetsz!
Miközben a konkrét hangsugárzót Japánon kívül sehol nem forgalmazzák (az európai JVC még csak nem is hallott róla), az E-bay-en és az Amazonon ugyanattól az egyetlen japántól lehet megrendelni bizonytalan szállítással horribilis áron plusz vám, plusz áfa, s ezen okokból Tokióban vásároltam meg, veled csak úgy "simán" szembejön egy budapesti kiállításon és ráadásul még mosolygásra is késztet.
Őszintén kezdelek irigyelni!
Szerintem ott lehet köztetek a félreértés, hogy annak idején a JVC csinált ebből a kis szélessávú dobozból woodcone hangszóróval mini hifi rendszereket is, amiket évekkel ezelőtt itthon is kiállítottak a hi-fi show-n. Sajnos nem volt bekapcsolva, ennek ellenére a kvalitásait el tudom képzelni, mert a lányomék ennek a sima membrános változatát hallgatják a szobájukban, és én is mindig elképedek milyen enegrikusan tud megszólalni ez a kis 5 cm-es egyutas dobozka. (korábban te is ilyet hallgattál)
https://prohardver.hu/hir/woodcone_hang ... c-tol.html
https://www.arukereso.hu/mini-hifi-c340 ... p79208659/
Elég drágák voltak egyébként ezek a fa membrános mini hifik is, utolsó ismert ára 132.990,-Ft 2015-ben az árukereső szerint. Ezt a fajta woodcone hangszórót a JVC már több, mint 10 éve gyártja.
Viszont a látszat ellenére ez nem ugyanaz, mint ami most neked van, a képeket elnézve a te hangfalad tényleg valami speciális kiadás lehet, nagyobb, masszívabb, merevebb házban. Biztos nagyon jól szól, gratulálok hozzá.
Köszönöm az információkat!
Az igazat megvallva nem láttam értelmét hogy fórumtársunkat megingassam hitében, de a többiek kedvéért egy kis plusz kiegészítés.
A JVC-nél ugyanaz az ember foglalkozott az egyutas kis dobozokkal, melynek első példánya (afféle nulladik verziója) az általad is említett, ősrégi, 5 cm-es membránátmérőjű "játékszer".
Az első műanyag membránt követte a kerámia (ami szintén sárga), majd a magnézium és ezután jött a fa. Állítólag a konstruktőr 26 évet szentelt a problémának, annak, hogy miként lehetne a legzeneibb és ugyanakkor elfogadhatóan "nagy" hangot kihozni a hangsugárzás szempontjából előnyös minél kisebb hangdobozból, minél kisebb (fa) membránátmérőből.
Többféle típus készült, melyeket a különféle típusjelzésben szereplő számokkal lehetett legegyszerűbben megkülönböztetni: 1-3-5-7, amiből az 1-3 viszonylag gyakori, az 5-7 az ára miatt már sokkal ritkább, a 9 pedig a végállomás, amiből nem lett tömegtermék.
Akit érdekel, eljön és meghallgatja (ez egy meghívás) - aztán majd kiderül hogy leereszkedő mosolygás, vagy paradigma váltás lesz az eredmény. :) Én mindenesetre elhatároztam, hogy elutazom Japánba és lerovom hálámat a tervezője sírjánál, akinek ez a hangdoboz volt élete végállomása.