Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 324
Kapcsolat:

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: vlaca »

fülelek írta:
2019.02.03., vas. 19:02
MQA - mókusvakítás
A Linn véleménye (de van még több ismert gyártó is, de őket mindenki ismeri és főleg elismeri)
https://www.linn.co.uk/blog/mqa-is-bad-for-music
A partner oldalon se “kis nevek” vannak, pl. dcs, mytek, MSB stb.

http://www.mqa.co.uk/customer/our-partners
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

fülelek írta:
2019.02.03., vas. 19:02
MQA - mókusvakítás
A Linn véleménye (de van még több ismert gyártó is, de őket mindenki ismeri és főleg elismeri)
A cikkben, az üzleti modellt szedi szét a szerző, és elismeri a hallgató oldalán elérhető előnyt "There is, of course, value to the listener in buying a studio master quality version of an album".
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Hozzászólás Szerző: fülelek »

MQA - mókusvakítás

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

RACPOWER írta:
2019.01.29., kedd 11:54
Tidal -t hallgatok.
Pro-ject s2 digital dacban gondolkodom.
Van e valakinek erről tapasztalata?
Laptop utáni MQA dekódolás miatt venném, tényleg az előfoka meg tud hajtani egy végfokot esetleg?

Blusound Node 2 is van még ugyebár ami ilyen elérhető kategória (M2 Young MK3 sajnos nem) nem tudom jobb e a hangja, meg a szabályzott kiemente milyen.

Ha valamelyikről van valakinek személyes tapasztalata szivesen várom. :smile29: :rolleyes:
Hu hát ezer megoldás létezik. Ha előfok nem kellene akkor elsőre én egy AQ Dragonfly RED-et mondanék, az tud MQA-t, és elég jól is szól. Ráadásul elég népszerű van általában használtan, és eladni is könnyen el lehet ha tovább akarsz lépni.
De tényleg ezer megoldás van igény, és pénztárca szab csak határt.

Mondjuk azért annyira nem biztos, hogy érdemes egyenlőre erre az MQA témára rámozdúlni, egyenlőre még relative kevés a felvétel, és az, hogy valami MQA még nem jelenti az, hogy jó is a felvétel, csak azt, hogy nagyobb felbontáson érhető el. De persze mindenki maga dönti el :smile29:
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

tottyi írta:
2019.02.01., pén. 13:04
Hi, tudnatok ajanlani valami egyszeru hasznalt ideilgenes DAC-ot amit aztan hamar el is tudnek adni? Annyi kell csak, hogy USB bemenettel es cinch kimenettel, kb olyan 50 ezer forintig de lehet olcsobb is. :)
5 ezerert jo lesz? pcm2704 USB dac. talan meg kaphato......
pcm2704 dac.JPG
pcm2704 dac.JPG (121.48 KiB) Megtekintve 3323 alkalommal
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Hozzászólás Szerző: kakaox »

tottyi írta:
2019.02.01., pén. 13:04
...USB bemenettel es cinch kimenettel, kb olyan 50 ezer forintig de lehet olcsobb is. :)
Segíts kérlek, mi az a cinch kimenet? Nem vágom.
Egyébként 50 ezer forintos (használt) DAC-on nem tudsz sokat bukni...ha csak el nem romlik :-)

Ajánlok egyet,Cambridge Audio Dacmagic... esetleg a Plus változat.
Ismerősömnek van egy ilyen és meglepő milyen sokoldalú és jó hangú készülék.
https://www.cambridgeaudio.com/en/produ ... magic-plus
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, tudnatok ajanlani valami egyszeru hasznalt ideilgenes DAC-ot amit aztan hamar el is tudnek adni? Annyi kell csak, hogy USB bemenettel es cinch kimenettel, kb olyan 50 ezer forintig de lehet olcsobb is. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4445

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

robi20064 írta:
2019.01.31., csüt. 23:38
kaef2 írta:
2019.01.31., csüt. 23:24
robi20064 írta:
2019.01.31., csüt. 23:02

Amit az SU-1-rol irtal azzal maximalisan egyetertek, az utobbi evek egyik legjobb ar/ertek aranyu DDCje, plane ha kap egy normalis linearis tapot is.
Nálam mondjuk kapott egy WireWorld Platinum OCC ezüst tápkábelt, egy szintén ezüst Platinum WW USB kábelt és elé egy Audioquest Niagara 1000 tápelosztót. Mivel csak a tévé hangra használom alapvetően, inkább nem nyúlnék bele. Kipróbáltam egy AudioQuest legolocsóbb csak 100cm-es HDMI kábelét mint I2S-t, és azt teljesen megfelelőnek éreztem hozzá, nem hiszem abból veszek másikat. Pedig a Platinum WW ezüst kábelek azért "szólnak" ha valami nem jól illeszkedik a rendszerbe. :smile53:
Kisertetiesen hasonlo a felallas :) Niagara 1000, UltraRendu, WW Platinum USB az SU-1-be, onnan WW Silver Starlight HDMI a DAC-ba. Mind a Rendu mind az SU-1 Sbooster Ultra-ra kotve.

Az viszont meg piszkal gondolatilag hogy milyen lehet az sMS-200 Ultra a Rendu-hoz kepest...
Nem nagyon lehet nagy különbség azt hiszem. Legalábbis DSD512-ig terjedően. A Rendu elméletileg támogatja a DSD1024-et is, az SMS200 még nem.

Viszont ami nálam elég jól működik az a a dual Niagara 1000 felállás :)

2 Niagara van egymásba kötve és elosztva rajta a különböző audio és informatikai eszközök.
Az Audience tápelosztók után az első olyan szűrő, ami esetében a 2 több és jobb. mint az 1 az a Niagara, az összes többi hasonló eszköz, ami nálam járt jelentősen megdöglesztette az életet a zenében, ha kettőt kötöttem össze.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2019.01.31., csüt. 23:02
kaef2 írta:
2019.01.31., csüt. 22:20
colop írta:
2019.01.31., csüt. 11:51
Megosztanék egy nem is olyan régi tapasztalatot:

Gondoltam egyet, és kipróbáltam azt, hogy a Roon szervert átköltöztettem a QNAP NAS-ról egy Windows 10-et futtató PC-re (i7, 8GB RAM, semmi extra hifi tuning), és beállítottam a PCM->DSD konverziót (6-7x sebességgel megy a 7th order) abból a kíváncsiságból, hogy mit tud a QB9 DSD DAC. (A NAS ereje erre alkalmatlan.) Az USB lejátszó maradt egyenlőre az SOtM SMS-200 a 4.55-ös firmware-rel.
Apró finomhangolást követően (a klippelés -5 dB-nél tűnt el teljesen, resync delay-t kellett változtatni) a zenére koncentrálva valami elképesztő megnyílást és pontosabban definált hangokat vettem észre. Nem hasonlítható egy kábelcseréhez, placebo kizárva, kb. mintha kategóriát lépett volna valami a láncban.

Hogy minek köszönhető, azt pontosan nem tudom, de ezek közül lesz valamelyik, vagy több együtt:
- erőssebb vas dolgozik a Roon server alatt;
- a DAC erőssége a DSD anyag használatával jön ki igazán;
- a konverzió jó hatással van a kapott hangra.

Egy biztos, nem csinálom vissza, sőt, upgrade van folyamatban 128-as DSD-re! :smile52:
SIkerült beüzemelni végre a nativ nem DOP DSD512 felkonvertálást Hqplayerrel a legtöbb erőforrást igénylő poly-sync algoritmussal is. Kellett hozzá ugye egy 18 Xeon magos iMac Pro, SMS200 Neo, mint Hqplayer NAA és az alább már bemutatott Holo Audio Spring 2 DAC, ami ugye R2R módban is tud DSD-t lejátszani. Bizony nagyon nagy levegő, stabilitás, nagy energiák, nagy terek jöttek elő bármilyen zenéből, mindegy volt hogy 44,1k vagy DSD256 felvétel esett a felkonvertálás áldozatául.
Két napig úgy tűnt, hogy a Singxer SU-1-el I2S csatlakozáson hajtva jobban szól, mint a belső USB, de aztán ez a DSD512 próbálkozás helyrette a dolgokat úgy érzem. A Singer viszont egészen fantasztikusan jó USB átalakító az I2S kimenetén keresztül. Ismét meg kellett állapítsam, annyi pénzért amennyibe került, nagyon jó vétel.
Amit az SU-1-rol irtal azzal maximalisan egyetertek, az utobbi evek egyik legjobb ar/ertek aranyu DDCje, plane ha kap egy normalis linearis tapot is.
Nálam mondjuk kapott egy WireWorld Platinum OCC ezüst tápkábelt, egy szintén ezüst Platinum WW USB kábelt és elé egy Audioquest Niagara 1000 tápelosztót. Mivel csak a tévé hangra használom alapvetően, inkább nem nyúlnék bele. Kipróbáltam egy AudioQuest legolocsóbb csak 100cm-es HDMI kábelét mint I2S-t, és azt teljesen megfelelőnek éreztem hozzá, nem hiszem abból veszek másikat. Pedig a Platinum WW ezüst kábelek azért "szólnak" ha valami nem jól illeszkedik a rendszerbe. :smile53:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

colop írta:

Gondoltam egyet, és kipróbáltam azt, hogy a Roon szervert átköltöztettem a QNAP NAS-ról egy Windows 10-et futtató PC-re (i7, 8GB RAM, semmi extra hifi tuning), és beállítottam a PCM->DSD konverziót (6-7x sebességgel megy a 7th order) abból a kíváncsiságból, hogy mit tud a QB9 DSD DAC. (A NAS ereje erre alkalmatlan.) Az USB lejátszó maradt egyenlőre az SOtM SMS-200 a 4.55-ös firmware-rel.
Apró finomhangolást követően (a klippelés -5 dB-nél tűnt el teljesen, resync delay-t kellett változtatni) a zenére koncentrálva valami elképesztő megnyílást és pontosabban definált hangokat vettem észre. Nem hasonlítható egy kábelcseréhez, placebo kizárva, kb. mintha kategóriát lépett volna valami a láncban.

Hogy minek köszönhető, azt pontosan nem tudom, de ezek közül lesz valamelyik, vagy több együtt:

Egy biztos, nem csinálom vissza, sőt, upgrade van folyamatban 128-as DSD-re! :smile52:
SIkerült beüzemelni végre a nativ nem DOP DSD512 felkonvertálást Hqplayerrel a legtöbb erőforrást igénylő poly-sync algoritmussal is. Kellett hozzá ugye egy 18 Xeon magos iMac Pro, SMS200 Neo, mint Hqplayer NAA és az alább már bemutatott Holo Audio Spring 2 DAC, ami ugye R2R módban is tud DSD-t lejátszani. Bizony nagyon nagy levegő, stabilitás, nagy energiák, nagy terek jöttek elő bármilyen zenéből, mindegy volt hogy 44,1k vagy DSD256 felvétel esett a felkonvertálás áldozatául.
Két napig úgy tűnt, hogy a Singxer SU-1-el I2S csatlakozáson hajtva jobban szól, mint a belső USB, de aztán ez a DSD512 próbálkozás helyrette a dolgokat úgy érzem. A Singer viszont egészen fantasztikusan jó USB átalakító az I2S kimenetén keresztül. Ismét meg kellett állapítsam, annyi pénzért amennyibe került, nagyon jó vétel.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3566
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

colop írta:

Egyszerű a válasz. A mai DAC-ok túlnyomó többsége DSD üzemmódban jobban szól (belül a PCM és a DSD D/A konverzió teljesen más alrendszer). Ha Roon-al (vagy HqPlayer-el, vagy Jriver-el) elvégeztetsz egy DSD felkonverziót, attól még nyilván nem kerül bele több zenei információ, nem "javítja fel" hangot, azonban így ki tudod használni a DAC-od jobb minőségű DSD konverzióját. Ez persze nem minden DAC esetén igaz, pl. a PSAUDIO és a Chord DAC-jai eleve úgy működnek, hogy belül történik egy DSD konverzió ha PCM jelet kap, ezekben csak DSD konverter áramkörök vannak, így az ő esetükben nincs értelme számítógéppel felkonvertálni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

colop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: colop »

Audio Linux | NAD S500i | Pink Faun DAC 2.32 | T+A PA 3000HV | Sonics Allegria | Synergistic Research | Gigawatt

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Tidal -t hallgatok.
Pro-ject s2 digital dacban gondolkodom.
Van e valakinek erről tapasztalata?
Laptop utáni MQA dekódolás miatt venném, tényleg az előfoka meg tud hajtani egy végfokot esetleg?

Blusound Node 2 is van még ugyebár ami ilyen elérhető kategória (M2 Young MK3 sajnos nem) nem tudom jobb e a hangja, meg a szabályzott kiemente milyen.

Ha valamelyikről van valakinek személyes tapasztalata szivesen várom. :smile29: :rolleyes:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2019.01.28., hétf. 13:14
kaef2 írta:
2019.01.28., hétf. 12:47
Nem, van két Dantes eszközöm is, a Ravennás Merging mellett. Továbbra is nagyon szeretem őket, de a Danteval nem lehet DSD-t átvinni, ez a Holo SPring 2 DAC meg a DSD felkonvertálásról szól, felesleges lett volna még a Dantét is idekeverni igy.
Köszönöm. Igen, a Dante protokoll, sajnos, behatárolja a lehetőségeket. Ettől függetlenül szivesen olvasom,
ha van új tapasztalatod.

Az Audinate AVIO interfésze nagyon jól szuperálnak, ha valaki olcsó de jó számítógépes hangot szeretne, számítógép függetlenül egy Ethernet hálózaton és nem akar 96 kHz feletti feldolgozással foglalkozni. Kb 160-170 euro plusz 3-5 e ft egy PoE inzerter hozzá. Sima, jól hallgatható hang, amolyan vintage módon.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2019.01.28., hétf. 13:05
kaef2 írta:
...ez a Holo SPring 2 DAC meg a DSD felkonvertálásról szól...
A vicces ebben az, hogy gyakorlatilag a teljes multibites alrendszert parkolópályára állítod! Igazán lehetne egy csak DSD-re alkalmas verzió is, barátságosabb áron!!!
Végül is gyakorlatilag van ilyen, a Holo Cyan létezik csak DSD verzióban is. Az is létrás és kevesebb mint fele annyiba kerül, mint a Spring 2 KTE L3 ami nekem van.

https://www.magnahifi.com/en/webshop/product/holo-cyan

Szállítással együtt is kijön 1200 euroból, az nagyon baráti érte szerintem. Mondjuk ez csak max DSD256 kompatibilis, ettől feljebb az adatai szerint nem megy. De a DSD265 konverzió még sokféle, kevés magos CPU-s gépen elfut a Hqplayer alatt is, a DSD512 vagy neadejisten a DSD1024 már erőgépeket kíván meg, vagy nagyon sok maggal vagy Cuda kompatibilis GPU-val.

Szemben a korábbi DSD konvertálásokkal, mostanra már nem érzem azt a laposodást, álmosságot, mint korábban oly sokszor a PCM-DSD konvertálás következményeképpen. Még Dream Theatre, Led Zeppelin vagy egy Steely Dan is nagyon energikusan tud szólni, mondjuk az impulzus átvitelre optimalizált poly-sinc-shrt konvertálással például.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

kaef2 írta:
Nem, van két Dantes eszközöm is, a Ravennás Merging mellett. Továbbra is nagyon szeretem őket, de a Danteval nem lehet DSD-t átvinni, ez a Holo SPring 2 DAC meg a DSD felkonvertálásról szól, felesleges lett volna még a Dantét is idekeverni igy.
Köszönöm. Igen, a Dante protokoll, sajnos, behatárolja a lehetőségeket. Ettől függetlenül szivesen olvasom,
ha van új tapasztalatod.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4338

Hozzászólás Szerző: juliush »

kaef2 írta:
...ez a Holo SPring 2 DAC meg a DSD felkonvertálásról szól...
A vicces ebben az, hogy gyakorlatilag a teljes multibites alrendszert parkolópályára állítod! Igazán lehetne egy csak DSD-re alkalmas verzió is, barátságosabb áron!!!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2019.01.28., hétf. 10:55
kaef2 írta:
2019.01.27., vas. 22:53
A DANTE kísérletek ideilenesen, vagy végleg félbeszakadtak?
ferenc.png
:D

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

kaef2 írta:
2019.01.27., vas. 22:53
A DANTE kísérletek ideilenesen, vagy végleg félbeszakadtak?
ferenc.png
ferenc.png (37.7 KiB) Megtekintve 3001 alkalommal
:D
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

b_t írta:
2019.01.27., vas. 22:42
Jól értem használod a HQPlayer hangerőszabályzását mint teljes értékű hangerőszabályzó (kvázi szoftveres előfok)?
Igen, most kísérletként, de régebben sokat használtam, főképpen az iFi DAC-okkal. Nagyon jól működött.

Jelenleg, mióta lett hozzá egy rendes 48V-os lineáris táp, az említett Roger Mayer 456 Tape Simulatort használom előfokként és persze egy nagyon picit "szinezem" is a hangot vele, de tényleg csak nagyon picit.

https://www.roger-mayer.co.uk/456.htm

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

Jól értem használod a HQPlayer hangerőszabályzását mint teljes értékű hangerőszabályzó (kvázi szoftveres előfok)?
http://carbon4copy.blogspot.com/

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2019.01.23., szer. 08:36
nadtom írta:
2019.01.22., kedd 23:32
kaef2 írta:
2019.01.22., kedd 20:50

A Merging Hapi egy abszolúte filléres, inkább ipari, mint audiofil alkatrészekből megépített professzionális ADC/DAC és mégis valami olyat hozott ki belőle a tervező gárda, amivel az ezt a fórumot olvasgatók többsége biztosan nagyon boldog lenne.
Melyik a legjobb dac, amit eddig hallottál?
Ez nehéz kérdés... Talán a mostaniak közül Merging Hapi, illetve az ebből átépített audiophile verziója, a Merging NADAC.

A régiek közül az Altmann Atttraction DAC illetve az MSB egy régebbi modellje.

Furcsamód a Merging nem NOS és nem R2R, az Altmann és az MSB viszont NOS és az MSB R2R is.

Ha végre ki tudom DSD512-vel is a HQPlayerrel próbálni, akkor a Holo Spring 2-nek is jó esélye lesz, ahogy hallom bejáródni. HQPlayer felkonvertálás nélkül még nincs ezek szintjén (persze az emlékezet csalóka dolog), de azért közelít. Az biztosan elmondható a Holoról, hogy ennyire bejáratás igényes DAC-ot még biztosan nem hallottam, nagyon sokat változott a hangja egy éjszaka alatt is, talán a sok ezüst drót meg a nagy kondik tehetnek róla.

Én most az USB bemenetéről használom egy nem audio célú 18 magos iMac Próról, amin millió dolog fut zenehallgatás közben (vagy egy SoTM SMS200 Neorol, mint Ethernet - USB interfaceről). Ha már úgy érzem bejáródott kipróbálom majd egy olyan belül OCXO clockolt über high-end audio PC-vel is (csak a HQplayer NAA linux ISO-t futtatva rajta), amiben van egy Pink Faun - féle I2S kimenetes PCIe kártya is, még ha az némileg limitálja is majd a mintavételezési opciókat, azt hiszem kb az az forrás, amivel ki tudja magát futni.

Arra biztosan jó a Holo, hogy lehetőséget adjon a kisérletezésre. Persze zenehallgatásra is szuper. Ma hajnalig hallgattam rajta a Bugge Wesseltoft össszest, nagyon halkan és nagyon jól esett.
Néhány további nap járódás után, és kipróbálva az összes NOS és nem NOS módot (ez utóbbiból van egy pár), továbbá megadva a módját kábelezésileg (minden kábel Wireworld Platinum OCC ezüst, az összes hálózati, XLR interkonnekt és USB is, Wireworld az összes Ethernet kábel is, aktiv hálózati elemek lineáris tápról mennek), valamint kipróbálva előfokkal és anélkül is csak a Roon és a Hqplayer hangerőszabályozását használva, elmondhatom hogy fokozódik a helyzet.

AZ OS módokban kb egyenértékű a Merging Hapival. Úgyis hogy 44k-t küldök be és ráhagyom a szerkezetre az OS-t és úgy is, hogy a HQplayerrel valamilyen közbülső értékre konvertálom fel. Akkor persze csak ha PCM-t PCM OS-sel és DSD-t DSD OS-sel. Ha PCM- DSD-t vagy DSD-PCM-et hagyok a gépre az nem olyan, mint a Mergingnél.

Ha viszont NOS módban küldök ki a HQplayerrel poly-sync-shrt módon akár PCM-et, akár DSD64 vagy DSD128-at DSD256-ra konvertálva, az bizony már nagyon egyértelműen levegősebb, mélyebb, magasabb és nagyon folyékony és sima. Jobban az mint az említett bármelyik DAC-kal korábban.

Előfok nélkül, közvetlenül a Quested aktiv stúdió monitorba csatlakoztatva a Hqplayer hangerő szabályozásával egy kicsit még minden simább lesz, picit nő a "tere", viszont veszít az életteliségéből és fluiditásából egy picit. Visszakötve az előfokként használt Roger Mayer szalaghang szimulátort, megjön az élet és a "hús", kicsit több élvezet lesz a zenészek előadásában, mintha nekik is jobban esne zenélni. Egy nagyon picit visszább jönnek a hangfal közé, kevésbé válnak le róla, picit szűkül a "tér", de ez csak olyan zenéknél érezhető, főképpen klasszikusnál, ahol valós előadást élőben vettek fel valós térben, a hagyományosabb soksávos stúdió felvételeknél egyáltalán nem szignifikáns a tér pici beszűkülése és azért is bőven kárpótol az energia, ami viszont egyértelműen megjelenik igy.

Egy 18 Xeon magos egyáltalán nem audio célú iMac Proról hallgatom, amin millió dolog fut, közben gőzerővel dolgozom rajta, ami a jelenleg divatos felfogás szerint a sok és kis helyen használt processzoroktól meg 16 GB-os nagy grafikus kártyától nagyon rosszul kellene, hogy szóljon. De bizony nagyon jól szól.

A jövő héten majd kipróbálom az SoTM SMS200 Neoval és egy modifikált SMS200 Neo Ultrával is, ez utóbbinak ráadásul "femto" órajel generátora van, ami kimenetként is használható és hozzá fogok clockolni egy ethernet switchet, végül is egyszer élünk. Meglátjuk hogy a minden audio pc-s szabálynak ellentmondó iMac Pron mennyit tud javítani. Ha annyira fontos az audio PC amennyire ezt mostanában hinni szokás, akkor még óriásiak lehetnek a tartalékok.

Vagy nem. leborulok.gif

Volt még egy nagyon meglepő tapasztalatom, amit még nem írok le, mert emésztenem kell. Meg amúgy is lehet, hogy a kábelezéses topikban lenne a helye. Majd még meglátjuk.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3340
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

kaef2 írta:
2019.01.23., szer. 18:22
GTomi írta:
2019.01.23., szer. 13:30

miért lehet, miért fontos az, hogy kihangsúlyozzák az "ezüst kábel" -t ?
Tőlük kellene megkérdezni, de alapvetően 3 eset lehetséges szerintem:

- Úgy gondolják, hogy a minőséghez kellenek az ezüst kábelek
- Marketing szempontból fontosnak tartják
- A kábeleket a Siltech és a Shunyata biztosítja és esetleg ők (vagy egyikük) kérték, hogy ez legyen kihangsúlyozva
1. Jól gondolják.
2. Talán csak hangsúlyozzák az igényességüket ezzel.
3. A Shunyata réz kábeleket gyárt. A Siltech kábeleinek nagy része valóban ezüst és ezüst/arany összetételű, de gyárt réz kábeleket is nem is keveset. Ha bárki biztosítana kábelt nekik reklám célból, akkor a gyártó nevének elhallgatása nulla reklám értékkel bírna.

Szerintem roppant egyszerű a dolog: bizonyos szint felett nem megkerülhető a csúcsminőségű ezüst kábelek használata.

Az ezüst önmagában nem garancia a jó hangra, de nagyobb a potenciál benne, mint a rézben. Rézből is lehet nagyon jó hangú kábeleket csinálni, sokkal jobbakat, mint számos gyártó ezüst kábelei, de a legmagasabb minőséget csak ezüst kábelekkel lehet elérni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
2019.01.23., szer. 13:30
kaef2 írta:
2019.01.23., szer. 09:00
A DSD256 felvételek kapcsán idéznék magamtól egy másutt leirt ajánlásomat, a 2X HD nevű cég fantasztikus felvételei kapcsán:

... Ilyen a technológia amit használnak:
Analog Recording Equipment: Nagra-T Tape Recorder modified with high-end tube playback electronics, wired with OCC silver cable from the playback head direct to a Nick Doshi tube head preamplifier
Digital Converters: Merging Technologies Horus"

Tőlük kellene megkérdezni, de alapvetően 3 eset lehetséges szerintem:

- Úgy gondolják, hogy a minőséghez kellenek az ezüst kábelek
- Marketing szempontból fontosnak tartják
- A kábeleket a Siltech és a Shunyata biztosítja és esetleg ők (vagy egyikük) kérték, hogy ez legyen kihangsúlyozva

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: GTomi »

kaef2 írta:
2019.01.23., szer. 09:00
A DSD256 felvételek kapcsán idéznék magamtól egy másutt leirt ajánlásomat, a 2X HD nevű cég fantasztikus felvételei kapcsán:

... Ilyen a technológia amit használnak:
Analog Recording Equipment: Nagra-T Tape Recorder modified with high-end tube playback electronics, wired with OCC silver cable from the playback head direct to a Nick Doshi tube head preamplifier
Digital Converters: Merging Technologies Horus"

Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”