Ebben a formában ez a kijelentés barokkos tulzás. Elsőként tisztáznod kellene, mit jelent a nagyságrend. Ha mondjuk fullhd és uhd az egy nagyságrend, akkor az oppo natív 1080p-ből natív 8k vagy esetleg 16k képet csinál?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nekem egy oppo 105D van meg egy Egreat is a 4K lejátszáshoz.
Sima HD filmen az oppo nagyságrendekkel jobb képet ad.
Sima HD filmen az oppo nagyságrendekkel jobb képet ad.
Igaz, nálunk ill. Európában baromi drága, Amcsiban ~30-40%-al olcsóbb, köszönhetően az európai forgalmazónak.
Akik itt vettek Oppo-t, inkább nekik lehet bosszantó, hogy jóval magasabb áron mennyire nem tud többet.
Aztán persze jönnek a bizonygatások, hogy de, aztán meg mégsem annyira, aztán meg ... i tak dalse.
Én nem dühöngök, mert nem veszek Oppo-t 4-5-10x áron, mint pl. egy Himedia vagy Egreat vagy egy Pana/Sony uhd bd lejátszó.
Igaz, nálunk ill. Európában baromi drága, Amcsiban ~30-40%-al olcsóbb, köszönhetően az európai forgalmazónak.
Akik itt vettek Oppo-t, inkább nekik lehet bosszantó, hogy jóval magasabb áron mennyire nem tud többet.
Aztán persze jönnek a bizonygatások, hogy de, aztán meg mégsem annyira, aztán meg ... i tak dalse.
Tessék itt van, lehet velük telefonon is értekezni nagyon készségesek...winzsolt írta: ↑2019.01.28., hétf. 14:16Üdv. Mitsubishi HC7000 projektorhoz szeretnék izzót rendelni gyárit, vagy gyárival megegyező minőségűt, de annyi féle webshop van a világban, nem tudom hogy melyik árul tányleg jó minőségű izzót. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, konkrét webáruház is jöhet!
https://www.projektoros-lampa.hu/lampak/
"Az igazi barát szemből támad."
Volg itt korábban ajánlás, keress rá/vissza. De Batyo fórumtárstól is érdeklődhetsz.winzsolt írta: ↑2019.01.28., hétf. 14:16Üdv. Mitsubishi HC7000 projektorhoz szeretnék izzót rendelni gyárit, vagy gyárival megegyező minőségűt, de annyi féle webshop van a világban, nem tudom hogy melyik árul tányleg jó minőségű izzót. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, konkrét webáruház is jöhet!
Üdv. Mitsubishi HC7000 projektorhoz szeretnék izzót rendelni gyárit, vagy gyárival megegyező minőségűt, de annyi féle webshop van a világban, nem tudom hogy melyik árul tányleg jó minőségű izzót. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, konkrét webáruház is jöhet!
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Lehet, hogy kicsit elhamarkodott lépés?Csutka írta: ↑2019.01.27., vas. 21:04Most rengetegen lecserélik az Epson9300-as projektort Epason9400-ra.thxfan írta: ↑2019.01.27., vas. 20:56Ez az egész mozi biznisz arról szól, hogyan lehet minél silányabbat óriási haszonnal adni, akár az élet többi területén minden mást, hahó, fogyasztói társasdalom van.
Ha már projektoros topic, a négykánál minél élesebb képet szeretnénk, érdekes módon a DLP projektorok DMD mérete ezzel homlok egyenest szembe megy. Régebben egy Benq W5000-be is belerakták a 0,95-t, egy Samu A600-ba a 0,65-t, most ugyan ezekbe a kategóriákban egyel kisebbet tesznek. No persze nem a nagyobb profit miatt..., ha jól gondolom akkor ez más alkatrészek, többet között az optika méretbeli csökkenését (olcsósítását) is magával hozza. Persze más téren biztosan volt fejlődés, de nem hiszem, hogy szoftveresen kiváltható lenne a hardver.
Ehhez mit szólsz?
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1211
Kicsit témánál maradva. Használ valaki XBox konzolt média és lemez lejátszásra? Van rá Kodi is, meg egyéb médiaplayer alkalmazás is. Én próbáltam a PS4 - Denon 1713, illetve PS3-Onkyo 809 BD lejátszókkal összevetni, lemeznél semmi különbséget nem tapasztaltam képben és hangban sem, de a Sony média része nem játssza le a HD hangokat és csak FAT32-re formázott HDD-t, pendriveot kezel, emiatt nem jó.
Az XBox one X elég combosnak tűnik, alkalmas lehet ez normális minőségben 4K anyagok lejátszására ilyen paraméterekkel?
Az XBox one X elég combosnak tűnik, alkalmas lehet ez normális minőségben 4K anyagok lejátszására ilyen paraméterekkel?
- Csatolmányok
-
- x box.jpg (326.62 KiB) Megtekintve 2486 alkalommal
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
.
- thxfan
- Beköltözött

Semmit, mit kellene? DLP párti vagyok és maradok
10.1 Auro3D
-
Csutka
Most rengetegen lecserélik az Epson9300-as projektort Epason9400-ra.thxfan írta: ↑2019.01.27., vas. 20:56Ez az egész mozi biznisz arról szól, hogyan lehet minél silányabbat óriási haszonnal adni, akár az élet többi területén minden mást, hahó, fogyasztói társasdalom van.
Ha már projektoros topic, a négykánál minél élesebb képet szeretnénk, érdekes módon a DLP projektorok DMD mérete ezzel homlok egyenest szembe megy. Régebben egy Benq W5000-be is belerakták a 0,95-t, egy Samu A600-ba a 0,65-t, most ugyan ezekbe a kategóriákban egyel kisebbet tesznek. No persze nem a nagyobb profit miatt..., ha jól gondolom akkor ez más alkatrészek, többet között az optika méretbeli csökkenését (olcsósítását) is magával hozza. Persze más téren biztosan volt fejlődés, de nem hiszem, hogy szoftveresen kiváltható lenne a hardver.
Ehhez mit szólsz?
- thxfan
- Beköltözött

Komolyan nem értem ezt a korlátolt látásmódot egyeseknél
, többen ész érvekkel és tudományosan "alátámasztva" leírták, hogy nincs Mikulás, ennek ellenére többen állítják, hogy de bizony van
.
Ez az egész mozi biznisz arról szól, hogyan lehet minél silányabbat óriási haszonnal adni, akár az élet többi területén minden mást, hahó, fogyasztói társasdalom van.
Mivel Onkyo nagykövet Úr is beköszönt
, érdemes megnézni pl. az 5010-es és a mai csúcs RZ3100 belsejét, lehet csak nekem tűnik fel, de érzék némi megépítettségbeli eltérést a korábbi modell javára, pedig árban kb. ua. mindkettő.
Az Opponál sem értem a csodálkozást, megalapozta a hírnevét, így már nyilván könnyebb eladni bármit is. Egy céget meg így szokás beborítani, hogy az utolsó nagy dobásba beletesznek minden addigi hasznot, nem kivenni amit még lehet, persze...
A HDMI kábel témába nem folynék bele ismét, had heverje ki a látók tábora az elmúlt napok termését
.
Ez az egész mozi biznisz arról szól, hogyan lehet minél silányabbat óriási haszonnal adni, akár az élet többi területén minden mást, hahó, fogyasztói társasdalom van.
Mivel Onkyo nagykövet Úr is beköszönt
Az Opponál sem értem a csodálkozást, megalapozta a hírnevét, így már nyilván könnyebb eladni bármit is. Egy céget meg így szokás beborítani, hogy az utolsó nagy dobásba beletesznek minden addigi hasznot, nem kivenni amit még lehet, persze...
A HDMI kábel témába nem folynék bele ismét, had heverje ki a látók tábora az elmúlt napok termését
10.1 Auro3D
Telat csak mint szintén prémium márkat hoztam fel...
Ha vígasztal azert mert van egy Oppod nem ugyan az mintha lenne egy Tesla model S-ed!
Ne szívd mellre, nem személyes támadás!
Gondolom közgazdasági tankönyvekben is le van írva, árképzést is oktatják hogy kell a prémium dolgokat árazni, pozicionálni. Ez nem csak az Oppora de az almás termékekre, Teslara akármire is vonatkozik.....
Az XLR csatlakozó nagyon jó, és meg is szűri a felhasználók körét. De akinek nincs rá szüksége miért vegyen ilyen készüléket.
Hangban egészen biztos magasan veri a kisebb keszülékeket, meg sok egyéb szolgáltatásban.
Elképzelhető hogy stabilitásban, frlhasználásban is sokkal felhasználó barátabb. Akár csak pl. a Kaleidescape.
Az egész hobbynk egy pazarlás a legtöbb ember számára. Mivel akár egy vidéki ház ára is benne áll sokaknak. De autó ára többünknél.
Itt változnak az igények ugyan annál a felhasználónál is sokszor. Van aki egyre komolyabban tolja, van aki kezd kifarolni a drága kütyükből....
Egyébként még a múltkorihoz, Te is csak a netről veszed az infókat hogy a chipekről hogy mint állapodtak meg az Opponál ( aminek a valóság alapja ketséges mint írtad). Marketingesek meg jól tudnak eladni mindent. Akár a tárgyalás alatt lehet hogy csak annyi volt hány darabot fognak nekik szállítani, mennyiért...
Cinemadness leírása persze hogy nem esik jól az embernek, de ettől meg igaz lehet (én elhiszem). Nem feltétlen esne jól ha a képembe dörgölnék hogy a Cerutti öltönyöm mennyibe áll meg vagy ugyan ezt adják más markanév alatt sokkal olcsobban csak a jobb oldali dobozból veszik ki a cimket amit belevarnak sor végén... Persze az enyem Cerutti és boldog vagyok benne...
Ettől függetlenül nem mondom hogy nem fordult meg a fejemben egy Oppo lejátszó vasárlása korábban. Nem ítélek el senkit emiatt, úgy ahogy az almás telefon vagy Tesla tulaj, Q7-es vezetőt sem. Egy R8--at szívesen tulajdonolnék még ha tudom hogy nem gazdaságos, túlárazott, stb.!
-
Csutka
Ne már!Lemmy9 írta: ↑2019.01.27., vas. 17:26Persze lehet vicces degradáló jelzővel illetni, értem én a poént, de írtam, hogy nálam nincs látható különbség S905 box és az Oppo 103 között.
Ugyanígy séróból elutasíttatnak az olcsó megoldások, ami itt a menőzés alapja.
Miért ne lehetne egy pár ezer forintos gépnek jó, vagy azonos képe? Miért?
Mert nincs tele a gépház, meg nincs XLR, (ami minek is?) meg mittomén mi.
Hová jutunk?
Akinek itt OPPO-ja van az menőzik?
Ne írjál már baromságokat!
Az XLR-t nem írom le, hogy micsoda. Ha nem tudod, akkor nincs értelme koptatni a billentyűzetet.
Én írtam lehet akár jobb képe is.
Miért kell ezen rugózni?
De vegyél egy soundbar-t! Szuper az is. Szerintem beépített médialejátszós is van.
Azzal is lehet mozizni és ezt nem gúnyolódva írom. Tényleg van tök jó!
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Ebből a megállapításból, kimondottan /és leírtan is / csak a tapasztalat hiányzik.PJani írta: ↑2019.01.27., vas. 15:29Eszembe jutott vmi régi a mikroökonómia könyvből olvasgatva itt a vitát: a prémium temékek előállításának az alaptézise hogy a vevőkör kb. 5%-a hajlandó jelentős felárat fizetni ha nem azt kapja mint a tömeg. Ez lehet valós magas igény és lehet presztízs is. A gyártók ezért jól elkülönítik és megkülönböztetik ezeket a termékeket így a tulajdonos is ezt érzi és tudja éreztetni. Ezek a temékek valós ára a töredéke mint amit kifizetnek értük , pusztán az exkluzivitás az ami miatt megéri ez ennek a vevőkörnek.
Magyarán a jó minőségű árut megfelelő hipe-pal többszörös áron el lehet adni mint amit valójában ér. Jó példa az Audi Q7 vagy Bmw x6, stb. És persze az Oppo, Panasonic, Cambridge lejátszó.
Igen van benne minőségi DAC, xlr csati, jó táp de valójában nem tud többet 10x egy Himedia q5 pro-nál vagy 30x egy s912-es boxnál. Ez utóbbit azért írtam mert kiváncsiságból vettem egy s912-es boxot és CE-vel semmi különbség nincs a Himedia javára de nem tudtam mondjuk összehasonlítani egy Oppoval (akkora különbség képminőségben nem lehet a Himedia és z Oppo között sem). Ezzel nem azt mondom hogy az s912 jobb mint az Oppo csak én nem tartozom abba az 5%-ba aki ad egy lejátszóért ennyit pláne hogy perpill ki sem tudom használni 2 gyerkőc mellett..:-)
-
Csutka
Köszi, hogy leírtad a miért nem veszek OPPO-t topikba a saját álláspontodat!

Eszembe jutott vmi régi a mikroökonómia könyvből olvasgatva itt a vitát: a prémium temékek előállításának az alaptézise hogy a vevőkör kb. 5%-a hajlandó jelentős felárat fizetni ha nem azt kapja mint a tömeg. Ez lehet valós magas igény és lehet presztízs is. A gyártók ezért jól elkülönítik és megkülönböztetik ezeket a termékeket így a tulajdonos is ezt érzi és tudja éreztetni. Ezek a temékek valós ára a töredéke mint amit kifizetnek értük , pusztán az exkluzivitás az ami miatt megéri ez ennek a vevőkörnek.
Magyarán a jó minőségű árut megfelelő hipe-pal többszörös áron el lehet adni mint amit valójában ér. Jó példa az Audi Q7 vagy Bmw x6, stb. És persze az Oppo, Panasonic, Cambridge lejátszó.
Igen van benne minőségi DAC, xlr csati, jó táp de valójában nem tud többet 10x egy Himedia q5 pro-nál vagy 30x egy s912-es boxnál. Ez utóbbit azért írtam mert kiváncsiságból vettem egy s912-es boxot és CE-vel semmi különbség nincs a Himedia javára de nem tudtam mondjuk összehasonlítani egy Oppoval (akkora különbség képminőségben nem lehet a Himedia és z Oppo között sem). Ezzel nem azt mondom hogy az s912 jobb mint az Oppo csak én nem tartozom abba az 5%-ba aki ad egy lejátszóért ennyit pláne hogy perpill ki sem tudom használni 2 gyerkőc mellett..:-)
-
Csutka
Ugye tudod, hogy az OPPO befejezte a gyártást?
Nézd meg az OPPO 95/105/105D/205 belsejét! Azért raktak bele anyagot is. Nézd meg a többit!
Vannak hasonló kategóriás gépek.
Egy Pioneer UDP-LX800 az 800 ezer forintba kerül.
Esetleg egy Primare?
De miért ne lenne a legjobb? Azért, mert cinemadness azt írta egy magyarországi fórumon?
A képminősége is szuper, de itt lesznek jobbak új chippekkel.
Lehet akár szappantartó méretűek is jobbak lesznek, de abba meg nem tudsz lemezt tenni, nincs USB DAC, fejhallgató kimenet, XLR kimenet és a többi.
Ha meg veszel egy óccsó lemezes lejátszót, akkor ott meg jön a cinavia, nem tud mindent lejátszani és az előbb felsoroltak közül megint néhány.
Ha meg ugyanolyat akarsz, vagy jobbat, mint az OPPO, akkor az bizony drágább lesz!
SZVSZ
Ne dühögj! Az Oppo tulajok elegedettek a lejátszóval, mást meg ne érdekelje. Bőven elég ha pont a fogyasztók elegedettek!
Az ára szerint szerint ez a legjobb vagy mégsem?
Ebben szerintem az a dühítő, amit az Oppo művel az árazásával illetve amit a baromi drága ára sugall.Csutka írta: ↑2019.01.26., szomb. 18:00A hozzáértő a neten olvasottak alapján írt, semmilyen konkrét gyári infó nincs.
Ez számodra, aki nem is vagy OPPO tulaj - dühítő.
Szerintem az OPPO és a Mediatek mérnökei kicsit jobban konyítanak a témához az itteni szakértőknél.
Amit összehoztak az mindig is szuper volt. Lehet persze savazni a karosszékből és lehet, hogy a 6 ezer forintos kütyü is jobb bizonyos téren.
Az ára szerint szerint ez a legjobb vagy mégsem?
Van egy Alpha (director cut 1h35') című filmem, kísérleti HEVC kódolással. Alap DD5.1 hang, semmi extra. 990mega. Eddig ez a rekorder.Tonyka írta: ↑2019.01.26., szomb. 14:47Érdekes dolgok ezek, tegnap néztem a Polar című filmet, 1080p kemény 5.7GB mérettel. Konkrétan majdnem lemászott a kép a vászonról. Lehet papíron gyenge összetevőkből van, én akkor is penge képet láttam. Igaz a film nagy része erősen túlszaturált színekből építkezik.
Vannak jelenetek ahol simán észrevenni, de a film nagy részében bizony keresni kell a különbséget a huszongigáshoz képest. A laikusnak elsőre tuti nem tűnik fel.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

- Értékelés: 113
Sosem adna ki ilyen infót hivatalosan, erre valók a SM, AVSHD és hasonló tesztek, illetve capture. Igazából a lényeg, hogy érthetetlen módon nem éri el egy Bicu vagy Bili minőségét. Persze történhetett FW módosítás, rá lehetne újra nézni...Csutka írta: ↑2019.01.26., szomb. 19:08Engem az érdekel, hogy hivatalos forrásból származó információt tudsz nekem mutatni arra, hogy az OPPO a legrosszabb algót használja? Az OPPO, vagy a Mediatek chip leírásában ilyen szerepel? A chroma és az egyéb felkonvertálásnál használt is érdekelne. PÜ-ben is jöhet, ez már tényleg nem vág ide.Cinemadness írta: ↑2019.01.26., szomb. 18:34Saját tapasztalat alapján írtam. A képeken látottak semleges tulajtól nyomatékosítanak, és te is 5 perc alatt megvizsgálhatod az említett teszttel, color space menüt keresve, nem kell senkinek szakértőnek lenni. És persze igazad van, képminőség nem egyenlő bandinggel, clippinggel és a többivel, de legalább van különbség, pontosan az, amit kerestél! Továbbá az is igaz, hogy lesz szórás, egyik ebben, másik abban lesz jobb. Hab a tortán, hogy amiben az OPPO rosszabb, az pont natív lejátszáskor tűnik ki, de kidobni nem kell.
![]()
Kicsit a vetített képhez talán kapcsolódik.
Melyik a jelenleg kapható, vagy hamarosan várhatóan megjelenő legjobb képminőséget tudó médialejászó, ami 4K lejátszásra is a legjobb és melyik az ezt kihasználó legjobb képminőséget produkáló projektor 1,5M forintos új árig?
Mit érdemes vásárolni? Melyiket tudjátok ajánlani?
Nem csak OPPO, az összes soc-ra érvényes a korlátozott hardveres erő, ami miatt nem lehet rajtuk nagyobb minőségi ugrást jelentő algoritmust futtatni. Gondolj bele, egy mai modern algó beállítástól függően (mókolástól mentesen) kihasználhatja egy RX 580-as VGA szinte teljes kapacitását!
4k>4k-ra szerintem szinte mindegy mit veszel, olyan kicsi különbségek lesznek, hogy amit úgy érzel illik a rendszeredbe. Ha sok HD>UHD up lesz régi filmek miatt, akkor szinte csak PC jöhet szóba. Vetítőtőből adott határig én is UHZ65-öt vennék, de csak ha nem zavaró számodra a Dynamic Black. DB nélkül 1,100:1 a kontrasztja.
-
Csutka
Engem az érdekel, hogy hivatalos forrásból származó információt tudsz nekem mutatni arra, hogy az OPPO a legrosszabb algót használja? Az OPPO, vagy a Mediatek chip leírásában ilyen szerepel? A chroma és az egyéb felkonvertálásnál használt is érdekelne. PÜ-ben is jöhet, ez már tényleg nem vág ide.Cinemadness írta: ↑2019.01.26., szomb. 18:34Saját tapasztalat alapján írtam. A képeken látottak semleges tulajtól nyomatékosítanak, és te is 5 perc alatt megvizsgálhatod az említett teszttel, color space menüt keresve, nem kell senkinek szakértőnek lenni. És persze igazad van, képminőség nem egyenlő bandinggel, clippinggel és a többivel, de legalább van különbség, pontosan az, amit kerestél! Továbbá az is igaz, hogy lesz szórás, egyik ebben, másik abban lesz jobb. Hab a tortán, hogy amiben az OPPO rosszabb, az pont natív lejátszáskor tűnik ki, de kidobni nem kell.
Kicsit a vetített képhez talán kapcsolódik.
Melyik a jelenleg kapható, vagy hamarosan várhatóan megjelenő legjobb képminőséget tudó médialejászó, ami 4K lejátszásra is a legjobb és melyik az ezt kihasználó legjobb képminőséget produkáló projektor 1,5M forintos új árig?
Mit érdemes vásárolni? Melyiket tudjátok ajánlani?
- Cinemadness
- Nincs visszaút

- Értékelés: 113
Saját tapasztalat alapján írtam. A képeken látottak semleges tulajtól nyomatékosítanak, és te is 5 perc alatt megvizsgálhatod az említett teszttel, color space menüt keresve, nem kell senkinek szakértőnek lenni. És persze igazad van, képminőség nem egyenlő bandinggel, clippinggel és a többivel, de legalább van különbség, pontosan az, amit kerestél! Továbbá az is igaz, hogy lesz szórás, egyik ebben, másik abban lesz jobb. Hab a tortán, hogy amiben az OPPO rosszabb, az pont natív lejátszáskor tűnik ki, de kidobni nem kell.Csutka írta: ↑2019.01.26., szomb. 18:00A hozzáértő a neten olvasottak alapján írt, semmilyen konkrét gyári infó nincs.
Ez számodra, aki nem is vagy OPPO tulaj - dühítő.
Szerintem az OPPO és a Mediatek mérnökei kicsit jobban konyítanak a témához az itteni szakértőknél.
Amit összehoztak az mindig is szuper volt. Lehet persze savazni a karosszékből és lehet, hogy a 6 ezer forintos kütyü is jobb bizonyos téren.