Gondolom azért Optoma lenne a két projektor és nem BenQ...
Érdekes összehasonlítás lenne mondjuk a nagyon népszerű Epson 9300 és 9400 projektorral.
Egy olyat szívesen olvasnék tőled!
Gondolom azért Optoma lenne a két projektor és nem BenQ...
Halkan mondom, hogy ez pont a "nehéz" eset volt, mivel a 2560pixeles géhez írt script-nek először 5160pixel méretre kellett FELSKÁLÁZNIA a képet. Az egyszerű skálázás (tapasztalataim szerint) akkor "bukik" a legnagyobbat, amikor kicsi a skálázási arány. Itt csupán 33% nagyítás kellett és bilineáris algoritmust kellett használni, mert csak az volt elég gyors ahhoz, hogy másodpercenként 24 képet átskálázzon közel 15 megapixel felbontásra.Cinemadness írta: ↑2019.01.25., pén. 10:41Talán Pali említette anno, hogy a gyári nvidia VGA skálázói, amit a rezgős cucchoz alkalmazott mit produkálnak egy tisztességes algóval szemben.
Hasznos tájékoztató!Cinemadness írta: ↑2019.01.25., pén. 10:41Kiemeltem 2 képalkotó eljárást, a többibe nem hinném, hogy van értelme belemenni, de ezért sem igaz az állítás, hogy: Ugyanazt kell tudnia minden lejátszónak, HTPC-nek és a többinek.
Cinemadness írta: ↑2019.01.25., pén. 10:41Köszi a választ!![]()
Meg annyit hogy hangban detto nincs semmi jelentősége a HDMI kábel minőségének, vagy az valami más miatt befolyasolhatja a hangminőséget. Csupán a tisztánlátás végett!
Köszi!

Nagyon nem, hiszen a szoftveres (és ezáltal hardveres) rész kizárhatatlan, mivel a gyári BD lemezek 4:2:0-ba tömörített infót tartalmaznak. A Luma/fényerő térkép: 1920x1080 pixel, ezzel szemben a Chroma szín infó/színtérkép: 960x540 felbontású. Utóbbi esetben a létező összes lejátszó hardver elvégzi valamilyen formában a csökött 1080p jel chroma felskálázását. Maga a folyamat és annak képminőségre értendő végeredménye házimozi-videotech szempontból ahány lejátszó, annyiféle lesz, erős függésben resample algoritmusoktól. Nyilván minél jobb az algoritmus, annál szebb a chroma térkép "találgatás" végeredménye.Csutka írta: ↑2019.01.22., kedd 20:52Miért is?
Bemegyaz egyes, kijön az egyes. Mi lenne e különbség? Digitális átvitel!!!
Ha nem jön ki, akkor nincs kép.
Eddig mindenki ezt bizonygatta.
Természetesen a szoftveres mókányolások kikapcolva.
Ugyanazt kell tudnia minden lejátszónak, HTPC-nek és a többinek.
Akkor viszont a forrásanyag van "elcseszve". Azt is emberek által írt szoftverek kódolják ... amelyekben hibák is vannak. Sportszerű nehezítés! :-)
A DTS-ben vannak olyan kódolási paraméterek, amelyeket szabadon választ ki az, aki a hangot összetömöríti. Lehet, hogy egyes dekóderek (pl. egy szoftveres hiba miatt) "allergiásak" egyes tömörítési paraméterekre, azaz elrontják a dekódolást akkor, ha ezek be vannak kapcsolva. A dolog azért "problémás" mert a megkapott adatblokk egyébként teljesen rendben van, az ellenőrző összegek is stimmelnek, tehát a dekóder JÓNAK ítéli az adatokat, ezért is kísérli meg a dekódolásukat. A probléma tehát ekkor NEM magukkal az adatokkal, hanem a dekódoló szoftver hibás működésével van. Ezért SEM pl. a HDMI kábel okolható. Ugyanez a hangsáv simán szólhat tökéletesen egy másik lejátszón, amelyikben nincs benne a fent említett szoftveres hiba.MGMART írta: ↑2019.01.23., szer. 15:42Szoktam letölteni előzeteseket a https://thedigitaltheater.com/ -ról ahol PCM , Dolby Digital és DTS hangsáv is választható a letöltött trailer alá.A letöltött digitális jel ( hang és kép) hdmi-n jut el a processzorba a médialejátszóból.Ami gáz hogy sok esetben a többcsatornás DTS hansáv átmegy ,szól is csak torz.A többi hibátlan.Akkor most hogy van ez ,kérdezem tisztelettel mindenkitől akinek ötlete van rá?
Szoktam letölteni előzeteseket a https://thedigitaltheater.com/ -ról ahol PCM , Dolby Digital és DTS hangsáv is választható a letöltött trailer alá.A letöltött digitális jel ( hang és kép) hdmi-n jut el a processzorba a médialejátszóból.Ami gáz hogy sok esetben a többcsatornás DTS hansáv átmegy ,szól is csak torz.A többi hibátlan.Akkor most hogy van ez ,kérdezem tisztelettel mindenkitől akinek ötlete van rá?gyulaipal írta: ↑2019.01.23., szer. 13:28
- A HDMI kábel azért nem számít, mert (normál esetben) tömörített (ac.3, DTS, stb.) adatok mennek át rajta és a kitömörítés előtt a fogadó eszköz (az adatokban levő hibaellenőrző kód, ellenőrző összeg, "CRC") segítsétével meggyőződik róla, hogy egyetlen adat sem tér el az eredeti értékétől (azaz csak hibamentes adatblokkot tud kitömöríteni a fogadó fél). Ha az adatokban hiba van, akkor a kitömörítést meg sem kísérli az eszköz (borzalmas digitális zaj is lehetne a végeredmény, ami egy másodperc alatt tönkretehetné a hangfalakat) ezért ezt NEM kockáztatja meg a dekódoló egység, így ekkor semmit nem hallunk. A sikeresen kitömörített hang csak hibamentes bemeneti adatokból származhat, így viszont már tökmindegy, hogy az adatok (drága vagy olcsó) HDMI kábelen, LAN-on, USB-n vagy rádióhullámokon (Wifi) jutottak el a fogadó oldal bemenetére. A lényeg, hogy az adatok hibamentesek. Ha ezek után valaki elhiszi, hogy egy pendrive-on hazavitt mp3 muzsika jobban szól, mint ha ugyanazt email-ben küldte volna haza ... nos, akkor én tovább nem vitatkozom.

Nem erről van szó. Úgy értettem, hogy elég értékes hozzászólások születtek több témában, amik itt fognak maradni. Aki pedig a másik témában keresi majd, annak nem fogja kidobni a kereső..Tonyka írta: ↑2019.01.23., szer. 14:51Sosem ertettem ezek a hozzaszolasokat. Lehet tartani valamilyen szinten egy - egy topik tartalmat. Kerdeznem toled, amikor beszelgetsz az eletben, mondjuk a munkadrol, nem szoktal elkanyarodni a tematol? Ha beszelgetsz csak 100%-ban az adott temat erinted? Ha valaki veletlen bekerdez mas ugyben akkor megmondod neki most nem errol beszelunk, menj mashova. Sztem termeszetes, h sokszor tobb temat erintunk beszelgetes kozben. Alapveto emberi tulajdonsag, legalabb is en igy tapasztaltam eddig meg. Egy beszelgetest nem lehet teljes egeszeben kordaban tartani. Sem az eletben, sem egy forumon.
Sosem ertettem ezek a hozzaszolasokat. Lehet tartani valamilyen szinten egy - egy topik tartalmat. Kerdeznem toled, amikor beszelgetsz az eletben, mondjuk a munkadrol, nem szoktal elkanyarodni a tematol? Ha beszelgetsz csak 100%-ban az adott temat erinted? Ha valaki veletlen bekerdez mas ugyben akkor megmondod neki most nem errol beszelunk, menj mashova. Sztem termeszetes, h sokszor tobb temat erintunk beszelgetes kozben. Alapveto emberi tulajdonsag, legalabb is en igy tapasztaltam eddig meg. Egy beszelgetest nem lehet teljes egeszeben kordaban tartani. Sem az eletben, sem egy forumon.

Kár hogy soha nem lesznek átmozgatva a helyükre ...Már említettem, hogy csináltam egy pár festett falat vászonnak is, olcsó megoldásnak, ideiglenesen jó volt, kb olyan, mint egy kínai vászon, ami sima fehér pvc. De fodesznél volt az, hogy megcsináltuk az általam festett bútorlapot, vetítővászonnal való beborítását. Képeket is csináltam, bár tudjuk, hogy a valóságot nem adja vissza teljesen, de azért így is látni valamit.
Az Oppo jó képben, de rommá lehet verni egy f@sza HTPC-vel, hangban rejlik a fő erőssége, meg az egyszerű viszonylag stabil működésben, és a lemez használatban. Van köze a vetítéshez, a projektor által kibocsájtott képet látom rajta. Nem nagy durranás az anyaga valóban. Teljesen passzív anyag, egy semleges textúrával. Szégyenlem roppantul, de egyelőre ez van.
Jó ideig festett felületem volt, először fal, de utána készítettem gipszkartonból, utóbbinak simább volt a felülete. Egyedül fix helyfoglalásával volt gondom. Mivel nappaliban vagyok, így nem túl esztétikus a hatalmas fehér keretezett felület. Ezért lett motoros vászon, nem zavarkodik ha nincs használva. Gyakorlatilag aki akarja az el tudja teljesen tüntetni. Ha jól elkészíti a festett fal felületét nem lehet másképp nagyon mellé lőni vele. Ellenben a vászonnál is vannak ramaty felületek ha nem figyel az ember. Láttam már csillogóst, sőt volt is. Mintha homokszemcsék csillogtak volna, nagy fényerejű jeleneteknél látszott, illetve olyan hatása volt mintha grízes lenne a kép. Pöndörödhet a széle, ezért kell a feszített szálas. Valószínűleg simán ellenék a festett fallal is ha nem foglalná a helyet.
Hát persze, nagyon valószínűgyulaipal írta: ↑2019.01.22., kedd 23:53Ennek az az oka, hogy a mészről (gyakorlatilag) irány- és hullámhossz-függetlenül verődik vissza a fény ... ezért a meszelt fal fényvisszaverési tulajdonságait tekintik a szakemberek "etalonnak" és egyébként a "gain" fogalmának is pont ez a definíciója (gondolom ezt eddig is tudtad).
Hát ... ebben különbözik a véleményünk. Ezt természetesen NEM tudom (és nem is lehet) bizonyítani, de:
Legalább képben leszünkTSanyi írta: ↑2019.01.22., kedd 22:14Nyugi! Kapsz majd rendes választ is biztos hamarosan akár osszciloszkópos képet a videójelről, stb. Van itt elég szaki. Legalább megtanuljuk végre.Csutka írta: ↑2019.01.22., kedd 21:48Nemrég valaki nagy mellénnyel írta - ez szakmai fórum, nehogy már ilyen hülyeségeket írjatok.
Na most megtudtam, hogy a vászon az szar és a fehér fal a tuti - jajj.
Plusz egy liter pisi és egy liter víz csőbe töltése után ugyanaz fog kijönni a másik végén - jujj.
Hát, csajok ez férfimunka volt!
Én akkorákat röhögök egyébként minden beíráson - jó móka!
![]()

A HDMI kábel színre, kontrasztra stb. gyakorolt (nem)hatása mérhető, szerintem nem fog elmaradni a tudományos bizonyítás Pali részéről, ha már így ekézitekCsutka írta: ↑2019.01.22., kedd 21:48Nemrég valaki nagy mellénnyel írta - ez szakmai fórum, nehogy már ilyen hülyeségeket írjatok.
Na most megtudtam, hogy a vászon az szar és a fehér fal a tuti - jajj.
Plusz egy liter pisi és egy liter víz csőbe töltése után ugyanaz fog kijönni a másik végén - jujj.
Én akkorákat röhögök egyébként minden beíráson - jó móka!
![]()