Köszönöm. Igen, a Dante protokoll, sajnos, behatárolja a lehetőségeket. Ettől függetlenül szivesen olvasom,
ha van új tapasztalatod.
Köszönöm. Igen, a Dante protokoll, sajnos, behatárolja a lehetőségeket. Ettől függetlenül szivesen olvasom,
A vicces ebben az, hogy gyakorlatilag a teljes multibites alrendszert parkolópályára állítod! Igazán lehetne egy csak DSD-re alkalmas verzió is, barátságosabb áron!!!
Nem, van két Dantes eszközöm is, a Ravennás Merging mellett. Továbbra is nagyon szeretem őket, de a Danteval nem lehet DSD-t átvinni, ez a Holo SPring 2 DAC meg a DSD felkonvertálásról szól, felesleges lett volna még a Dantét is idekeverni igy.
Igen, most kísérletként, de régebben sokat használtam, főképpen az iFi DAC-okkal. Nagyon jól működött.

Néhány további nap járódás után, és kipróbálva az összes NOS és nem NOS módot (ez utóbbiból van egy pár), továbbá megadva a módját kábelezésileg (minden kábel Wireworld Platinum OCC ezüst, az összes hálózati, XLR interkonnekt és USB is, Wireworld az összes Ethernet kábel is, aktiv hálózati elemek lineáris tápról mennek), valamint kipróbálva előfokkal és anélkül is csak a Roon és a Hqplayer hangerőszabályozását használva, elmondhatom hogy fokozódik a helyzet.kaef2 írta: ↑2019.01.23., szer. 08:36Ez nehéz kérdés... Talán a mostaniak közül Merging Hapi, illetve az ebből átépített audiophile verziója, a Merging NADAC.
A régiek közül az Altmann Atttraction DAC illetve az MSB egy régebbi modellje.
Furcsamód a Merging nem NOS és nem R2R, az Altmann és az MSB viszont NOS és az MSB R2R is.
Ha végre ki tudom DSD512-vel is a HQPlayerrel próbálni, akkor a Holo Spring 2-nek is jó esélye lesz, ahogy hallom bejáródni. HQPlayer felkonvertálás nélkül még nincs ezek szintjén (persze az emlékezet csalóka dolog), de azért közelít. Az biztosan elmondható a Holoról, hogy ennyire bejáratás igényes DAC-ot még biztosan nem hallottam, nagyon sokat változott a hangja egy éjszaka alatt is, talán a sok ezüst drót meg a nagy kondik tehetnek róla.
Én most az USB bemenetéről használom egy nem audio célú 18 magos iMac Próról, amin millió dolog fut zenehallgatás közben (vagy egy SoTM SMS200 Neorol, mint Ethernet - USB interfaceről). Ha már úgy érzem bejáródott kipróbálom majd egy olyan belül OCXO clockolt über high-end audio PC-vel is (csak a HQplayer NAA linux ISO-t futtatva rajta), amiben van egy Pink Faun - féle I2S kimenetes PCIe kártya is, még ha az némileg limitálja is majd a mintavételezési opciókat, azt hiszem kb az az forrás, amivel ki tudja magát futni.
Arra biztosan jó a Holo, hogy lehetőséget adjon a kisérletezésre. Persze zenehallgatásra is szuper. Ma hajnalig hallgattam rajta a Bugge Wesseltoft össszest, nagyon halkan és nagyon jól esett.

1. Jól gondolják.kaef2 írta: ↑2019.01.23., szer. 18:22Tőlük kellene megkérdezni, de alapvetően 3 eset lehetséges szerintem:
- Úgy gondolják, hogy a minőséghez kellenek az ezüst kábelek
- Marketing szempontból fontosnak tartják
- A kábeleket a Siltech és a Shunyata biztosítja és esetleg ők (vagy egyikük) kérték, hogy ez legyen kihangsúlyozva
Tőlük kellene megkérdezni, de alapvetően 3 eset lehetséges szerintem:GTomi írta: ↑2019.01.23., szer. 13:30miért lehet, miért fontos az, hogy kihangsúlyozzák az "ezüst kábel" -t ?kaef2 írta: ↑2019.01.23., szer. 09:00A DSD256 felvételek kapcsán idéznék magamtól egy másutt leirt ajánlásomat, a 2X HD nevű cég fantasztikus felvételei kapcsán:
... Ilyen a technológia amit használnak:
Analog Recording Equipment: Nagra-T Tape Recorder modified with high-end tube playback electronics, wired with OCC silver cable from the playback head direct to a Nick Doshi tube head preamplifier
Digital Converters: Merging Technologies Horus"

miért lehet, miért fontos az, hogy kihangsúlyozzák az "ezüst kábel" -t ?kaef2 írta: ↑2019.01.23., szer. 09:00A DSD256 felvételek kapcsán idéznék magamtól egy másutt leirt ajánlásomat, a 2X HD nevű cég fantasztikus felvételei kapcsán:
... Ilyen a technológia amit használnak:
Analog Recording Equipment: Nagra-T Tape Recorder modified with high-end tube playback electronics, wired with OCC silver cable from the playback head direct to a Nick Doshi tube head preamplifier
Digital Converters: Merging Technologies Horus"
Ez nehéz kérdés... Talán a mostaniak közül Merging Hapi, illetve az ebből átépített audiophile verziója, a Merging NADAC.nadtom írta: ↑2019.01.22., kedd 23:32Melyik a legjobb dac, amit eddig hallottál?
Melyik a legjobb dac, amit eddig hallottál?kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:50A Merging Hapi egy abszolúte filléres, inkább ipari, mint audiofil alkatrészekből megépített professzionális ADC/DAC és mégis valami olyat hozott ki belőle a tervező gárda, amivel az ezt a fórumot olvasgatók többsége biztosan nagyon boldog lenne.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 20:39De logikusan mi következik ebből? Nagy esélyel a kapcsolás lehetett az erősítő gyenge pontja. Meg persze sok minden más... senki nem állította hogy ez egyszerű, de azt se állítsuk hogy nem kellenek minőségi alkatrészek.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:31
Anno vagy 20-25 éve, építettem egy 45 triódás 4 dobozos, 4 tápos dual mono erősítő párt. Egy módosított Loftin White kapcsolásút. Mindenből a legdrágább alkatrészt kapta, amorf magos Tamura trafókkal és fojtókkal, Elna és Black Gate kondikkal, RCA monoplate 45 triódákkal, nem sorolom fel az összes alkatrészt, megadtam a módját közel egy használt Ongaku árát érte az összalkatrész költsége és vagy 3 éveb a beszerzés, meghallgatás, módosítás és az újabb beszerzések. Aztán amikor összeveszett Kondo és Qvourtrup megvehettem a valaha készült 3 db Kageki erősítőjéből az egyiket. Kevesebbért mint az én erősítőm alkatrészköltsége volt. Nagyon sokkal jobb volt az AN. Egy regényt lehetne irni róla, hogy milyen módon.
Azóta nem igazán hiszek abban, hogy az alkatrészek önmagukban garanciát jelentenek bármire.
Sajnos nem ilyen egyszerű az élet.
Igen idézőjelbe akartam tenni eredetileg, de elmaradt, jogos észrevétel, csupán azt gondoltam jelezni, hogy figyelemreméltó a fejlődése mostanában.
SZVSZ amíg őrület (értsd = egyedül üdvözítő út), addig bizony az.
Nálam hetekig tart sajnos mire határozott véleményem lesz. Nem sürget semmi. Általában.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 21:14Tehát nincs kategória különbség... aminek azért kéne lennie ha ez a Holo tényleg jó.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:46Azt a kérdést, hogy jobb-e nem lehet kivülállóként más helyett megválaszolni sajnos.
Ezt a döntést csak mindenki magának tudja meghozni.
Ha valakinek van annyi pénze, amibe a Holo kerül, nem kell neki beépített előfok és fejhallgató erősítő, akkor jó az esély, hogy a Holo nagyon hosszú távra minden igényt kielégít majd (főképpen ha van egy HQplayere is egy erős audio PC-n).
Neked pl jobban tetszik?
Szerintem azért meg lehet ítélni a készülékek hangját, hogy jobb e valami a másiknál, ez csak abban az esetben nehéz ha csak máshogy szól, nem érezni minőségbeli ugrást. Ekkor ízlésbeli különbségekről beszélhetünk.
Tehát nincs kategória különbség... aminek azért kéne lennie ha ez a Holo tényleg jó.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:46Azt a kérdést, hogy jobb-e nem lehet kivülállóként más helyett megválaszolni sajnos.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 20:37Azért kérdeztem az RME hez képest mert olyan volt már nálam, ismerem a hangját.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:15
Azt nem tudom, hogy jobb-e, mint az RME, az RME-nek is annyiféle üzemmódja van, hogy nehéz az ilyen kérdésre válaszolni.
Azt viszont egyértelműen tudom mondani, hogy már a járatás alatt is elég jól szól, nagyon levegős és egyszerűen eltűnnek a hangfalak a hangból az én közeltéri körülményeim között, gyakorlatilag minden típusú zenén és a felvételek jó részén. A kis kétutas monitorok esetében ugye lemondtam a mélybasszusról, de annyira kiegyenlített így is, hogy ennek a hiánya csak a zenék egy részén feltűnő. Kb úgy szól most, mint ahogy a Merging Hapi D/A konverterem a Premium D/A kártyájával és egy extra külső lineáris táppal, csak az úgy 2 és félszer drágább konfig, és ez a hang az egykori full ezüst kábelezett és trafós, csöves Audio Note DAC5 Signature D/A-ra emlékeztetően sima és erőlködésmentes és még állítólag sokat fog javulni a járatás alatt. Mindez úgy hogy a HQPlayerrel mindent DSD256-ra konvertálok, az 512 és az 1024 még nem meg rendesen (és az iMacről nem is lehet DSD256-ról nagyobbat sajnos az operációs rendszer korlátai miatt), de egy SoTM SMS200 Ethernet - USB gép firmware frissítése után talán az is menni fog, legalábbis DoP csomagolású DSD-vel. A natív 1024x DSD-hez kell egy Windows gép is majd, ami elég erős a felkonvertáláshoz, mondjuk valami legalább 8 magos i9 meg egy nVidia 970 vagy jobb a CUDA miatt, de majd hazahozok egy HP z8-at vagy ilyesmit a cégtől. Csak a próba, kisérletezés miatt.
Ár/Érték arányban, az RME ADI - 2 DAC abszolúte jó vétel, kevesebb mint feleannyiba kerül mint a Holo ami nekem van.
De nem derült ki jobb e. :)
Ezt a döntést csak mindenki magának tudja meghozni.
Ha valakinek van annyi pénze, amibe a Holo kerül, nem kell neki beépített előfok és fejhallgató erősítő, akkor jó az esély, hogy a Holo nagyon hosszú távra minden igényt kielégít majd (főképpen ha van egy HQplayere is egy erős audio PC-n).
A Merging Hapi egy abszolúte filléres, inkább ipari, mint audiofil alkatrészekből megépített professzionális ADC/DAC és mégis valami olyat hozott ki belőle a tervező gárda, amivel az ezt a fórumot olvasgatók többsége biztosan nagyon boldog lenne.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 20:39De logikusan mi következik ebből? Nagy esélyel a kapcsolás lehetett az erősítő gyenge pontja. Meg persze sok minden más... senki nem állította hogy ez egyszerű, de azt se állítsuk hogy nem kellenek minőségi alkatrészek.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:31Anno vagy 20-25 éve, építettem egy 45 triódás 4 dobozos, 4 tápos dual mono erősítő párt. Egy módosított Loftin White kapcsolásút. Mindenből a legdrágább alkatrészt kapta, amorf magos Tamura trafókkal és fojtókkal, Elna és Black Gate kondikkal, RCA monoplate 45 triódákkal, nem sorolom fel az összes alkatrészt, megadtam a módját közel egy használt Ongaku árát érte az összalkatrész költsége és vagy 3 éveb a beszerzés, meghallgatás, módosítás és az újabb beszerzések. Aztán amikor összeveszett Kondo és Qvourtrup megvehettem a valaha készült 3 db Kageki erősítőjéből az egyiket. Kevesebbért mint az én erősítőm alkatrészköltsége volt. Nagyon sokkal jobb volt az AN. Egy regényt lehetne irni róla, hogy milyen módon.
Azóta nem igazán hiszek abban, hogy az alkatrészek önmagukban garanciát jelentenek bármire.
Azt a kérdést, hogy jobb-e nem lehet kivülállóként más helyett megválaszolni sajnos.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 20:37Azért kérdeztem az RME hez képest mert olyan volt már nálam, ismerem a hangját.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:15Azt nem tudom, hogy jobb-e, mint az RME, az RME-nek is annyiféle üzemmódja van, hogy nehéz az ilyen kérdésre válaszolni.
Azt viszont egyértelműen tudom mondani, hogy már a járatás alatt is elég jól szól, nagyon levegős és egyszerűen eltűnnek a hangfalak a hangból az én közeltéri körülményeim között, gyakorlatilag minden típusú zenén és a felvételek jó részén. A kis kétutas monitorok esetében ugye lemondtam a mélybasszusról, de annyira kiegyenlített így is, hogy ennek a hiánya csak a zenék egy részén feltűnő. Kb úgy szól most, mint ahogy a Merging Hapi D/A konverterem a Premium D/A kártyájával és egy extra külső lineáris táppal, csak az úgy 2 és félszer drágább konfig, és ez a hang az egykori full ezüst kábelezett és trafós, csöves Audio Note DAC5 Signature D/A-ra emlékeztetően sima és erőlködésmentes és még állítólag sokat fog javulni a járatás alatt. Mindez úgy hogy a HQPlayerrel mindent DSD256-ra konvertálok, az 512 és az 1024 még nem meg rendesen (és az iMacről nem is lehet DSD256-ról nagyobbat sajnos az operációs rendszer korlátai miatt), de egy SoTM SMS200 Ethernet - USB gép firmware frissítése után talán az is menni fog, legalábbis DoP csomagolású DSD-vel. A natív 1024x DSD-hez kell egy Windows gép is majd, ami elég erős a felkonvertáláshoz, mondjuk valami legalább 8 magos i9 meg egy nVidia 970 vagy jobb a CUDA miatt, de majd hazahozok egy HP z8-at vagy ilyesmit a cégtől. Csak a próba, kisérletezés miatt.
Ár/Érték arányban, az RME ADI - 2 DAC abszolúte jó vétel, kevesebb mint feleannyiba kerül mint a Holo ami nekem van.
De nem derült ki jobb e. :)
De logikusan mi következik ebből? Nagy esélyel a kapcsolás lehetett az erősítő gyenge pontja. Meg persze sok minden más... senki nem állította hogy ez egyszerű, de azt se állítsuk hogy nem kellenek minőségi alkatrészek.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:31Anno vagy 20-25 éve, építettem egy 45 triódás 4 dobozos, 4 tápos dual mono erősítő párt. Egy módosított Loftin White kapcsolásút. Mindenből a legdrágább alkatrészt kapta, amorf magos Tamura trafókkal és fojtókkal, Elna és Black Gate kondikkal, RCA monoplate 45 triódákkal, nem sorolom fel az összes alkatrészt, megadtam a módját közel egy használt Ongaku árát érte az összalkatrész költsége és vagy 3 éveb a beszerzés, meghallgatás, módosítás és az újabb beszerzések. Aztán amikor összeveszett Kondo és Qvourtrup megvehettem a valaha készült 3 db Kageki erősítőjéből az egyiket. Kevesebbért mint az én erősítőm alkatrészköltsége volt. Nagyon sokkal jobb volt az AN. Egy regényt lehetne irni róla, hogy milyen módon.
Azért kérdeztem az RME hez képest mert olyan volt már nálam, ismerem a hangját.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 20:15Azt nem tudom, hogy jobb-e, mint az RMEmarconi írta: ↑2019.01.22., kedd 13:05A sok smd és a fehér mundorf.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 12:27
Ebből az új verzióból biztosan nekem van először idehaza, az első szállítmány a napokban jött be először Európába. Legfeljebb nálam lehetne meghallgatni, de nálam meglehetősen sajátosak a körülmények. Közeltéri hallgatás.
IMG_7826 (2).jpg
Mi a vegyes érzelem oka?
Jobb az Adi 2 pro nál?, az RME-nek is annyiféle üzemmódja van, hogy nehéz az ilyen kérdésre válaszolni.
Anno vagy 20-25 éve, építettem egy 45 triódás 4 dobozos, 4 tápos dual mono erősítő párt. Egy módosított Loftin White kapcsolásút. Mindenből a legdrágább alkatrészt kapta, amorf magos Tamura trafókkal és fojtókkal, Elna és Black Gate kondikkal, RCA monoplate 45 triódákkal, nem sorolom fel az összes alkatrészt, megadtam a módját közel egy használt Ongaku árát érte az összalkatrész költsége és vagy 3 éveb a beszerzés, meghallgatás, módosítás és az újabb beszerzések. Aztán amikor összeveszett Kondo és Qvourtrup megvehettem a valaha készült 3 db Kageki erősítőjéből az egyiket. Kevesebbért mint az én erősítőm alkatrészköltsége volt. Nagyon sokkal jobb volt az AN. Egy regényt lehetne irni róla, hogy milyen módon.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 15:01Nem tudom nem hallottam.
Ellenben azt sokszor hogy ha egy eleve nagyon jó kapcsolásba jobb minőségű alkatrészeket teszel akkor az a hangban is megmutatkozik. Ennyi.
Az R2R őrület viszont biztosan nem az.juliush írta: ↑2019.01.22., kedd 14:52Akkor ha jól értem abból, hogy egyre többen találják a NOS (vagy legalábbis arra képes) DAC-jaik hangját (lásd b_t: Aqua La Scala, most kaef2: Holo Spring) előzetesen felkonvertált anyaggal etetve élvezetesebbnek, levonható a következtetés, mely szerint a NOS-őrület finoman fogalmazva is ...khmm... megalapozatlan!
Azt nem tudom, hogy jobb-e, mint az RMEmarconi írta: ↑2019.01.22., kedd 13:05A sok smd és a fehér mundorf.kaef2 írta: ↑2019.01.22., kedd 12:27Ebből az új verzióból biztosan nekem van először idehaza, az első szállítmány a napokban jött be először Európába. Legfeljebb nálam lehetne meghallgatni, de nálam meglehetősen sajátosak a körülmények. Közeltéri hallgatás.
IMG_7826 (2).jpg
Mi a vegyes érzelem oka?
Jobb az Adi 2 pro nál?
Nem tudom, milyen lehet az az eleve nagyon jó kapcsolás, de nyilván a fenti példában is egyértelműen érzékelhető lenne a különbség a cserével. Csak éppen az gyárilag összelőtt hangi egyensúly, "hangzás" - amelyért 170000 CHF-t lehet kérni - borulna.marconi írta: ↑2019.01.22., kedd 15:01Nem tudom nem hallottam.
Ellenben azt sokszor hogy ha egy eleve nagyon jó kapcsolásba jobb minőségű alkatrészeket teszel akkor az a hangban is megmutatkozik. Ennyi.