Analog bemeneten igen, de usb-n, koaxon nem tudok hangot kicsalni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10134
Re: DAC-olás
Minden jó, csak nem szól.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- giotto14
- Beköltözött

- Értékelés: 465
Arra azért készülj fel, hogy a bejáratás alatt fogsz furcsa dolgokat hallani.
Az én NOS11-em hol langyos volt, hol 10 óra után is hideg. Mivel A osztályban nyomja, ha
minden bejáródott, azért ha forró nem is, de meleg azért lesz. Folyamatosan változik a hangja:
mikor azt hiszed, hogy most már jó, egy óra múlva megint xar. Kell vagy 500 óra, mire
minden a helyére kerül - legalábbis én így tapasztaltam. Ár/érték jó, de nehezen hiszem,
hogy itt fogsz megállni...
Az én NOS11-em hol langyos volt, hol 10 óra után is hideg. Mivel A osztályban nyomja, ha
minden bejáródott, azért ha forró nem is, de meleg azért lesz. Folyamatosan változik a hangja:
mikor azt hiszed, hogy most már jó, egy óra múlva megint xar. Kell vagy 500 óra, mire
minden a helyére kerül - legalábbis én így tapasztaltam. Ár/érték jó, de nehezen hiszem,
hogy itt fogsz megállni...
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
- robi-k
- Fórumlakó

- Értékelés: 174
Jó kis karácsonyi ajándék, és van meg idő jatszadozni a fennmaradó ünnepi napokban :)
Csomagoljad ki és halljuk mizu? 
- Vinkler
- Adminisztrátor

Hoppá meglepetés! Megérkezett a csomag! 
Hangerőszabályzás:
Volume control:
The volume control is also different from conventional technology. Conventional volume control technology is the volume control implement in the analog amp input stage through a volume pot to reduce the signal . The volume pots quality effect the sound quality direct , the low quality volume pot cause lost the detail and channels imbalance cause the soundstage distortion . Even the high performance volume pot still cause the detail lose. Whatever quality volume pots, must cause the S/N worst .
But in the Reference 10.32 , we applied the I/V conversion volume control , the volume control just a variable passive I/V conversion place at the ACSS amp output , where the output is the current signal, not the voltage signal. The volume control is I/V conversion, and the volume depends on the current (I) conversion to the voltage (V). (Like R-2R D/A chips output passive I/V conversion) It can keep the signal frequency band flat and not lost any detail. It can't degrade on sound quality in every volume level . After the volume , there are four groups diamond non-feedback buffer output stages offer the very low output impedance .
Mark Levinson also knows that current volume control has great benefits, so in their Top End preamp NO.32 volume control, they use many components to change the signal to current signal (I), then implement the volume control , and then change back to voltage signal (V) again. But Reference 10.32 is simply a more complete work in terms of the current signal, and technically, it is superior to conventional technology. The less conversion bring much neutral sound .
The volume control quality is much important in the real balance gear . It must guarantee the four channels signal control exact to achieve the performance of the real balance gear . If the cool and hot of the balance signal can't guarantee exact, the balance output will has large distortion cause the sound quality and performance even much worst than a single end gear waste the balance gear design and the cost.
In Reference 10.32 is applied a four channels digital control relays based volume control. .Reference 10.32 has total four channels through changing the DALE resistors to control the volume for avoid channels imbalanced ,achieve the best performance and sound quality of the gear.
Reference 10.32 have 100 steps volume control, control range achieve 90DB (usually the steps volume ports, potentiometer volume port, relays base volume control all have around 70DB range ), very smooth control range on first 50 steps , cooperate with 13DB high gain, so can very easy adjust the volume for both high / low sensitivity headphone and speakers. While users change the volume, the different relays break or close, it may had slightly switch sound on output and disappear while stop change the volume.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Van rajta analóg bemenet is. wittao belinkelte a konkrét eszközt.juliush írta: ↑2018.12.27., csüt. 09:29Most olyan kombóról van szó, amelyik praktikusan egy készülékházba építve tartalmazza a DAC-ot és egy komplett analóg előerősítőt, vagy olyanról, amely (horribile dictu) digitális tartományban végez hangerőszabályozást, választható különböző formátumú digitális bemenetekkel, esetleg ne adj'Isten emellé még nagyfelbontásban digitalizált analóg bemenettel is rendelkezik?
Hangerőszabályzás:
Volume control:
The volume control is also different from conventional technology. Conventional volume control technology is the volume control implement in the analog amp input stage through a volume pot to reduce the signal . The volume pots quality effect the sound quality direct , the low quality volume pot cause lost the detail and channels imbalance cause the soundstage distortion . Even the high performance volume pot still cause the detail lose. Whatever quality volume pots, must cause the S/N worst .
But in the Reference 10.32 , we applied the I/V conversion volume control , the volume control just a variable passive I/V conversion place at the ACSS amp output , where the output is the current signal, not the voltage signal. The volume control is I/V conversion, and the volume depends on the current (I) conversion to the voltage (V). (Like R-2R D/A chips output passive I/V conversion) It can keep the signal frequency band flat and not lost any detail. It can't degrade on sound quality in every volume level . After the volume , there are four groups diamond non-feedback buffer output stages offer the very low output impedance .
Mark Levinson also knows that current volume control has great benefits, so in their Top End preamp NO.32 volume control, they use many components to change the signal to current signal (I), then implement the volume control , and then change back to voltage signal (V) again. But Reference 10.32 is simply a more complete work in terms of the current signal, and technically, it is superior to conventional technology. The less conversion bring much neutral sound .
The volume control quality is much important in the real balance gear . It must guarantee the four channels signal control exact to achieve the performance of the real balance gear . If the cool and hot of the balance signal can't guarantee exact, the balance output will has large distortion cause the sound quality and performance even much worst than a single end gear waste the balance gear design and the cost.
In Reference 10.32 is applied a four channels digital control relays based volume control. .Reference 10.32 has total four channels through changing the DALE resistors to control the volume for avoid channels imbalanced ,achieve the best performance and sound quality of the gear.
Reference 10.32 have 100 steps volume control, control range achieve 90DB (usually the steps volume ports, potentiometer volume port, relays base volume control all have around 70DB range ), very smooth control range on first 50 steps , cooperate with 13DB high gain, so can very easy adjust the volume for both high / low sensitivity headphone and speakers. While users change the volume, the different relays break or close, it may had slightly switch sound on output and disappear while stop change the volume.
Most olyan kombóról van szó, amelyik praktikusan egy készülékházba építve tartalmazza a DAC-ot és egy komplett analóg előerősítőt, vagy olyanról, amely (horribile dictu) digitális tartományban végez hangerőszabályozást, választható különböző formátumú digitális bemenetekkel, esetleg ne adj'Isten emellé még nagyfelbontásban digitalizált analóg bemenettel is rendelkezik?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Saját rendszerben volt szerencsém tesztelni az SCA2-t és a ML320S előfokot is. Nem kérdés, hogy mekkora előrelépést jelent egy normális, rendszerbe illő előfok beillesztése. Ml-el nem hiszem, de talán az SCA-val tudok még próbát tenni, ha megérkezik az Audio GD dac.
Apropó, full szimmetrikus fejeserősítő részt próbálta már valaki?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ez itt egy kicsit off, de válaszolok rá.ThorSteinar írta: ↑2018.12.26., szer. 20:29Az agyamban körvonalazódik a továbblépés egy előfok beiktatásával.
A költségvetésbe bele kell kalkulálni egy újabb minőségi tápkábelt és egy szintén minőségi XLR összekötőt is.
Ha ez előfok Mark Levinson vagy ATC SCA2, akkor a kábelekkel együtt már akkora összegről beszélünk, amitől elvárható lenne a lélegzetelállító hangbeli különbség, amire kíváncsi vagyok hogy meglesz-e.
Majd kiderül, ha sikerül összehoznod egy tesztet, a Ref 10.32 mellé téve egy "külső" előfokot.
Saját rendszerben volt szerencsém tesztelni az SCA2-t és a ML320S előfokot is. Nem kérdés, hogy mekkora előrelépést jelent egy normális, rendszerbe illő előfok beillesztése. Ml-el nem hiszem, de talán az SCA-val tudok még próbát tenni, ha megérkezik az Audio GD dac.
Apropó, full szimmetrikus fejeserősítő részt próbálta már valaki?
Na ez tényleg tanulságos lenne.ThorSteinar írta: ↑2018.12.26., szer. 20:29Az agyamban körvonalazódik a továbblépés egy előfok beiktatásával.
A költségvetésbe bele kell kalkulálni egy újabb minőségi tápkábelt és egy szintén minőségi XLR összekötőt is.
Ha ez előfok Mark Levinson vagy ATC SCA2, akkor a kábelekkel együtt már akkora összegről beszélünk, amitől elvárható lenne a lélegzetelállító hangbeli különbség, amire kíváncsi vagyok hogy meglesz-e.
Majd kiderül, ha sikerül összehoznod egy tesztet, a Ref 10.32 mellé téve egy "külső" előfokot.
Egyszer lett volna lehetőségem az M1-et és a 380S-t eladva egy Bricasti M12re váltani
Ami ugye egy M1SE dac és egy előfok egybegyúrva.
Sajna gyorsan kellett volna lépnem
Meghallgatás nélkül.
Nem mertem..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 25
Az agyamban körvonalazódik a továbblépés egy előfok beiktatásával.Vinkler írta: ↑2018.12.26., szer. 18:49A master 1 alatta van a ref 10.32-nek, árban is kevesebb, mint a fele. Remélem jobb lesz.supravox írta: ↑2018.12.26., szer. 18:00NemVinkler írta: ↑2018.12.26., szer. 10:34
Tudod, hogy nem vagyok nagy “kábelfetisiszta”.
Usb kábelt, amikor válogattam, végül egy 10k-s példány maradt itt. Valahol kallódik egy diy koax kábel itt a házban, kezdetnek megteszi, de ez itt off.
Kérdés, ami jobban foglalkoztat, hogy megúszom-e előfok nélkül a történetet.![]()
Nekem volt GD Master 1 előfokom
Hát az egy eléggé steril cucc.Nem lopta be magát a szívembe.Nem nagyon ajánlottam senkinek.
Csodálkoznék ha a melléküzemági előfok jobban működne..
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
Azért szurkolok ámVinkler írta: ↑2018.12.26., szer. 18:49A master 1 alatta van a ref 10.32-nek, árban is kevesebb, mint a fele. Remélem jobb lesz.supravox írta: ↑2018.12.26., szer. 18:00NemVinkler írta: ↑2018.12.26., szer. 10:34
Tudod, hogy nem vagyok nagy “kábelfetisiszta”.
Usb kábelt, amikor válogattam, végül egy 10k-s példány maradt itt. Valahol kallódik egy diy koax kábel itt a házban, kezdetnek megteszi, de ez itt off.
Kérdés, ami jobban foglalkoztat, hogy megúszom-e előfok nélkül a történetet.![]()
Hát az egy eléggé steril cucc.Nem lopta be magát a szívembe.Nem nagyon ajánlottam senkinek.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
- Vinkler
- Adminisztrátor

A master 1 alatta van a ref 10.32-nek, árban is kevesebb, mint a fele. Remélem jobb lesz.supravox írta: ↑2018.12.26., szer. 18:00NemVinkler írta: ↑2018.12.26., szer. 10:34Tudod, hogy nem vagyok nagy “kábelfetisiszta”.
NemVinkler írta: ↑2018.12.26., szer. 10:34Tudod, hogy nem vagyok nagy “kábelfetisiszta”.
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

A hangerőszabályzás tekintetében nálam a Master-11 esetén a 0 itt sem teljesen 0Vinkler írta: ↑2018.12.26., szer. 11:26Én eddig azt vettem észre, h ezeknél a dac/előfok kombóknál valamelyik részegység előtérbe kerül. Ritka, amikor egyformán jól teljesít mindkét egység. Tényleg csak jókat hallottam róla, főleg ár-érték arányát tekintve, ezért is vágtam bele. Amire kíváncsi leszek, az a hangerőszabályzás valóban, arra én is háklis vagyok. A kinézete mondjuk kifejezetten nem az én ízlésem, de ez van.wittao írta: ↑2018.12.26., szer. 10:52Annak az elofoknak mar szerintem nagyon jonak kellene lennie. Belenezve, a Master szeriakat idezi, nekem meg a kisebbel sem volt gondom.
Amit meg kellett szoknom, hogy a “0” hangero itt nem volt nulla (Ethosz elofoknal is ezt tapasztaltam), kis is keszultem tole![]()
Nagyon kíváncsi vagyok én is a Ref 10.32 tapasztalataira, mert irányt mutathat nekem is a további fejlesztésre előfok kapcsán.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én eddig azt vettem észre, h ezeknél a dac/előfok kombóknál valamelyik részegység előtérbe kerül. Ritka, amikor egyformán jól teljesít mindkét egység. Tényleg csak jókat hallottam róla, főleg ár-érték arányát tekintve, ezért is vágtam bele. Amire kíváncsi leszek, az a hangerőszabályzás valóban, arra én is háklis vagyok. A kinézete mondjuk kifejezetten nem az én ízlésem, de ez van.wittao írta: ↑2018.12.26., szer. 10:52Annak az elofoknak mar szerintem nagyon jonak kellene lennie. Belenezve, a Master szeriakat idezi, nekem meg a kisebbel sem volt gondom.
Amit meg kellett szoknom, hogy a “0” hangero itt nem volt nulla (Ethosz elofoknal is ezt tapasztaltam), kis is keszultem tole![]()
Kérdés, ami jobban foglalkoztat, hogy megúszom-e előfok nélkül a történetet.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Tudod, hogy nem vagyok nagy “kábelfetisiszta”.supravox írta: ↑2018.12.25., kedd 22:59Mondjuk az a jó egy ilyen usb/spdif konverterben,hogy hát nem uszod meg gatya digit kábelekkelVinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 22:15Megnézem. A di2014 interface-nek is van I2S kimenete, de nem vagok meggyőződve, hogy az az irány.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 22:00
A táp mondhatni ugyanolyan, mivel a Master-11 egyik R-magos trafójára van kötve és nem kell hozzá plusz tápkábel, meg egy extra digitális kábel (mint a di 2014-hez). A Singxer F1 egy beépíthető usb/spdif átalakító, pontosabban usb/I2S (van I2S kimenete is), mivel nálam így van bekötve a készülékházon belül egy egészen rövid kábellel, kihasználva az I2S bemenet meglétét. Jobb eredményt hoz, mintha RCA vagy AES/EBU megoldásokat használnék.
Azaz lesznek lehetőségek nagy lóvékat elkölteni![]()
Az a fránya ATC már csak ilyen
Mindent megmutat..
Kérdés, ami jobban foglalkoztat, hogy megúszom-e előfok nélkül a történetet.
Vettél egy pörgetőt?supravox írta: ↑2018.12.26., szer. 00:34Az valóban öröm.![]()
Az kevésbé,hogy az új technics egy mm.hangszedővel úgy játsza le a porondról a digitalis fellépőket,hogy nem tudom sírjak e vagy nevessek![]()
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Az valóban öröm.nadtom írta: ↑2018.12.25., kedd 23:31Engem Bordor fórumtárs ezüst kábelei mentettek meg attól, hogy nagy összegeket locsoljak digitális kábelekre.![]()
Az kevésbé,hogy az új technics egy mm.hangszedővel úgy játsza le a porondról a digitalis fellépőket,hogy nem tudom sírjak e vagy nevessek
Engem Bordor fórumtárs ezüst kábelei mentettek meg attól, hogy nagy összegeket locsoljak digitális kábelekre.supravox írta: ↑2018.12.25., kedd 22:59Mondjuk az a jó egy ilyen usb/spdif konverterben,hogy hát nem uszod meg gatya digit kábelekkelVinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 22:15Megnézem. A di2014 interface-nek is van I2S kimenete, de nem vagok meggyőződve, hogy az az irány.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 22:00
A táp mondhatni ugyanolyan, mivel a Master-11 egyik R-magos trafójára van kötve és nem kell hozzá plusz tápkábel, meg egy extra digitális kábel (mint a di 2014-hez). A Singxer F1 egy beépíthető usb/spdif átalakító, pontosabban usb/I2S (van I2S kimenete is), mivel nálam így van bekötve a készülékházon belül egy egészen rövid kábellel, kihasználva az I2S bemenet meglétét. Jobb eredményt hoz, mintha RCA vagy AES/EBU megoldásokat használnék.
Azaz lesznek lehetőségek nagy lóvékat elkölteni![]()
Mindent megmutat..
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mondjuk az a jó egy ilyen usb/spdif konverterben,hogy hát nem uszod meg gatya digit kábelekkelVinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 22:15Megnézem. A di2014 interface-nek is van I2S kimenete, de nem vagok meggyőződve, hogy az az irány.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 22:00A táp mondhatni ugyanolyan, mivel a Master-11 egyik R-magos trafójára van kötve és nem kell hozzá plusz tápkábel, meg egy extra digitális kábel (mint a di 2014-hez). A Singxer F1 egy beépíthető usb/spdif átalakító, pontosabban usb/I2S (van I2S kimenete is), mivel nálam így van bekötve a készülékházon belül egy egészen rövid kábellel, kihasználva az I2S bemenet meglétét. Jobb eredményt hoz, mintha RCA vagy AES/EBU megoldásokat használnék.Vinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 21:00
Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.![]()
Azaz lesznek lehetőségek nagy lóvékat elkölteni
Mindent megmutat..
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

A legszerencsésebb az lenne, ha a Ref 10.32 és DI 2014 esetén is az I2S bemenet, illetve kimenet implementációja HDMI alapú.Vinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 22:15Megnézem. A di2014 interface-nek is van I2S kimenete, de nem vagok meggyőződve, hogy az az irány.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 22:00A táp mondhatni ugyanolyan, mivel a Master-11 egyik R-magos trafójára van kötve és nem kell hozzá plusz tápkábel, meg egy extra digitális kábel (mint a di 2014-hez). A Singxer F1 egy beépíthető usb/spdif átalakító, pontosabban usb/I2S (van I2S kimenete is), mivel nálam így van bekötve a készülékházon belül egy egészen rövid kábellel, kihasználva az I2S bemenet meglétét. Jobb eredményt hoz, mintha RCA vagy AES/EBU megoldásokat használnék.Vinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 21:00
Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.![]()
Abban az esetben szerezz be egy egészen rövid HDMI kábelt (lehetőleg max. 50 cm) és azzal kösd össze. Mindkét készülék forgalomban van HDMI és RJ45 kimenettel/bemenettel (I2S), illetve a Ref 10.32 teljesen I2S nélkül is.
I2S-nél úgy tudom nem kell flancolni mindenféle drága HDMI kábellel, hanem a lényeg a rövidség.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Megnézem. A di2014 interface-nek is van I2S kimenete, de nem vagok meggyőződve, hogy az az irány.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 22:00A táp mondhatni ugyanolyan, mivel a Master-11 egyik R-magos trafójára van kötve és nem kell hozzá plusz tápkábel, meg egy extra digitális kábel (mint a di 2014-hez). A Singxer F1 egy beépíthető usb/spdif átalakító, pontosabban usb/I2S (van I2S kimenete is), mivel nálam így van bekötve a készülékházon belül egy egészen rövid kábellel, kihasználva az I2S bemenet meglétét. Jobb eredményt hoz, mintha RCA vagy AES/EBU megoldásokat használnék.Vinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 21:00Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 20:27
A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:
https://m.facebook.com/MagnaHifi/posts/935928283231485![]()
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

A táp mondhatni ugyanolyan, mivel a Master-11 egyik R-magos trafójára van kötve és nem kell hozzá plusz tápkábel, meg egy extra digitális kábel (mint a di 2014-hez). A Singxer F1 egy beépíthető usb/spdif átalakító, pontosabban usb/I2S (van I2S kimenete is), mivel nálam így van bekötve a készülékházon belül egy egészen rövid kábellel, kihasználva az I2S bemenet meglétét. Jobb eredményt hoz, mintha RCA vagy AES/EBU megoldásokat használnék.Vinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 21:00Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 20:27A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:Vinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 21:12
Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...
Az atc nem finomkodik, de szándékosan sem lágyitanám, ha nem muszáj. Részletességből nincs hiány, de nem is “csövesíteném” le a hahgot. Megvettem hozzá a gyári usb/spdif konvertert is, de az már körvonalazódik, hogy gyenge láncszem lehet.
Amint maghallgattam, majd jól beszámolok.
Ez meg nem kérdésVinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 21:00Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 20:27A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:Vinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 21:12
Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...
Az atc nem finomkodik, de szándékosan sem lágyitanám, ha nem muszáj. Részletességből nincs hiány, de nem is “csövesíteném” le a hahgot. Megvettem hozzá a gyári usb/spdif konvertert is, de az már körvonalazódik, hogy gyenge láncszem lehet.
A Menyuséké b..ott jó

- Vinkler
- Adminisztrátor

Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 20:27A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:Vinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 21:12Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...wittao írta: ↑2018.12.24., hétf. 18:13Vinkler most vegigneztem a specifikaciojat az altalad kivalasztottnak, szerintem a beidezett (es teszten szereplo) dac-nak eleg keves koze van ehhez. Ez joval tobbet iger, es varhato a specko alapjan. Szerintem jol fog szolni, nekem ennel gyengebb keszulek volt a kezeim kozott, es annak is tetszett a hangja.
Amit eszrevettem, hogy mintha a gyarto szandekosan a lagyabb hangzasvilag fele probalta volna eltolni a hangzast, olyan “lekerekitett” volt minden. A zenek 90%-anal ez nagyon bejott, a masik 10%-ot pedig nem hallgatom amugy sem.
Lehet egy kemenyebb, nagyon reszletes hangu rendszerbe pattintanam be az egyensuly erdekeben.
Remelem tetszeni fog, egy kalappal hozza!
https://m.facebook.com/MagnaHifi/posts/935928283231485