Már megvan az RPI? Ha még csak tervezed vedd számításba az Asus Thinkerboardod is arra még HAT-sem kell, csak egy kis forrasztás, és ott van rajta az spdif out is. És még olcsóbb is, mint ez a digi one kártya, meg hozzá ház egyebek.jengab írta: ↑2018.12.30., vas. 14:22Sziasztok!
Raspberry Pi-hez DAC témában kérném a tanácsotokat. Tidal, netrádió, lokál flac fájlok, AirPlay szól rajta (ez is Idagio, vagy Tidal). Elsőre két megoldást látok: Veszek egy HiFiBerry-s kártyát, amit hozzákapcsolok a pi-hez, és ezt használom mint analóg kimenet (van egy 3000ft-os kínai külső USB-s kártyám, az nem igazán jó, néha zajokat hallok zene nélkül, főleg ha dolgozik a háttérben a gép, de hallok pl. netrádión is apró szaggatásokat (nem hálózati probléma, ezt kipróbáltam, mert más DAC-al tökéletesen ment)). Másik megoldás lenne a külső DAC, itt jó lenne az USB bemenet, mivel a pi-nek nincs nagyon más kimenete gyárilag. Bár gondolkozok egy régebbi (Denon DA-500) DAC-on is, ebben szimpatikus, hogy 5 eszközt fogad, amik között váltogathatok, így használhatnám másra is a DAC-ot, mint pi mellé. Probléma, hogy ennek nincs USB bemenete még (túl régi darab hozzá). Esetleg tudnék valahogy a Pi-re Coax vagy SPDIF kimenetet csinálni? És milyen DAC-okat ajánlanátok? Másik, amit néztem egy Cambridge Audio DACMagic (Plus), vagy a Fiio pár DAC-ja. Mi ezekről a véleményetek? Ajánlanátok esetleg mást? Köszi.
https://volumio.org/product/allo-digione/
DAC HAT, ennek nyilván van csomó előnye, relatíve olcsó, nincs kábelezésre gond, kis hely igény stb. Hátránya, hogy azért a legjobb minőségűek sem igazán vetekszenek a jobb külön dac-okkal, hogy lehet nehezebb lesz eladni, ha tovább lépnél, és korlátozottabb a felhasználhatósága is. Néhány oldallal lejjebb beraktam egyébként egy linket egy blogra ahol rengeteg HAT DAC-ot tesztelnek, de itt van újra.
https://volumio.org/forum/volumio-sound ... tml#p50701
Én a rugalmasabb felhasználás miatt a külön dac-ot választanám. Egy Dragonfly Red használtan már megcsíphető 40-50 ezerért, annyiba egy jobb HAT dac is belekerül. Vagy egy shiit modi még kevesebből kijön. Végtelen a választék, csak az ízlésed dönt