A táp mondhatni ugyanolyan, mivel a Master-11 egyik R-magos trafójára van kötve és nem kell hozzá plusz tápkábel, meg egy extra digitális kábel (mint a di 2014-hez). A Singxer F1 egy beépíthető usb/spdif átalakító, pontosabban usb/I2S (van I2S kimenete is), mivel nálam így van bekötve a készülékházon belül egy egészen rövid kábellel, kihasználva az I2S bemenet meglétét. Jobb eredményt hoz, mintha RCA vagy AES/EBU megoldásokat használnék.Vinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 21:00Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 20:27A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:Vinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 21:12
Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...
Az atc nem finomkodik, de szándékosan sem lágyitanám, ha nem muszáj. Részletességből nincs hiány, de nem is “csövesíteném” le a hahgot. Megvettem hozzá a gyári usb/spdif konvertert is, de az már körvonalazódik, hogy gyenge láncszem lehet.
Amint maghallgattam, majd jól beszámolok.
https://m.facebook.com/MagnaHifi/posts/935928283231485![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 25
Re: DAC-olás
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
Ez meg nem kérdésVinkler írta: ↑2018.12.25., kedd 21:00Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 20:27A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:Vinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 21:12
Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...
Az atc nem finomkodik, de szándékosan sem lágyitanám, ha nem muszáj. Részletességből nincs hiány, de nem is “csövesíteném” le a hahgot. Megvettem hozzá a gyári usb/spdif konvertert is, de az már körvonalazódik, hogy gyenge láncszem lehet.
https://m.facebook.com/MagnaHifi/posts/935928283231485![]()
A Menyuséké b..ott jó

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10183
Igen, tudom, hogy van újabb. A kérdés, hogy egy ilyen Singxer F1 jobb választás-e, mint a di 2014 interface, amiben van mondjuk egy rendes táp is? Itt nem az a kérdés szerintem, hogy az USB bejáratot érdemes-e upgradelni, hanem, hogy milyen usb/spdif átalakítót érdemes beszerezni.ThorSteinar írta: ↑2018.12.25., kedd 20:27A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:Vinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 21:12Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...wittao írta: ↑2018.12.24., hétf. 18:13Vinkler most vegigneztem a specifikaciojat az altalad kivalasztottnak, szerintem a beidezett (es teszten szereplo) dac-nak eleg keves koze van ehhez. Ez joval tobbet iger, es varhato a specko alapjan. Szerintem jol fog szolni, nekem ennel gyengebb keszulek volt a kezeim kozott, es annak is tetszett a hangja.
Amit eszrevettem, hogy mintha a gyarto szandekosan a lagyabb hangzasvilag fele probalta volna eltolni a hangzast, olyan “lekerekitett” volt minden. A zenek 90%-anal ez nagyon bejott, a masik 10%-ot pedig nem hallgatom amugy sem.
Lehet egy kemenyebb, nagyon reszletes hangu rendszerbe pattintanam be az egyensuly erdekeben.
Remelem tetszeni fog, egy kalappal hozza!
https://m.facebook.com/MagnaHifi/posts/935928283231485
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 25
A Ref 10.32-ben még a korábbi USB-32 chip van, amitől már van jobb megoldás. Külső átalakító helyett akár lehetne esetleg ezt a chipet/bemenetet kicserélni. Már az Amanero Combo-tól is van jobb (amit az Audio-GD preferál), az pedig a Singxer F1. Nekem a Magna Hifi javasolta (ott vásároltam a Master-11 készülékemet), hogy igencsak jó upgrade és jól passzol az általuk szintén forgalmazott SOtM sMS-200ultra készülékemhez:Vinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 21:12Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...wittao írta: ↑2018.12.24., hétf. 18:13Vinkler most vegigneztem a specifikaciojat az altalad kivalasztottnak, szerintem a beidezett (es teszten szereplo) dac-nak eleg keves koze van ehhez. Ez joval tobbet iger, es varhato a specko alapjan. Szerintem jol fog szolni, nekem ennel gyengebb keszulek volt a kezeim kozott, es annak is tetszett a hangja.
Amit eszrevettem, hogy mintha a gyarto szandekosan a lagyabb hangzasvilag fele probalta volna eltolni a hangzast, olyan “lekerekitett” volt minden. A zenek 90%-anal ez nagyon bejott, a masik 10%-ot pedig nem hallgatom amugy sem.
Lehet egy kemenyebb, nagyon reszletes hangu rendszerbe pattintanam be az egyensuly erdekeben.
https://m.facebook.com/MagnaHifi/posts/935928283231485
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
Sziasztok,
Mindenkinek nagyon kellemes és Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok.
Remélhetőleg sok szép ajándékot kaptatok...
Idén karácsonykor van egy nem várt, de annál örömtelibb ajándék minden zenehallgatónak:
Az eddig is legjobb minőségű zenehallgatást lehetővé tévő Androidos applikáció, az USB Audio Player Pro (UAPP) 5. verziója pár napja megjelent, MQA magszintű kibontási funkcióval!
Ennek használatához egy applikáción belüli 1399 Ft-os vásárlást kell eszközölnünk.
Eddig csak az LG és Essential Phone telefonok tulajdonosai élvezhettek MQA dekódolást a mobiltelefonjukon, de mostantól lényegében bármelyik Android mobiltelefon tulajdonosa élvezheti a TIDAL Masters által lesugárzott (ma már több, mint 1 millió zeneszám érhető el!) nagy felbontású zenei fájlokat!
Xiaomi mobiltelefonnal nagy felbontású zenehallgatás! A telefon DAC-jának minősége nem számít, hiszen az Audioquest DFR (Piros Szitakötő) átveszi a szerepet.
Az UAPP Androidos applikáció az ún. mag szintig (24 bit /88.1 kHz, vagy 24 bit /96 kHz) kibontja az MQA fájlt, amit a mobilunkhoz egy ún. OTG kábellel, vagy kötő elemmel (én Nonda típusút használok) csatlakoztatott fekete, vagy piros, MQA képes "szitakötő" segítségével az eredeti felvétel felbontásáig lehet kibontani.
Kipróbáltam a hangminőség nagyon szuper
Az UAPP alapból 2700 Ft., az MQA képességért még 1400-at kell fizetnünk, azaz 4100 Ft-ért egy nem kiemelkedő DAC-al szerelt mobiltelefonon is kiemelkedő minőségben hallgathatunk zenét!
Emlékeztetőül az MQA szoftveres + hardveres kétlépcsős kibontás - a blogomon korábban már részletesen kifejtett, most aktualizált - folyamatábrája:
Mindenkinek nagyon kellemes és Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok.
Remélhetőleg sok szép ajándékot kaptatok...
Idén karácsonykor van egy nem várt, de annál örömtelibb ajándék minden zenehallgatónak:
Az eddig is legjobb minőségű zenehallgatást lehetővé tévő Androidos applikáció, az USB Audio Player Pro (UAPP) 5. verziója pár napja megjelent, MQA magszintű kibontási funkcióval!
Ennek használatához egy applikáción belüli 1399 Ft-os vásárlást kell eszközölnünk.
Eddig csak az LG és Essential Phone telefonok tulajdonosai élvezhettek MQA dekódolást a mobiltelefonjukon, de mostantól lényegében bármelyik Android mobiltelefon tulajdonosa élvezheti a TIDAL Masters által lesugárzott (ma már több, mint 1 millió zeneszám érhető el!) nagy felbontású zenei fájlokat!
Xiaomi mobiltelefonnal nagy felbontású zenehallgatás! A telefon DAC-jának minősége nem számít, hiszen az Audioquest DFR (Piros Szitakötő) átveszi a szerepet.
Az UAPP Androidos applikáció az ún. mag szintig (24 bit /88.1 kHz, vagy 24 bit /96 kHz) kibontja az MQA fájlt, amit a mobilunkhoz egy ún. OTG kábellel, vagy kötő elemmel (én Nonda típusút használok) csatlakoztatott fekete, vagy piros, MQA képes "szitakötő" segítségével az eredeti felvétel felbontásáig lehet kibontani.
Kipróbáltam a hangminőség nagyon szuper
Az UAPP alapból 2700 Ft., az MQA képességért még 1400-at kell fizetnünk, azaz 4100 Ft-ért egy nem kiemelkedő DAC-al szerelt mobiltelefonon is kiemelkedő minőségben hallgathatunk zenét!
Emlékeztetőül az MQA szoftveres + hardveres kétlépcsős kibontás - a blogomon korábban már részletesen kifejtett, most aktualizált - folyamatábrája:
Blogom
Kíváncsian várom én is.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Vinkler
- Adminisztrátor

Köszi, meglátjuk, illetve halljuk...wittao írta: ↑2018.12.24., hétf. 18:13Vinkler most vegigneztem a specifikaciojat az altalad kivalasztottnak, szerintem a beidezett (es teszten szereplo) dac-nak eleg keves koze van ehhez. Ez joval tobbet iger, es varhato a specko alapjan. Szerintem jol fog szolni, nekem ennel gyengebb keszulek volt a kezeim kozott, es annak is tetszett a hangja.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Köszi!supravox írta: ↑2018.12.24., hétf. 17:59Hmm még lehet nagyon jó isVinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 17:16Nem. Használtan vettem.
Kellet egy low budget megoldás dac/előfokra. Gondoltam kipróbálom.
Beszereztem hozzá egy ilyet is:
https://www.audiophonics.fr/en/digital- ... -9504.html
Nekem volt master 7-em.
Ha nem lett volna lehetőségem megugrani a Bricastit még ma is azt hallgatnám.
Titkon ebben remenykedek!
Elég hasonló a master 7-hez ahogy nézem.
Hmm még lehet nagyon jó isVinkler írta: ↑2018.12.24., hétf. 17:16Nem. Használtan vettem.
Nekem volt master 7-em.
Ha nem lett volna lehetőségem megugrani a Bricastit még ma is azt hallgatnám.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem. Használtan vettem.
Az Audiophonics francia oldalról rendelted?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Az a baj szvsz, hogy ha ettől (lényegesen) jobb dac-ot szeretnénk akkor nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Igen, de némely zenéken ez hátrány... Megugye ...
Melliket?
Lágy...
Mit értesz az alatt, hogy “puha”?
Kicsit "puha", de ezt több oldalon is olvastam vele kapcsolatban.
Nekem is ez van, mi a problémád vele? Hasonlítottál már hozzá más dac-ot is a redszeredbe?
Nekem a Hegel dac-ja jött be, maradok ezen a vonalon egy ideig. Egyszer majd egy nagyobb Hegel dac lesz vagy egy Ayon Audio.
Gondolom a diszkrét kimenet is ludas ebben...
Nekem is van egy Sabre csipes. 
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ugyan én többször is hangoztattam, hogy nem vennék Audio Gd terméket, de a sors úgy hozta, hogy mégis vettem egyet. Annyi pozitív dolgot olvastam, hallottam, hogy gondoltam kipróbálom a hires PCM 1704 UK csipes dacot. Januárban érkezik, majd beszámolok...