Tctronic írta: ↑2019.01.20., vas. 10:32
marconi írta: ↑2019.01.19., szomb. 22:17
Sziasztok,
hangváltó kondi téma…
Napok óta kondenzátorokról olvasgatok, beszélgetek ismerősökkel és nem jutok dűlőre mi kerüljön a 3 utas scan speak illuminator és revelator (mély) driverekből álló hangváltómba…
Üdv.
Az én véleményem és tapasztalatom, hogy egy hangfal hangjának megítélésében a hangszóróknak van a legnagyobb szerepük. Értem ez alatt, hogy a dobozt, és hangváltót hiába tuningoljuk a kapott hang nem fog nagyságrendekkel megváltozni. Fog változni de az alap karakter marad.
Az igaz, hogy a hangszórónak megvan az alap karaktere, de a hangváltó és kábel is nagyon fontos.
Humble füle hasonló az enyémhez, nekem is hasonló a tapasztalatom a kondikkal, mint neki.
Tekercs a mélynél a nagy érték lehet ferritmagos Jantzen, nem éri meg a BV i-core Mundorf szerintem.
Közép tekercs viszont jó, ha fólia - precízebb lesz a hangzás.
Mély és közép kondi, ami a földre megy, sima MKP elég.
Magas kondi Jantzen Superior-Z vagy a V-Cap jó (Mundorf Supreme, EVO nem jó). Magas tekercsnek sima légmagos Jantzen jó.
Közép kondit én több értékből rakom össze,ó:
Egy alap MKP: Mundorf MCap vagy Clarity PX és 10%-ban valami jobb: Mundorf Supreme, Jantzen Superior vagy a V-Cap.
Így olcsóbb és picit javít a drága kondi az MKP-n.
Ellenállás a magasnál is fontos: Jantzen Superes vagy MResist Mundorf Supreme, ami audió kondi és beszerezhető, pl. innét:
https://www.audiohobby.eu/en/
S