Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Csutka írta:
2018.12.09., vas. 10:59
...
Megnézi a Bajnokok Ligája közvetítéseit, amit végigszenved és utána a sakk felsőbbrendűségéről ír.
Távolról sem felsőbbrendű a sakk és aki azt gondolja és hangoztatja - az bizony nézzen kicsit magába!
SZVSZ.
Az almát a körtével nemigen lehet összevetni.
A sakkozó olyan szellemi képességeket csiszol, amit egy focista sosem , egy focista pedig olyan izmokat dolgoztat meg és olyan mozgáskordinációt fejleszt, amit egy sakkozó sohasem.
Az is érdekes, persze, hogy a focistákról a közvélekedés azt tartja, hogy általában elég ostobák (az úszokról meg hogy okosak), a sakkozókról pedig, hogy csúnya, kövér, szemüveges okostojások.
Valószínűleg egyik sztereotípia sem igaz.

Ugyanakkor, a sakk abból a szempontból felsőbbrendű, hogy (a versenysakkhoz mindenképpen) jóval több szellemi képesség szükségeltetik mint a focihoz.
Az embert az állattól a kognitív képességi különböztetik meg, emelik ki.
Minden olyan emberi tevékenység, amihez több ész mint fizikai képesség kell, szükségszerűen magasabb rendű.
Aki ezt nem így gondolja, az is nézzen magába - SZERINTEM.
(Félre értés ne essék, NEM vitatom, hogy sporthoz, különösen versenyporthoz rengeteg kvalitás, fizikai mellett szellemi képesség és készülés kell, ha nem is sokat, de magam is sportoltam valamennyit.)

Így nem az a kérdés, hogy "művészfilm" vagy "közönségfilm".
Nem hiszek a "komoly" és "könnyű" zene megkülönböztetésben sem - egyetértek azzal, amit korábban fapaci fórumtárs írt.
Egyszerűen vannak jó és rossz filmek, jó és rossz zenék.
(Az meg már ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik.
Pl. én nem szeretem az operát, nem becsülöm sokra a hangszálait kikészítő operaénekeseket sem, akik éve(tized)ekig arra készülnek, hogy egy perverz, emberi teljesítőképesség határait keresgélő zeneszerző agymenését elénekelhessék - azt meg kifejezetten infantilisnek tartom, amikor valakit ledöfnek a színen, majd felpattan még egyet áriázni.
De az emberibb, dallamosabb barokk operákat szívesen elhallgatom.
Általában nem szeretem a "tucc-tucc" zenét sem, de ezen irányból, ha olyan hangulatban vagyok, némi nosztalgiával hallgatok Scootert, Robert Milest vagy Rammsteint.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Csutka írta:
2018.12.09., vas. 10:59
Megnézi a Bajnokok Ligája közvetítéseit, amit végigszenved és utána a sakk felsőbbrendűségéről ír.
Távolról sem felsőbbrendű a sakk és aki azt gondolja és hangoztatja - az bizony nézzen kicsit magába!
Megnézi a magyar, akarom mondani albán bajnokság közvetítését, és azt mondja, akkor már inkább a curling.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2018.12.09., vas. 10:16
Nem vonnék párhuzamot semmiképp más kontinensek, és az amerikai filmgyártás közt. Az álomgyár több mint 100 éve foglalkozik filmgyártással. Ez alatt a 100 év alatt iszonyat mennyiséget tettek le az asztalra. Ne tegyünk már úgy mintha más kontinens filmgyártása nem bakizna. Nézzük csak egy Taxi sorozat mivé lett, de maga Besson sem tudott színvonalat tartani. A szórakoztató filmek műfaja éppoly nehéz, és kihívásokkal teli, mint a komolyabb műfajé. Időközönként felüti fejét egy - egy jobb Svéd, Dán film, de ők is hullámoznak a színvonalat illetőleg. Elég csak a Nyomtalnul-ra, vagy a Tetovált lány sorozatra gondolni. Az ő termelésük messzi nincs álomgyári szinten, még összesítve sem. Az meg hazugság, h csak jókat tudnak készíteni. A darabszámokból adódóan persze, h nagy durranásként könyvel el valaki egy ilyen filmet. Ez viszont nem azt jelenti, x ország filmgyártása maga a non + ultra. Manapság a Francia vígjátékok szó - szó, de már ott is van hanyatlás. Ahogy az egész filmgyártásuk sem csupa csupa sikerekből, és magvas gondolatokból áll.
Az "álomgyár" éppen csak száz éve "gyárt olyan filmeket, melyeket mi hollywoodinak tekintünk. Ehhez ki kellett találni a saját filmes formanyelvét, ami a húszas évekre nyúlik vissza. (A központ ráadásul kezdetben nem is Kaliformiában volt, oda - hogy sulykoljam a tételemet - adóelkerülési okokból költöztek.) Senki nem állított olyat, hogy más nemzeti filmgyártás ne bakizna, esetleg annyi sugallat volt, hogy arányaiban talán kevesebbet (már ami a színvonalat illeti). Ha már a Taxit említetted, azzal éppen az a baj, hogy Besson amerikaivá lett közben, ahogyan az amerikai film mindig is erőteljesen élt az agyelszívás módszerével (lásd még a "remake" jelenségét a Nikitától A körig és tovább). Hollywood története részben - ahogy az Egyesült Államoké is - a bevándorlók története. Sok amerikai-magyar hollywoodi élettörténete is ismert, de vannak olyanok is, akik hiába lettek Oscar-díjasok, mi sem nagyon emlékszünk rájuk. A különböző nemzeti filmgyártások meg a paletta színesítése szempontjából lennének fontosak.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

MGMART írta:
2018.12.09., vas. 08:33
Végre sikerült felkavarni az állóvizet, megint pörög a topic :rolleyes: Csak sajnos megint nem arról szól amit szívesen olvasnék.
...
Az is lehet, hogy egyre kevesebbet nézünk.
Én ebben az évben eddig összesen 30 filmet láttam (5 mozi, többi otthon), és decemberben már max.1-2-re lesz esélyem.
Magyarul heti egy sincs.
Ráadásul, összesen 8 volt idei alkotás, a többi mind régebbi vagy nagyon régi (pl. idén láttam csak az Akira animét vagy a Nagy zűr Kis-Kínábant - és ezek is időpocsékolások voltak valójában).
Na jó, meg láttam összesen 7 sorozat teljes első évadját (ezek között is olyan "up-to-date" évadokat is , mint Shamless (US) 1. évad vagy Emerald City), meg néhány sorozat 1-1 epizódját.

Fene tudja, hogy ez sok vagy kevés...

Amikor megnézek valamit, arról két sort írok ide, de úgy érzem, nekem sokmindenről nincs írnivalóm.
Úgyhogy marad az elméleti sóhajtozás/gittrágás...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Hiccusz írta:
2018.12.09., vas. 10:45
Ennyi. :tutiok:
Szerintem távolról sem ennyi.

Gondolom vannak sakk versenyekről közvetítések.
Van aki élvezi és igen, a sakk sport. gondolkodik.gif
A többség nem néz ilyet és nem is érdekli igazából.
Ha viszont egy sakk rajongó lefikázza az összes többi sportot és ezt egy olyan fórumon teszi, ahol foci fanok vannak, akkor az nem csak nem szép, hanem számomra furcsa és nagyon nincs rendben.
SZVSZ.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

MGMART írta:
2018.12.09., vas. 08:33
Végre sikerült felkavarni az állóvizet, megint pörög a topic :rolleyes: Csak sajnos megint nem arról szól amit szívesen olvasnék.

Pont az a jó, hogy ennyiféleképpen látunk, gondolkodunk.Annak örülnék igazán, hogyha mindenki a saját ízlése szerint választott filmekről írna esszét, kritikát , meglátásokat, élményt, véleményt.Tágítanánk egymás látókörét, olvashatnánk érdemi infókat olyan alkotásokról ami nem vág a stílusunkba, de másnak fontos ,értékes.Egyszóval fogadjuk már el, hogy különbözőek vagyunk.
Ennyi. :tutiok:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11335
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tonyka írta:
2018.12.08., szomb. 20:51
A művészi világot meg egyszerűen nem értem, ciki nem ciki. A művészettel az a baj, h minél agyamentebb dologról van szó annál művészibbnek nevezhetjük. Így aztán az amúgy sztem beteg emberek kiélheti az agybajukat, amit aztán a megfelelő közönség állva tapsol. Éljenezve, ez teljesen újszerű, ilyet még sosem láttunk, zseniális, és stb. :smile32:
A témáról könyvek, tanulmányok ezrei születtek már, de önmagában egyik sem tudta megmondani a tutit és tartok tőle, nekünk sem fog sikerülni. De azért néhány apróságon talán érdemes kicsit elgondolkodni:

Mitől is tekintünk művészfilmnek egy alkotást? Ha nem értjük a mondandóját, vagy nem tudunk azonosulni a szereplőkkel, a helyzettel, vagy nincs benne CGI, akkor az már elégséges a címkézéshez? Azaz visszaállunk-e az egocentrikus világképre, amiben mi határozzuk meg a világot, s nem fordítva?

Van-e köze a népszerűségnek és az abszolút értéknek egymáshoz egy alkotás esetében? Avagy az alkotók néhány magas szintű szakmai elismerésnek, vagy a kövér kasszasikernek örülnek jobban? Lehetséges-e, hogy a filmművészet értékeinek felfedezéséhez (ahogy minden más művészeti ágban is) nem árt némi képzettség, tájékozottság, műveltség? Ennek fényében a filmművészet tömegsport, vagy versenysport?

Szokták mondani tevékenységek jellemzésére, hogy "művészi színvonalon" történik. Olyant viszont ritkán hallunk, hogy egy ötletet, alkotói műfajt a többivel szemben művészinek mondanak. Ha innen indulunk ki, akkor a művész jelző sokkal inkább szól a megvalósítás módjáról, mintsem magáról az ötletről, történetről, mondandóról beszél. (Mellesleg ez a magam véleménye is, ezért sem látom értelmét művészfilmekről és szórakoztató filmekről külön-külön beszélni.)

Mikor néhányan azt mondják, számukra a filmnézés egy laza szórakozás/pihenés a fárasztó munka után, ami közben nem akarnak gondolkodni, akkor ez a szórakozás miként értelmezhető azokra nézve, akiknél a gondolkodás/kreativitás esetleg a szórakozásnak is része?

Állandónak tekinthetők-e a filmművészet címkéi? (Na tessék, itt is szerepel a művészet szó!) Az 50-es évek amerikai és európai filmjeinek nagy részét akkoriban komoly művészeti alkotásnak tekintették, de mai szemmel nézve többségüket nyálas operettnek érezzük. Mozart a maga korában a könnyed szórakoztatóipar egyik masszív bástyája volt, ma pedig a csúcsművészet egyik isteneként tekintünk rá. No és ha belátjuk, hogy ezek a kategóriák idővel rugalmasan alakot váltanak, akkor van-e értelme a jelenben fekete/fehér színben kőbe vésni őket?

A végére csak egy halk észrevétel. Mikor sérelmezed, hogy az általad kedvelt "szórakoztató" műfajt negatív jelzőkkel illetik az (ál)értelmiségi filmnézők, általában ugyanolyan degradáló jelzőket alkalmazol a "művészfilmekre". :)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nem vonnék párhuzamot semmiképp más kontinensek, és az amerikai filmgyártás közt. Az álomgyár több mint 100 éve foglalkozik filmgyártással. Ez alatt a 100 év alatt iszonyat mennyiséget tettek le az asztalra. Ne tegyünk már úgy mintha más kontinens filmgyártása nem bakizna. Nézzük csak egy Taxi sorozat mivé lett, de maga Besson sem tudott színvonalat tartani. A szórakoztató filmek műfaja éppoly nehéz, és kihívásokkal teli, mint a komolyabb műfajé. Időközönként felüti fejét egy - egy jobb Svéd, Dán film, de ők is hullámoznak a színvonalat illetőleg. Elég csak a Nyomtalnul-ra, vagy a Tetovált lány sorozatra gondolni. Az ő termelésük messzi nincs álomgyári szinten, még összesítve sem. Az meg hazugság, h csak jókat tudnak készíteni. A darabszámokból adódóan persze, h nagy durranásként könyvel el valaki egy ilyen filmet. Ez viszont nem azt jelenti, x ország filmgyártása maga a non + ultra. Manapság a Francia vígjátékok szó - szó, de már ott is van hanyatlás. Ahogy az egész filmgyártásuk sem csupa csupa sikerekből, és magvas gondolatokból áll.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2018.12.09., vas. 08:04
Ez azért összetett kérdés. Ott indul, a Marvel világnak széles réteget kell kiszolgálni. Abban talán egyetértünk, generációként változnak az igények. Az álomgyár kasszájának kifejezetten jót tesz ha minél szélesebb réteget behúznak. Ha a helyükben lennél hogyan döntenél? Bitrograde-nek készítenél filmet, és tuti bukta anyagilag, vagy a szélesebb rétegnek. Az emberek milliófélék, nem lehet mindenkinek megfelelni, lehetetlen küldetés. Színvonalat tartani is sok ismeretlenes egyenlet. Ott indul, a második rész már nem hat újdonságként. A történetekben sokszor nincs annyi, h egy második rész is beszippantson. Egy - egy hirtelen kellemes siker után ott a pénz, ott a stáb, csak éppen épkézláb történet nincs. Nah ilyenkor összeizzadnak egy kedvelt szereplős, ismerős környezetű, de rém gyenge második, harmadik részt. Vagy úgy vannak vele, durrantsunk 2x akkorát, mint az elsőben, mindent túltolunk a zseton úgy is bejön. Filmet készíteni ma már valljuk be roppant nehéz. Újdonság szinte zéró, hacsak nem elmegyünk a szélsőséges tabu világba, ami leginkább közönséges, és prosztó lesz, keveseknek emészthetően. Félreértés ne essék, magam is úgy érzem egyre gyengébbek a filmek. A vígjáték műfaj miatt aggódom a leginkább. Persze benne van ebben az éveim, és a megtekintett filmek száma is. Ha mondjuk 19 éves lennék most, tuti másképp látnám, értékelném. Vissza is értünk a sok ismeretlenes egyenlet egy darabkájához.
Remekül összefoglalod, amit mondani próbáltam korábban. Ezek a filmek gazdasági megfontolások alapján készülnek, egy homályos szempontok alapján körülhatárolt célközönség számára, éppen ezért lehet a többségük vacak. Nekem ne is akarjon senki filmet csinálni! A legvacakabb művészfilmek is azok, amik a "művészfilmes közönség" ízlésére próbálnak apellálni.
A jó film egy elképzeléssel indul, hogy a forgatókönyvírónak van fogalma arról, mit akar elmondani (s ez megelőzi azt, hogy kinek), van egy története, amit meg akar osztani, és aztán van egy rendező, aki ezt vizuálisan is képes megvalósít(t)a(t)ni. Ha már Marvel, akkor Jessica Jones, vagy ha DC Comics, akkor Batman: Kezdődik!, amit nem véletlenül hívnak brit Batmannek. Mindkettőben van valami (atmoszféra, eredetiség, stb.), ami a kulturális pedofíliával (értsd: a minél ifjabb korosztály tömegfilmmel való megfertőzésével) kacérkodó képregény-filmekből hiányzik. Talán az sem véletlen, hogy ez a két franchise nem "valódi", vagyis természetfeletti szuperképességekkel rendelkező hősök és hősnők történeteit viszi színre, és nem is nagyon illeszkedik a háborús propagandafilmből kinövő műfaj történetébe. Lásd még: Superman filmek a második világháború alatt, melyeket még Hitler is irigyelt, olyannyira, hogy saját rajzfilmstúdió felépítésén fáradozott, amit a politikai foglyokból álló stáb elszabotált.
Egy kis amerikai propaganda:

youtu.be/-YDO8HR_2Xg

Az is érdekes szerintem, hogy az itt forgó ajánlások jó része mennyire az amerikai filmipar körül forog, és miért szorul háttérbe az európai film, hogy más kontinensek termését már meg sem említsem. Ez azért meglehetősen homogenizálja a(z) (tömeg)ízlést, méghozzá olyan alkotások alapján, melynek célközönsége még csak nem is mi vagyunk (az amerikai filmek többsége saját piacán is behozza elkészítése költségeit, minden egyéb ráadás, tiszta profit). Vagy az is, hogy szinte minden gyerek olyan gyerekfilmeken nő fel, ahol a főszereplő elveszíti a családját, a Bambitól és Némó nyomában-ig és tovább, Disney sajátos családtörténete következtében. Nyilván ennek sincsenek következményei.
Nem mondom, hogy nem lehet önfeledten szórakozni, de egy ilyen fórumon ne legyen már bűn el is gondolkodni azon, amit látunk.

Ezt a mondatot külön köszi, aszpirin. leborulok.gif
A vándorszínészes és az aranyásós darabok szerintem a gyöngyszemek, az utolsó, fejvadászos darabnak viszont nem fogtam a lényegét (val’sz’eg túl fáradt voltam már este 11 után, repülőn, nagyon durva két nap után, kialvatlanul), azt megnézem majd ismét.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

A vígjáték műfaj a végét járja. Lehet, velem van baj, de még csak mosolyogni sem tudok a "poénokon". Sokkal inkább idegesítő és alpári lett számomra ez a kategória. Sokszor nem értem, hogy mi az amin mások nevetnek.
[/quote]

Itteni ajánlásra néztem meg két vígjátékot ami kikerüli a mára már alapnak számító trágárságot és alpáriságot.Mindkettőn jól szórakozott az egész család.Az egyik a Vasmacska kölykei remake, magyar címe Átejtve.A főszerepet alakító színésznő nem kicsit hasonlít Goldie Hawn-ra.A másik egy francia vígjáték, címe Vissza a gyökerekhez.Felbukkan benne Pierre Richard is akit először meg sem ismertem úgy megöregedett.De örültem, hogy él és virul és még kapható a mókázásra.Bírtam a régi filmjeit.
vissza-a-gyokerekhez.jpg
vissza-a-gyokerekhez.jpg (26.06 KiB) Megtekintve 2387 alkalommal
vissza-a-gyokerekhez.jpg
vissza-a-gyokerekhez.jpg (26.06 KiB) Megtekintve 2387 alkalommal
Csatolmányok
346.jpg
346.jpg (105.79 KiB) Megtekintve 2387 alkalommal

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Tonyka írta:
2018.12.09., vas. 08:04
scaurus írta:
2018.12.08., szomb. 23:17
Tonyka írta:
2018.12.08., szomb. 23:05
...
Vannak érdekes dolgok, mert a Thor 3 pl. sztem kifejezetten gatya lett.
Vannak. :D
Megsúgom, pl. Az igazság ligájában és Az utolsó jedikben is találtam olyat, ami szórakoztatott.

Igazából a Marvel filmek többségével NEKEM az a bajom, hogy ha képesek egy Vasember 1-2., Bosszúállók 1. színvonalra, akkor miért készítenek azoknál gyengébbeket?
Minden adott, pénz, paripa, fegyver.
Ahogy egy jeles eszű gyerektől jeles bizonyítványt várunk és az ő esetében egy tisztességes közepes az bizony csalódás.
Ez azért összetett kérdés. Ott indul, a Marvel világnak széles réteget kell kiszolgálni. Abban talán egyetértünk, generációként változnak az igények. Az álomgyár kasszájának kifejezetten jót tesz ha minél szélesebb réteget behúznak. Ha a helyükben lennél hogyan döntenél? Bitrograde-nek készítenél filmet, és tuti bukta anyagilag, vagy a szélesebb rétegnek. Az emberek milliófélék, nem lehet mindenkinek megfelelni, lehetetlen küldetés. Színvonalat tartani is sok ismeretlenes egyenlet. Ott indul, a második rész már nem hat újdonságként. A történetekben sokszor nincs annyi, h egy második rész is beszippantson. Egy - egy hirtelen kellemes siker után ott a pénz, ott a stáb, csak éppen épkézláb történet nincs. Nah ilyenkor összeizzadnak egy kedvelt szereplős, ismerős környezetű, de rém gyenge második, harmadik részt. Vagy úgy vannak vele, durrantsunk 2x akkorát, mint az elsőben, mindent túltolunk a zseton úgy is bejön. Filmet készíteni ma már valljuk be roppant nehéz. Újdonság szinte zéró, hacsak nem elmegyünk a szélsőséges tabu világba, ami leginkább közönséges, és prosztó lesz, keveseknek emészthetően. Félreértés ne essék, magam is úgy érzem egyre gyengébbek a filmek. A vígjáték műfaj miatt aggódom a leginkább. Persze benne van ebben az éveim, és a megtekintett filmek száma is. Ha mondjuk 19 éves lennék most, tuti másképp látnám, értékelném. Vissza is értünk a sok ismeretlenes egyenlet egy darabkájához.
A vígjáték műfaj a végét járja. Lehet, velem van baj, de még csak mosolyogni sem tudok a "poénokon". Sokkal inkább idegesítő és alpári lett számomra ez a kategória. Sokszor nem értem, hogy mi az amin mások nevetnek.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Pont az a jó, hogy ennyiféleképpen látunk, gondolkodunk.Annak örülnék igazán, hogyha mindenki a saját ízlése szerint választott filmekről írna esszét, kritikát , meglátásokat, élményt, véleményt.Tágítanánk egymás látókörét, olvashatnánk érdemi infókat olyan alkotásokról ami nem vág a stílusunkba, de másnak fontos ,értékes.Egyszóval fogadjuk már el, hogy különbözőek vagyunk.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

irishcream írta:
2018.12.08., szomb. 21:06
Ha végre sikerül leülni a vászon elé kikapcsolódásra, szórakozásra vágyom, szimplán- nélkülözve minden nemes építő, oktató, nevelő célt. Na most üssetek! :D
Hát igen - csatlakozom.

Itt a nagy baj az, hogy mondjuk Bitrograde lenézően és lesajnálóan nyilatkozik erről, az egész műfaj halálát látja és szemétnek, értéktelennek tartja azt, amit nézel és ergo téged is.
Nemrég írta, hogy inkább egy operát fog este hallgatni és nézni az X-factor helyett.
Ezzel nincs is baj, őt az szórakoztatja.
Én egy perc alatt agybajt kapnék tőle és nem is igazán értem, hogy mitől magasabb rendű, mitől művészibb az a műfaj, mint más. Ráadásul az a kisebbség, aki azt szereti.

Megértem, hogy valaki Jancsó filmeket néz, de azt nem, hogy lesajnálja mondjuk a Bosszúállók 28. részét, mert az milyen szenny.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
Tonyka írta:
...
Megsúgom, pl. Az igazság ligájában és Az utolsó jedikben is találtam olyat, ami szórakoztatott.

Igazából a Marvel filmek többségével NEKEM az a bajom, hogy ha képesek egy Vasember 1-2., Bosszúállók 1. színvonalra, akkor miért készítenek azoknál gyengébbeket?
Ahogy egy jeles eszű gyerektől jeles bizonyítványt várunk és az ő esetében egy tisztességes közepes az bizony csalódás.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

scaurus írta:
Ez nagyon jó kérdés. Nekem az tetszik, amikor egy -kategóriájában- komoly sztoriban vannak poénok, pl. vasember. Viszont amikor az egész hangulata vígjáték és abban állnak neki komolykodni, az gyenge... és most picit ez lett a Marvel irány :(
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Tonyka írta:
...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Csutka írta:
2018.12.08., szomb. 20:09

Én azt nem értettem meg soha, hogy akkor minek nézik meg ezek az emberek? Mit várnak? gondolkodik.gif
Adnak esélyt a filmnek! :)

Egyébként sokkal korrektebb hogy megnézik és azután mondanak véleményt mintha csak "vaktában" ítélkeznének.

El kell fogadni hogy ogazi értéket kevés film hordoz. Ettől függetlenül kikapcsolódásra sokuk alkalmas.

Ha egy film még "jó" is annak pedig örülni kell

Sokszor olvasni hogy egy film tele van klisékkel.... kevés olyan jelenet, ötlet, megoldás, koncepció van ami még egy filmben sem bukkant fel.

James Bond is mindig meg fogja menteni a világot..... ettől függetlenül várjuk az újabb és újabb részeket.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Csutka írta:
2018.12.08., szomb. 20:58
Csak halkan kérdezem - ha 100-ból mondjuk 99 embernek tetszik és még moziba is elmegy megnézni, de te fanyalogsz és hasonlókat írsz - biztosan minden rendben van az értékítéleteddel?
...
Pl. a Barátok köztnek, a "tehetségkutató" műsoroknak és a túlélős álvalóságsoknak is nagy a nézettsége, népszerűsége, sokan rajonganak az ott felbukkanó perc celebekért.
A fél ország nézte, anno, a Szomszédokat.
Attól még nem lesznek/volt jó(k).
Mondom úgy, hogy a Szomszédokat én is néztem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2018.12.08., szomb. 23:02
Tonyka írta:
2018.12.08., szomb. 19:05

Helyes, h hozzátetted szerinted.
...
Úgy érzem vannak olyan emberek akik kipécézik az amúgy kifejezetten közönségsiker filmeket. Ami adott évben mondjuk a legnagyobb sikert könyvelheti el. Szóval az ilyen filmeket hangosan szokták ekézni.
...
Ezt a "szerintem-szerinted"-gittet is rághatjuk a végtelenségig (infinity).
Ezt meg én nem értem, ha nem tenném hozzá, hogy "szerintem", akkor nem a saját véleményem lenne???

Nem pécézek ki semmit.
Szeretem a JÓ képregényfilmeket.
Ilyen pl. a Batman:Kezdődik!, Watchmen, Kingsman, Vasember 1-2, Bosszúállók 1, Deadpool, Thor:Ragnarok.
A képregényfilmekből nekem a tisztességes iparosmunka kevés.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Tonyka írta:
2018.12.08., szomb. 19:05

Helyes, h hozzátetted szerinted.
...
Úgy érzem vannak olyan emberek akik kipécézik az amúgy kifejezetten közönségsiker filmeket. Ami adott évben mondjuk a legnagyobb sikert könyvelheti el. Szóval az ilyen filmeket hangosan szokták ekézni.
...
Ezt a "szerintem-szerinted"-gittet is rághatjuk a végtelenségig (infinity).
Ezt meg én nem értem, ha nem tenném hozzá, hogy "szerintem", akkor nem a saját véleményem lenne???

Nem pécézek ki semmit.
Szeretem a JÓ képregényfilmeket.
Ilyen pl. a Batman:Kezdődik!, Watchmen, Kingsman, Vasember 1-2, Bosszúállók 1, Deadpool, Thor:Ragnarok.
A képregényfilmekből nekem a tisztességes iparosmunka kevés.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2018.12.08., szomb. 21:34
bitrograde írta:
2018.12.08., szomb. 21:12
Látom, sikerült összekeverni a gazdasági szavazatot az ízlés kérdésével. Véleménye mindenkinek lehet, de nem az dönti el, kinek van igaza, hogy hányan vannak vele azonos véleményen.
Természetesen lehet azt mondani, hogy a közízléssel semmi probléma nincs, a vizuális és mozgókép-kultúra egyetlen feladata a szórakoztatás, és azt maradéktalanul el is látja. A kérdés csak az, hogy ezt milyen minta alapján jelentitek ki.
Egy példa a hiteles és megalapozott véleményre:
A művészi világot meg egyszerűen nem értem, ciki nem ciki. A művészettel az a baj, h minél agyamentebb dologról van szó annál művészibbnek nevezhetjük. Így aztán az amúgy sztem beteg emberek kiélheti az agybajukat, amit aztán a megfelelő közönség állva tapsol. Éljenezve, ez teljesen újszerű, ilyet még sosem láttunk, zseniális, és stb. :smile32:
Megyek, beülök az X-faktor elé, hátha hallok egy értékes zenei produkciót. ;)
Biztos vagyok benne, h te sem értesz meg mindent a világban, bár lehet te mindent is értesz. Kb. ugyanolyan vagy, mint egy opera rajongó, aki betéved a tucc tucc világába. Aztán elkezdi bizonygatni, az opera mennyire értékes, mikor más meg eret tudna vágni tőle. A tucc tucc meg mennyire szemét, és semmilyen, mégis milliók vonaglanak rá. Szeretem amikor valaki csak úgy eldönti, mi az értékes, és mi nem. A két tábor közt csak annyi a különbség, h mi szemétben turkálók nem kesergünk a művészfilmek számunkra értéktelen mivolta miatt. Ameddig ti keseregtek napestig az igénytelenség mértékéről, mint akiknek beakadt az a bizonyos lemez.
Mégsem X-faktor, hanem opera lesz ebből ma este. Jó éjt!

youtu.be/iotllswLIRs

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
Látom, sikerült összekeverni a gazdasági szavazatot az ízlés kérdésével. Véleménye mindenkinek lehet, de nem az dönti el, kinek van igaza, hogy hányan vannak vele azonos véleményen.
Természetesen lehet azt mondani, hogy a közízléssel semmi probléma nincs, a vizuális és mozgókép-kultúra egyetlen feladata a szórakoztatás, és azt maradéktalanul el is látja. A kérdés csak az, hogy ezt milyen minta alapján jelentitek ki.
Biztos vagyok benne, h te sem értesz meg mindent a világban, bár lehet te mindent is értesz. Kb. ugyanolyan vagy, mint egy opera rajongó, aki betéved a tucc tucc világába. Aztán elkezdi bizonygatni, az opera mennyire értékes, mikor más meg eret tudna vágni tőle. A tucc tucc meg mennyire szemét, és semmilyen, mégis milliók vonaglanak rá. Szeretem amikor valaki csak úgy eldönti, mi az értékes, és mi nem. A két tábor közt csak annyi a különbség, h mi szemétben turkálók nem kesergünk a művészfilmek számunkra értéktelen mivolta miatt. Ameddig ti keseregtek napestig az igénytelenség mértékéről, mint akiknek beakadt az a bizonyos lemez.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

bitrograde írta:
Itt most egyszerre több igazság is van, csak többen több szemszögből nézzük ezt a nagy összetett kérdést.

A mozi már régóta nem elsősorban a művészetről szól. Ahogy emlékszem már negyven éve is volt egy-egy művészmozi, nem túl nagy kihasználtsággal, eleve kevés ülőhellyel. Szinte ugyanaz a néhány fős közönség látogatta, míg a "kommersz"
csupán szórakoztató mozi meg dübörgött.

Mivel ez az iparág is eladásból él, nyilván azt fogja árulni, amit el tud adni. Ez az minta, ami döntő.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ha végre sikerül leülni a vászon elé kikapcsolódásra, szórakozásra vágyom, szimplán- nélkülözve minden nemes építő, oktató, nevelő célt. Na most üssetek! :D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”