Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Jabarkas
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Jabarkas »

trane írta:
2018.11.17., szomb. 20:33

jól hallod, Ember, azokat a TEKNICSeket még megcsinálták :smile32:
Nem tudom eldönteni, hogy ez most irónia, vagy rakjam rendbe a V6X-et? :rolleyes:
Minimum újra kéne kondizni, munkapontokat beállítani, csatikat kicserélni... áááh.
Ez rohadt sok meló, lehet egyszerűbb megszokni a Malacot.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Hgabor írta:
2018.11.16., pén. 23:02
Értem köszönöm szépen a gyors választ.
Akkor tehát csak az a jó megoldas bi-ampra hogy 2 sztereo vagy 4 mono vegfokot veszek vagy bi-ampra alkalmas végfokot? és a meglévő erősítő csak preamp lesz a végfokok előtt e szerint. Hm?
Köszönöm szépen
Miert akarod ennyire meg varialni?? gondolkodik.gif
Vegyel egy komolyabb erositott a 4 mono arabol es nem lesznek gondjait.
Max 2 jo mono block,,,, teljesen folosleges minden hangsugaronak kulon erosito. vagy vegyel aktiv hangfalat
Vannak kivetelek ,de az mar nem atlagos kategoria es ott felsem merulne ez a kerdes.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Jabarkas
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Jabarkas »

Sziasztok,

Előre is elnézést kérek, hogy megemlítek egy olyan márkát ami lehet sokak szemében elítélendő :)
Létezik az, hogy egy 25-30 éves Technics V6X hangjában több dinamikát vélek felfedezni mint amit egy Maratz PM8003-tól hallok?
A mélyben van főleg a difi, a Technics teltebbnek és sokkal gyorsabbnak tűnik nekem. Olyan peakeket nyom, hogy el sem hiszem. Ráadásul most, mivel késő van, minimális hangerőn próbálgatom őket, mi lesz ebből holnap? :)
A V6X egy erőgép, sosem tudtam zavarba hozni.
Mindkettőt lineárban hajtom egy frissen itt vásárolt Quadral Platinum M4 dobozokkal.
Már várom a kommenteket, hogy a mély nem minden, egyet is értek ezzel, de a fő hangsúly most a dinamikán van. :)

üdv,
Jabar

Hgabor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Hgabor »

Értem köszönöm szépen a gyors választ.
Akkor tehát csak az a jó megoldas bi-ampra hogy 2 sztereo vagy 4 mono vegfokot veszek vagy bi-ampra alkalmas végfokot? és a meglévő erősítő csak preamp lesz a végfokok előtt e szerint. Hm?
Köszönöm szépen
Tempotec Sonata iDSD Plus - Jungson JA88E - Canton Karat DC930 - Schmmidt féle IC

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Re: Bi-AMP - 1 Sztereó erősitővel és annak pre out-ján 2 monoblokkal. Lehet?

Hozzászólás Szerző: jozeph »

Hgabor írta:
2018.11.16., pén. 08:47
Egy másik kérdés. Azt mondták itt tegyem fel :)

1 pár hangszórót szeretnék Bi Amp-ban hajtani, de nincs tapasztalatom.
Az 1 pár hangfalnak 4 csatlakozója van persze.
A kérdés, hogy lehet-e (szabad-e) egy sztereo erősítővel és 1-1- monoblokkal úgy csinálni hogy mondjuk a magas hangok hangszóróbemenetén erősít maga a fő erősítő és ugyanannak az erősítőnek a pre out kimenete (van rajta pre out) kimegy a két mono végfokhoz? (vagy akár az egy sztrereo végfokhoz, ez most szerintem mindegy)

Azaz a fő jel a 2 RCA-n a fő erősítőbe megy be és annak EGYSZERRE lesz használva az erősítő és az előerősítő része is.

Nem romlik a jel minősége pl? Egyáltalán, fog működni?

A pre out-os erősítőm és a hangfalak megvannak, 1 pár monoblokkon vagy 1db sztrero végfokon godolkodom ami az LF bemeneteket hajtaná.
KÖSZI előre is.
Szia!
Érdekes kapcsoláson gondolkodsz.(perverzió? :D )
Gondolom azért merült föl, mert egyik erősítő sem alkalmas biampra.
Az biztos, hogy működni fog.
Azonban számos problémát generálsz. A hangerő szabályozása kérdéses.
Elméletileg a két végfoknak azonos vonalszintű bemenettel kell rendelkeznie.
Hangerő eltérés így is lesz , eltérő paramétereik miatt. (erősítés szint, frekiátvitel)
Fáziskésés is, de a tartományától és a füledtől függ,hogy meghallod e.
Összességében nem csinálnám, ezért nem is javaslom.
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .

Hgabor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Bi-AMP - 1 Sztereó erősitővel és annak pre out-ján 2 monoblokkal. Lehet?

Hozzászólás Szerző: Hgabor »

Egy másik kérdés. Azt mondták itt tegyem fel :)

1 pár hangszórót szeretnék Bi Amp-ban hajtani, de nincs tapasztalatom.
Az 1 pár hangfalnak 4 csatlakozója van persze.
A kérdés, hogy lehet-e (szabad-e) egy sztereo erősítővel és 1-1- monoblokkal úgy csinálni hogy mondjuk a magas hangok hangszóróbemenetén erősít maga a fő erősítő és ugyanannak az erősítőnek a pre out kimenete (van rajta pre out) kimegy a két mono végfokhoz? (vagy akár az egy sztrereo végfokhoz, ez most szerintem mindegy)

Azaz a fő jel a 2 RCA-n a fő erősítőbe megy be és annak EGYSZERRE lesz használva az erősítő és az előerősítő része is.

Nem romlik a jel minősége pl? Egyáltalán, fog működni?

A pre out-os erősítőm és a hangfalak megvannak, 1 pár monoblokkon vagy 1db sztrero végfokon godolkodom ami az LF bemeneteket hajtaná.
KÖSZI előre is.
Tempotec Sonata iDSD Plus - Jungson JA88E - Canton Karat DC930 - Schmmidt féle IC

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ennyire azért nem szar. :D

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1689

Hozzászólás Szerző: Indy »

dbrnsk írta:
2018.11.15., csüt. 20:57
La_Valse írta:
2018.11.15., csüt. 20:47
dbrnsk írta:
2018.11.15., csüt. 19:21
Az én erősítőm is autoformeres, de én teljesen elégedett vagyok mind a teljesítményével, mind a hangminőségével. Sok erősítőm volt már, de ez valahogy más... :)
A "de" nyugodtan kimaradhat a mondatodból, így olyan mentegetőzésnek hangzik. Van ráció a megoldásban.
Bizonyára nem véletlenül hallgatod.
Igazad van. Amiért így írtam annak az az oka, hogy előtte sokféle véleményt olvastam a témával kapcsolatban. Biztos megmaradt bennem "valami" belőle.... :)
A lényeg, hogy neked tetszen. ;peace;
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2018.11.15., csüt. 20:47
dbrnsk írta:
Az én erősítőm is autoformeres, de én teljesen elégedett vagyok mind a teljesítményével, mind a hangminőségével. Sok erősítőm volt már, de ez valahogy más... :)
A "de" nyugodtan kimaradhat a mondatodból, így olyan mentegetőzésnek hangzik. Van ráció a megoldásban.
Igazad van. Amiért így írtam annak az az oka, hogy előtte sokféle véleményt olvastam a témával kapcsolatban. Biztos megmaradt bennem "valami" belőle.... :)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

dbrnsk írta:
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

tottyi írta:
2018.11.14., szer. 15:45
Elnezest a tudatlansagomert de legyszi el tudnatok magyarazni a ketto kozotti kulonbseget es, hogy mit jelent az autortrafós?
Körülbelül erről van szó. A kimenőtrafó nem tartalmaz különálló primert és szekundert,
a szükséges áttételek egy tekercsből vannak kialakítva, leágazásokkal.
autoformer.jpg
autoformer.jpg (27.28 KiB) Megtekintve 3260 alkalommal
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

"Elnezest a tudatlansagomert de legyszi el tudnatok magyarazni a ketto kozotti kulonbseget es, hogy mit jelent az autortrafós?"

Az erősítő kimenetén transzformátor van, hasonlóan a csöves erősítőkhöz, de a felépítése és működése nem teljesen ugyanaz.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3552
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Indy írta:
2018.11.14., szer. 15:44
dbrnsk írta:
2018.11.14., szer. 15:38
A két erősítő között működésbeli különbségek is vannak, a 7900 autortrafós az 5300 egy "sima" tranyós. Ez sok mindent meghatároz a kapott hanggal kapcsolatban, erre célzott Trane is...
Annyira "kell" SF hangsugárzót McIntosh-al párosítani, mint a Focal-t a Naim-el. :smile29:
Szerintem például a Luxman erősítői sokkal jobban illenek a Sonus Faberekhez.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

dbrnsk írta:
A két erősítő között működésbeli különbségek is vannak, a 7900 autortrafós az 5300 egy "sima" tranyós. Ez sok mindent meghatároz a kapott hanggal kapcsolatban, erre célzott Trane is...
Elnezest a tudatlansagomert de legyszi el tudnatok magyarazni a ketto kozotti kulonbseget es, hogy mit jelent az autortrafós?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1689

Hozzászólás Szerző: Indy »

dbrnsk írta:
Annyira "kell" SF hangsugárzót McIntosh-al párosítani, mint a Focal-t a Naim-el. :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

trane írta:
2018.11.14., szer. 15:22
tottyi írta:
2018.11.14., szer. 15:14
Hi, nemtudja valaki mitol lehet az ugyan abban a konfiguracioban es csak a ket erosito valtozott, hogy a McIntosh MA7900 halkabban szol joval mint az MA5300? Ugy gondolna az ember, hogy az erosebb erositot eleg lesz pl negyed hangon hallgatni erre nem ez tortent. Az egyik 2x100 watt a masik 2x200.
pl. az egyikhez jobban illeszekednek impedancia-szempontból a hangfalaid, vagy az egyiknek nagyobb áram-tartalékai vannak a hangfalaid meghajtására leborulok.gif
Nem nalam van en meg nem hallottam de a srac teljesen el van kenyodve, hogy nem szol olyan jol a 7900-as mint ahogy szolt az 5300-as. Ma megyek hozza hallgatozni. :) SF Olimpica III hangfalai vannak es egy Marantz mediaplayer.

https://www.mcintoshlabs.com/products/i ... ers/MA7900 <-- MA7900
https://www.mcintoshlabs.com/products/i ... ers/MA5300 <-- MA5300
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hi, nemtudja valaki mitol lehet az ugyan abban a konfiguracioban es csak a ket erosito valtozott, hogy a McIntosh MA7900 halkabban szol joval mint az MA5300? Ugy gondolna az ember, hogy az erosebb erositot eleg lesz pl negyed hangon hallgatni erre nem ez tortent. Az egyik 2x100 watt a masik 2x200.

szocsa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Úgy kb. 7 éve megvettem Pagrus Hypex modulos erősítőjét. Lehet sokan emlékeztek még erre az erősítőre, mivel a magyar DIY közösségből nála sokan meghallgatták. Nálam 7 év használat után hosszú kínlódást követően (volt amikor 10 óra alatt kapcsolódott be az erősítő) maghalt a kapcsoló üzemű tápegysége. Hypex Support segített, hogy mit csináljak vele és a képen látható módon sikerült kontár módon megjavítani.
IMG_20181111_100846.jpg
IMG_20181111_100846.jpg (2.42 MiB) Megtekintve 3167 alkalommal
Ez maga az erősítő:
unnamed.jpg
unnamed.jpg (95.34 KiB) Megtekintve 3167 alkalommal
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: V.Norbi86 »

Sziasztok!Beszereztem egy Pioneer sx-n30 stereo erősítőt!A problémám az lenne,hogy letöltöttem IOS-ra a Pioneer Control Appot de sehogy sem tudom összehozni,hogy működjön mindig Network Error felirat jelenik meg ahogy belépek az appba !Az erősítőt sikeresen csatlakoztattam a WI-FI hálozatra!Esetleg valaki aki használ ilyen appot segítene megoldani a problémát!Köszönöm előre is!

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szevasz!
Nem akartam nagyon belemenni a témába.
Azért ilyen rövid amit írtam.
Én annak vagyok a pártján, hogy az erősítőket nem kell ,nem szabad maxra kihajtani.
A paraméterei nem lineárisak, hő és vezérlés függő.
Ebben a kérdésben volt szó a teljesítményigényről is, legyen túlméretezve az erősítő.
Az EI vasas tápok stabilabban tartják a tápfeszültséget, kevésbé érzékenyek a hirtelen megugró telj. igényre.
Nagyobb a vaskeresztmetszet, a remanens mágnesesség.
A Denonok még viszonylag nagy trafóval rendelkeznek.
Nem vagyok mai gyerek, de régen súlyra is nézték a laikus vevők az erősítőket.
(volt bennük anyag, mellesleg ma is van ilyen a fölső kategóriában).
Röviden ez áll a mondandóm hátterében.
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .

gezu79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: gezu79 »

jozeph írta:
2018.11.08., csüt. 14:40
Szevasz!
Az én saját véleményem, úgy válassz erősítőt,hogy a kívánt max.hangerő teljesítményt
30%-kal haladja meg az erősítő teljesítménye.
A Denonok elég izmosak, nem toroidosak,van erejük.
720ae-t nem hallottam,de alatta fölötte mindegyiket.
A hátlapján 200W fölvett teljesítményt írnak.
Amit írtál annak semmi értelme! Remélem Te is tudod! :D
Nem értek az erősítőkhöz, de ez számomra értelmezhetlen, de legalább vicces!
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri

tnp
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: tnp »

Köszi szépen az "erősítést"! :)

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szevasz!
Az én saját véleményem, úgy válassz erősítőt,hogy a kívánt max.hangerő teljesítményt
30%-kal haladja meg az erősítő teljesítménye.
A Denonok elég izmosak, nem toroidosak,van erejük.
720ae-t nem hallottam,de alatta fölötte mindegyiket.
A hátlapján 200W fölvett teljesítményt írnak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”