Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók javítása

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Re: Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: beni89 »

tanczi írta:
2018.11.06., kedd 20:15
Nem találkoztunk egymással sajnos, Tesóm vitte fel és hozta le a hangfalat abban tudatban voltam, hogy nem lesz gond és tökéletes lesz a magassugárzó. Szegedi vagyok eljutattni hozzá nem egyszerű a hangfalat.
[/quote]

Hát ez sajnálatos állapot.
Javaslom, ha meg tudod oldani, cserélgesd ki egyesével az IC, ill. a hangfalkábelt, hátha az lesz a ludas.
Vagy legalább nézd át az illesztéseit, kontaktjait.

Azt már próbáltad, hogy a "hibás" hangfalat másik erősítőcsatornán is meghallgatod, hogy ott is ugyanazt a jelenséget produkálja-e?
Ezek a tanácsok azért jók, mert ingyen vannak, és pár perc alatt megoldhatók :-)
[/quote]

A másik csatorna is meg volt ugyan ez, de most észrevettem egy újabb jelenséget hallgattam a hangsugárzót közelről, és nem örültem, mert a mély-közép se szól tisztán. A közép-magas frekinél van a probléma, a magasnál meg a csilingelő hangoknál torzít az egész.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

[/quote]
Nem találkoztunk egymással sajnos, Tesóm vitte fel és hozta le a hangfalat abban tudatban voltam, hogy nem lesz gond és tökéletes lesz a magassugárzó. Szegedi vagyok eljutattni hozzá nem egyszerű a hangfalat.
[/quote]

Hát ez sajnálatos állapot.
Javaslom, ha meg tudod oldani, cserélgesd ki egyesével az IC, ill. a hangfalkábelt, hátha az lesz a ludas.
Vagy legalább nézd át az illesztéseit, kontaktjait.

Azt már próbáltad, hogy a "hibás" hangfalat másik erősítőcsatornán is meghallgatod, hogy ott is ugyanazt a jelenséget produkálja-e?
Ezek a tanácsok azért jók, mert ingyen vannak, és pár perc alatt megoldhatók :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

beni89 írta:
2018.11.06., kedd 20:05
tanczi írta:
2018.11.06., kedd 19:56
A belső kábelekre gondolsz?
Akár az is lehetne, de IC és hf-kábel (vagy csatija, forrasztása) is tud ilyet produkálni.
Károlytól amikor elhoztad, meghallgattad, hogy ott jól szólt-e?
[/quote]
[/quote]

A hangfalkábel az jó mert ugyanazon az oldalon kipróbáltam a hangfal párját, és a párja tökéltesen szólt.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tanczi írta:
2018.11.06., kedd 19:56
[/quote]

Akár az is lehetne, de IC és hf-kábel (vagy csatija, forrasztása) is tud ilyet produkálni.
[/quote]

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

[/quote]
[/quote]

TÜŰ Bendegúz

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tanczi írta:
2018.11.06., kedd 19:22
beni89 írta:
2018.11.06., kedd 15:35
Sziasztok!
Járt Tüű Károlynál a wharfedale diamond 8.3-as hangfalam. Sajnos úgy néz ki nem oldódott meg a probléma.
A magassugárzó az állítása szerint ferdén állt a csévében és ezért nem szólt tisztán a magas. Visszaigazította a helyére , megmérte frekvencia mérőn, jónak bizonyult. Visszakerült hozzám, bekötöttem és még rosszabb mint volt. Kipróbáltam egy másik hangfallal ugyanazt a surround olalt, hogy lehet esetleg az erősítő a ludas a dologban, de az oldallal semmi gond.
A torzít a magas főleg klasszikus zongorás számoknál, olyan mint ha egy gitár torzítót kötöttem volna rá. Ötletek??
Kábel.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

beni89 írta:
2018.11.06., kedd 15:35
Sziasztok!
Járt Tüű Károlynál a wharfedale diamond 8.3-as hangfalam. Sajnos úgy néz ki nem oldódott meg a probléma.
A magassugárzó az állítása szerint ferdén állt a csévében és ezért nem szólt tisztán a magas. Visszaigazította a helyére , megmérte frekvencia mérőn, jónak bizonyult. Visszakerült hozzám, bekötöttem és még rosszabb mint volt. Kipróbáltam egy másik hangfallal ugyanazt a surround olalt, hogy lehet esetleg az erősítő a ludas a dologban, de az oldallal semmi gond.
A torzít a magas főleg klasszikus zongorás számoknál, olyan mint ha egy gitár torzítót kötöttem volna rá. Ötletek??
Kábel.
TÜŰ Bendegúz

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

BLX írta:
2018.10.24., szer. 18:55
Én amikor peremezni vittem egy hangszórót, akkor előtte ezekbe a nevekbe botlottam:
Marosi
Aubeck
Pázmándi

Az első kettő pesti, így kötöttem ki Marosinál. Az ő műhelyében is sok cucc van, de rendezett, szerintem igényes munkát adott ki a kezéből az én esetemben. Az első kettő szakember a fórumon is jelen van/volt. Lehet tőlük olvasni kommenteket is.

Remélem szépen megjavítják majd a te hangszóróidat is.

OFF:
Mennyire rázott meg az áram egyébként? Kellett orvoshoz menni? Elég para, hogy beleesett az a hangfal csati az elosztóba.
Köszi, utánaolvasok, amint lesz egy kis időm.

Nem ütött agyon az áram, de nem esett jól. De tényleg csupa pech sorozat. Az aláírásban levő centerkábelről letört az egyik banándugó, de nem volt időm elvinni a KáCsá-ba megcsináltatni, így egy korábban, még a 7.1-nél használt 15m-es kábel van bedugva ideiglenesen center kábelnek. Eleve általában minden dugó helyen van valami, így nem lehetett volna üresen semmi. De ha az 1m-es Rocket88 van használatban, akkor nem ér le az elosztóig. Vagy ha mégis, akkor a center megemelésével simán kirántom onnan. Most megemeltem a centert, de 15m kábelt rángathatok én akárhova... gondolkodik.gif Amikor odanyúltam a terminálhoz, hogy kivegyem a csatikat, akkor csípte meg erősebben az ujjaim végét az áram. Mintha kalapáccsal ráütöttem volna egy akkorát, ami még vállalható, de nyilván nem kellemes.

Szóval az üres dugalj, az átmenetileg bekötött hosszú kábel, a véletlen, hogy a lógó kábelvégen levő banándugó pont úgy csúszik a többi kábelen, hogy az fejest ugrik a villásdugó helyére... Mondom, minden összeesküdött ellenem. Szerintem ha akarnám se tudnám még egyszer se direkt, se véletlenül beleejteni oda.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

D-O-M-I írta:
2018.10.24., szer. 17:58
BLX írta:
2018.10.24., szer. 16:52
Próbáld meg esetleg őt Budapesten, Marosi István, tel: 06 20 943 8336‬

Én még nem tekercseltettem nála, de volt olyan akinek ilyesmiben is tudott segíteni jó eredménnyel.

Majd számolj be hova vitted végül javítani és hogyan sikerült. Nem ártana itt több friss info erről a területről.
Köszi, azt igen, nem írtam, hogy pesti vagyok, szóval errefelé keresek. De akkor ő pont jó is.
Találtam a neten valami hangszóró javítót a Csángó vagy milyen utcában, de azt mondják, hogy egy kb. 5nm-es helyen dolgozik, eszetlen igénytelen káoszban. Az ilyen tapasztalatoktól szeretném megkímélni magamat, azért kérdeztem. Még régebbről felsejlik Aubeck Ferenc neve is, hozzá régebben peremeztetni vittem egy hangszórót.

Ha lesz eredmény, írok majd persze. Hátha másnak is segítség lesz.
Én amikor peremezni vittem egy hangszórót, akkor előtte ezekbe a nevekbe botlottam:
Marosi
Aubeck
Pázmándi

Az első kettő pesti, így kötöttem ki Marosinál. Az ő műhelyében is sok cucc van, de rendezett, szerintem igényes munkát adott ki a kezéből az én esetemben. Az első kettő szakember a fórumon is jelen van/volt. Lehet tőlük olvasni kommenteket is.

Remélem szépen megjavítják majd a te hangszóróidat is.

OFF:
Mennyire rázott meg az áram egyébként? Kellett orvoshoz menni? Elég para, hogy beleesett az a hangfal csati az elosztóba.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

BLX írta:
2018.10.24., szer. 16:52

Én még nem tekercseltettem nála, de volt olyan akinek ilyesmiben is tudott segíteni jó eredménnyel.

Majd számolj be hova vitted végül javítani és hogyan sikerült. Nem ártana itt több friss info erről a területről.
Köszi, azt igen, nem írtam, hogy pesti vagyok, szóval errefelé keresek. De akkor ő pont jó is.
Találtam a neten valami hangszóró javítót a Csángó vagy milyen utcában, de azt mondják, hogy egy kb. 5nm-es helyen dolgozik, eszetlen igénytelen káoszban. Az ilyen tapasztalatoktól szeretném megkímélni magamat, azért kérdeztem. Még régebbről felsejlik Aubeck Ferenc neve is, hozzá régebben peremeztetni vittem egy hangszórót.

Ha lesz eredmény, írok majd persze. Hátha másnak is segítség lesz.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

D-O-M-I írta:
2018.10.24., szer. 14:04
Hétvégi pech: erősítő csere közben, mikor az erősítőből már minden kábel ki volt húzva, és elkezdtem kivenni az állványból, egyszercsak elkezdett búgni a centerem egyre hangosabban. Nem tudtam mi az, de ki akartam gyorsan húzni belőle a kábelt, erre megrázott az áram. A búgás kezdetétől ez kb. 4-5mp volt. Aztán további kb. 3-5 mp értetlenkedés után valami levágta a biztosítékot. És amperszag... :(
Hibakeresés, "vajon mi történhetett" fejvakarás, és akkor láttam meg, hogy a hifi mögötti elosztó egyetlen szabad dugaljába - ami egyébként sosem üres, csak előtte egy órával kikötöttem a Blu-Ray lejátszót - beleesett a center hangfalkábelének az egyik banándugója... :smile51: Erre az esély nagyjából pont nulla, de nálam minden csillag együttállása mégis úgy hozta, hogy összejött. sad.gif
Eremény: a center bal hangszórója meg se moccan, áll, mint a beton. A jobb mozgatható, de "serceg", ha megmozdítom. De nem szól. Nagyon kis hangerőn a baleset után visszakötöttem, és a magasból jött hang.

Szóval a kérdés: ezt így hova vigyem, hogy rendbe tegyék? A hangszórók gondolom leégtek, tekercselni kellhet őket. A hangváltó is kaphatott, azt ki tudjuk mérni egy barátommal, és azt mondta, hogy nagy valószínűséggel meg is tudja csinálni.

Köszi a segítséget!

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Hétvégi pech: erősítő csere közben, mikor az erősítőből már minden kábel ki volt húzva, és elkezdtem kivenni az állványból, egyszercsak elkezdett búgni a centerem egyre hangosabban. Nem tudtam mi az, de ki akartam gyorsan húzni belőle a kábelt, erre megrázott az áram. A búgás kezdetétől ez kb. 4-5mp volt. Aztán további kb. 3-5 mp értetlenkedés után valami levágta a biztosítékot. És amperszag... :(
Hibakeresés, "vajon mi történhetett" fejvakarás, és akkor láttam meg, hogy a hifi mögötti elosztó egyetlen szabad dugaljába - ami egyébként sosem üres, csak előtte egy órával kikötöttem a Blu-Ray lejátszót - beleesett a center hangfalkábelének az egyik banándugója... :smile51: Erre az esély nagyjából pont nulla, de nálam minden csillag együttállása mégis úgy hozta, hogy összejött. sad.gif
Eremény: a center bal hangszórója meg se moccan, áll, mint a beton. A jobb mozgatható, de "serceg", ha megmozdítom. De nem szól. Nagyon kis hangerőn a baleset után visszakötöttem, és a magasból jött hang.

Szóval a kérdés: ezt így hova vigyem, hogy rendbe tegyék? A hangszórók gondolom leégtek, tekercselni kellhet őket. A hangváltó is kaphatott, azt ki tudjuk mérni egy barátommal, és azt mondta, hogy nagy valószínűséggel meg is tudja csinálni.

Köszi a segítséget!

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

foley76 írta:
2018.10.15., hétf. 12:29
Köszi a segítséget, el is vállalta.
Ha tudsz majd számolj be kérlek, hogyan sikerült a javítás. :tutiok:

foley76
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: foley76 »

Köszi a segítséget, el is vállalta.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

foley76 írta:
2018.10.15., hétf. 09:49
dragonweed írta:
2018.10.15., hétf. 09:11
foley76 írta:
2018.10.15., hétf. 08:56
Sziasztok

Van egy Proson Libra 655 hangfalam, sajnos néha az egyik oldalról nem szól a magas, ha hozzáérek a hangszórohoz visszajön.A forrasztásokat átnéztem azokon nem látszik hiba.
Van valakinek ötlete, mi lehet illetve ha elvinném (Budapesti vagyok) esetleg megnézné?

Köszönöm.

f.
90% hogy bevezetőszál szakadás, elvileg könnyen javítható, de szakemberhez kell vinni.
Köszönöm a választ.
Esetleg Te tudsz ilyen szakembert?
Budapesten próbáld megkérdezni esetleg Marosi Istvánt, tel: 06 20 943 8336‬

foley76

dragonweed írta:
2018.10.15., hétf. 09:11
foley76 írta:
2018.10.15., hétf. 08:56
Sziasztok

Van egy Proson Libra 655 hangfalam, sajnos néha az egyik oldalról nem szól a magas, ha hozzáérek a hangszórohoz visszajön.A forrasztásokat átnéztem azokon nem látszik hiba.
Van valakinek ötlete, mi lehet illetve ha elvinném (Budapesti vagyok) esetleg megnézné?

Köszönöm.

f.
90% hogy bevezetőszál szakadás, elvileg könnyen javítható, de szakemberhez kell vinni.
Köszönöm a választ.
Esetleg Te tudsz ilyen szakembert?

foley76

Sziasztok

Köszönöm.

f.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

beni89 írta:
2018.10.02., kedd 19:23
Csak azért kérdeztem, mert elgondolkodtam,hogy megjavíttatom Tűű Károllyal a wharfedale diamond 8.3 hangfal magassugárzóját.
Gondoltam, hogy nem plasztikai műtétre jelentkeznél be hozzá :-)
TÜŰ Bendegúz

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csak azért kérdeztem, mert elgondolkodtam,hogy megjavíttatom Tűű Károllyal a wharfedale diamond 8.3 hangfal magassugárzóját.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

beni89 írta:
2018.10.01., hétf. 20:36
Üdv mindenkinek!
Tűű Károlyt csak telefonon lehet elérni?
Igen, csak: +36702813249
Amúgy Érden székel, minden szempontból :-)
TÜŰ Bendegúz

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdv mindenkinek!
Tűű Károlyt csak telefonon lehet elérni?

Bestaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Bestaudio »

Marosi mesterrel semmi gond,
- ha valami nem tetszik azt jelezni kell felé
-előfordult hogy valami mégsem lett jó, díjmentesen javította
-pontosan le kell írni mit szeretnél egy papírra (csak peremezés, vagy tekercselés, stb...) és a dátumot is mikorra lesz készen
mivel sokan javíttatnak vele, előfordul hogy valami profin és valami gyengébben sikerül.
- ha lehet előre be kell lőni a javítás költségét, ha ettől eltérés várható telefonon kell egyeztetni.

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

... Miért nem vitted vissza Marosi Istvánhoz, hogy tegye rendbe? Sokaknak jó munkát végzett korábban. Ha nem kap visszajelzést, akkor nem fogja tudni, hogy ő vagy a segédje hibázott. Szerintem érdemes lenne leglább felhívnod. Persze megértem, ha megingott a bizalom, de én nem hagytam volna szó nélkül, persze kulturált keretek között... :napsut:
[/quote]

Azért nem vittem vissza, mert megrendült a bizalom. Ez volt az első és utolsó eset, hogy ott javíttattam.
- Amikor Marosi úr a kezembe adta a hangszórót, látnia kellett azt a gányolást, amit valaki az ő nevében, az ő műhelyében követett el. A ragasztások egyenetlenek, csúnyák voltak, továbbá megsérült a papírmembrán felülete két helyen a porvédő által határolt területnél, mert a porvédőt szakszerűtlenül távolították el. Az illető valószínűleg nem várta meg az oldószer teljes hatását, túl korán vehette le a porvédőt, emiatt a papír felső része (hámja) két helyen is levált. Persze, az is lehet, hogy egyáltalán nem használt oldószert...
Mindenesetre Marosi úr látta, ennek ellenére kiadta a kezéből azzal, hogy megjavították, hibátlan. Kompenzáció szóba se került, mégcsak elnézést sem kért a gányolásokért, csak az előre megbeszélt 4.000 forintot.
- Aztán odahaza jött a fekete leves: a hangszórót visszaszereltem a dobozába és bizony ugyanúgy zizegett, mint a "javítás" előtt.

A hangszóró Budapestre történő személyes oda-visszaszállítása nekem 4.180 forintomba került. Reklamálni mindenképpen személyesen kellett volna, de nem akartam már több időt és pénzt vesztegetni - csupán egy használt, 13 cm-es mélyközép miatt.
Olcsóbb megoldást kerestem és meg is találtam: vatera futárral elpostáztam Mezőkövesdre, Pázmándi Lacinak. Ő tényleg meg is javította + kicserélte a membránt és új porvédősapkát rakott rá. Szép illesztések, ragasztások, hibátlan munka, szinte új lett.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Amatőr61 írta:
2018.09.06., csüt. 00:51
Pázmándit miért nem ajánlod?
Igénytelen, barbár módon dolgozik. Javítás előtt minimum 2 hónapig "pihenteti" a hangszórókat...
Igaz, olcsón dolgozik.
[/quote]

Marosi Istvánt kértem fel egy 13 cm-es mélyközép (Goodmans Maxim 2) javítására: a légrésben surlódott a tekercs.
A ragasztások kissé csúnyára sikeredtek, de ezt még elnéztem neki, odahaza, a beszerelés után sajnos egyből kiderült, hogy a hangszóró ugyanúgy surlódik, zizeg, mint előtte. Az egész olyan volt, mint amikor a mester az ügyetlen és tapasztalatlan ipari tanulóra bíz egy olyan feladatot, ami meghaladja a képességeit. Valószínű, hogy ezzel a hangszóróval nem ő, hanem a segédje foglalkozott...

Ezt követően a Goodmans mélyközép sugárzót Pázmándi László (Mezőkövesd) hozta helyre: ugyanolyan jó és szép lett, mint a gyári példány.
[/quote]

Miért nem vitted vissza Marosi Istvánhoz, hogy tegye rendbe? Sokaknak jó munkát végzett korábban. Ha nem kap visszajelzést, akkor nem fogja tudni, hogy ő vagy a segédje hibázott. Szerintem érdemes lenne leglább felhívnod. Persze megértem, ha megingott a bizalom, de én nem hagytam volna szó nélkül, persze kulturált keretek között... :napsut:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”