Igazán nem szeretném alapjaiban megrengetni a hifis hitvilágodat, és azt is megértem, hogy apránként építkezel. Azt a kis Rotelt történetesen elég jól ismerem, családban van belőle ma is, de nem tíz-, hanem háromszoros áron sem olyan nehéz a használt piacon olyan erősítőt találni, ami mellé még csak oda sem nagyon akarná rakni az első meghallgatás után az ember azt a Rotelt. Nem véletlenül kerül használtan annyiba, amennyibe, ahogyan tízszeres árú társainak többsége sem véletlenül annyi használtan, amennyi.jattila48 írta: ↑2018.11.02., pén. 11:57Lehet, hogy most használtan 30e Ft-os a Rotel, de a mostani 300 ezresekkel van egy kategóriában. Quadral Ascent 80-nal nagyon szépen szólt, a mellé tett nívósabb erősítő sem szólt jobban (inkább másként). Lehet, hogy később lecserélem a Rotelt, de egyelőre azt szeretném, ha azzal is jól szólna. Tehát olyan hangfalat keresek ami most a Rotellel is jól szól, később esetleg jobb erősítővel is.bitrograde írta: ↑2018.11.02., pén. 11:45Egy harmincezer forintos vashoz keresel tízszeres árú hangsugárzót. Én a helyedben alapjaiban gondolnám át a rendszert, és korrigálnám az aránytalanságot. Egyébként 350E magasságában az IQ most a legjobb vétel az apróban. Csak az erősítőd nem tudna vele mit kezdeni.
A feladvány, amit adtál, így nem lesz könnyű, mert sok jobb hangfal csak komolyabb, sokkal komolyabb elektronikával képes megmutatni, mire képes. Ráadásul az általad preferált műfajok külön-külön is komoly elvárásokat támasztanak a hangrendszerrel szemben, hát még együtt.
Ezért írtam azt, amit. A hangsugárzók, amiket ajánlanék, általában képesek az általad igényelt nagyobb légtömegek gyors megmozgatására, és hozzák (eltérő módon), amit szeretnél, de ehhez szükségük van stabil meghajtásra, amit az egyébként már a 4 Ohmos hangfalakkal is kissé nehezen boldoguló Rotel a maga 35-40W-jával nyújtani nem tud. Így hiába mondaná itt neked bárki, hogy bátran próbálkozz az apróban található I.Q. System 300, vagy T+A TMR 160, vagy Audio Physic Spark, stb. hangfalakkal, nem menne. A kis Rotellel semmiképp.