Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

asebestyen írta:
2018.09.26., szer. 12:07
Shimano írta:
2018.09.26., szer. 11:58
Peger írta:
2018.09.26., szer. 11:09
Különböző kábelek, differenciált hangja hallható Heed rendszerben is. Ami az érdekes hogy viszonylag gyengébb kábelezéssel is jól szól a rendszer, megfelelő komponensek esetén, valamint az is igaz hogy kábelek magas árával szemben érdemesebb erősítőre és egyéb összetevőkre költeni az arravalót. Műszaki oldalához nem értek, a rendszeremben többnyire most is Heed zsinórok vannak, úgy hogy a rendszer elemei közül csak a hangfal Heed. Szóval a logika azt mondaná hogy a 8TCm villás dugóját cseréljem le banánra, ez után tudnám végre használni :), és sokkal jobb lenne a hang mivel a két hangafalkábel ára közt komoly szorzó van, de nem igyekszem, mert minden jó így is. Persze azt nem tagadom, hogy néha bekúsznak drágább kábelek az én rendszerembe is. Szóval érted Vinkler :)
Minden változás amit drót okoz hallható,csak ha egy tök olcsó kábelezéssel sikerül a hangzás arányait,tónusát úgy belőni hogy az egy jól hallható koherens kerek egész legyen,akkor a drágább drótok ehhez max annyit tudnak változtatni,hogy egy kicsit más lesz a hang,de nem jobb,tehát nem élvezed jobban.Szóval nincs az hogy a drágább dróttal valósághűbb,részletezőbb,és egyéb hifis fogalmakkal élve egyértelműen egy minőségibb és jobb hangzás lenne,ha nem csak az van hogy más lesz.Én egy komplett Heed rendszert hallgatva ha a fenti követelményt teljesítette,még soha nem éreztem azt hogy ezen még javítani kellene drótozással,mert nem tetszik eléggé.
Én így látom,de mindenki azt gondol amit akar.
Az alap műanyag drótokkal is tök jól szól. Viszont azért tisztaságban nagyot lehet előre lépni jó kábelekkel.
Na na,várd csak meg az Enigmát,és utána térjünk vissza erre. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7667

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Shimano írta:
2018.09.26., szer. 11:58
Peger írta:
Különböző kábelek, differenciált hangja hallható Heed rendszerben is. Ami az érdekes hogy viszonylag gyengébb kábelezéssel is jól szól a rendszer, megfelelő komponensek esetén, valamint az is igaz hogy kábelek magas árával szemben érdemesebb erősítőre és egyéb összetevőkre költeni az arravalót. Műszaki oldalához nem értek, a rendszeremben többnyire most is Heed zsinórok vannak, úgy hogy a rendszer elemei közül csak a hangfal Heed. Szóval a logika azt mondaná hogy a 8TCm villás dugóját cseréljem le banánra, ez után tudnám végre használni :), és sokkal jobb lenne a hang mivel a két hangafalkábel ára közt komoly szorzó van, de nem igyekszem, mert minden jó így is. Persze azt nem tagadom, hogy néha bekúsznak drágább kábelek az én rendszerembe is. Szóval érted Vinkler :)
Minden változás amit drót okoz hallható,csak ha egy tök olcsó kábelezéssel sikerül a hangzás arányait,tónusát úgy belőni hogy az egy jól hallható koherens kerek egész legyen,akkor a drágább drótok ehhez max annyit tudnak változtatni,hogy egy kicsit más lesz a hang,de nem jobb,tehát nem élvezed jobban.Szóval nincs az hogy a drágább dróttal valósághűbb,részletezőbb,és egyéb hifis fogalmakkal élve egyértelműen egy minőségibb és jobb hangzás lenne,ha nem csak az van hogy más lesz.Én egy komplett Heed rendszert hallgatva ha a fenti követelményt teljesítette,még soha nem éreztem azt hogy ezen még javítani kellene drótozással,mert nem tetszik eléggé.
Az alap műanyag drótokkal is tök jól szól. Viszont azért tisztaságban nagyot lehet előre lépni jó kábelekkel.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Peger írta:

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Sziasztok!Van Budapesten egy fórumtárs akinél egy komplett Heed rendszert meg tudok hallgatni?
[/quote]

Van.
Heed, Soulines, Power-R

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Még egy pár gondolat a Heed rendszerekről és a kábelezésükhöz,aztán befejezem.Nem lesz egyszerű befogadni,megfogadni meg főképp egy hifis fórumon,de én így érzem és tapasztalom,aztán mindenki azt gondol majd róla amit akar. :D
Egy komplett Heed rendszerre ne úgy tekintsünk mint egy hifi rendszerre,ha nem inkább úgy mint egy hangszerre,aminek ugyan meg kell adni ami jár neki,de inkább csak a hangolásáról van szó,tehát nem jobbá akarjuk tenni,ha nem csak egy egységes kerek egésszé.Ezt a hangolást kifejezetten hifi célra készített spéci kábelekkel nem igazán lehet jól elvégezni,mert azok gátolhatják az egységes megszólalást azzal hogy beletesznek egy olyan pluszt a hangzásba,amire nincs szükség.A kevesebb néha több,ez nagyon jól érződik ha Heed rendszert drótozunk.Sokszor tapasztaltam azt hogy ami elsőre hú de f@sza érzést nyújt,az pár nap után fárasztó lett,szóval tett egy olyan pluszt a hangba ami szükségtelen volt.
Tudom hogy mindenkinek vannak begyöpesedett tapasztalatai és gondolatai a hifiről,nekem is voltak,és én is úgy gondoltam hogy majd én tudom hogy mi kell a rendszeremnek,és ezen nem is olyan egyszerű túllépni,tehát sokszor ragaszkodunk ahhoz amihez nem kellene.
Na de akkor mivel drótozzunk ha nem kifejezetten hifi célra szántal jöhet kérdésként? Én erre azt mondom hogy elsőre mindenképpen azzal célszerű indítani amit Zsolt ajánl,és ad is ha kérünk.
Ezek nem tudom milyen drótok mert márkanév nincs rajtuk,de korrekt csatlakozókkal szereltek,és a célnak tökéletesen megfelelnek.Tehát kezdésnek még mielött egyéni partizánakcióval nekiveselkednénk a rendszerünk drótozásának ezzel kéne indítani.Az hogy ezután ki milyen irányban próbál még reszelni a hangon az az ő dolga,de lehetőleg egy eleve jóról induljunk,és azok a drótok jók.
Szóba jött itt már sokszor a tápkábel dolog is.Ez is megosztó,és az adott rendszertől is függ.Nálam az előző Heed rendszernél is,és a mostaninál is azokkal a drótokkal volt a legegységesebb a hang,amit találtam a készülékek mellett a dobozban.Többet mutat szinte bármilyen más dróttal a rendszer,csak hát erre nincs szükség mert jobb nem lesz tőle a hang,és az egységesség rovására is mehet,tehát van ahol hoz,és van ahonnét visz.Ilyenkor van az hogy nem minden felvételt élvezünk maradéktalanul.
Azt most fel nem sorolom hogy miket próbáltam még,mert hosszú lenne a sor,a lényeg az hogy nálam a legegyszerűbb lett végül is a legnagyszerűbb,és ezzel is kellett volna kezdenem,csak hát az a hülye majd én még ennél is jobbat faragok hifis beidegződés azért sokáig bennem is ténykedett rendesen. :D
Tehát összegezve én úgy érzem,hogy egy Heed rendszerben nincs hozadéka a spéci drótozás használatának.Játéknak jó lehet,és lehet egy jó más hangot is összehozni velük,de hogy egy minőségibb jobb hang összejöjjön,az azért már kérdéses.És az is kérdéses hogy egyáltalán szükség van e arra a minőségibb jobb hangra,de az már legyen egy másik történet. :D

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1422

Hozzászólás Szerző: vazze »

A kábelezéssel kapcsolatos pro és kontra vita mindíg előkerül. A Heed (szerintem) azon kevesek egyike ami jól viselkedik egyszerű kábelekkel is. Nem feltétlenül szükséges a készülék árának a duplájáért drótokat venni,inkább vegyél lemezeket. Persze lehet hozzá keresni kábeleket és lesz olyan amivel jobban vagy rosszabbul fog szólni,de ez már legyen a felhasználó gondja. Aki hifizni akar és cserélgetni a kábeleket és persze hallani akarja a különbséget akkor csak rajta,semmi sem gátolja. Max a pénztárcája. Nálam sosem volt szempont az ún. jó kábel vagy high end kábel. Sima rezet rakok mindenhova mert abból van tekerve a trafó is a készülékben,abból van a drót a falban,abból van a tranzisztor lába...stb. Sokan megszóltak érte már,hogy a drága készülékhez a drága kábel dukál. Bullshit! Az kell hozzá amivel jól szól vagy amivel tetszik. Ennyi. A kábelekre nem a készülékeim hanem én magam vagyok rezisztens.
Hogy hozna-e a hangon (vagy rontana) egy másik kábel azt nem vitatom,csak nem érdekel mert ha belevágnék a kábelezésbe akkor az egy végtelen folyamat is lehetne mire megtalálnám a számomra legjobb készülék-kábel-hangsugárzó variánst.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Bécó írta:
2018.09.23., vas. 23:19
Sziasztok!Van Budapesten egy fórumtárs akinél egy komplett Heed rendszert meg tudok hallgatni?
Tartok tőle, Zsolttól autentikusabban itt senki se tudja megmutatni. Ráadásul ugye Ő több szintjét is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Gondolkodtam már én is azon,hogy miért nem kellenek a villantós spéci drótok,és arra jutottam hogy lehet azért dobja ezeket ki magából,sok esetben tapasztaltam hogy nem tetszik neki,mert úgy van vele hogy az ő feladatát ne végezze más.A készülék végezze készülékként a dolgát nagyon jól,a drót meg legyen drót,és ne akarjon még plusszban kozmetikázni és pláne villantani is,mert az így már sokk lesz a jóból.
Sok drága drót szinte már készülékként viselkedik,a Heed-nek nem kellenek ezek a segítők, mert jól tudja végezni a dolgát magában is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler,aki Heed rendszerben azt mondja hogy fontos,az nem úgy érti hogy legyen minél jobb és drágább,ha nem úgy hogy ne lógjon ki a rendszerből, egy egységet nyújtson vele,tehát szóljon jól.Aki meg azt mondja hogy nem fontos,az úgy érti hogy nem fontos drága drótokat beletenni.A fontosság úgy van a fejekben általában,hogy legyen minél jobb,és a minél jobbat összekötik a minél drágábbal is.
Sok rendszer meghálálja a hallgatója szerint a jó és drága kábelezést,a Heed megelégszik egy olcsó megfelelővel is,ezt kell megtalálni.
És hogy miért?Talán az is lehet amit Ear említett,vagy más,nem tudom,de jól van ez így,nagyon is.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9170

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

mishow írta:
2018.09.23., vas. 22:14
Vinkler írta:
2018.09.23., vas. 21:45
A kérdésemre viszont választ nem kaptam. Most is ott tartunk, hogy valaki állitja, fontos a kábelezése a heed elektronikaknak, valaki pedig állítja, hogy nem.
Vinkli, ott ülsz minden Heed klubon, hallgatod, ismered. Mindent tudsz, de akkor mit nem értesz?
Erre a kérdésre még nem kaptam választ, illegve csak részben. Miért ne érdekelhetne a dolog?
Ráadásul itt a fórumon is teljesen ellentétes vélemények látnak napvilágot.
Zsolt vélemenyével a kábelezés terén viszonylag tisztában vagyok, de most nem arra lettem volna kíváncsi...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2564

Hozzászólás Szerző: mishow »

Vinkler írta:
2018.09.23., vas. 21:45
A kérdésemre viszont választ nem kaptam. Most is ott tartunk, hogy valaki állitja, fontos a kábelezése a heed elektronikaknak, valaki pedig állítja, hogy nem.
Haggyuk ....

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

mishow írta:
2018.09.23., vas. 19:24
Tévedés, nem az elektronika lesz rezisztens a kábelezésre, hanem a zenehallgató.
Akkor kütyüzünk, ha valami nem stimmel a rendszerünkben, és úgy gondoljuk, a woodoo majd megoldja a vas problémáit.
Nem, a kütyü nem oldja meg a vas problémáit, max elnyomja más problémákkal, új kompromisszumokkal, ezt már olyan sokszor megbeszéltük, és persze ezt egy öreg hifista már rég megtanulta a saját bőrén (még ha a konjunktív disszonancia ezt felül is írja néha :D ).
A Heed jó VAS, és ezért lehet vele élve elfelejteni a hifit, és élvezni a zenét.

Az a körülmény, hogy egy, a korábbitól karakteresen eltérő felálláshoz kénytelen vagyok újragondolni a hangfalkábel kérdést, ami átmenetileg némi kütyüzésre késztet, nem tévesztendő össze azzal amikor valaki folyton újra és újra hangolja a rendszerét, cserélgetve a kábeleket, mint az alsóneműt. Megnyugtatok mindenkit, ez engem mélységesen kibillent a komfortzónámból, és alig várom hogy újra "csak" zenét hallgathassak! :rolleyes:
Már ne tessék megharagudni, de ez szerintem bullshit.
Az, hogy a hallgató kütyüzik-e, vagy sem, az más kérdés, nem maga az eszköz határozza meg, hanem a hobbija. Nem mindegy, hogy valaki “hifizik”, vagy zenét hallgat.
Az, hogy a hobbista nem szinergikus rendszert épít ki és különböző eszközökben, akárkábelekben bízva próbálja azt azzá tenni, az megint más kérdés.

A kérdésemre viszont választ nem kaptam. Most is ott tartunk, hogy valaki állitja, fontos a kábelezése a heed elektronikaknak, valaki pedig állítja, hogy nem. Esetleg azt, hogy a tulajdonosra nézve mindegy. gondolkodik.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2018.09.22., szomb. 21:08
Nem tudom, kérdezem. De akkor már azt is, hogy az egyedi kapcsolástechnika és a tudatosan összeválogatott alkatrészek miként teszik “rezisztensé” az elektronikát a táp és jelkábelezésre?
Tévedés, nem az elektronika lesz rezisztens a kábelezésre, hanem a zenehallgató.
Akkor kütyüzünk, ha valami nem stimmel a rendszerünkben, és úgy gondoljuk, a woodoo majd megoldja a vas problémáit.
Nem, a kütyü nem oldja meg a vas problémáit, max elnyomja más problémákkal, új kompromisszumokkal, ezt már olyan sokszor megbeszéltük, és persze ezt egy öreg hifista már rég megtanulta a saját bőrén (még ha a konjunktív disszonancia ezt felül is írja néha :D ).
A Heed jó VAS, és ezért lehet vele élve elfelejteni a hifit, és élvezni a zenét.

Az a körülmény, hogy egy, a korábbitól karakteresen eltérő felálláshoz kénytelen vagyok újragondolni a hangfalkábel kérdést, ami átmenetileg némi kütyüzésre késztet, nem tévesztendő össze azzal amikor valaki folyton újra és újra hangolja a rendszerét, cserélgetve a kábeleket, mint az alsóneműt. Megnyugtatok mindenkit, ez engem mélységesen kibillent a komfortzónámból, és alig várom hogy újra "csak" zenét hallgathassak! :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2018.09.22., szomb. 21:08
Ear írta:
2018.09.22., szomb. 20:46
Vinkler írta:
2018.09.22., szomb. 18:50

Cinkelésről, szó sincs. Csupán, folyamatosan arról olvasok, hogy pc-s zsinór, meg valami drót, oszt jólvanazúgy. És mégis, időről-időre felmerül, hogy van jobb annál, vagy illőbb, vagy nevezzük akárhogy. Ami egyébként teljesen normalis jelenség az audió világban.
Szóval nem értem, hogy miért pont a heed elektronikáknál állna meg a “tudomány”?!
Talán mert meglehetősen egyedi kapcsolástechnikát használnak és nagyon tudatosan összeválogatott alkatrészekből építkeznek?
Nem tudom, kérdezem. De akkor már azt is, hogy az egyedi kapcsolástechnika és a tudatosan összeválogatott alkatrészek miként teszik “rezisztensé” az elektronikát a táp és jelkábelezésre?
Egyáltalán nem rezisztens a kábelekre.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Ear írta:
2018.09.22., szomb. 20:46
Vinkler írta:
2018.09.22., szomb. 18:50

Cinkelésről, szó sincs. Csupán, folyamatosan arról olvasok, hogy pc-s zsinór, meg valami drót, oszt jólvanazúgy. És mégis, időről-időre felmerül, hogy van jobb annál, vagy illőbb, vagy nevezzük akárhogy. Ami egyébként teljesen normalis jelenség az audió világban.
Szóval nem értem, hogy miért pont a heed elektronikáknál állna meg a “tudomány”?!
Talán mert meglehetősen egyedi kapcsolástechnikát használnak és nagyon tudatosan összeválogatott alkatrészekből építkeznek?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

mishow írta:
2018.09.22., szomb. 18:19
Vinkler írta:
2018.09.22., szomb. 16:42
Szóval a heed-del is lehet kábelezni? :rolleyes:
Most vagy félreértettél valamit, vagy cinkelsz bennünket 31_1_21.gif
Mivel virtuálisan meglehetősen jól ismerjük egymást, így tudom, hogy az utóbbi, de ha már felvetetted, akkor erre érdemes kicsit alaposabban és komolyan válaszolni.

Mellesleg tegnap voltam a MÜPÁ-ban a BFZ Doráti-bérlet nyitókoncertjén, és - bevallom - sok év hifizés után először éreztem azt, hogy mennyire közel került az otthoni zenei hang ahhoz, amit a koncertteremben hallok. Hangulatában, élményben, sőt még hangképben és hangzási ballanszban is ... direktsugárzó hangdoboztól még sosem éreztem ezt!
Kezdem elhinni, hogy az Enigma filozófiájában valóban közelebb áll a hangszerekhez, mint a hifihez gondolkodik.gif
Ezért is kérdeztem alant, hogyha a változás mértéke kevesebb is az átlagosnál, az mitől lehet?
(Mellesleg így jártam az aktív dobozom elektronikájával kapcsolatban is..., de ez itt offtopic)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
Most vagy félreértettél valamit, vagy cinkelsz bennünket 31_1_21.gif
Mivel virtuálisan meglehetősen jól ismerjük egymást, így tudom, hogy az utóbbi, de ha már felvetetted, akkor erre érdemes kicsit alaposabban és komolyan válaszolni.

Az elmúlt hetek kísérletei nálam egyértelműen azt támasztották alá, hogy a Heed elektronikákkal továbbra sem érdemes vadul kábelezni. Igaz, most a kumputerzsinór helyett egyeres tápkábel van bekötve, de mint az erről szóló postomban írtam, a különbség árnyalatnyi, a hallgatózások során hol egyik, hol másik tetszett jobban, és nem sok híja volt, hogy nem a pc zsinór maradt. A tesztelésre használt egyes zenék, felvételek és hanghordozók közt jóval nagyobb eltérések adódtak, mint a kábelek közt, és jobban dominált a sodrott vs. egyeres különbség, mint az ár/minőség diffi - főleg ha hozzátesszük, hogy filléres kábelekről volt szó.
Ha a jel útjába bármilyen idegen anyag került, vagy bármilyen módon hangolni akartam a rendszert, azonnal zsákutcába futottam (lásd elosztók) és abban sem vagyok biztos, hogy a pc zsinór nem fog visszakerülni a helyére, ha megtalálom az Enigmához illő hf kábelt.

Ez vonatkozik az elektronikák kábelezésére.
Az Enigma más kávéház!

Mivel saját világa - fogalmazhatok úgy is, lelke - van, ezért valóban fölülír sok mindent, ami korábban a direktsugárzó dobozaimnál működött. Ehhez tegyük hozzá, hogy a viszonylag testes, reflex + padlón álló Enigma egy abszolút értelemben véve is picike, zárt, állványos monitor helyére költözött, ráadásul az egyiket zeneélvezetre a másikat munkaeszköznek tervezték. Különbözőbb felfogás- és hangzásbeli kiindulást el sem tudok képzelni. Nem csoda, hogy az a kábel, ami bevált a monitornál, feje tetejére áll az Enigma esetében.
Bármennyire nem tetszik, tudomásul kell vennem, hogy másik kábelt kell választanom. Már látom, hogy valószínűleg sodrott, közepesen vastag, nem túl drága kábel lesz. Az is biztos, hogy amint megtaláltam, nem játszom tovább, azaz a Heed továbbra sem fog kütyüzésre csábítani, épen ellenkezőleg: alig várom, hogy visszaálljon a rend, és nix többé hifizés, csak a zene :rolleyes: :smile32:

Mellesleg tegnap voltam a MÜPÁ-ban a BFZ Doráti-bérlet nyitókoncertjén, és - bevallom - sok év hifizés után először éreztem azt, hogy mennyire közel került az otthoni zenei hang ahhoz, amit a koncertteremben hallok. Hangulatában, élményben, sőt még hangképben és hangzási ballanszban is ... direktsugárzó hangdoboztól még sosem éreztem ezt!
Kezdem elhinni, hogy az Enigma filozófiájában valóban közelebb áll a hangszerekhez, mint a hifihez gondolkodik.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Shimano írta:
2018.09.22., szomb. 18:05
Vinkler írta:

Lehet és kell is,csak éppen lehet nem azt az eredményt fogod kapni,mint amit az addigi tapasztalatok alapján várnál.
Vajon miért? gondolkodik.gif

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:

Lehet és kell is,csak éppen lehet nem azt az eredményt fogod kapni,mint amit az addigi tapasztalatok alapján várnál.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Ha valaki azt állítja, hogy a Heed érzéketlen a kábelezésre, azzal nagyon nem értek egyet. Ezt csak azért írom, mert régen olvastam ezt, mikor nekem még nagyon más rendszerem volt.
Kell-e feltétlen kábelekkel variálni, kell-e feltétlen elcsatolással játszani, stb? Nem kell, de lehet. Leteszed a komplett Heed rendszert egy komódra, asztalra, bármire csak úgy pőrén, összekötöd az alap drótokkal és zenél. Ez már elég ritka azért. :rolleyes: Na most ezt valami nagyon valamilyen hangú drótozással nagyon csúnyán meg lehet ölni, ki lehet irtani a zenét belőle és jól esik visszatenni a számítógép tápkábeleket, műanyag drótokat. Viszont én azt tapasztalom, az SF kábelezéssel, hogy azon kívül hogy sokkal-sokkal tisztábban szól, mint az alap drótokkal, a karaktere, zeneisége megmarad. Rengeteg dolgot tekintve máshogy reagál a Heed rendszerem, mint bármely előző. Pl A Vibra bronz korongtól szinte minden rendszeremnek felkeményedett a hangja és a SoundGraph grafitkorongos alátétei sokkal jobbak voltak alájuk, a Heed alatt a Vibra sokkal jobban működik. De pl az Alces is ilyen, a Heedből kiöli a zenét, megfojtja a hangját. Másik, sose használtam egyetlen arra alkalmas dobozomnál se a biwire-t, itt az is nagyon működik, igaz ennek kellett 1 hét, vagy picit több folyamatos, napszaknak megfelelő hangerőn használat, mire lett mély is. Nem, nem megszoktam. Szóval sok eddig jól bevált gyakorlati tapasztalást küldött a levesbe ez a kis Heed rendszer. Még az Enigma hátra van, összekuszálhatja a szálakat. Picit félek tőle, több szempontból is, de a puding próbája az evés, majd kiderül... :rolleyes:

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

A Heed Obelisk Si + Enigma 5 érkezés után kicsivel több, mint 100eFt értékű kábel került ki nálam a rendszerből. Ez számomra, családom és ismerőseim számára érzékelhető hiányérzet nélkül történt.

Ez nem hitvallás vagy Enciklopédista materializmus. Inkább empirikus tapasztalás. Tessék jól érteni... avagy mindenki abban hisz, amiben akar; úgy és azzal élvez, amivel tud vagy mifene :-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Shimano írta:
2018.09.22., szomb. 16:11

kiválasztottam a hozzá való drótokat,

Nem mindenkinek jön be ez a hang egyébként.Beszélgettem egy pár fórumtársal akiknek nem jött be,és olyanokat írtak amiket én nem tapasztalok,pl az egyiknél sok volt a magas,a másiknál meg kevés,aztán mondtak olyat hogy kevés a mély,meg olyat is hogy fura a tere.

Ez jól mutatja, hogy mennyire érdemes mások véleményére hagyatkozni. (Semennyire, kivéve, ha nem ismered a véleményt mondó ízlését és a helyén tudod kezelni azt.)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2018.09.22., szomb. 15:06
mishow írta:
2018.09.21., pén. 07:56
Azt viszont megtanultam, hogy ami elsőre biztosan nem tetszik, azt utána hiába reszelem, talán javul, de végül úgyis mennie kell.
Pontosan. Ez alól egy kivételt tudok, az én esetemben, az Enigmát. :D
Reszelni,vagy szokni kellett? Nálam kb úgy történt hogy hazahoztam,bekötöttem,akkor a full nagy obelisk rendszer volt nálam,és elsőre semmi különös,szóval semmi hűha,de az sem hogy nem jó,szóval csak szólt.Némi tilitoli után csak járattam,járattam és szinte napról napra másképp is szólt.Aztán kiválasztottam a hozzá való drótokat,na itt volt egy kis értetlen fejvakarás,és az addigi bevált tapasztalok is mentek a levesbe,szóval egy újratervezés után kezdtem az alapoktól.Aztán már csak hagytam magamat a hatása alá vonni,és ez a mai napig így van,és lesz is még sokáig,mert egyszerűen jó. :D
Nem mindenkinek jön be ez a hang egyébként.Beszélgettem egy pár fórumtársal akiknek nem jött be,és olyanokat írtak amiket én nem tapasztalok,pl az egyiknél sok volt a magas,a másiknál meg kevés,aztán mondtak olyat hogy kevés a mély,meg olyat is hogy fura a tere.Szóval nem egyszerű az élete az Enigmának,pedig ő mindent megtesz. :D Nekem az jött le ebből hogy egyszerűen rosszul lehettek installálva a rendszerek,és megszokott is már a direkt hangzás.Az Enigma hangzása elsőre valóban furának tűnhet,de ez van közelebb a való világ hangjához.Vannak szép számmal más jó hangú direktsugárzású dobozok is,szóval kinek ez,kinek meg a papné,de én pl szerintem nehezen tudnék már átállni egy direkt hangra ez után.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Na ez a terminálváltás egy újabb vakvágányra tévedt kísérlet lett a részemről,de ezen már meg sem lepődök. Elsőre határozottan más,de egy kis aklimatizálás után már szinte észrevehetetlen lett a másság,szóval a járatás,de hát ez így is van jól.Na mindegy,ez is kipipálva. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”