Szevasz!
Ez lehet az? https://www.bello.com/sp224.php
Na ná hogy jaított a hangon jól hallhatóan ígaz még mindíg nem függőleges a szálirány .
Ha játszadozni szeretnél és sok szabadidőd van akkor hajrá:)
A tapasztalat rövidengreenbio írta: ↑2018.09.19., szer. 11:38sziasztok!
ki szeretném próbálni a légpáránás csillapítást hangsugárzó alatt. a barkácsboltokban kapható 300-400mm átmérőjű belsők nagyon ballonosak, 80-100mm szélesek is lehetnek. a normál bringa belsőnek meg az átmérője túl nagy 600-711mm. ezek viszont alacsony profilúak. mi ilyenkor a megoldás? az első túl magas és emiatt instabil lenne habár ez passzol jobban a sugárzómhoz (nem állványos). a bringa belső átmérője túl nagy, de annak a profil magassága már sokkal kedvezőbb. természetesen mindezek úgy értendők, hogy nincs 3 bar-ra fújva egyik sem :)
ha valaki kísérletezett már ilyesmivel, kérem ossza meg a tapasztalatait, köszönöm
Már egyel kevesebben. Hála az égnek, hogy rászántam magam, hogy csináltassak helyette keményfából állványt. Mindjárt eltűnt egy csomó mélyközép kiemelés és zavarosság, helyette pedig pontosabb és mélyebb basszusok kerültek elő "a semmiből"
Az IKEA Lack asztalt és Aptilig bambuszlapot nálunk is nagyon sokan használják. Sajnos, az Aptilig az utóbbi években "olcsósodott", már nem a teljes felület bambusz, belül található benne sok-sok "súlycsökkentő" üreg. Ettől függetlenül a rátett készülékek hangja emberibbé, hihetőbbé, nyugodtabbá válik. Nagyon jó eredményt ad, ha az adott készülék hasával (ha az teljesen sima) közvetlenül érintkezik, azzal egy egységet képez. Jól párosítható alumíniumlapokkal, tehát egy alumínium-Aptilig szendvicsszerkezet jelentősen javít a rátett készülékek hangján.PgSpa írta: ↑2018.08.04., szomb. 11:31Kedves Mindenki!
Lehet, hogy lerágott csontot kaparok elő, de a fórumban keresve is kevés infót találtam az IKEA Aptitlig klopfolódeszka alátét célú használatáról. Külföldi fórumokon több pozitív visszajelzést láttam, magyar vonalon pl. egy hazai gyártó fotóján fedeztem fel készülékek, lemezjátszó alatt. Mi a tapasztalatotok?
Nem viszem tulzásba az alátétezést. Két enyhén döntött konyhaszék az állványom, a csomagolásból maradt PU hab az alátétem. Nekem piszok jól szól, nem variálltam tovább, hogy tudok-e más alátéttel 1-2%-ot változtatni a hangon.
Vicces, úgy gondolod, hogy a lerágott csontot ezen a deszkán lapítom?Quetz írta: ↑2018.08.07., kedd 09:22Kilapítja a hangot.PgSpa írta: ↑2018.08.04., szomb. 11:31Kedves Mindenki!
Lehet, hogy lerágott csontot kaparok elő, de a fórumban keresve is kevés infót találtam az IKEA Aptitlig klopfolódeszka alátét célú használatáról. Külföldi fórumokon több pozitív visszajelzést láttam, magyar vonalon pl. egy hazai gyártó fotóján fedeztem fel készülékek, lemezjátszó alatt. Mi a tapasztalatotok?![]()
Kilapítja a hangot.PgSpa írta: ↑2018.08.04., szomb. 11:31Kedves Mindenki!
Lehet, hogy lerágott csontot kaparok elő, de a fórumban keresve is kevés infót találtam az IKEA Aptitlig klopfolódeszka alátét célú használatáról. Külföldi fórumokon több pozitív visszajelzést láttam, magyar vonalon pl. egy hazai gyártó fotóján fedeztem fel készülékek, lemezjátszó alatt. Mi a tapasztalatotok?
Ha van lehetőséged nézz körül valami barkácsboltban is, több helyen van "maradék" nemesebb fafajtákból, töredék áron.
Szia!Dorian írta: ↑2018.06.18., hétf. 15:58Vegyesfelvágott low budget készülék és centersugárzó állványt tervezek, egyelőre akácfát néztem ki.
A rendelkezésre álló szélességet két részre osztottam a könnyebb mozgathatóság és a későbbi lehetséges felhasználás okán.
A kisebb tetejére menne a mozierősítő, alulra a HTPC. A nagyobb tetejére a centersugárzó kerülne, alul pedig lenne hely az egyéb kisebb dolgoknak (médialejátszó, erősítő, DAC).
Mi a véleményetek? A nagyobb méretű oszlopok miatt érzek némi merevségi problémát