Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Alátétek, rezgéscsillapítás

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Re: Alátétek, rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

szabesz78 írta:
2019.03.03., vas. 17:22
Sziasztok!
Valaki ismeri ezt a hangfalállványt?
Nem találom sehol. Ha nem sikerül megtalálni akkor legyártatom, de első körben az eredeti érdekelne.
Köszönöm előre is a segítséget.
Szevasz!
Ez lehet az?
sp224-pair-main.jpg
sp224-pair-main.jpg (14.13 KiB) Megtekintve 3101 alkalommal
https://www.bello.com/sp224.php
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

szabesz78
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szabesz78 »

Sziasztok!

Valaki ismeri ezt a hangfalállványt?
Nem találom sehol. Ha nem sikerül megtalálni akkor legyártatom, de első körben az eredeti érdekelne.
Köszönöm előre is a segítséget.
Csatolmányok
2018-Reference-Premiere-Books-Cones.jpg
2018-Reference-Premiere-Books-Cones.jpg (598.56 KiB) Megtekintve 3076 alkalommal

Audison
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Audison »

Aki keres a hangfal és az állvány közé valami csillapítást, annak nyugodt szívvel ajánlom az AudioSerenity alátéteket. Eddig BluTack volt közöttük, de pár nápja már az új alátétekkel megy a zene és eddig nincs panasz rá. A saját tapasztalatom, hogy a mély pontosabb a magas és közép tartomány tisztább és térben is sokat hozott.

http://www.audioserenity.co.uk/iso-9h/a ... ation-pad/
Csatolmányok
54EC03D2-9440-4A77-9516-CBDF2AA05878.jpeg
54EC03D2-9440-4A77-9516-CBDF2AA05878.jpeg (141.2 KiB) Megtekintve 3196 alkalommal
C4387A34-2085-44CE-8EC9-44B3CF38BD51.jpeg
C4387A34-2085-44CE-8EC9-44B3CF38BD51.jpeg (21.98 KiB) Megtekintve 3196 alkalommal

erica
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 344

Re: Alátétek, Rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: erica »

erica írta:
2018.10.11., csüt. 20:27
fülelek írta:
2017.11.19., vas. 21:19
az üveglapra érdemes alulra ragasztani egy 0,5-1 mm ólomlemezt, arra meg egy öntapadós műanyag fóliát.
az alábbi lap még ennél is jobb: Fontos, hogy a fa száliránya (bütü) függőleges legyen.
Na ná hogy jaított a hangon jól hallhatóan ígaz még mindíg nem függőleges a szálirány .
IMG_20181011_174115.jpg
IMG_20181011_174115.jpg (551.1 KiB) Megtekintve 3983 alkalommal
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)

erica
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: erica »

fülelek írta:
2017.11.19., vas. 21:19
az üveglapra érdemes alulra ragasztani egy 0,5-1 mm ólomlemezt, arra meg egy öntapadós műanyag fóliát.
az alábbi lap még ennél is jobb: Fontos, hogy a fa száliránya (bütü) függőleges legyen.
Na ná hogy jaított a hangon jól hallhatóan ígaz még mindíg nem függőleges a szálirány .
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)

csaba-61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: csaba-61 »

Szerintem a hangfal csillapítás terén egy tévutca a gumi alátét , mind a felfújt, mind a tömör.
A hangfalat sokkal fontosabb a vízszintes irányú elmozdulás ellen biztosítani, mint a függőleges irányú leválasztást erőltetni.
A felfújható alátétek a függőleges leválasztás terén nagyon hatásosak, viszont a vízszintes irányú stabilitás :smile51:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2513

Hozzászólás Szerző: supravox »

greenbio írta:
2018.09.20., csüt. 08:36
köszi a válaszokat. gumi nélkül én is jobban szeretem :)
félretéve a tréfát, azért kipróbálom majd Camping vagy Skolnyik belsővel.
Ha játszadozni szeretnél és sok szabadidőd van akkor hajrá:)
De én is elég sokat gumiztam.
Azonnal hallható hatása van.
Majd elkezd leengedni..változiik a hang.
Mekkorára is fújjam??Lehet,hogy az előbb jobb volt??
Vagy most,hogy keményebb??
Teljes őrület szerintem.
A hfal inog. Ocsmány az egész installáció..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: greenbio »

köszi a válaszokat. gumi nélkül én is jobban szeretem :)
félretéve a tréfát, azért kipróbálom majd Camping vagy Skolnyik belsővel.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2513

Hozzászólás Szerző: supravox »

greenbio írta:
2018.09.19., szer. 11:38
sziasztok!

ki szeretném próbálni a légpáránás csillapítást hangsugárzó alatt. a barkácsboltokban kapható 300-400mm átmérőjű belsők nagyon ballonosak, 80-100mm szélesek is lehetnek. a normál bringa belsőnek meg az átmérője túl nagy 600-711mm. ezek viszont alacsony profilúak. mi ilyenkor a megoldás? az első túl magas és emiatt instabil lenne habár ez passzol jobban a sugárzómhoz (nem állványos). a bringa belső átmérője túl nagy, de annak a profil magassága már sokkal kedvezőbb. természetesen mindezek úgy értendők, hogy nincs 3 bar-ra fújva egyik sem :)
ha valaki kísérletezett már ilyesmivel, kérem ossza meg a tapasztalatait, köszönöm
A tapasztalat röviden
Én is gumival toltam egy időben..
De hidd el élvezetesebb nélküle 31_1_21.gif
És ezt komolyan mondom
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

greenbio írta:
2018.09.19., szer. 11:38
...a normál bringa belsőnek meg az átmérője túl nagy 600-711mm...
vannak kisebb, joval kisebb kerekü (pl. gyerek) biciklik is, vannak ennek megfelelöen kisebb atmeröjü belsök is.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

sziasztok!

ki szeretném próbálni a légpáránás csillapítást hangsugárzó alatt. a barkácsboltokban kapható 300-400mm átmérőjű belsők nagyon ballonosak, 80-100mm szélesek is lehetnek. a normál bringa belsőnek meg az átmérője túl nagy 600-711mm. ezek viszont alacsony profilúak. mi ilyenkor a megoldás? az első túl magas és emiatt instabil lenne habár ez passzol jobban a sugárzómhoz (nem állványos). a bringa belső átmérője túl nagy, de annak a profil magassága már sokkal kedvezőbb. természetesen mindezek úgy értendők, hogy nincs 3 bar-ra fújva egyik sem :)
ha valaki kísérletezett már ilyesmivel, kérem ossza meg a tapasztalatait, köszönöm

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

hosszu írta:
2018.08.16., csüt. 17:35
Az IKEA Lack asztalt nálunk is nagyon sokan használják.
Már egyel kevesebben. Hála az égnek, hogy rászántam magam, hogy csináltassak helyette keményfából állványt. Mindjárt eltűnt egy csomó mélyközép kiemelés és zavarosság, helyette pedig pontosabb és mélyebb basszusok kerültek elő "a semmiből"
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

PgSpa írta:
2018.08.04., szomb. 11:31
Kedves Mindenki!

Lehet, hogy lerágott csontot kaparok elő, de a fórumban keresve is kevés infót találtam az IKEA Aptitlig klopfolódeszka alátét célú használatáról. Külföldi fórumokon több pozitív visszajelzést láttam, magyar vonalon pl. egy hazai gyártó fotóján fedeztem fel készülékek, lemezjátszó alatt. Mi a tapasztalatotok?
Az IKEA Lack asztalt és Aptilig bambuszlapot nálunk is nagyon sokan használják. Sajnos, az Aptilig az utóbbi években "olcsósodott", már nem a teljes felület bambusz, belül található benne sok-sok "súlycsökkentő" üreg. Ettől függetlenül a rátett készülékek hangja emberibbé, hihetőbbé, nyugodtabbá válik. Nagyon jó eredményt ad, ha az adott készülék hasával (ha az teljesen sima) közvetlenül érintkezik, azzal egy egységet képez. Jól párosítható alumíniumlapokkal, tehát egy alumínium-Aptilig szendvicsszerkezet jelentősen javít a rátett készülékek hangján.
Feldarabolva - négyzeteket vágva belőle - a különböző fémtüskék ellenében, mint alátét (láb) is nagyon jó hatású.

Az alábbi linken találhatsz néhány példát, milyen IKEA eszközöket lehet még a hifiben )pl. kpmlett lemezjátszó építésében) használni.

http://longkft.hu/audioblog/tag/ikea/
longkft.hu/audioblog/

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

PgSpa írta:
2018.08.16., csüt. 12:07
Vicces, úgy gondolod, hogy a lerágott csontot ezen a deszkán lapítom? :D
Van esetleg tapasztalatod is?
Nem viszem tulzásba az alátétezést. Két enyhén döntött konyhaszék az állványom, a csomagolásból maradt PU hab az alátétem. Nekem piszok jól szól, nem variálltam tovább, hogy tudok-e más alátéttel 1-2%-ot változtatni a hangon.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 419

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Quetz írta:
2018.08.07., kedd 09:22
PgSpa írta:
Kedves Mindenki!

Lehet, hogy lerágott csontot kaparok elő, de a fórumban keresve is kevés infót találtam az IKEA Aptitlig klopfolódeszka alátét célú használatáról. Külföldi fórumokon több pozitív visszajelzést láttam, magyar vonalon pl. egy hazai gyártó fotóján fedeztem fel készülékek, lemezjátszó alatt. Mi a tapasztalatotok?
Kilapítja a hangot. 31_1_21.gif
Vicces, úgy gondolod, hogy a lerágott csontot ezen a deszkán lapítom? :D
Van esetleg tapasztalatod is?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

PgSpa írta:
Kedves Mindenki!

Kilapítja a hangot. 31_1_21.gif
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 419

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Kedves Mindenki!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

A méretre vágott faanyag már megvan, épp most vettem át. Köz en módosítottam tölgyre, de csak legyártották akácból.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Dorian írta:
2018.06.18., hétf. 15:58
Vegyesfelvágott low budget készülék és centersugárzó állványt tervezek, egyelőre akácfát néztem ki.
Ha van lehetőséged nézz körül valami barkácsboltban is, több helyen van "maradék" nemesebb fafajtákból, töredék áron.
Én pl Érden a Bohács barkácsban vettem állványhoz tölgyfa lapokat, volt egy raklapnyi, te választod ki melyiket szeretnéd.
3db 140x40 cm lapért fizettem 8770 ft-ot, méretre vágva.

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Dorian írta:
2018.06.18., hétf. 15:58
Vegyesfelvágott low budget készülék és centersugárzó állványt tervezek, egyelőre akácfát néztem ki.

A rendelkezésre álló szélességet két részre osztottam a könnyebb mozgathatóság és a későbbi lehetséges felhasználás okán.

A kisebb tetejére menne a mozierősítő, alulra a HTPC. A nagyobb tetejére a centersugárzó kerülne, alul pedig lenne hely az egyéb kisebb dolgoknak (médialejátszó, erősítő, DAC).

Mi a véleményetek? A nagyobb méretű oszlopok miatt érzek némi merevségi problémát
Szia!
Azt javaslom, hogy a mozierősítő kerüljön az asztalka alsó polcára, így stabilabb lesz az asztal is. A nagyobb asztalnál a felső résznek a lábait alul összekötném, vagy pedig a lábainak a végén lévő tüskéket mélyen bele mélyeszteném az alatta lévő elembe, szintén a jobb stabilitás miatt!
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Alátétek, Rezgéscsillapítás

A rendelkezésre álló szélességet két részre osztottam a könnyebb mozgathatóság és a későbbi lehetséges felhasználás okán.

A kisebb tetejére menne a mozierősítő, alulra a HTPC. A nagyobb tetejére a centersugárzó kerülne, alul pedig lenne hely az egyéb kisebb dolgoknak (médialejátszó, erősítő, DAC).

Mi a véleményetek? A nagyobb méretű oszlopok miatt érzek némi merevségi problémát

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

sziasztok!

tegnap gránit lapokat raktam a sugárzóm tetejére, és nálam nagyon jót tett a sztereó képnek: szebb lett a színpad, a tér ábrázolás. a sugárzó alatt Superspike-ok vannak.

szóval érdemes kísérletezni, a lapok már megvoltak, így nem került semmibe a dolog

gnagy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: gnagy »

14 hours ago, trane said:

a homokkövet vedd ki, ill. a homok 3/5-ét öntsd ki az állványból> tetszeni fog 

Köszi, ezt is ki fogom próbálni. A homokkő magában biztosan nem maradhat. Esetleg a tüskék alá valami fém tappancs?

Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event

gnagy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: gnagy »

18 hours ago, istvan01 said:

jó kis szendvicset csináltál. A hangboboz mindenképpen "megrázza" a környezetét, első sorban az alátámasztásait. Ezeket ide oda lehet tologatni, megszüntetni szinte képtelenség. Egy ötlet a hangolásra, ami szerintem erősen csillapítja is a doboztestet. Tegyél a doboz tetejére jó nehéz tömör nehezéket úgy 5kg-al kezd, aztán növeld amíg nem okoz túl nagy tüske terhelést illetve hallod az alacsonyabb intenzitású és egyben mélyebb hangok felé tolódó kevésbé zavaró színezést. Ez a módszer nálam bevált, a dobozaim tetején egy-egy 20kg-os vastömb van (30x30x3,5cm). A nehezék és a doboz közé szükséges egy filcréteg is, vagy ha nem sajnálod a felületet, akkor blutack is jó, de abból sok kell, hogy nagy elegyen a támasztási felület.

A homokkő helyett én inkább valami keményfa kockával próbálkozni, kb 10x10x3cm, abba a tüske kevéssel beszúródik.

A lesúlyozással hangolás jó ötletnek tűnik. Sajna a concerto teteje ferde, ráadásul bőr bevonatú. Szerintem akkor sem maradna rajta semmi, ha odaragasztanám technokollal. A keményfa alátéteket majd kipróbálom, bár a tölgy parketta, amin eredetileg állt sem túl puha. Konkrétan a tüskék nyoma nem látszik meg rajta.

Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”