Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sajti »

DDLHogy állnak a készülő erősítőid?

Állnak. Nem jöttek meg a kienők még Meg a dobozok sem igazán ok-k még. :taps:

Üdv: DDL

Honnnan rendelted a kimenőket?
sajti

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DDL »

DDLHogy állnak a készülő erősítőid?

Állnak. Nem jöttek meg a kienők még Meg a dobozok sem igazán ok-k még. :taps:

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: forgi »

DDL
Hogy állnak a készülő erősítőid?

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: richies »

ebay-en 1 kalap alatt van a h/k-kal...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tami »

Van valakinek valami infója,tapasztalata az Anderrsen r2 -vel kapcsolatban?Milyen lehet mint HMerősítő?
Hát az elég gusztustalan, hogy az újabb H/K-k designját ilyen szemérmetlenül lenyúlják.

- lehet, hogy egy OEM
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Van valakinek valami infója,tapasztalata az Anderrsen r2 -vel kapcsolatban?Milyen lehet mint HMerősítő?
Hát az elég gusztustalan, hogy az újabb H/K-k designját ilyen szemérmetlenül lenyúlják.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Andersson?
Nemtom, de láttam már TV-t is ilyen néven futni.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Teaway »

[...]A denon avr 1604 meg amúgy is harmatgyenge, attól függetlenűl hogy szépen szól

Csak megerősíteni tudlak!
Tényleg harmatgyenge, és tényleg nagyon szépen szól.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az csak mese, hogy jól szól... :taps:

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Még szervizben van.Egy két hét mire megjön.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Kacsento!
Mi újság a denonoddal megjavult már?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

sziasztok! 
szeretnek egy házimozi erositot venni, de mivel h nem nagyon ertek hozza ezert nem szeretnem elkapkodni a dolgot. max 80ezret tudok rászánni.
eddig 3 erolkodot talaltam ebben az arkategoriaban, megpedig ezeket:

denon avr1604
pioneer vsx-d514
yamaha rxv-450rds

a yamaharol hallottam eddig a legtobb jót, de ha van vmi más cumo is, akkor pls szoljatok :taps: thx elore is

Amint látom onkyo tx sr501-ed van ezt akarod yamaha rxv 450-re cserélni?
Nem sok változás lesz sőt majdnem hogy kevesebb...
De Te tudod.
A denon avr 1604 meg amúgy is harmatgyenge, attól függetlenűl hogy szépen szól

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Oké, oké....Bocs , nem akartalak felhúzni vele.
Tudom az Ohm törvényt, csak a másik számítási képletet egy rádiós cimborám mondta de az ekkor itt nem érvényes.
Ezért mondom én ha sok laikus ember tudná, hogy egy 8 m2-es  szobában 2 x 5W szinuszos teljesítmény mondjuk 88dB hangsugárzókal mire képes.....

Nem húztál fel :taps: Hanem ezt csináltam

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Guba
Isten Hozott! :)

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Guba »

.. Az aktív hangszórók hangerejét a potival addig emeltem míg a szinuszjel a personal skópon el nem kezdett torzítani de az 1 kHz-es hangból is lehetett fülre hallani ha már torzít.Szóval..., +3,2 dB-t mértem personal skópon azaz 1,13V rms-t ahol még a szinuszjel szép torzításmentes. ..

- hoppáá mégiscsak jóléreztem én ezt, csak anno nemakartam egy újabb vitát kezdeni

------------------------------

- kerdes, honan fogod tudni, hogy mikor van.. mikor ered el az 1%-os torzitzast???  :taps:
Leolvassa a torzítást mérő műszerről

- nocsak mégis szemre+fulre megy??
- DDL: ehez annyit, hogy érdekelne maga az ilyen muszer mukodesi elve..

Tami!

Iagazd volt, fülre már azt a torzítást is hallom mikor a skópon a szinuszjel hullámalakja szinte "sima".... csak kinagyítva látszik, hogy az alja már huplisodik.
Megyek haza mérni, kiváncsi vagyok az erősítő teljesítményére.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tami »

.. Az aktív hangszórók hangerejét a potival addig emeltem míg a szinuszjel a personal skópon el nem kezdett torzítani de az 1 kHz-es hangból is lehetett fülre hallani ha már torzít.Szóval..., +3,2 dB-t mértem personal skópon azaz 1,13V rms-t ahol még a szinuszjel szép torzításmentes. ..

- hoppáá mégiscsak jóléreztem én ezt, csak anno nemakartam egy újabb vitát kezdeni

------------------------------

- kerdes, honan fogod tudni, hogy mikor van.. mikor ered el az 1%-os torzitzast???  :taps:
Leolvassa a torzítást mérő műszerről

- nocsak mégis szemre+fulre megy??
- DDL: ehez annyit, hogy érdekelne maga az ilyen muszer mukodesi elve..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Guba

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Guba »

Tusi, Leva és Mester! 
Vegyétek úgy hogy meg van bocsátva.
Ha lesz időm majd regisztráltatom magam csak az időm sajnos elég kevés.

DDL!

Otthon elvégeztem a mérést de előbb egy aktív hangfalszettel kezdtem.
5VA tápegységű és 2x 4,3 ohmos 3W hangsugárzók vannak benne.
A lényeg...
Szinuszgenerátorról adtam rá 0,775 V rms szinuszjelet akkor a szinuszgenerátor pont nulla dB-t mutat.
Az aktív hangszórók hangerejét a potival addig emeltem míg a szinuszjel a personal skópon el nem kezdett torzítani de az 1 kHz-es hangból is lehetett fülre hallani ha már torzít.
Szóval..., +3,2 dB-t mértem personal skópon azaz 1,13V rms-t ahol még a szinuszjel szép torzításmentes.
Ha jól tudom van egy olyan képlet, hogy 20*log(Uki/Uáll) = 20 * log (1,13/0,775)
= 3,27 dB és ebből a szinuszos teljesítmény pedig 3,27 dB = 10 * log Pszinusz = 10 * log (2,1W)
Namost szerintem ez a jó számítás mert akkor kb 2x2W rms tud az 5 VA tápból.
Az alapján is számoltam ahogy mondtad, = > Pszinusz = (Urms*Urms)/R
Ebben az esetben P = (1,13*1,13) / 4,3 = 0,296W jön ki ami elég kevés szerintem.
Viszont kipróbáltam úgy hogy bekötöttem egy ampermérőt is mert ugyebár hangsugárzóknál előfordul az hogy terhelésnél az ellenállásuk lecsökkenhet akár 1 ohm környékére is, bár ez szerintem elég abszurdum.
max teljesítményen azaz 1,13Vrms kimenetnél 0,265A mértem ami viszont arra ad következtetést ha a másik képlettel számolok akkor is 0,3 W jön ki =>          P = Urms * Irms = 1,13V* 0,265A = 0,299W.
És ha az erősítő bemeneti érzékenység 100mV/47kohm akkor a bemenetre mekkora feszültségű 1 KHz-es jelet adjak?
Mert abban az esetben ha az utóbbi számítás jó (a 0,3W = U*U/R) akkor értem hogy teljesen mindegy... majd ahol a szinuszjel torzít.
Akkor szerinted most melyik az igazi szinuszos teljesítmény???. :taps:

Általános iskola hanyadik osztályában tanítják az Ohm törvényt?

R=U/I -> U=R*I vagy I=U/R
P=U*I

A kettőből -> P=U^2/R, vagy P=I^2*R mint ahogy a mérésed alapján (U és I) Te is számotad. P~0.3W

A másik számítás akkor lenne jó, ha az erősítését mérted volna a végfoknak. De mive a szintszabályozást nem (totál felcsavart hangerő állás mellett) a generátorral végezted ezért a képleted nem fedi a mérési körülményeket. Ugyanis az Uáll (végfok bemenete) ismeretlen. Csak az elektronikába belemérve lehetne megmondani.

Oké, oké....
Bocs , nem akartalak felhúzni vele.
Tudom az Ohm törvényt, csak a másik számítási képletet egy rádiós cimborám mondta de az ekkor itt nem érvényes.
Ezért mondom én ha sok laikus ember tudná, hogy egy 8 m2-es szobában 2 x 5W szinuszos teljesítmény mondjuk 88dB hangsugárzókal mire képes.....

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Tusi, Leva és Mester! 

DDL!

A lényeg...
Szinuszgenerátorról adtam rá 0,775 V rms szinuszjelet akkor a szinuszgenerátor pont nulla dB-t mutat.
Az aktív hangszórók hangerejét a potival addig emeltem míg a szinuszjel a personal skópon el nem kezdett torzítani de az 1 kHz-es hangból is lehetett fülre hallani ha már torzít.
Szóval..., +3,2 dB-t mértem personal skópon azaz 1,13V rms-t ahol még a szinuszjel szép torzításmentes.
Ha jól tudom van egy olyan képlet, hogy 20*log(Uki/Uáll) = 20 * log (1,13/0,775)
= 3,27 dB és ebből a szinuszos teljesítmény pedig 3,27 dB = 10 * log Pszinusz = 10 * log (2,1W)
Ebben az esetben P = (1,13*1,13) / 4,3 = 0,296W jön ki ami elég kevés szerintem.
Viszont kipróbáltam úgy hogy bekötöttem egy ampermérőt is mert ugyebár hangsugárzóknál előfordul az hogy terhelésnél az ellenállásuk lecsökkenhet akár 1 ohm környékére is, bár ez szerintem elég abszurdum.
max teljesítményen azaz 1,13Vrms kimenetnél 0,265A mértem ami viszont arra ad következtetést ha a másik képlettel számolok akkor is 0,3 W jön ki => P = Urms * Irms = 1,13V* 0,265A = 0,299W.
És ha az erősítő bemeneti érzékenység 100mV/47kohm akkor a bemenetre mekkora feszültségű 1 KHz-es jelet adjak?
Mert abban az esetben ha az utóbbi számítás jó (a 0,3W = U*U/R) akkor értem hogy teljesen mindegy... majd ahol a szinuszjel torzít.
Akkor szerinted most melyik az igazi szinuszos teljesítmény???. :taps:

Általános iskola hanyadik osztályában tanítják az Ohm törvényt?

R=U/I -> U=R*I vagy I=U/R
P=U*I

A kettőből -> P=U^2/R, vagy P=I^2*R mint ahogy a mérésed alapján (U és I) Te is számotad. P~0.3W

A másik számítás akkor lenne jó, ha az erősítését mérted volna a végfoknak. De mive a szintszabályozást nem (totál felcsavart hangerő állás mellett) a generátorral végezted ezért a képleted nem fedi a mérési körülményeket. Ugyanis az Uáll (végfok bemenete) ismeretlen. Csak az elektronikába belemérve lehetne megmondani.

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Vendég

Sztereó erősitők

Tusi, Leva és Mester!

DDL!

A lényeg...
max teljesítményen azaz 1,13Vrms kimenetnél 0,265A mértem ami viszont arra ad következtetést ha a másik képlettel számolok akkor is 0,3 W jön ki => P = Urms * Irms = 1,13V* 0,265A = 0,299W.
Akkor szerinted most melyik az igazi szinuszos teljesítmény???.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Újabb kérdések: 
Ha nem indiszkrét a kérdés mennyibe lesznek az általad elkészített erősítők? Mert azt írod, hogy nem nagy a különbség az általam jelölt összeghez képest. (Ha nem nagy a difi, és építeni kezdek, akkor lehet, hogy inkább olyat készítenék, amilyet már hallottam) Persze tudom az ár alkatrészforrástól is függ, mennyiért sikerül beszerezni a szükséges dolgokat.
Egy tipusszám alatt megjelölt csövet, ha jól sejtem több gyártó is készíthet. Van-e jelentősebb hangkarakter eltérés közöttük, vagy csak a tipus a lényeg?
Ezek a csövek ugye újonnan is léteznek, nem csak használtként?
Korábban azt írtad, ezek a csövek könyebben beszerezhetők, mint némelyik félvezető. Esetleg tudsz-e ötletet adni a beszerzésükre vonatkozóan?

Közben láttam, hogy több más fórumon is segítesz az érítőknek, pl. a HWSW-n is. Ott ajánlottál két könyvet is a témával kapcsolatban. Tegnap megvettem, és belenézegettem. Azt már látom, hogy garantáltan hasznos volt a megvételük. A koszon kívül talán valami más is ragad rám.

A többieket pedig kérdezném, hogy az általam felvetett kérdések, téma mennyiben fér el szerintük a topic kereteibeí, Mert, ha nem, nyitok újat neki.

100k körül. A kapcsolás nem nagyon változtatja az árat.

Az végcsövek általában JJ gyártmányúak (KT88). Az előfok csövek (E88CC, E80CC) meg lehetőség szerint Tungsram.

A gyártónként elég különböző hangjuk van a csöveknek.

Csak új csöveket használok. Általában innen veszem a csöveket.

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Vendég

Sztereó erősitők

Aztse tudom mitől világít egy lámpa telapo.gif  
A zárlatos szentjánosbogaraktól? :taps:

Hülle

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Aztse tudom mitől világít egy lámpa telapo.gif

A zárlatos szentjánosbogaraktól? :taps:

Vendég

Sztereó erősitők

Tusi, Leva és Mester!

Jó lehet hogy sokért vettem, de a témához mégse nagyon tudtatok hozzászólni vagy legalábbis nem igazán voltatok segítőkészek DDL-en kívűl.

erről meg ennyit...
Offtopic.

Ha megbántottalak bocsánatot kérek, hidd el nem ez volt a szándékom Az elektronikai dolgokhoz hidd el, jobb ha nem szólok hozzá. Aztse tudom mitől világít egy lámpa

Még1* bocseszka. Engem csak az Üvegtigrises dolog vitt bele ebbe

Ez nem neked szégyen, hanem annak, aki kihasználta a témában való járatlanságot, vagy esetleg hogy nem vagy naprakész.
Engem is megvezettek 2000-ben. 70-ért rám sóztak egy "platóról leesett" Pana videót.Amikor megláttam hogy 2 év garival 74 a MM-ben, majdnem leßopt@m magam. :taps:

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sajti »

Regisztrálva kötekedj, 1000 hozzászólás felett!Amúgy sokért vetted. Túl sokért.

Mé,1000 felett má az ész is gyön?

Mi hülyék ezt honnan is tudhatnánk??????

sajti

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

a jövőhéten lesznek készen az erősítő dobozaim és utána lesz olyan példány amit kölcsön tudok adni meghallgatni (3 fajta. Feltéva ha a kimenőim is megjönnek). Igaz egy kicsit drágább mint amit alább írtam, de gyakorlatilag a végcsövek cseréjével megoldható a downgrade. 
Csövest építeni semmivel sem nehezebb mint félvezetőst. Sőt! Szerintem egyszerűbb is.  Nem tudom ismered-e a Pointe Medium erősítőt? Az pl. 250-270k körül van beárazva. Szerintem a poros nyomába nem ér hasonló áron félvezetős. Persze ízlés kérdése. Na most ez a Medium alap Williamson kapcsolás és csak annyi a trükk, hogy viszonylag jó ellenállásokat használnak benne. De pl a csatolók elég ratyik. 90,-Ft-os remix olajpapírok jobbak sokkal. Azt a hangminőséget kényelmesen ki  lehet hozni 100k-ból.

Újabb kérdések:

Ha nem indiszkrét a kérdés mennyibe lesznek az általad elkészített erősítők? Mert azt írod, hogy nem nagy a különbség az általam jelölt összeghez képest. (Ha nem nagy a difi, és építeni kezdek, akkor lehet, hogy inkább olyat készítenék, amilyet már hallottam) Persze tudom az ár alkatrészforrástól is függ, mennyiért sikerül beszerezni a szükséges dolgokat.
Egy tipusszám alatt megjelölt csövet, ha jól sejtem több gyártó is készíthet. Van-e jelentősebb hangkarakter eltérés közöttük, vagy csak a tipus a lényeg?
Ezek a csövek ugye újonnan is léteznek, nem csak használtként?
Korábban azt írtad, ezek a csövek könyebben beszerezhetők, mint némelyik félvezető. Esetleg tudsz-e ötletet adni a beszerzésükre vonatkozóan?

Közben láttam, hogy több más fórumon is segítesz az érítőknek, pl. a HWSW-n is. Ott ajánlottál két könyvet is a témával kapcsolatban. Tegnap megvettem, és belenézegettem. Azt már látom, hogy garantáltan hasznos volt a megvételük. A koszon kívül talán valami más is ragad rám.

A többieket pedig kérdezném, hogy az általam felvetett kérdések, téma mennyiben fér el szerintük a topic kereteibeí, Mert, ha nem, nyitok újat neki.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”