Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

mishow írta:
2018.09.13., csüt. 12:22
Köszönöm az ötleteket, de közben eszembe jutott valami, amit régebben még padlószőnyeges szobában használtam.
Filléres dolog: közönséges greslap á’ 160,- Ft.
Előástam a garázsból, kapott az aljára 4-4 db öntapadós csúszásgátló pöttyöt (a laptophoz vettem, amikor sorban elveszett minden gumitappancsa) és azt tettem az állvány alá.
Ez is működik! A basszus tovább tisztult, ami kiemelés még maradt, az már szobaakusztika lesz. Kis tologatás jön, sajnos szűk mozgástérrel. Azt hiszem, ezzel most így kiegyezek egyelőre.
Max annyi, hogy ez nem túl szép, valamilyen csiszolt kő elegánsabb lenne, csak arról nem tudom, a hangon mennyit változtatna és melyik fajta milyen irányban?
Én a helyedben először hagynám bejáródni rendesen a dobozokat.A hangfalkábelt a felső terminálba kösd,ez fontos.A pre mellé meg tedd oda a px-et ha már van.Azzal biztosan előrébb leszel mint egy spécibb tápdróttal a pre fenekében. :D

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 387

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Ha a kedves feleséged ki akarna vágni a gres lap végett, fordulj Krisokhoz itt a fórumon.
Több helyen érdeklődtem, de ő adta a legbarátibb árat. Én gránit lapot kértem, de nem hiszem, hogy ez a legjobb,
viszont szép,( FTF magas).
A doboz és a gránit közé parafa tappancsokat tettem.

Na kütyüzz.... gondolkodik.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

Köszönöm az ötleteket, de közben eszembe jutott valami, amit régebben még padlószőnyeges szobában használtam.
Filléres dolog: közönséges greslap á’ 160,- Ft.
Előástam a garázsból, kapott az aljára 4-4 db öntapadós csúszásgátló pöttyöt (a laptophoz vettem, amikor sorban elveszett minden gumitappancsa) és azt tettem az állvány alá.
Ez is működik! A basszus tovább tisztult, ami kiemelés még maradt, az már szobaakusztika lesz. Kis tologatás jön, sajnos szűk mozgástérrel. Azt hiszem, ezzel most így kiegyezek egyelőre.
Max annyi, hogy ez nem túl szép, valamilyen csiszolt kő elegánsabb lenne, csak arról nem tudom, a hangon mennyit változtatna és melyik fajta milyen irányban?

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.

A fémpénz helyett azért én mást mondanék.
A gyurma (blutac) helyett áttértem a parafára, próbáld ki!

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.

Olvasmányos nagyon, várom a folytatást! :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Mivel a történet többek érdeklődését felkeltette, úgy gondoltam, folyamatosan megosztom útkeresésem fejleményeit Enigma ügyben.
A legutóbbi jelentkezésem óta beszéltem Ear fórumtárssal, aki sok hasznos információt megosztott velem :smile53: elsősorban nem is annyira konkrét tanácsokat (bár azt is kaptam jónéhányat) hanem elmondta, mire számítsak, illetve miben más az Enigma a hagyományos hangdobozok többségéhez képest. Ez azért jó, mert így bátrabban kísérleteztem, akár előtte nem gondolt irányokban is, és nem ijedtem meg, ha valami elsőre nem úgy szólt, mint gondoltam.
Aktív Heed használóként korábban ahhoz szoktam, hogy bármi új dolgot beillesztek a rendszerbe, vagy tetszik és jó, vagy nem és akkor tovább kell lépni más irányba. Pont.
Ear előre szólt, hogy ez az Enigma esetében ez nem így működik: az Enigmának "lelke" van, és sok esetben inkább viselkedik hangszerként, mint hifi eszközként. Eközben néha egészen megbocsátó egyes rendszerhibákkal, míg másokat azonnal kiemel és büntet. Arra is figyelmeztetett, hogy lesznek majd olyan zenék/felvételek, amiket berakva azonnal elindul a "húbammeg" effektus, míg más lemezeknél (esetleg azoknál is, amiket korábban előszeretettel használtam tesztelésre) egyszerűen csak szól oxt jónapot ...
Ezeket már az első körben magam is megtapasztaltam, és mindezek tudatában úgy érzem, egész jól haladtam.

Lássuk a konkrétumokat:

- Megkaptam az Enigmához illő talpakat. Ezek nem a régebbi, "H" alakú fém keretek, hanem az Enigma alsó lapjával egyező méretű falapok, alul fém tüske foglalattal, felül kemény műanyag tappancsokkal, amire ül a doboz. A talpat a helyére téve (Blutac kuka) azonnal helyére billent a hangzási balansz, megszűnt a felső basszus kiemelése, és mosottsága. A basszus kottázhatóbb lett, bár még hajlamos néha brummogni, ezzel már így együtt lehet(ne) élni, de ebben az ügyben lesz még folytatás. Vélhetően részben a tüskék hatására a magasak enyhén forszírozottabbá váltak, de hallhatóan inkább a járatás hiánya okozza. Ez teljesen normális, mert nem volt időm az elmúlt napokban, és a járatásnak nagyon az elején tartok.
- A jumperként szolgáló sárgaréz rudacskákat kicseréltem DNM Reson kábeldarabokra, aminek következtében a magasak imént említett nyersessége javult. Tegyük hozzá, hogy reggel óta szólnak folyamatosan, ami lassan +10 óra járatás, csak ma. A jumper cserével kiegyensúlyozottabb lett a balansz, a járatással pedig egyre lendületesebben szól az egész. Egy Petrucciani és egy Sosztakovics lemeznél pedig megjött a "húbammeg" effektus is :smile32:
- Ear figyelmeztetett arra is, hogy néhány ponton (kábel, táp, stb) kénytelen leszek újragondolni a rendszert. Első lépésként kiiktattam az áram útjából a Belden túlfeszvédős elosztót. Korábban azt tapasztaltam, hogy sok társával ellentétben ez semleges hangú, azaz nem szól bele a zenébe. Az Enigma kíméletlenül rámutatott, hogy DE! Mivel van hely a polc mögött, ezért a "legjobb kábel a nulla kábel" elven összedugtam két T-elosztót, arra fűztem fel az összes Heed komponenst. A kinézete elég "betyáros" de az eredmény több élet, vidámság, dinamika. A hifi tesztekben gyakran használt hasonlattal élve: elhúztak egy függönyt. OK, nem egy vastag drapériát, hanem egy könnyű csipkefüggönyt, de a különbség hallható. A következő lépés az lesz, hogy ezt a lötyögős megoldást kicserélem egy Allocacoc Powercube-ra. Ha a hang nem is javul tovább, de mindenképpen fixebb és elegánsabb.
- Ha már tápkábeleztem, elveim ellenére kipróbáltam a hagyományos komputerzsinór helyett egy tömör vezetőszálakból készült, régebben általam szerelt kábelt. Még az Amtronnál vettem anno, amikor Ákos aktív volt. Elvben a DNM forgalmazza a saját neve alatt, amúgy egy sima jeltelen fehér "vasalózsinór" - annyi a trükk benne, hogy a vastag (ha jól emlékszem 3x1,5-es) tömör vezető ellenére meglehetősen hajlékony. Mivel csak egy darab volt belőle, ezért hosszas tanakodás után a pre csatlakozójába dugtam, azzal a logikával, hogy itt gyakorlatilag az összes forrás hangja keresztülfut valamilyen módon, tehát elvben bármit hallgatok, kicsit mindig hallom a hatását. Az eredmény szignifikáns, olyan mint amit az előbb arról a bizonyos függönyről írtam, csak itt az ablakot is kinyitják, besüt a nap, jön a friss levegő ... na jó, a költészetet meghagyom azoknak, akik értőn művelik, meg picit túloztam is, de ami a lényeg: kb egy délelőttöt játszottam/kísérleteztem végig, és ha már így marad, akkor is teljesen rendben van a dolog!
Örülünk Vincent? Ja, örülünk ...

Most pár napig így fogom járatni a rendszert, de eddigieken felbuzdulva a következőkön töröm a fejem:
- más kábelek kipróbálása + biwire bekötés
- alátét lap a tüskék és a parketta közé ... öööö, ez nem egészen saját ötlet, miután a párom kiszúrta, hogy kiszúrta ... tapasztalat híján nem tudom gránit, márvány, homokkő legyen? Mindenki mást mond, ötleteket szívesen fogadok
- mivel nekem alapvetően az egyeres tömör kábelek jönnek be, szívesen tennék egy próbát azzal is, hogy a teljes láncot ezzel kötném be és össze. Anno a Creek/Epos korszakomban bevált, most is ilyen AQ hangszórókábelt használok (Type2) kedvelem a "singe core" hangzást. Ezt meghagynám későbbi projektnek, mert ehhez szereznem kell DNM kábeleket az elkótyavetyélt sajátjaim helyett :smile51:

Nos, itt tartok most, ami szerintem nem is rossz.
Az biztos, hogy az Enigma valóban egy másik világ a nagy hifi univerzumon belül, és még az olyan öreg rókáknak is tud újat tanítani, akik hozzám hasonló módon azt gondolják, már (majdnem) mindent megtanultak a Magas Minőségű Zenehallgatásról.

Folytatása következik ... :rolleyes:

CruisHeR
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: CruisHeR »

hukkle írta:
2018.09.11., kedd 20:09
CruisHeR írta:
2018.09.10., hétf. 19:55
Sziasztok!
Van valakinek arról infója, hogy a Heed Quasar-ból hányféle verzió létezett és ezek között pontosan mik is az eltérések?
Ha jól látom most a 3-as verziónál tart, de sehol sem találok információt arról, hogy az egyes változatok miben térnek el :(
A válaszokat köszönöm előre is :)

Nekem a III-as verzió van. Szerintem ez a legutolsó. Ez a phono majd két évtizede van a termékpalettán, szóval elég ritkán lett Mk sorszámozva. A korábbi változatokat nem ismerem.
Igen, azt néztem, hogy a hármasnál tart, ezt az előlapon is jelölik. De pl II-es verziós előlapot még sehol sem láttam. Igaziból azért kérdezem, mert most végre sikerült vennem egyet, de jó lenne beazonosítani, hogy melyik lehet.
Ami érdekes, hogy a leírással szemben nem 100uV/220uV/600uV jumper állások vannak hanem a 220uV helyett nálam 330uV -os szerepel. Nektek mi a tapasztalat, teszem azt egy 500uV kimenetű hangszedő esetén melyik állást célszerű használni? Inkább nagyobb vagy kisebb erősítés legyen?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

CruisHeR írta:
2018.09.10., hétf. 19:55
Sziasztok!
Van valakinek arról infója, hogy a Heed Quasar-ból hányféle verzió létezett és ezek között pontosan mik is az eltérések?
Ha jól látom most a 3-as verziónál tart, de sehol sem találok információt arról, hogy az egyes változatok miben térnek el :(

Nekem a III-as verzió van. Szerintem ez a legutolsó. Ez a phono majd két évtizede van a termékpalettán, szóval elég ritkán lett Mk sorszámozva. A korábbi változatokat nem ismerem.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2018.09.09., vas. 09:22
Milyen LP-d van most?
Egy alap Edwards Audiot használok, alap AT3600 hangszedővel. Ezen nem is tervezek változtatni, mert nálam az LP nem hifizés, hanem elsősorban nosztalgia. Kisiskolás korom magyar pop-rock zenéit gyűjtöm, hallgatom, és mondhatom úgy: fedezem fel. Ezek a lemezek sajnos már csak totál bizonytalan forrásból és esetleges minőségben szerezhetőek be, legtöbbjüket kristály hangszedővel kínozták, talán sztereó de inkább mono Supraphon, Tesla, Unitra, RFT lejátszókon - na, ezekre tényleg illik a "lemezgyalu" kifejezés.
Viszont az EA nem siránkozik, hanem lejátsza ezeket a korongokat, mégpedig meglepően szerethetően. Korábban én is kínlódtam mindenféle olcsó 30-40 éves régi lejátszóval, de eluntam - ez a lemezjátszó magasan jobb mindegyiknél és ÚJ. Persze időnként kerülget a hifi bogár, de belül tudom, hogy ERRE még egy szintén bőven megfizethető TT1 SE + Nagaoka MP110 is sok.

A többit szerintem majd élőszóban ...

CruisHeR
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: CruisHeR »

Sziasztok!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

hukkle írta:
2018.09.08., szomb. 09:28
Itt vannak az enyémek. Láthatóan akusztikai rémálom a nappali.
Nem akkora rémálom az a nappali! :smile32:

Minek ennyi Heed elektronika neked? :rolleyes:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2018.09.08., szomb. 09:16

A Dactilus III-at a nagy px táppal természetesen azonnal kipróbáltam, de DT futóművel párosítva NEKEM zeneibb a hang a jelenlegi felállással (pre/kis kártya). A streamelt muzsika továbbra is a Dactiluson át megy.
Értem,de én itt nem látom a nagykártyát.A dactilus 3-ban is kicsi van tudtommal.
Na mindegy,ha lesz rá időd,akkor a pre,benne nagykártya+px-ps triót együtt is vedd fülvégre ha már egyszer ott vannak.Én úgy érzem hogy ez így egy szinergikus kerek egész,főleg a DT-vel együtt az enigma elött.
Addig is kellemes órákat a járatáshoz,most az az első tennivaló. :D

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

mishow írta:
2018.09.07., pén. 23:43
A kis Jungson az általad említetteknél - már bocs, nem leszólás - sokkal magasabb ligában szeret játszani. Nálam kiszolgálta a Creek Destinyt, a Unison Unico Secondot, de egyszer volt nálam tesztelésen a feltámasztott Qualiton márka egyik nagy csöves végfoka, és imádták egymást. Tegyük hozzá: 12 nm-en, ahová ez a doboz igazán való! Most Heed pre/ps hajtja, de sima Obeliskkel is jól szólt. Szóval bátran akasztható nagy és drága lánc végére, a lényeg h 20 nm felett nem szeret lakni, és szabil állvány kell alá feltétlenül!
nalam kicsivel 12m2 alatti (2.9m x 3.9m) szobaban van, oldalso faltol kb. 85, hatsotol kb. 95-100cm-re
termeszetesen nehez, kb. 70cm-es femallvanyon van, korabban blue-tac volt köztük, most parafa korongocskak

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Mishow én is gratulálok az Enigma-hoz! :napsut:

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.

Szép! 36_1_11.gif

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

15363915883601058801810.jpg
15363915883601058801810.jpg (1.84 MiB) Megtekintve 2217 alkalommal
Itt vannak az enyémek. Láthatóan akusztikai rémálom a nappali.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2018.09.08., szomb. 08:23
Járasd,és majd kialakul.A blutac helyett még nincs kész a talp tehetnél valami kemény gumit alá,és ha jól emlékszem egyszer írtad hogy a kis dackártyát használod.Na most azért tehetnél egy próbát a naggyal újra,azért az más liga.
Remélem pár nap múlva lesz talpa, addig - főleg biztonsági okból - hagyom így, de tény, hogy nem való oda, legalább ezt is tudom!
A Dactilus III-at a nagy px táppal természetesen azonnal kipróbáltam, de DT futóművel párosítva NEKEM zeneibb a hang a jelenlegi felállással (pre/kis kártya). A streamelt muzsika továbbra is a Dactiluson át megy.
Ennél jobban izgatott, hogy mit csinál az LP vonalon, mert ott volt a legnagyobb hiányérzetem az LS3/5-tel. Nos, ott a legjelentősebb a javulás, de a tennivalókat is az mutatja leginkább.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2018.09.07., pén. 23:30
asebestyen írta:
2018.09.07., pén. 18:47
Nehéz dolog, mikor van egy olyan dobozod, ami nagyon bejön, csak nem elég a hangtömeg vagy a basszus kicsit kevés és csak ezeken változtatnál, de a többi maradjon.
Szó szerint ez indította el az Enigma projektet. A nagy légtérben elfogyott a kis doboz ereje. Amúgy sosem cseréltem volna le, mert monitor hívő vagyok, ráadásul szeretem a zárt dobozok kontrolláltságát. Az Enigmával lett energia, levegő, tömeg, de még zabolátlan a “kicsike”
Innen szép nyerni, jó lesz ez ;)
Járasd,és majd kialakul.A blutac helyett még nincs kész a talp tehetnél valami kemény gumit alá,és ha jól emlékszem egyszer írtad hogy a kis dackártyát használod.Na most azért tehetnél egy próbát a naggyal újra,azért az más liga.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:
2018.09.07., pén. 19:03
mishow írta:
2018.09.07., pén. 17:45
..a kis Jungson LS3/5 mennyire nagyszerű produktum! Igaz, hogy az Enigma más történet, de egyáltalában nem kiütéses a győzelme, a kis cipősdoboz nagyon tud ám valamit! ...
Jungson LS3/5A nekem is van, en ugy tapasztalom, hogy nagyon fontos neki az erösitö, ha vele "szinergikusat" azaz olyat kap, ami birja a Jungson altal adott terhet, akkor pláne jo.
..erdekelne is, hogy Neked (es masnak) milyen erösitökkel volt probalva es melyikkel legjobb.
nalam volt Kenwood 3020SE, Rotel RA-935BX, AA X-i60, Jungson JA-66R, Creek Evo, Ethosz UNI-PAK utan, de ezek mindegyikenel nekem lenyegesen jobb egy Quad Elite Int erösitövel.
A kis Jungson az általad említetteknél - már bocs, nem leszólás - sokkal magasabb ligában szeret játszani. Nálam kiszolgálta a Creek Destinyt, a Unison Unico Secondot, de egyszer volt nálam tesztelésen a feltámasztott Qualiton márka egyik nagy csöves végfoka, és imádták egymást. Tegyük hozzá: 12 nm-en, ahová ez a doboz igazán való! Most Heed pre/ps hajtja, de sima Obeliskkel is jól szólt. Szóval bátran akasztható nagy és drága lánc végére, a lényeg h 20 nm felett nem szeret lakni, és szabil állvány kell alá feltétlenül!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2018.09.07., pén. 20:25
Jó, egy kicsit mesélek, a többiért meg majd hívj fel. :D
Köszi! Jövő héten megcsörgetlek! :smile29:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
Nehéz dolog, mikor van egy olyan dobozod, ami nagyon bejön, csak nem elég a hangtömeg vagy a basszus kicsit kevés és csak ezeken változtatnál, de a többi maradjon.
Szó szerint ez indította el az Enigma projektet. A nagy légtérben elfogyott a kis doboz ereje. Amúgy sosem cseréltem volna le, mert monitor hívő vagyok, ráadásul szeretem a zárt dobozok kontrolláltságát. Az Enigmával lett energia, levegő, tömeg, de még zabolátlan a “kicsike”
Innen szép nyerni, jó lesz ez ;)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

vidor2009 írta:
2018.09.07., pén. 20:20
asebestyen írta:
Nehéz dolog, mikor van egy olyan dobozod, ami nagyon bejön, csak nem elég a hangtömeg vagy a basszus kicsit kevés és csak ezeken változtatnál, de a többi maradjon. Ez a legritkább esetben jön össze, valami javul, de más meg megy a jóból. :(
Ha véletlenül találsz egy Heed Envoy hangsugárzót,akkor ezek a gondok kipipálva!
Üdv. Gyuri :napsut:
Hát igen, Envoyra tényleg csak akkor van esélyem, ha véletlenül találok itthon egyet, de ennek elég kicsi az esélye, szerintem már belebotlottam volna. ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

asebestyen írta:
Nehéz dolog, mikor van egy olyan dobozod, ami nagyon bejön, csak nem elég a hangtömeg vagy a basszus kicsit kevés és csak ezeken változtatnál, de a többi maradjon. Ez a legritkább esetben jön össze, valami javul, de más meg megy a jóból. :(
Ha véletlenül találsz egy Heed Envoy hangsugárzót,akkor ezek a gondok kipipálva!
Üdv. Gyuri :napsut:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mishow!

Én is gratulálok az új lakóhoz!

Olvasom, olvasom soraitokat és csak fáj a szívem hogy el kellett adnom az Obelisket! sad.gif
De ha egyszer rendeződnek a dolgok...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

avl2 írta:
2018.09.07., pén. 19:03
mishow írta:
2018.09.07., pén. 17:45
..a kis Jungson LS3/5 mennyire nagyszerű produktum! Igaz, hogy az Enigma más történet, de egyáltalában nem kiütéses a győzelme, a kis cipősdoboz nagyon tud ám valamit! ...
Jungson LS3/5A nekem is van, en ugy tapasztalom, hogy nagyon fontos neki az erösitö, ha vele "szinergikusat" azaz olyat kap, ami birja a Jungson altal adott terhet, akkor pláne jo.
..erdekelne is, hogy Neked (es masnak) milyen erösitökkel volt probalva es melyikkel legjobb.
nalam volt Kenwood 3020SE, Rotel RA-935BX, AA X-i60, Jungson JA-66R, Creek Evo, Ethosz UNI-PAK utan, de ezek mindegyikenel nekem lenyegesen jobb egy Quad Elite Int erösitövel.
Próbáld ki Heed erősítővel is. :rolleyes: Elég randa viselkedésű dobozokat is szépen hajt, nem gondoltam volna. Legalábbis X2-vel kiegészítve. Lehet anélkül is, de úgy nem próbáltam. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”