Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

dixie-chicken írta:
2018.09.08., szomb. 08:18
no én meg kb 35 éve használok karbonkefét,és semmi gondom sincs vele..igaz,nem mai kici occó kinai..és nem ártana egy
Nem azért nem használom, mert gondom van/volt vele. Egyszerűen felesleges (nekem).
dixie-chicken írta:
2018.09.08., szomb. 08:18
normális lemezjátszó is az egészhez,amely földelve van,megfelelően...
:smile32:
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2909

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Voyager írta:
2018.09.07., pén. 11:59
Az összes lemezkefélés felesleges és csak árt a lemeznek (ezt a barázdába behatolást meg felejtések el). A keféléssel csak feltöltöd a lemezt és odavonz minden szabad szemmel nem látható retket (is).
A legjobb megoldás az egész macerára:
- jóféle vákuumos mosás (félévente és/vagy 10 lejátszás után ismétlendő) + tiszta belső tok
- pormentes tárolás
- esetleg zerostat

No és persze az oldalankénti korrekt tűtisztítás.
no én meg kb 35 éve használok karbonkefét,és semmi gondom sincs vele..igaz,nem mai kici occó kinai..és nem ártana egy normális lemezjátszó is az egészhez,amely földelve van,megfelelően... 31_1_21.gif
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Voyager írta:
2018.09.07., pén. 17:05
SoundMania írta:
2018.09.07., pén. 17:00
Legjobb módszer a tiszta lemez (mosott).
Ha ez meg van akkor a tű gyakorlatilag alig szennyeződik..
Igen, de ehhez űzni kell a zeneszobából a gardróbot és minden öltözködési és porolási anomáliát. Én megtettem, de ezt sokan nem tudják ezt elkövetni. Nálam nem száll a por a levegőben, viszont sokmindenkinél látom, hogy egy lemez oldal lejátszása alatt, színültig lesz porral a lemezfelület. Ezt jobb eltávolítani a tűhegyről.
Heti egyszeri ( igaz alapos) takarítás volt és laktunk/éltünk a szobában. lemezeket pedig csak az utolsó néhány évben kezdtem el mosni. De ezzel egyidőben drasztikusan csökkent a tű tisztításának szükségessége.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2018.09.07., pén. 17:00
Ha ez meg van akkor a tű gyakorlatilag alig szennyeződik..
Igen, de ehhez űzni kell a zeneszobából a gardróbot és minden öltözködési és porolási anomáliát. Én megtettem, de ezt sokan nem tudják ezt elkövetni. Nálam nem száll a por a levegőben, viszont sokmindenkinél látom, hogy egy lemez oldal lejátszása alatt, színültig lesz porral a lemezfelület. Ezt jobb eltávolítani a tűhegyről.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2018.09.07., pén. 16:46

Ezt én se értettem. Tök jó módszerek vannak rá és ha rendszeresen tisztítja az ember, nem kell drasztikusabb módon soha.
Ha ez meg van akkor a tű gyakorlatilag alig szennyeződik, ezért szinte nem is kell tisztítani. Vagy elég max egy onzo hozzá.
Ha mégis gombóc égne rá, arra meg van nagyon finom szerem, nagyon finom ecsettel.
Ésszel használva 15 évig is komolyabb szennyeződésektől mentesen került átvizsgálásra így egy jó kis hangszedőm, szinte újszerű minősítést kapva. Azóta is nagyon örül neki az új gazdája!
Persze ehhez kellett a jó alapanyag is ! :)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2018.09.07., pén. 16:37
Már csak azt nem értem mi akkora para a tű tisztításban Nektek?!
Rudolf sem tudom milyen nehézségeket küzdhetett le e téren. :)
Ezt én se értettem. Tök jó módszerek vannak rá és ha rendszeresen tisztítja az ember, nem kell drasztikusabb módon soha.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Látom lassan kezd terjedni a jó irányzat.
Már csak azt nem értem mi akkora para a tű tisztításban Nektek?!
Rudolf sem tudom milyen nehézségeket küzdhetett le e téren. :)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Az összes lemezkefélés felesleges és csak árt a lemeznek (ezt a barázdába behatolást meg felejtések el). A keféléssel csak feltöltöd a lemezt és odavonz minden szabad szemmel nem látható retket (is).
A legjobb megoldás az egész macerára:
- jóféle vákuumos mosás (félévente és/vagy 10 lejátszás után ismétlendő) + tiszta belső tok
- pormentes tárolás
- esetleg zerostat

No és persze az oldalankénti korrekt tűtisztítás.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

A karbon szálas kefe minőségénél is fontosabb talán, hogy miképp használjuk. Alig kell vele érinteni a lemez felületét, ügyelve arra, hogy a szálak ne hajoljanak meg, hanem a végük menjen csak bele a barázdába. Az se mindegy, hogy milyen "stratégiával" törlünk. A nagyon poros lemezeket mindenképp érdemes álló (nem forgó) helyzetben is lesöpörgetni.
Sajnos kefe csak a port és finom szálakat törli le, a barázdákban mindig jelen lévő letapadt anyagot nem. Ezt szedi össze a lejátszáskor a hangszedő tű gyémánt feje, és ha sok tapadt már rá, akkor az nagyon ront a hangon. Tapasztalatom szerint ez akár 3-4 lemez lejátszás után bekövetkezhet még gondosan tárolt lemezek esetében is. A tű tisztitása nem egyszerű dolog, akit érdekel annak szívesen elmondom, leírom.
Csatolmányok
dust1.jpg
dust1.jpg (16.85 KiB) Megtekintve 2331 alkalommal

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

szénszálas kefe téma

meglepő módon itt is van különbség :-) egy hama és egy inakustik darabot volt szerencsém összehasonlítani. utóbbi kb 2x sűrűbb , bár nem vagyok nagy fejszámoló

persze ez nem jelenti hogy jobban dolgozik, bár szerintem de

fandor
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: fandor »

Köszönöm.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

fandor írta:
2018.09.06., csüt. 17:10
Üdv.Ha valaki tudna ajánlani egy szakembert ,aki vállalja egy hangkar átkábelezését ,megköszönném.
Fitz Andor
Írtam.

fandor
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: fandor »

Üdv.Ha valaki tudna ajánlani egy szakembert ,aki vállalja egy hangkar átkábelezését ,megköszönném.
Fitz Andor

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Amiről írtam, az "csak" egy MC elő-előerősítő. Volt telepes/akkus mm riaa előerősítő is , de az más tészta.
Amúgy soha nem építettem replika áramköröket...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2018.09.04., kedd 17:30
Ez az elemes phono volt mm verzióban is?
ilyesmi esetleg?

http://leachlegacy.ece.gatech.edu/paper ... rticle.pdf
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2797

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ez az elemes phono volt mm verzióban is?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ezért kell lebegőtápos verziót készíteni, ahol a jelföld független a tápföldtől. Megmarad a direkt csatolt bejárat, és nem tud tönkremenni a pickup semmilyen hiba esetén sem.
Készítettünk ilyet anno, semmilyen mc trafó nem rúgott labdába mellette. Csatornánként 1-1 9 voltos elemmel ment, persze lehet LiFePo4 akkukal is etetni, (2x 3db sorba) Az elem csere nyűgje miatt nem sok készült belőle, lehet, hogy a vinil feltámadás miatt készítek még belőle, bár az akkuk és a töltő miatt nem olcsó mulatság. A tranzisztorokat is erősen válogatni kell. Persze egy igazán jó trafónál azért sokkal olcsóbb. 200µV/5cm/s érzékenység esetén még nem zajos, a kimenete nem érzékeny a kábel impedanciára meg a riaa bemenetére.

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: O_S »

Gondolkodom egy Hiraga MC preamp megépítésén. A kapcsolást nézegetve felmerült bennem, hogy ez a megoldás (DC csatolt hangszedő) nem lehet veszélyes a hangszedőre? Azért gondolom ezt, mert:
- nagyon érzékeny műszer kell a nulla DC belállításához
- nulla DC elmászhat hő, alkatrészek öregedése miatt
- tápból bejutó zavarjelek, ki-be kapcsolás lökései káros impulzusokat generálhatnak
Valakinek van tapasztalata ezzel a kapcsolással?
Köszi.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: GTomi »

pali923 írta:
2018.09.04., kedd 09:01
Voyager írta:
2018.09.03., hétf. 20:56
Hanglemezmásolás otthon. :D
:D
Nem tudom, hányan emlékeznek a régi Szovjetunió c. újságra, amit időnként osztogattak az átkos pártállamban. Annak volt néha melléklete egy kék színű hanglemez, amit akár össze is lehetett hajtogatni, de állítólag szólt valami rajta. Azok a lemezek ennél gagyibbnak néztek ki.
de azokon mindig csak oroszul volt minden :D :D . azt tudom, hogy hamar "kinyírtuk", de ez a fizikai behatás miatt volt játék közben :D .
néha próbaképpen feltettük hallgatni, hogy a minősége milyen volt hangilag arra nem emlékszem.

(off.: amúgy maga az újság hihetelenül színvonalasra volt megnyomva, simán hozta egy akkor nyugati magazin minőségét, sőt...)
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1311

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Voyager írta:
2018.09.03., hétf. 20:56
:D
Nem tudom, hányan emlékeznek a régi Szovjetunió c. újságra, amit időnként osztogattak az átkos pártállamban. Annak volt néha melléklete egy kék színű hanglemez, amit akár össze is lehetett hajtogatni, de állítólag szólt valami rajta. Azok a lemezek ennél gagyibbnak néztek ki.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

youtu.be/QDwN41Px_sY

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2018.08.24., pén. 15:44
jó kis imbolygó tányér..
IKEA pártiknak:
Szép hobbi! :)

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

dixie-chicken írta:
2018.08.24., pén. 15:44
SSS írta:
2018.08.24., pén. 14:50
nyomtatható lenco, mondjuk az a kar nem tűnik túl stabilnak...

https://vimeo.com/281965356
jó kis imbolygó tányér..

IKEA pártiknak:

http://www.schiller-phono.de/de/ready-made
;peace;
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

SSS írta:
2018.08.24., pén. 14:50

jó kis imbolygó tányér..

IKEA pártiknak:

http://www.schiller-phono.de/de/ready-made

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”