Valószínűleg szándékos, de ha nagyon el akarod olvasni, akkor PC-n egyszerű a dolog: jelöld ki.
Tableten meg mobilon már ne annyira kellemes ugyanez, mert körülményesebb a kijelölés...

Valószínűleg szándékos, de ha nagyon el akarod olvasni, akkor PC-n egyszerű a dolog: jelöld ki.
Ez a film szörnyű, 15 perc után kikapcsoltam.Csutka írta: ↑2018.06.10., vas. 19:26Tomb Raider 2018
Ha összességében nézem, nem egy nagy durranás, de mégis végig jól szórakoztam és nem unatkoztam egy percet sem.
Lehet vitatkozni, hogy Angelina Jolie volt az igazi, de az "új" lány nekem nagyon eltalált a szerepre. Azon gondolkodtam közben, hogy ki ő és hol láttam már.
Oscar díjas színésznő és elég sok filmben szerepelt. Az Ex Machina nem ugrott be, csak amikor utánanéztem - hát persze!!!! Az Oscar-t másért kapta.
Nagyon tehetséges színésznő!
A film nekem 7/10 pont.
Egy jó kezdés és jöhetnek a folytatások, mivel talán ez lenne ez első rész egyébként is.

Megkérhetnélek, hogy olyan színt használj, ami nem égeti ki az ember retináját? Köszönöm.
Köszi, végre valami nem szokványos.

Nem eltérően, hanem bizony sokszor helytelenül.
Arra hívod fel a figyelmet, amire én (hogy nem használják megfelelően a művészet kapcsán a megjelöléseket), majd ezt a művészet "határtalanságával" azonosítod.Néhány éve komolyabban veszem a fotózást, de még sehol nem vagyok ahhoz a szinthez képest, amit én valamire tartok, ennek ellenére több helyen is fotóművészként mutattak be. Kollégám feleségének saját fotókiállítása látható egy fővárosi galériában, pedig köze nincs a fotóművészethez, csak kattintgat össze-vissza, de van pénze kibérelni egy bemutató helyet a családi nyaralós fotóinak. Színpadon álltam sok éven át, ettől még nem gondoltam magam zeneművésznek, de volt, aki annak tartott. Ha holnap írok pár zenei sort egy film aláfestéséhez, akkor már zeneszerzőnek vallhatom magam? Ennyit a művészet határairól.
Ha valaki ajánlása meg nem fogadása végett szakít meg egy beszélgetést, akkor az az ajánlás már inkább elvárás. Részemről is.Nem emlékszem, hogy az idézett elvárást valaha is megfogalmaztam volna a hifisták felé. Az ajánlás és az elvárás között én érzek jó néhány árnyalanyi különbséget.
Azt hittem, nem okoz nagy nehézséget a filmzene, a betétdal, és az eredeti betétdal közötti fogalmi megkülönböztetés. Lehet, hogy tévedtem.Ha rendelkezésedre áll a filmzene, mint zenei műfaj definíciója, esetleg megoszthatnád. Én továbbra sem tartom ezt konkrét műfajnak, de ez legyen az én bajom! Ha Holst planétáinak Mars tételét, vagy az AC/DC-től a Hells Bells-t berakom egy film alá, akkor azok már filmzenévé alakulnak zeneileg? Mindkettőre volt már példa, de csak a funkció változott, a művek nem, maradtak a saját műfajukban.

Meglepő tőled ez a félreértelmezés. Pont arra hívtam fel a figyelmet, hogy eltérően alkalmazzátok ugyanazokat a szavakat, így meg nincs értelme a beszélgetésnek.

A legnagyobb tisztelettel: ekkora égbekiáltó ostobaságot ritkán olvasni. A művészetet nyilván önjelölt, hozzá nem értő, saját területüket (el) nem ismerő, dilettánsok hozzák létre. Ők állítanak ki a galériákban, az ő darabjaikat játsszák a koncerttermekben, szobraik szerte megtalálhatók a köztereken, érthetetlen remekműveiket olvassa szakmányban a nagyközönség. A művészet vörös (?) köd (volt mindig is, éppen ezért változásait sem tudjuk megragadni, sem történetileg, sem sehogy. Az esztétika, a művészettörténet (nemzeti vagy egyetemes) a művészekénél is hagymázasabb idióták gyülekezete, hiszen "műfajok" sem léteznek, így persze "felhasználási funkciójuk" alapján sem lehet megkülönböztetni műveket: amit a filmek alatt hallunk, az sem "filmzene".fapaci írta: ↑2018.08.26., vas. 12:43A művészetnek soha nem voltak és nem is lesznek határai, mértékegységei, tehát egy tevékenység művészet lehet akkor is, ha nekünk nem is tetszik. A "filmzene" elnevezésű zenei kategóriát mindig is erőltetettnek éreztem, hiszen nem zenei stílust jelöl, hanem felhasználási funkciót.
Asszem' itt a lényeg.

Shore esetében nem értünk egyet. Szerintem nem az a minőség.scaurus írta: ↑2018.08.26., vas. 11:41Egyetértek.
Pl. Howard Shore LotR filmzene cédéit hallgatva meggyőződésem, hogy nagyon komoly kortárs művészeti alkotás (és nem csak aláfestő filmzene), ahogy Hans Zimmer számos műve.bitrograde írta: ↑2018.08.26., vas. 10:58...
Zimmer ilyen értelemben biztosan nem előadóművész (ami talán nem is baj), a kérdés inkább az, hogy zeneszerző-e, úgy mint mondjuk Vivaldi, Beethoven vagy mondjuk Philip Glass, stb. Szerintem a válasz nem.
folyt. köv.
Abban az értelemben biztos zeneszerzők mint Bach és Vivaldi, mert azt mindig elfelejtjük, hogy:
- Bachnak és Vivaldinak munkaköri kötelessége volt a zeneszerzés, ha akarta, ha nem, a templomba kellett minden héten mise, ilyen értelemben ők sem állandóan a l'art pour l'art MAGAS MŰVÉSZETNEK hódoltak, hanem ugyanúgy (másfajta) közönségigényeket kellett kiszolgálniuk, mint a filmzene szerzőknek,
- a most komolyzenének tartott muzsika, anno, nem vette magát annyira komolyan, színházba, operába, kabaréba szórakozni jártak az emberek, mert mondjuk még nem volt mozi (és nyilván az akkori tudósok megbotránkoztak azon, hogy a barokk operaszerzők, hogy űznek gúnyt a mitológiából és a történelemből, ahogy mi (én) dühöngünk (dühöngök) az "igaz történet alapján" filmek hazugságain),
- a nagy Bachot és a nagy Vivaldit nagyon gyorsan elfelejtette a közönség, ha nincs Mendelssohn, akkor ma nemigen ismerjük Bachot, ha nincs Monsignore Emanuel, akkor lehet Vivaldit sem fedezik fel az 1920' években.
Szóval, én úgy gondolom, hogy Hans Zimmer van akkora kaliber ma, mint amekkora anno Vivaldi volt.
Egyetértek.
Pl. Howard Shore LotR filmzene cédéit hallgatva meggyőződésem, hogy nagyon komoly kortárs művészeti alkotás (és nem csak aláfestő filmzene), ahogy Hans Zimmer számos műve.bitrograde írta: ↑2018.08.26., vas. 10:58...
Zimmer ilyen értelemben biztosan nem előadóművész (ami talán nem is baj), a kérdés inkább az, hogy zeneszerző-e, úgy mint mondjuk Vivaldi, Beethoven vagy mondjuk Philip Glass, stb. Szerintem a válasz nem.
folyt. köv.

Az "előadóművész" érdekes fogalom, és talán éppen azért, mert sok minden belefér, ha szimplán leíró értelemben használjuk. Allan Taylortól mondjuk Soltész Rezsőn át Fásy Zsülikéig. (Be kell valljam, bár elismerem Taylor kvalitásait, a zenéje (amit csinál és ahogy csinálja), nagyon távol áll tőlem.) És hát a megnevezés tág használatából eredő problémák taglalásába már bele sem kezdek, mert szerintem egyértelműen látszanak abból, hogy milyen széles skálát ölel fel a kifejezés. Ha pedig az előadóművész kifejezésben komolyan vesszük a "művész" kifejezést, akkor viszont eléggé lerövidül a lista. egyetértek scaurus fórumtárssal, hogy szerzeményei többsége nem állja meg a helyét a filmen kívül, és ahogy ő fogalmaz, része kell legyen valamiféle "show"-nak. De a koncerttermi zenélés szerintem nem show, ott a zenének magában kell megállnia, vagy ha nem, akkor már egészen más vizekre evezünk, mint a közvetlenül a zenéhez kapcsolódó "előadóművészet". Például erre:wittao írta: ↑2018.08.25., szomb. 21:19Érdekes dolgokat "feszegetsz" ezzel, mert pont múlt héten gondolkodtam erről a kérdéskörről zenehallgatás közben. Adott mondjuk a Stockfish aduásza Allan Taylor, aki egy lemezükről sem maradhat le, körbezenéli a világot és szerintem ha az audio társadalmat megkérdezzük valószínű kevesek nem ismernék, és még kevesebb ember nem nevezné előadóművésznek. Pedig a zenéje egy akusztikus gitár meg némi effekt plusz sakál-vokál. Ehhez képest Hans Zimmer zeneszerzőnek sem utolsó, eljátszogat zongorán és gitáron is, és terelget maga körül egy szerintem 40-50 főből minimum álló stábot is. Egy-egy Soundtrack albumát, vagy a híres (egyeseknek hírhedt) prágai koncert albumát pedig igencsak maradandó művészi alkotásnak sorolnám be. Persze ez csak az én véleményem.bitrograde írta: ↑2018.08.25., szomb. 20:54
Szerintem Zimmer helyenként zseniális filmzenéket követett el, de ezek akkor is azok, amik: egy összetett audiovizuális alkotás részei, és ebből kiragadva a legtöbb esetben nem állják meg önálló művészeti alkotásként a helyüket, s így a koncertteremben - vagy éppen a Bartók Rádió műsorában - sem sok keresnivalójuk van.
Általánosságban a filmzenéről (ami jellemzően iparosmunka és nem művészet) én is ezt gondolom.bitrograde írta: ↑2018.08.25., szomb. 20:54...
Szerintem Zimmer helyenként zseniális filmzenéket követett el, de ezek akkor is azok, amik: egy összetett audiovizuális alkotás részei, és ebből kiragadva a legtöbb esetben nem állják meg önálló művészeti alkotásként a helyüket, s így a koncertteremben - vagy éppen a Bartók Rádió műsorában - sem sok keresnivalójuk van.
Befejeztem.