Nincs itt semmilyen csatázás!avl2 írta: ↑2018.08.13., hétf. 13:32en pedig a Tiedre. komolyan. hogy miert irtad: "Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!"béres-jános írta: ↑2018.08.13., hétf. 12:09Én a te verziódra lennék kíváncsi. Ebből nem sokat értek.
eddig asebestyen irt "konkretabban": A diffuzor, mint olyan, azon a felületen, ahová installálva van, azon frekvencia sávon, ahol múkodik (ez kis fizikai kiterjedés, sok egyforma elem, esetén elég szűkös), a koncentrált energiákat hivatott "teríteni, eloszlatni". Sajnos a hangsugárzók mögött elhelyezve képes csúnyán összekuszálni a teret, a hangszerek szeparációját tönkretenni, cserébe azon frekvenciák energiaszintje nagyobb területen lesz egyenletesebb.
ahogy tudom/gondolom, hogy kell egy minimalis tavolsag (ha 10cm-re van a fal, akkor "minden mindegy";
illetve fapaci es fülelek akusztikai topicjaban is feltettem a kerdest a Te beirasod beidezesevel - termeszetesen NEM a nevek, hanem a tapasztalatok, mért erdemenyek, gondolatok szamitanak. (nem szemelyes csatázások visznek elöre, az mindenkit csak hátravisz)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 299
Re: Dynaudio hangsugárzók
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
en pedig a Tiedre. komolyan. hogy miert irtad: "Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!"béres-jános írta: ↑2018.08.13., hétf. 12:09Én a te verziódra lennék kíváncsi. Ebből nem sokat értek.
eddig asebestyen irt "konkretabban": A diffuzor, mint olyan, azon a felületen, ahová installálva van, azon frekvencia sávon, ahol múkodik (ez kis fizikai kiterjedés, sok egyforma elem, esetén elég szűkös), a koncentrált energiákat hivatott "teríteni, eloszlatni". Sajnos a hangsugárzók mögött elhelyezve képes csúnyán összekuszálni a teret, a hangszerek szeparációját tönkretenni, cserébe azon frekvenciák energiaszintje nagyobb területen lesz egyenletesebb.
ahogy tudom/gondolom, hogy kell egy minimalis tavolsag (ha 10cm-re van a fal, akkor "minden mindegy";
illetve fapaci es fülelek akusztikai topicjaban is feltettem a kerdest a Te beirasod beidezesevel - termeszetesen NEM a nevek, hanem a tapasztalatok, mért erdemenyek, gondolatok szamitanak. (nem szemelyes csatázások visznek elöre, az mindenkit csak hátravisz)
- béres-jános
- Fórumlakó

Én a te verziódra lennék kíváncsi. Ebből nem sokat értek.-KP- írta: ↑2018.08.13., hétf. 10:14Szerintem itt elég jól részletezik:
https://www.youtube.com/watch?v=JDNtHyNTwZc
Ez is elég jó :)
https://www.youtube.com/watch?v=vb30CICG68c&
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
- nagygabor1982
- Fórumlakó

- Értékelés: 201
Köszi, igen időközben elkelt.avl2 írta: ↑2018.08.13., hétf. 11:50a hirdetes szerint elkelt.nagygabor1982 írta: ↑2018.08.13., hétf. 10:34Nézem ezt az Aragont, ez nekem tök ismeretlen.
Nem is találni info-t nagyon róla sajnos.
en is rakerestem, es a szokasos: barmit es az ellenkezöjet is meg lehet talalni a neten (Simonyi úréktól hallottam: ha valamit tuttira akarunk, akkor 5 különbözö, független es ebböl legalabb 3 különbözö orszagbol legyen forrasbol kell megerösiteni)
most mar beidezem, hisz a hirdetes szerint elkelt
pl.: https://forum.audiogon.com/discussions/ ... dern-equip
"Aragon should not be confused with high end products such as Krell and Levinson from the same time period. Aragon is an inferior product and has more in common with NAD than Krell"
vs. "aragon holds its own with many more expensive products"
korrekt: "I have heard Aragon sound better than Krell and I have heard Krell sound better than Aragon in many systems. It is model dependant and synergy between the speakers and the amps"
"Out of all the Aragon amps I like the 2004 the best for sound quality. You don't see them for sale too often" vs. "the Aragon 4004 mk2 was the worst sounding amp I have ever owned . As far as sound quality goes my little 40 wpc Rotel sounded much smoother ." vs. "The Aragon 4004 is built like a tank. Super low ends. There is nothing in its price range that can compete with it"
ezert igaz naggggggyon: mindenki csak maganak tudja megmondani a vegsö valaszt, ki kell probalni ...."termeszetesen" én sem mindig tartom ezt be, ha ugy vélem, hogy hasznaltan jo aron vehetö valami, de nem tudom kiprobalni, akkor belevagok, hatha relativ kis / nulla buktaval tovabbadhato, ha nem valik be
Ajánlották még egyébként a Denon PRA1200 / POA 2200 párost is a Dynokhoz.
Na de befejeztem a felesleges írogatást, majd lesz valami, akkor elmesélem mi lett és miért, és milyen. :)
a hirdetes szerint elkelt.nagygabor1982 írta: ↑2018.08.13., hétf. 10:34Nézem ezt az Aragont, ez nekem tök ismeretlen.
en is rakerestem, es a szokasos: barmit es az ellenkezöjet is meg lehet talalni a neten (Simonyi úréktól hallottam: ha valamit tuttira akarunk, akkor 5 különbözö, független es ebböl legalabb 3 különbözö orszagbol legyen forrasbol kell megerösiteni)
most mar beidezem, hisz a hirdetes szerint elkelt
pl.: https://forum.audiogon.com/discussions/ ... dern-equip
"Aragon should not be confused with high end products such as Krell and Levinson from the same time period. Aragon is an inferior product and has more in common with NAD than Krell"
vs. "aragon holds its own with many more expensive products"
korrekt: "I have heard Aragon sound better than Krell and I have heard Krell sound better than Aragon in many systems. It is model dependant and synergy between the speakers and the amps"
"Out of all the Aragon amps I like the 2004 the best for sound quality. You don't see them for sale too often" vs. "the Aragon 4004 mk2 was the worst sounding amp I have ever owned . As far as sound quality goes my little 40 wpc Rotel sounded much smoother ." vs. "The Aragon 4004 is built like a tank. Super low ends. There is nothing in its price range that can compete with it"
ezert igaz naggggggyon: mindenki csak maganak tudja megmondani a vegsö valaszt, ki kell probalni ...."termeszetesen" én sem mindig tartom ezt be, ha ugy vélem, hogy hasznaltan jo aron vehetö valami, de nem tudom kiprobalni, akkor belevagok, hatha relativ kis / nulla buktaval tovabbadhato, ha nem valik be
- nagygabor1982
- Fórumlakó

Nézem ezt az Aragont, ez nekem tök ismeretlen.Vinkler írta: ↑2018.08.11., szomb. 17:22Sokkal szerintem, ha jó állapotban van.nagygabor1982 írta: ↑2018.08.10., pén. 19:13
Gondoltam a quadra, de sajna az csak vég. 200 ból kell gazdálkodnom összesen.
Tudom, nem sok, ezért kérdeztem a Densen-t, de nem tudom mennyivel lenne jobb az Audio Analogue-knál.
Vagy egyelőre maradnak, aztán gyűjtögetek...
Valaki hirdetett egy Aragon végfokot is, most jut eszembe, mondjuk ahoz még kell egy előfok, de a végfok egész jó árban van. Ha nem kell rákölteni, lehet érdemes lenne egy próbát tenni vele.
- nagygabor1982
- Fórumlakó

avl2 írta: ↑2018.08.13., hétf. 09:41ez ? http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?p ... 8#p2283548
egyebkent szerintem - csak spekulacio - a megadott erösitöteljesitmeny igen keveset ér. Az nyilvan egy szabvanyban rögzitett viszonyok között ervenyes (pl. milyen terhelesre [nagysag illetve ohmikus, induktiv, kapacitiv], esetleg csak 1 kHz-en, stb.).
A valosagban meg: minden hangsugarzo mas terhelest jelent, persze frekvenciafüggöen, es nem csak 1 kHz-en erdekel.
Gondolom a megadott "nevleges" teljesitmeny valamennyi idön at értendö, inkabb statikusan, a zeneben meg a dinamikus teljesitmeny a kerdes, ami igen laza korrelacioban all a statikussal.
pl. mekkora teljesitmenyt tud leadni 0.5 microsec, 1microsec, 2microsec, ...idötartamon át. es ezt különbözö frekvenciakon, különbözö kapacitiv/induktiv terhelesekre - na ilyet keveset latni :-) de ez lenne a teljes "hajtokepesseg" megitelesehez szükseges
mi az az LZ5 egyebkent ?
Nyilván a papíron megadott teljesítmény 1 dolog. Nem olyan egyszerű ez, de valamit mutat. Csaknem tájékoztató jellegű...
LZ:
https://audioworld.blog.hu/2016/05/10/az_lz-sztori
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
Szerintem itt elég jól részletezik:béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 21:14Részleteznéd hogy miért? Tényleg érdekel.-KP- írta: ↑2018.08.11., szomb. 21:02Ebben igencsak tévedsz.béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 20:30
Volt-e mérve vagy sem teljesen mindegy! Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!
https://www.youtube.com/watch?v=JDNtHyNTwZc
Ez is elég jó :)
https://www.youtube.com/watch?v=vb30CICG68c&
ez ? http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?p ... 8#p2283548
egyebkent szerintem - csak spekulacio - a megadott erösitöteljesitmeny igen keveset ér. Az nyilvan egy szabvanyban rögzitett viszonyok között ervenyes (pl. milyen terhelesre [nagysag illetve ohmikus, induktiv, kapacitiv], esetleg csak 1 kHz-en, stb.).
A valosagban meg: minden hangsugarzo mas terhelest jelent, persze frekvenciafüggöen, es nem csak 1 kHz-en erdekel.
Gondolom a megadott "nevleges" teljesitmeny valamennyi idön at értendö, inkabb statikusan, a zeneben meg a dinamikus teljesitmeny a kerdes, ami igen laza korrelacioban all a statikussal.
pl. mekkora teljesitmenyt tud leadni 0.5 microsec, 1microsec, 2microsec, ...idötartamon át. es ezt különbözö frekvenciakon, különbözö kapacitiv/induktiv terhelesekre - na ilyet keveset latni :-) de ez lenne a teljes "hajtokepesseg" megitelesehez szükseges
mi az az LZ5 egyebkent ?
mi az az LZ5 egyebkent ?
- nagygabor1982
- Fórumlakó

Sziasztok.
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni a problémámon.
Kb. 15:30 óta zenélnek a Dynok egy LZ5-vel.
Eldőlt, hogy erősítő problémám van. Ebben már biztos vagyok. A Dynoknak sokkal-sokkal több kraft kell.
Az LZ5 megmutatta. Egyértelműen. Talán nincs is az a szobai erősítő teljesítmény, amit ne köszönne meg a Dyno. Elhajtogatnám biztos egy Mekivel is. Tuti meghálálná.
Tanulság: A Dynokat nem szabad verébfing erősítővel hajtani, mert megbosszulják. :)
Márpedig az olasz AA páros ezekhez a hangsugárzókhoz gyenge. Az LZ-hez képest Túl nyugodt, lagymatag, nincs ekkora dinamika és tartalék. Egy érzékenyebb dobozzal tuti jók. De ezekhez nem valók sajnos.
Tök jó, hogy meg tudtam próbálni ezzel az LZ5-el. Így könnyen kiderült a probléma.
Már csak kell egy valamire való erősítőt találnom. Persze ki kell próbálnom, mielőtt megveszem. Ez nem lesz egyszerű.
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni a problémámon.
Kb. 15:30 óta zenélnek a Dynok egy LZ5-vel.
Eldőlt, hogy erősítő problémám van. Ebben már biztos vagyok. A Dynoknak sokkal-sokkal több kraft kell.
Az LZ5 megmutatta. Egyértelműen. Talán nincs is az a szobai erősítő teljesítmény, amit ne köszönne meg a Dyno. Elhajtogatnám biztos egy Mekivel is. Tuti meghálálná.
Tanulság: A Dynokat nem szabad verébfing erősítővel hajtani, mert megbosszulják. :)
Márpedig az olasz AA páros ezekhez a hangsugárzókhoz gyenge. Az LZ-hez képest Túl nyugodt, lagymatag, nincs ekkora dinamika és tartalék. Egy érzékenyebb dobozzal tuti jók. De ezekhez nem valók sajnos.
Tök jó, hogy meg tudtam próbálni ezzel az LZ5-el. Így könnyen kiderült a probléma.
Már csak kell egy valamire való erősítőt találnom. Persze ki kell próbálnom, mielőtt megveszem. Ez nem lesz egyszerű.
- svan
- Fórumlakó

- Értékelés: 186
nagygabor1982 írta: ↑2018.08.11., szomb. 22:12Köszi.bitrograde írta: ↑2018.08.11., szomb. 22:07Két-három ötletem van, ami eddig nem került még elő. Az egyik, hogy tényleg meg kellene mérni, hogy mi van most a szobádban akusztikailag, mert simán előfordulhat az, amit asebestyén megfogalmazott. Magyarul az akusztika űz veled tréfát. A másik, hogy "elég jó" a rendszered, hogy meghalld a felvételek minőségi különbségeit, és ez bizony szokatlan érzés, magad sem tudsz mit kezdeni vele. Van olyan, hogy egy anyag sz@rul szól, ilyen-olyan kiadásban, keverésben, stb. A harmadik, hogy a másik témában berakott képen nem látok DAC-ot a készülékeid között, és meglehet, hogy a forráskészüléked úgy is boldogul, de én azért kipróbálnék a hobbitársak segítségével egy másik forrást és/vagy DAC-ot is. Remélem, most már sikerült rendesen megkavarnunk.Ahogy elnézem, biztosan lesz még combosabb vasad, nagyobb membránfelületű hangsugárzód, stb. Jó bolyongást az elvarázsolt kastélyban! Szerintem fogj valakit a kollégák közül fülön, hogy a helyszínen is (azt) hallja(-e), amit te.
A felvételek közti minőség különbséget hallom, az oké.
DAC beszerzése folyamatban van, hogy tudjak Tidalozni.
Lemezjátszóm volt, de már nincs.
Jelenleg csak CD-t hallgatok.
Lehet, hogy az akusztika cseszik ki velem ezek szerint.
De ettől függetlenül a 2 olasz erősítő ide kevés lesz.
Holnap kapok kölcsönbe egy LZ5-t. A Donizetti helyett ki tudom próbálni, mit mutat, de az sem 1 erőgép.
Erdemes feljegyezned magadnak, hogy milyen hangbeli valtozast szeretnel elerni a rendszeredben, es hogy milyen hifis parametereket favorizalsz, mik azok, amik kevesbe fontosak szamodra, majd csak ezek menten fejlessz. Hasonlo problemam volt anno egy Marantz PM16-al, mint neked (nem volt feszes mely/attack/dog benne) Viszont minden mast remekul csinalt zenei ertelemben. Csak szolt a Majd Leonard, en meg ultem elotte elvarazsolva. A kerdes, hogy te milyen kompromisszumokat tudsz kotni.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
- svan
- Fórumlakó

A Roksan Kandyt tobbnyire Dyno A42 dobozokkal hallgattam, remek volt a ter, de valahogy 1 ora utan faraszto volt a hangjuk. Utana kozel 3X aru erositore valtottam. 100 e kornyeken jo kis erosito, 200e felettiekkel nyilvan nem veszi fel a versenyt. Kifejezetten zuzasra nem ajanlom, de az biztos, hogy tobb zene/erzelem jott ki belole, mint az ezzel egyidoben birtokolt Rotel 1062-bol.avl2 írta: ↑2018.08.11., szomb. 19:15Privatban en is felhivtam erre a forumtars figyelmet - nem azert mert ismerem, hanem a „hire“ miatt. ...söt a Te Roksan-odra is. Szerinted / tapasztalatod szerint Neked az milyen Dynoval ? Es nem azert, mert kibicnek mindegy, de ezekben szerintem inkabb van „dög“ - persze ki kell probalni, ilyen szinten maskepp nem erdemes; szerintemsvan írta: ↑2018.08.11., szomb. 18:29Esetleg a egy Magnum elő/vég páros az apróból? http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=121141
(Utobbibol meg tobb reszlet)
- nagygabor1982
- Fórumlakó

Köszi.bitrograde írta: ↑2018.08.11., szomb. 22:07Két-három ötletem van, ami eddig nem került még elő. Az egyik, hogy tényleg meg kellene mérni, hogy mi van most a szobádban akusztikailag, mert simán előfordulhat az, amit asebestyén megfogalmazott. Magyarul az akusztika űz veled tréfát. A másik, hogy "elég jó" a rendszered, hogy meghalld a felvételek minőségi különbségeit, és ez bizony szokatlan érzés, magad sem tudsz mit kezdeni vele. Van olyan, hogy egy anyag sz@rul szól, ilyen-olyan kiadásban, keverésben, stb. A harmadik, hogy a másik témában berakott képen nem látok DAC-ot a készülékeid között, és meglehet, hogy a forráskészüléked úgy is boldogul, de én azért kipróbálnék a hobbitársak segítségével egy másik forrást és/vagy DAC-ot is. Remélem, most már sikerült rendesen megkavarnunk.Ahogy elnézem, biztosan lesz még combosabb vasad, nagyobb membránfelületű hangsugárzód, stb. Jó bolyongást az elvarázsolt kastélyban! Szerintem fogj valakit a kollégák közül fülön, hogy a helyszínen is (azt) hallja(-e), amit te.
A felvételek közti minőség különbséget hallom, az oké.
DAC beszerzése folyamatban van, hogy tudjak Tidalozni.
Lemezjátszóm volt, de már nincs.
Jelenleg csak CD-t hallgatok.
Lehet, hogy az akusztika cseszik ki velem ezek szerint.
De ettől függetlenül a 2 olasz erősítő ide kevés lesz.
Holnap kapok kölcsönbe egy LZ5-t. A Donizetti helyett ki tudom próbálni, mit mutat, de az sem 1 erőgép.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Két-három ötletem van, ami eddig nem került még elő. Az egyik, hogy tényleg meg kellene mérni, hogy mi van most a szobádban akusztikailag, mert simán előfordulhat az, amit asebestyén megfogalmazott. Magyarul az akusztika űz veled tréfát. A másik, hogy "elég jó" a rendszered, hogy meghalld a felvételek minőségi különbségeit, és ez bizony szokatlan érzés, magad sem tudsz mit kezdeni vele. Van olyan, hogy egy anyag sz@rul szól, ilyen-olyan kiadásban, keverésben, stb. A harmadik, hogy a másik témában berakott képen nem látok DAC-ot a készülékeid között, és meglehet, hogy a forráskészüléked úgy is boldogul, de én azért kipróbálnék a hobbitársak segítségével egy másik forrást és/vagy DAC-ot is. Remélem, most már sikerült rendesen megkavarnunk.
Ahogy elnézem, biztosan lesz még combosabb vasad, nagyobb membránfelületű hangsugárzód, stb. Jó bolyongást az elvarázsolt kastélyban! Szerintem fogj valakit a kollégák közül fülön, hogy a helyszínen is (azt) hallja(-e), amit te.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- béres-jános
- Fórumlakó

Hát akkor nincs is itt semmi probléma!nagygabor1982 írta: ↑2018.08.11., szomb. 21:34Ebben valóban hatalmasat tévedsz.béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 20:30Volt-e mérve vagy sem teljesen mindegy! Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!
Ma levettem őket. Visszhangosabb lett a dolog. És nagyobb a színpad, ha ott vannak. Továbbá, mintha jobban leválnának a hangszerek és a vokál a dobozokról én úgy hallom. Nem gondolnám, hogy összekuszálja. Pontosan rá tudok mutatni, melyik hangszer hol van. Nem azért mert valaki mondott ilyet, hanem a saját fülemmel hallom.
Másik.....
Ami érdekes, az előbb meghallgattam Dominic Miller - London Paris Cardiff című számát.
Olyan mélyek jöttek a kis Dynokból, hogy majd levitték a fejemet...
Ki érti ezt?
- nagygabor1982
- Fórumlakó

Ez nem jó hír, ha ez a baj. Fülelek tanácsára rendeztem el így a szobát. Sőt, mindenhol ez az "etalon" elrendezés. Akkor mi a baj? Ablak? Ajtó? Nincs ötletem.asebestyen írta: ↑2018.08.11., szomb. 21:41A Dynoból mindig ugyanolyan mélyek jönnek, a szoba, a hangsugárzók elhelyezése és a hallgatási pozíció határozza meg, hogy Te abból mit hallasz. Ha olyan a nóta, amiben olyan frekvenciájú mély hangok dominálnak, amik épp kioltódnak ott ahol ülsz, akkor épp nincs a Dynonak mélye, ha meg olyanok vannak a felvételen, amik épp ott dúsulnak fel, akkor leviszik a fejed a Dyno mélyei.nagygabor1982 írta: ↑2018.08.11., szomb. 21:34
Ebben valóban hatalmasat tévedsz.
Ma levettem őket. Visszhangosabb lett a dolog. És nagyobb a színpad, ha ott vannak. Továbbá, mintha jobban leválnának a hangszerek és a vokák a dobozokról. Nem gondolnám, hogy összekuszálja. Pontosan rá tudok mutatni, melyik hangszer hol van. Nem azért mert valaki mondott ilyet, hanem a saját fülemmel hallom.
Másik.....
Ami érdekes, az előbb meghallgattam Dominic Miller - London Paris Cardiff című számát.
Ki érti ezt?
Persze ez egy nagyon pongyola, elnagyolt, stb megfogalmazás volt.

- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8336
A Dynoból mindig ugyanolyan mélyek jönnek, a szoba, a hangsugárzók elhelyezése és a hallgatási pozíció határozza meg, hogy Te abból mit hallasz. Ha olyan a nóta, amiben olyan frekvenciájú mély hangok dominálnak, amik épp kioltódnak ott ahol ülsz, akkor épp nincs a Dynonak mélye, ha meg olyanok vannak a felvételen, amik épp ott dúsulnak fel, akkor leviszik a fejed a Dyno mélyei.nagygabor1982 írta: ↑2018.08.11., szomb. 21:34
Ebben valóban hatalmasat tévedsz.
Ma levettem őket. Visszhangosabb lett a dolog. És nagyobb a színpad, ha ott vannak. Továbbá, mintha jobban leválnának a hangszerek és a vokák a dobozokról. Nem gondolnám, hogy összekuszálja. Pontosan rá tudok mutatni, melyik hangszer hol van. Nem azért mert valaki mondott ilyet, hanem a saját fülemmel hallom.
Másik.....
Ki érti ezt?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- nagygabor1982
- Fórumlakó

Ebben valóban hatalmasat tévedsz.béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 20:30Volt-e mérve vagy sem teljesen mindegy! Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!avl2 írta: ↑2018.08.11., szomb. 16:29Nem tudom megjelent-e, de en (is) akartam kerdezni: az akusztikai elemek meresböl adodo javaslatra kerültek fel (azok es oda) vagy „csak ugy“ - ez utobbi esetben erdemes azok modositasat is megprobalni (sehol, mashol, meres alapjan mit hova)béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 07:07Ha már próbálkozol azokat a diffúzorokat sem ártana kivenni a hangsugárzók mögül! Jól néz ki csak semmi keresnivalója a hangsugárzók közt.
Ma levettem őket. Visszhangosabb lett a dolog. És nagyobb a színpad, ha ott vannak. Továbbá, mintha jobban leválnának a hangszerek és a vokál a dobozokról én úgy hallom. Nem gondolnám, hogy összekuszálja. Pontosan rá tudok mutatni, melyik hangszer hol van. Nem azért mert valaki mondott ilyet, hanem a saját fülemmel hallom.
Másik.....
Ki érti ezt?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8336
A diffuzor, mint olyan, azon a felületen, ahová installálva van, azon frekvencia sávon, ahol múkodik (ez kis fizikai kiterjedés, sok egyforma elem, esetén elég szűkös), a koncentrált energiákat hivatott "teríteni, eloszlatni". Sajnos a hangsugárzók mögött elhelyezve képes csúnyán összekuszálni a teret, a hangszerek szeparációját tönkretenni, cserébe azon frekvenciák energiaszintje nagyobb területen lesz egyenletesebb. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- béres-jános
- Fórumlakó

Részleteznéd hogy miért? Tényleg érdekel.-KP- írta: ↑2018.08.11., szomb. 21:02Ebben igencsak tévedsz.béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 20:30Volt-e mérve vagy sem teljesen mindegy! Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
Ebben igencsak tévedsz.béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 20:30Volt-e mérve vagy sem teljesen mindegy! Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!avl2 írta: ↑2018.08.11., szomb. 16:29Nem tudom megjelent-e, de en (is) akartam kerdezni: az akusztikai elemek meresböl adodo javaslatra kerültek fel (azok es oda) vagy „csak ugy“ - ez utobbi esetben erdemes azok modositasat is megprobalni (sehol, mashol, meres alapjan mit hova)béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 07:07Ha már próbálkozol azokat a diffúzorokat sem ártana kivenni a hangsugárzók mögül! Jól néz ki csak semmi keresnivalója a hangsugárzók közt.
- béres-jános
- Fórumlakó

Volt-e mérve vagy sem teljesen mindegy! Diffúzornak semmi keresnivalója hangsugárzó mögött!avl2 írta: ↑2018.08.11., szomb. 16:29Nem tudom megjelent-e, de en (is) akartam kerdezni: az akusztikai elemek meresböl adodo javaslatra kerültek fel (azok es oda) vagy „csak ugy“ - ez utobbi esetben erdemes azok modositasat is megprobalni (sehol, mashol, meres alapjan mit hova)béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 07:07Ha már próbálkozol azokat a diffúzorokat sem ártana kivenni a hangsugárzók mögül! Jól néz ki csak semmi keresnivalója a hangsugárzók közt.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10197
Ezt mondom!
A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS!
A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Privatban en is felhivtam erre a forumtars figyelmet - nem azert mert ismerem, hanem a „hire“ miatt. ...söt a Te Roksan-odra is. Szerinted / tapasztalatod szerint Neked az milyen Dynoval ? Es nem azert, mert kibicnek mindegy, de ezekben szerintem inkabb van „dög“ - persze ki kell probalni, ilyen szinten maskepp nem erdemes; szerintemsvan írta: ↑2018.08.11., szomb. 18:29Esetleg a egy Magnum elő/vég páros az apróból? http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=121141
- svan
- Fórumlakó

Esetleg a egy Magnum elő/vég páros az apróból? http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=121141