asebestyen írta: ↑2018.08.10., pén. 21:40
Vinkler írta: ↑2018.08.10., pén. 21:35
asebestyen írta: ↑2018.08.10., pén. 21:30
Ez egy újabb hibával kompenzálás, mint a falra tolás. Jól végigmászatják Veled a hifis létrát a legaljáról.
Nem arról volt szó, hogy nem tologatta, csak egy kábelt cserélt ki?
Volt szó erről is, arról is. :) Máskor mindig azzal jössz, hogy nagy membrán kell, most, mikor egyértelmű a képről, hogy kevés a felület, akkor biztatod a kis membránra.
Persze, lehet kábelekkel hangolni, venni erőművet a kis Dyno elé, mindent lehet, de ez a legnehezebb és legdrágább út lesz.
Sajnos a hangsugárzó-helyiség arányosság egy olyan fizikai alap, amit csak megerőszakolni lehet, megkerülni nem és a vége egy nagyobb doboz lesz, ha nem a jövő héten, akkor fél év múlva, 1 év múlva, de lesz.
Mert nagy membrán, az kell, DE nincs ingyen ebéd! Ne gondoljuk, hogy ennyi pénzért lehet jobb nagyobb membránfelülettel rendelkező hangsugárzot kapni. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen, csupán én nem találkoztam olyannal.
Mivel ez a dyno topic, nem ragoznám ezt tovább.
Szóval ekkora helyiségben, sőt ennél jóval nagyobban is hallottam már dyno monitort, ami simán megtöltötte zenével a teret, szóval nem lehetetlen küldetés, csak okosan kell csinálni. Igaz, jobb lenne egy álló, de árban nem fér bele, a meghajtása is keményebb dió, így egyelőre felejtős sztem. Szóval maradjunk ennél, mert véleményem szerint ekkora helyiségbe is jó lehet a dyno, kompromisszumokkal, de jó lehet. Mélyhiány, na az más kérdes, az nem kellene, hogy legyen. Ennek oka lehet, a rossz elhelyezés, a kedvezőtlen akusztika, a nem megfeleő kiszolgálas, végül a kábelbuzera. Első körben a kiszolgálásra gondolok, a többit ismeretlen fényében.
Simán lehet, hogy nagyobb doboz lessz a vége, de azt lássuk, hogy ekkora összegből nem valószínű, hogy sikeres lenne a fejlesztés, lehet lenne változas, de az előrelépés kétséges.
Én azt mondom, hogy ez a hangsugárzó komolyabb elektronikával is megállja a helyét, de jelen pillanatban a párosítás szerintem nem szerencsés, ráadásul a ráfordított összeg a hangsugárzó árát sem éri el. Ez nem feltétlen kellene, hogy baj legyen, hiszen Lehoako erősítője sem kerül feltétlen többe, de arra mérget vehetsz, hogy ki tudná szolgálni a kis dynot, egy ocos kábellel pedig a Te állad is leesne.
Igen, van más kis monitor a kolibri mellett, ami átlépi a saját árnyékát...