Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Onkyo 5010 3D, 4K, hazai új vásárlású, hibátlan, dobozos atomerőmű

Sokpontegy elő és végfokok, processzorok
Lezárt
fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 609

Re: Onkyo 5010 3D, 4K, hazai új vásárlású, hibátlan, dobozos atomerőmű

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Köszönöm az AVX-nek a lehetőséget, elkelt. :rolleyes:
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég

Re: Onkyo 5010 3D, 4K, hazai új vásárlású, hibátlan, dobozos atomerőmű

Szép napot fórumtársak! :rolleyes:

Lehetőségem adódott volna ismét visszatérni az Onkyosok táborába és terveztem egy nagyobb hangfal fejlesztést is, de az élet újra megmutatta, hogy váratlan helyzetek sokszor keresztül tudják húzni a terveinket. Így az upgrade marad tavaszra.
A lényeg, az Onkyo újra nálam van és eladó. A fórumtárs munkája és szabadidő hiánya miatt nem tud foglalkozni az eladással, így ennek lebonyolítását rám bízta.
Állapota semmit nem változott. Talán ha havi 1-2 film volt megnézve vele, de a júniusi költözésük óta a gyári dobozában pihen.

Röviden a lényegi infók:
- Magyarországi hivatalos forgalmazónál vásárolt.
- Audyssey Pro licensz megvásárolva rá és bármikor kalibrálható.
- Gyönyörű, hibátlan gyári állapot.
- Garancia időben, mivel lehetőség volt rá, ingyenesen kicseréltettem a komplett panelt az újabb, megbízhatóbb típusúra a forgalmazón keresztül szakszervizben.

Ára: 325e Ft.
Onkyo.jpg
Onkyo.jpg (986.58 KiB) Megtekintve 1380 alkalommal
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm az AVX-nek a lehetőséget. Ma estétől már az új gazdájánál tombol tovább, akinek sok örömöt kívánok hozzá! 
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Nem is tudtam, hogy ismét ilyen erősítőd volt! És akkor a leírás alapján ezek szerint majd még lesz is 
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem volt könnyű döntés, de végül.... az erősítő jégen egy kedves fórumtársnak.

Köszönöm a hozzászólásodat Sanyi. Te tudod az okát, miért lett eladva. Ha nem ez lenne a szitu, biztosan marad még sok éven át nálam. Nagyon sokat vacilláltam mi legyen, de ami segített a döntésben:

- Korrekt, szimpatikus fórumtárshoz kerül, nem ismeretlen körökbe.
- Egy év múlva, a költözésük után érkezik az új proci+végfok páros a fórumtársnak, így ha minden jól megy és év végére rendeződik az életem, visszakerül újra hozzám. 

Köszönöm az érdeklődéseket és a segítőkész hozzászólásokat, tanácsokat.
Amint rendben az új gazdihoz került, zárom. 
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c

szpigi73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: szpigi73 »

Tudom, nem illik ide ilyet írni, hisz ez mégis csak egy eladási topic, de szerintem ne add el, Csabi. Meg fogod bánni. Én is sokáig vergődtem egy Harman 760 és egy 5010 között, (tudod, hisz beszéltünk is emiatt) mindkettőbe szerelmes voltam, de aztán mivel magyarországon amúgy is egynejűség van törvényben, így az egyiknek mennie kellett.
Szerintem ebben az árszegmensben nincs jobb az 5010-nél, de te tudod.
Nagyon világvégének kellene jönnie ahhoz (vagy legalábbis egy bizonyítottan sokkal jobb erősítőnek ugyanebben az árban), hogy eladjam az 5010-emet.
Pedig nálam se akusztika, se normális beállítás, se drága kábelek, se semmi nincs, ami kihozná a maximumot a gépből, nálad meg minden adott a sikerhez. Te is írod, hogy ennél jobb rendszered még nem volt...
Ha netán, neadjisten valaki megveszi tőled a gépet, azt már visszaszerezni nem fogod tudni soha.
Gondolkodj és töröld a hirdetést, most! Egyébként nagy UP a kalibrált fenevadnak!

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy ideje a mozi háttérbe szorult itthon és szinte alig van bekapcsolva a rendszer. Tegnap este itt járt egy kedves fórumos érdeklődő és demóztunk egy jót.
A vége az lett, hogy teljesen elbizonytalanodtam, hogy eladjam-e valóban az erősítőt...  sad.gif
Ilyen hangot, ennyi pénzért ezekkel a szolgáltatásokkal és paraméterekkel nehéz lesz pótolni később. Akik fórumtársak jártak itt és hallották, egyértelműen a legjobb hangú mozinak mondták nálam amit az 5010 adott.

Mivel a felmerült problémámra adódott egy másik megoldási lehetőségem is, ezért az 5010 már csak egy rövid ideig lesz eladó. Ha addig nem dől el a sorsa és nem kerül fórumos körökbe, megmarad. 

Egy friss fotó a csábító hátsóról. A képen kicsit poros, de továbbra is szalon állapot 0 karc vagy sérülés.

NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A licensz vásárláskor lett aktiválva rá. Én 18 hónappal a vásárlás után csináltattam csak meg a kalibrációt nálam. Semmi gond nem volt akkor sem vele. Azt mondta a kalibrációt végző szakember, hogy a folyamat bármikor újra elvégethető.
Ez maximálisan így van.    Akkor van némi kényelmetlenség, ha mondjuk én akarnám a saját kittemmel bemérni. Ez esetben az első kalibrálótól kell kódot kérni, mert kitthez van rendelve a te készüléked. Amúgy tiszta elmebetegség ez az Audyssey részéről. Ha már egyszer kifizeti az ember miért nem hozzáférhető szabadon bárkinek, de főképp annak aki kifizeti. 

a nagy vasnak, a belső felépítése igazi remekmű. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég

A licensz vásárláskor lett aktiválva rá. Én 18 hónappal a vásárlás után csináltattam csak meg a kalibrációt nálam. Semmi gond nem volt akkor sem vele. Azt mondta a kalibrációt végző szakember, hogy a folyamat bármikor újra elvégethető.
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Pianno »

A Pro kalibrációról tudni kell azért, h az első installerhez kötött. Tehát aki megigényelte a licencet az tud rá kódot kérni, mivel a kalibráló kód csak 1 hónapig érvényes. Így mindig újra kell kérni, ha később akar babrálni az ember.
Pontossan, ezért is nem átruházható.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A Pro kalibrációról tudni kell azért, h az első installerhez kötött. Tehát aki megigényelte a licencet az tud rá kódot kérni, mivel a kalibráló kód csak 1 hónapig érvényes. Így mindig újra kell kérni, ha később akar babrálni az ember. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm szépen Robi, ez tényleg egy lényeges infó!

A Pro kalibrációt elvégeztetve lényegesen javult a kapott dinamika, tér és a hangkép. Problémásabb környezetben, mint amilyen nálam is van, egy ilyennel sokkal nagyobb javulást lehet elérni, mint pl.egy hasonló árú tápkábellel.

Ráadásul itt nem az erősítő gyári algoritmusa dönti el, hogy "nekünk mi a jó", hanem a beállítás, kalibrálás folyamán lehetőség van az egyedi igényeinket figyelembe venni a végső, nekünk legjobban tetsző hang eléréséhez.
Ha folyamatra kíváncsi lenne valaki vagy  kérdése lenne erről, nyugodtan írjon privátban és elmondom. 
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

- Audyssey Pro licensz megvásárolva és aktiválva rá. (220 USD)

Engedelmeddel ez kimaradt ha minden igaz.

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedves Fórumtársak!Hosszas töprengés után, úgy döntöttem eladom eddigi legjobb házimozi erősítőmet. A készülék itthon, hivatalos hazai forgalmazónál vásárolt, nemrég múlt három éves. Állapotára talán a szalonállapot lenne a legmegfelelőbb kifejezés. A készülék abszolút karcmentes, a ház, az előlap és a HDMI csatlakozók környéke is, ahogyan a gyári távja is szintén. A doboza eddig kb 4x lett kinyitva, így az is teljesen ép, szó szerint "új szagú".Az összes gyári kiegészítője, hasonlóan szép állapotban megőrizve hiánytalanul megvan, ahogyan a képeken is látható. Magyar nyelvű manual is jár hozzá. Külföldi munkám miatt viszonylag keveset vagyok itthon, így ha saccolnom kellene, azt mondanám, kb. 350-360 óra lehet a készülékben. Egy biztos: ilyen állapotban egy szürke importőr simán eladná még újként... Kicsomagolása óta a média állvány tetején áll, minden irányból jól szellőző helyen. Soha semmilyen meghibásodást nem tapasztaltam vele, hibátlanul tette mindig is a dolgát, sok kellemes órát szerezve nekünk.Meghallgattam az évek során sok AVR-t nálam, de ilyen brutális mozit még egyikük sem tudott varázsolni. Nem véletlenül a cég legnagyobb és legerősebb modellje, ettől feljebb Onkyo vonalon már csak a proci+végfok lehetőség van sokkal, sokkal több pénzért.Aki hallotta már ezeket a modelleket, tudja, hogy a kisebb testvéreivel ellentétben, ezek már igen szépen muzsikálnak zenei téren is AVR viszonylatban.Sok véleményt lehet olvasni pro és kontra Onkyo témában. Én úgy gondolom a közösen töltött hosszú időnk után, hogy ez egy mocskosul jó erősítő. Van aki szerint színez és csim-bum cirkuszt csinál egy Onkyo. Szerintem ez egy egyedi hangzásvilág amit ő nyújt és itt éreztem először, hogy a dinamikája által szó szerint beletesz a moziba és részesévé varázsol, nem csak nézem a filmet.Nem terveztem az eladását, de most sajnos úgy alakultak az itthoni dolgaim, hogy anyagi okok miatt kell megválnom a mozimtól. Csakis emiatt adom el. Az biztos, ha idővel rendeződnek a dolgaim, ismét Onkyo nagygép lesz az utódja majd. A készülék gyakorlatilag az Atmos kivételével az összes mai modern szolgáltatást ismeri és kezeli, mindent, amire szükség lehet.Tekintettel arra, hogy ez nem egy kintről behozott, hibásan megvásárolt majd megjavított erősítő, hanem egy hazai vásárlású, lekövethető előéletű, nagyon keveset használt és hibátlan példány, ez most egy ritka lehetőség annak, aki szeretne szerencsét próbálni a felső osztály legnagyobb modelljével. Ilyen állapotban, ilyen áron sosem volt és szerintem jó ideig nem lesz másik hirdetve ezekkel a paraméterekkel.Garanciában a HDMI paneljét hivatalos szakszervizben (AIDA Audio) kicseréltettem az áttervezett, megbízható új típusúra, így ezzel sem  lesz már gondja az új tulajdonosnak.Mivel tisztában vagyok a műszaki állapotával, személyesen egy hónap teljes körű garanciát vállalok a készülékre.Megtekinthető, kipróbálható rendszerbe kötve Budapesttől 15 percre az M3-as mellett.Kérnék mindenkit, ne indítsunk felesleges vitát hangzásvilágról, tudásról és melyik a jobb témában. Ez egy eladási topic, kérlek benneteket csak az eladással kapcsolatos érdemleges hozzászólással segítsük egymást és a fórum működését, hogy megtalálhassa ez a nagyszerű erősítő az új gazdáját.  Ára 355ezer Ft.

NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c

Lezárt

Vissza: “Házimozi erősítők, processzorok”