Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 842

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: lacy »

Voyager írta:
2018.08.05., vas. 08:53
madibalage írta:
2018.08.04., szomb. 20:32
Így mutat a saját lemezjátszómon. Árat itt többet nem említek! Megjegyzem, hogy az elmebajon fellelhető ellensúlyok labdába sem rúgnak megépítettségükben... Aki nincs benne a forgácsolás világában ne okoskodjon bele, hogy mit mennyiért lehet megcsinálni, vagy menjen el a szomszéd esztergályoshoz és fél liter cefréért esztergáltasson/marasson hasonlót - ja és persze ne Göncre menjen barackért, mert az már drága!
Csak ne vetne szét a szerénység egyeseket.
de legalább piros az az Edwards .. :)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hozzászólás Szerző: Voyager »

madibalage írta:
2018.08.04., szomb. 20:32
Így mutat a saját lemezjátszómon. Árat itt többet nem említek! Megjegyzem, hogy az elmebajon fellelhető ellensúlyok labdába sem rúgnak megépítettségükben... Aki nincs benne a forgácsolás világában ne okoskodjon bele, hogy mit mennyiért lehet megcsinálni, vagy menjen el a szomszéd esztergályoshoz és fél liter cefréért esztergáltasson/marasson hasonlót - ja és persze ne Göncre menjen barackért, mert az már drága!
Csak ne vetne szét a szerénység egyeseket.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 232

Hozzászólás Szerző: madibalage »

Csatolmányok
5.jpg
5.jpg (504.37 KiB) Megtekintve 2213 alkalommal
6.jpg
6.jpg (487.63 KiB) Megtekintve 2214 alkalommal
6.jpg
6.jpg (487.63 KiB) Megtekintve 2217 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2018.08.04., szomb. 09:51
Az, hogy ide árat írtak, az bunkóság és moderátor beavatkozást igényel.
Viszont a te "mi kerül ebbe ennyibe..." beírásod legalább akkora bunkóság. Senkinek sem kötelező megvenni semmit!
bravo.gif :kapdelm:
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2794

Hozzászólás Szerző: supravox »

khmm
igazi barkács bazár bravo.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

frei34 írta:
2018.08.04., szomb. 00:55
Ez a sajátom, nagyon komoly hangzásbéli hozadékkal!
Majd nézz meg azért egy Michellt is.
Á , inkább már mégse.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Az, hogy ide árat írtak, az bunkóság és moderátor beavatkozást igényel.

Viszont a te "mi kerül ebbe ennyibe..." beírásod legalább akkora bunkóság. Senkinek sem kötelező megvenni semmit!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Mivel ez itt nem az adás-vételi rész, egyet árulj el nekem. Mi a fene kerül ezen 65k HUF-ba? Az eszem megáll, hogy milyen szinten megy a hülyítés és a lehúzás hifi vonalon.

Használjátok egészséggel!

frei34
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 152

Hozzászólás Szerző: frei34 »

Ez a sajátom, nagyon komoly hangzásbéli hozadékkal!
Csatolmányok
20180706_155225.jpg
20180706_155225.jpg (452.3 KiB) Megtekintve 2148 alkalommal
20180706_155205.jpg
20180706_155205.jpg (437.75 KiB) Megtekintve 2148 alkalommal
20180706_155134.jpg
20180706_155134.jpg (440.33 KiB) Megtekintve 2148 alkalommal

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

A képen látható ellensúly "véletlenül" pont egy Rega rb 202 karba készült - ami ráadásul a sajátom.
madibalage írta:
2018.08.01., szer. 11:33
Tisztelt Uraim!

Szeretném felhívni a lemezjátszó barátok figyelmét egy új termékünkre, melynek létrejötte véletlenek sorozata: eredetileg a Godina Audio hangkarjaihoz készültek alkatrészek, köztük ez az ellensúly is. Legalapvetőbb lényege, hogy nem kizárólag egy bizonyos típusú karhoz lett megtervezve, ugyanis a fizika nem válogat márkák közt, vannak törvényszerűségei. Kizárólag megrendelésre készül típusspecifikus tengellyel együtt - természetesen szem előtt tartva a minden lemezjátszónál más és más végtelenül fontos önsúlyt. Felépítése szándékosan tagolt, hogy trimmelni lehessen a már meglévő vagy egy esetleges későbbi hangszedőhöz is. A tagoltság másik lényege, hogy egészen más egy több darabból összerakott alkatrész rezonanciája, mint egy homogén tömbbé. Az eddigi általános tapasztalatok is benne vannak ebben az ellensúlyban úgy, mint a leeresztett súlypont és a nem mágnesezhető rozsdamentes acél (Ko33) használata. A különböző felületekkel vastag POM (delrin) gyűrű érintkezik, a rögzítő csavar akrilból van, persze nem véletlenül. A kilógó csavarvégeknek a bronz, vagy vörösréz finombeállító súlyok rögzítésében van szerepük - az anyagválasztás itt sem a véletlen műve! A bronzból vagy alumíniumból készült karcsonk a karhoz illeszkedik az eredeti súlyt figyelembe véve - acélt nem használunk erre a célra! Egyedülálló módon a karcsonk belülről POM-mal van rezgéscsillapítva. A tengelyeket az eredeti menetekkel látjuk el (pl.: Rega), vagy ha nincs menet (pl.: Pro-Ject) akkor a megfelelő átmérővel, hogy egy speciális műgyantával beragasztható legyen.
Ez az ellensúly NEM REGA, NEM PRO-JECT - bármilyen lemezjátszóra alkalmazható igen komoly hangzásbeli hozadékkal!

Megjegyzésként még annyit, hogy polémiák zajlottak egy bizonyos facebook oldalon jól beazonosítható szellemi centrummal és személyekkel: ott leírták, hogy "TESZTELTÉK és NEM JÓ" !Ez aljas hazugság, mert soha nem tesztelték, mert nem tesztelhették!!! Egy Pro-Jecthez rendelték a legelső és egyetlen eladott példányt. Egy Godina erősítő tulajdonos rendelte és dicsekedett vele, mire leírták a fenti hazug állítást, ami aljas rágalom csupán - nem mellékesen büntetőjogi kategória!!! Valakinek, vagy valakiknek azonnal érdeke lett (?), hogy ezt a még éppen csak elkészült terméket lejárassa, elhiteltelenítse. Érdekes egy ország ez, tele érdekes emberekkel... Tesztelésre két példány készült két régebbi nagyágyúra: egy Kenwood és egy Denon lemezjátszóra - még nem végeztünk velük. Ezzel többek között bizonyítani szeretnénk, hogy az ellensúly a fizika szabályai szerint igen is mindenhol működik - nyilván hangszedő, futómű, hangkar, és a körítés függvényében, de önálló entitás, nem kizárólag egyetlen típusra specializált!!!

Az ellensúly kizárólag megrendelésre készül tengellyel együtt.

Előkészületben szubtányérok - abszolút nem szokványosan, valamint lemezalátétek vörösréz ill. alumínium ötvözetekből, valamint többféle hanglemez peremleszorító gyűrű - szintén nem szokványosan.

Üdvözlettel:
Gt Audio (Godina&tribalstorm)

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Rendben és elnézést! Köszönöm!
tonee73 írta:
2018.08.02., csüt. 08:46
madibalage írta:

Az ellensúly kizárólag megrendelésre készül, ára 65 ezer forint tengellyel együtt.

Azért arra kérlek figyelj a jövőben, hogy az általános fórum részen eladási ajánlat / marketing a szabályzat szerint nem megengedett. Ha csak egy általános leírást teszel be az o.k.
Köszi.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6686

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

madibalage írta:

Az ellensúly kizárólag megrendelésre készül, ára 65 ezer forint tengellyel együtt.

Azért arra kérlek figyelj a jövőben, hogy az általános fórum részen eladási ajánlat / marketing a szabályzat szerint nem megengedett. Ha csak egy általános leírást teszel be az o.k.
Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1508

Hozzászólás Szerző: akvapark »

eszeky írta:
2018.07.28., szomb. 17:20
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mitől lehet, hogy egy lemez meghallgatása után a lemez annyira fel volt töltődve, hogy felemelte a parafa korongot. Alig bírtam leszedni róla. A kezemet oda tettem a lemezhez és iszonyatosan lehetett érezni a töltöttséget. Sohasem volt még ilyen tapasztalatom. Azóta nem tettem fel másik lemezt, de nagyon elcsodálkoztam.
Attila
Vagy 40 évvel ezelőtt forgalomba voltegy nagyon jó készülék: LencoStatic. Figyelem! Nem LencoClean!!!
Ezt a kart plexitetőre kellett belülre ragasztani, és leföldelni a szénszálas kefét pl. az erősítőhöz.
Hátránya: lehajtott fedéllel kellett a zenét hallgatni, ma már a plexitetőt is leveszem a lemezjátszóról.
De olcsóbb készülékekhez pl. Pio PL200+ AT 95E jó volt.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2891

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

SoundMania írta:
2018.08.01., szer. 21:12
Asszem a Datateam árulta az Oracle földelővezetékesét. Nekem egy kicsit olcsóbb van ami fém házas és fényévekkel jobb mint az 1,2,3 ezer forintosak. De még ezt sem szeretem. Nem is használom.
Lemezmosás a legjobb.
Meg a zerostatnak vagy hasonlók.
Illetve a karos- pamacsos törlőkar....
Ennyi
én meg szeretem és használom,igaz nem mai darab,és akkortájt nem a kici occó kategória volt..ahány ember,annyi (meg)szokás..én meg a Roxan féle duplakefést menesztettem,minden lelkiismeretfurdalást mellőzve,képtelen voltam megszokni.... 31_1_21.gif
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Asszem a Datateam árulta az Oracle földelővezetékesét. Nekem egy kicsit olcsóbb van ami fém házas és fényévekkel jobb mint az 1,2,3 ezer forintosak. De még ezt sem szeretem. Nem is használom.
Lemezmosás a legjobb.
Meg a zerostatnak vagy hasonlók.
Illetve a karos- pamacsos törlőkar....
Ennyi

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2018.08.01., szer. 17:56

Szénszálas kefét kukázd le. Nemhogy nem jók, rosszak!
ezen finomitanak egy kicsit,bizonyos lemezjatszokra ez akar ervenyes is lehet es vannak olyanok ahol nem jelent gondot a statikus feltoltodes (mondanam azt ahol van normalis foldeles,es lehetoseg ezen kivitelezesehez)

akinek meg a Zerostat "kici,de draga" (70-80 GBP) DIY valtozatok is leteznek es elkeszithetoek,sima gazgyujto atalakitasaval..
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Nem tudom mennyi az ára a a zerostatnak.
Én használtan vettem egy újszerűt, de nem sokáig birta. Eltörött a vasmagja. Hogy ez típushiba-e azt nem tudom. Szoktunk csinálni olcsóbbat ,de sajnos bezárt a helyi beszerzési forrás-üzlet ęs azóta csak rendelni tudnék ami viszont kis tételben nagyon megdrágítja.
Szénszálas kefét kukázd le. Nemhogy nem jók, rosszak!
Ha mégis ilyesmi , akkor inkább egy karos- pamacsos. De ne a legolcsóbbat. Az nem tölti fel a lemezt és jobban töröl mint a karbonszálas kefe. Egy "baja" van, végig kell vele "játszani" a lemezt.
Az ellensúly részt cseréld le egy Michellre. Az nagyon sokat segít. Sajnos használtan elég ritka.
Fa tányér az nem tudom hogyan szól de amit javasoltam gyári üveg+ragasztós filc az nagyon jó volt. Pl a FunkFirmet simán verte. Az nem való üvegre

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: eszeky »

[quote=SoundMania post_id=2280597 time=1533106628 user_id=24230]
Szénszálas kefét felejtsd el! Az csak megint hamar feltölti a lemezt!
Vegyél egy Zerostatot és tartsd a páratartalmat 50-55% környékén.
Rega üvegtányérra meg javaslom az Alisca filcet. Sztem nagyon jól passzol hozzá. Ráragasztható a tányérra és akkor biztosan ott is marad. A vastagabb kb 5 mm-eset szoktam venni. Ha a gyári ellensúly van még rajta, a műanyag karvéggel,akkor azt hajítsd ki. Vegyél rá valami spécibbet. Legszebb és talán a legjobb a Michel készlet.
Kell még alá egy Townshend légpárnás,még a karban egy Denon 103r és rá sem fogsz ismerni annyival jobban szól. Ha nagyon spéciz I akarod akkor még a karkábelt meg az Interkonnektet is ki lehet cserélni. Szerintem a Discovery teljesen megfelelő hozzá és viszonylag olcsó. MC hangszedőhöz egy 1,5m szettel az Interkonnektet is kiválthatod azonnal.
Rega karját egyszerű földelni. A tányércsapágyhoz már trükközni kell. Nem szokott azonban gond lenni vele. A statikus feltöltődés ék ezek nem sokat érnek azonban
Szóval amit az elején már írtam: .....
Üdv!
Egy ilyen zerostát készülék mennyibe kerűl? Láttam, hogy működik. Biztos, hogy jó dolog.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

[quote=SoundMania post_id=2280597 time=1533106628 user_id=24230]
Rega üvegtányérra meg javaslom az Alisca filcet. Sztem nagyon jól passzol hozzá. Ráragasztható a tányérra és akkor biztosan ott is marad. A vastagabb kb 5 mm-eset szoktam venni. Ha a gyári ellensúly van még rajta, a műanyag karvéggel,akkor azt hajítsd ki. Vegyél rá valami spécibbet. Legszebb és talán a legjobb a Michel készlet.
Kell még alá egy Townshend légpárnás,még a karban egy Denon 103r és rá sem fogsz ismerni annyival jobban szól. Ha nagyon spéciz I akarod akkor még a karkábelt meg az Interkonnektet is ki lehet cserélni. Szerintem a Discovery teljesen megfelelő hozzá és viszonylag olcsó. MC hangszedőhöz egy 1,5m szettel az Interkonnektet is kiválthatod azonnal.
Rega karját egyszerű földelni. A tányércsapágyhoz már trükközni kell. Nem szokott azonban gond lenni vele. A statikus feltöltődés ék ezek nem sokat érnek azonban
Üdv!

Nekem a tányérom nem üveg hanem fa. Ezen van a parafa alátét. Gyári p2 em van. Az Aliscáéknál volt bent egy kis tuningon. Amiket irtál egy része cserélve lett. kábelezés. Phono kábel lehetőség lett beletéve. A gyári szíj is ki lett cserélve.

Halgattam lemezt azóta és nem csinálja. Nem tudom mi lehetett. Megnézem megint azt a lemezt. Nagyon fel volt töltődve és ugy tettem el. A szénszálas kefe feltölti a lemezt? Ezt nem hallottam még. Nem azért árulják, hogy ne töltse fel? De lehet.
Köszönm a hozzászólásokat. Megnézem mi az a zerostat. Ha nagyon bonyolult a működtetése akkor felejtős.
Attila

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Tisztelt Uraim!

Szeretném felhívni a lemezjátszó barátok figyelmét egy új termékünkre, melynek létrejötte véletlenek sorozata: eredetileg a Godina Audio hangkarjaihoz készültek alkatrészek, köztük ez az ellensúly is. Legalapvetőbb lényege, hogy nem kizárólag egy bizonyos típusú karhoz lett megtervezve, ugyanis a fizika nem válogat márkák közt, vannak törvényszerűségei. Kizárólag megrendelésre készül típusspecifikus tengellyel együtt - természetesen szem előtt tartva a minden lemezjátszónál más és más végtelenül fontos önsúlyt. Felépítése szándékosan tagolt, hogy trimmelni lehessen a már meglévő vagy egy esetleges későbbi hangszedőhöz is. A tagoltság másik lényege, hogy egészen más egy több darabból összerakott alkatrész rezonanciája, mint egy homogén tömbbé. Az eddigi általános tapasztalatok is benne vannak ebben az ellensúlyban úgy, mint a leeresztett súlypont és a nem mágnesezhető rozsdamentes acél (Ko33) használata. A különböző felületekkel vastag POM (delrin) gyűrű érintkezik, a rögzítő csavar akrilból van, persze nem véletlenül. A kilógó csavarvégeknek a bronz, vagy vörösréz finombeállító súlyok rögzítésében van szerepük - az anyagválasztás itt sem a véletlen műve! A bronzból vagy alumíniumból készült karcsonk a karhoz illeszkedik az eredeti súlyt figyelembe véve - acélt nem használunk erre a célra! Egyedülálló módon a karcsonk belülről POM-mal van rezgéscsillapítva. A tengelyeket az eredeti menetekkel látjuk el (pl.: Rega), vagy ha nincs menet (pl.: Pro-Ject) akkor a megfelelő átmérővel, hogy egy speciális műgyantával beragasztható legyen.
Ez az ellensúly NEM REGA, NEM PRO-JECT - bármilyen lemezjátszóra alkalmazható igen komoly hangzásbeli hozadékkal!

Megjegyzésként még annyit, hogy polémiák zajlottak egy bizonyos facebook oldalon jól beazonosítható szellemi centrummal és személyekkel: ott leírták, hogy "TESZTELTÉK és NEM JÓ" !Ez aljas hazugság, mert soha nem tesztelték, mert nem tesztelhették!!! Egy Pro-Jecthez rendelték a legelső és egyetlen eladott példányt. Egy Godina erősítő tulajdonos rendelte és dicsekedett vele, mire leírták a fenti hazug állítást, ami aljas rágalom csupán - nem mellékesen büntetőjogi kategória!!! Valakinek, vagy valakiknek azonnal érdeke lett (?), hogy ezt a még éppen csak elkészült terméket lejárassa, elhiteltelenítse. Érdekes egy ország ez, tele érdekes emberekkel... Tesztelésre két példány készült két régebbi nagyágyúra: egy Kenwood és egy Denon lemezjátszóra - még nem végeztünk velük. Ezzel többek között bizonyítani szeretnénk, hogy az ellensúly a fizika szabályai szerint igen is mindenhol működik - nyilván hangszedő, futómű, hangkar, és a körítés függvényében, de önálló entitás, nem kizárólag egyetlen típusra specializált!!!

Előkészületben szubtányérok - abszolút nem szokványosan, valamint lemezalátétek vörösréz ill. alumínium ötvözetekből, valamint többféle hanglemez peremleszorító gyűrű - szintén nem szokványosan.

Üdvözlettel:
Gt Audio (Godina&tribalstorm)
Csatolmányok
gt1.jpg
gt1.jpg (165.8 KiB) Megtekintve 2116 alkalommal
gt2.jpg
gt2.jpg (144.69 KiB) Megtekintve 2116 alkalommal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

eszeky írta:
2018.07.31., kedd 16:31

Mi az a Zerostat?
https://www.youtube.com/watch?v=kgQLMBG-eQs

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Üdv!

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Amiket leirtál minden rendben van. Idáig ez nem volt. Rega P2 em van. A lemezeket mosatni szoktam utána antisztatikus tasak vacsi új ahogy kell. Törlés pedig szén kefe stb..meg van adva neki ami kell
Attila
Mi az a Zerostat?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

eszeky írta:
2018.07.28., szomb. 17:20
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mitől lehet, hogy egy lemez meghallgatása után a lemez annyira fel volt töltődve, hogy felemelte a parafa korongot. Alig bírtam leszedni róla. A kezemet oda tettem a lemezhez és iszonyatosan lehetett érezni a töltöttséget. Sohasem volt még ilyen tapasztalatom. Azóta nem tettem fel másik lemezt, de nagyon elcsodálkoztam.
Attila
Mielött veszel egy Zerostat-ot:földeléseid rendben vannak (lemezjátszó-amp)? ..virágok vannak a szobában?..locsolni kéne azokat..nagy a statikus feltöltődéset..mivel tisztitod a lemezeited,lejátszás elött ?..milyen anyag a lemezjátszó tányérja?..ha fém,csinálj egy vékony alu-fóliás "áthidalást",úgy hogy a fólia felül érintkezzen a lemeznek a szélével,ráhajtva a parafa alátétre,alul meg a fém tányérra...

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
Attila

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”