Majd nézz meg azért egy Michellt is.
Á , inkább már mégse.

madibalage írta: ↑2018.08.01., szer. 11:33Tisztelt Uraim!
Szeretném felhívni a lemezjátszó barátok figyelmét egy új termékünkre, melynek létrejötte véletlenek sorozata: eredetileg a Godina Audio hangkarjaihoz készültek alkatrészek, köztük ez az ellensúly is. Legalapvetőbb lényege, hogy nem kizárólag egy bizonyos típusú karhoz lett megtervezve, ugyanis a fizika nem válogat márkák közt, vannak törvényszerűségei. Kizárólag megrendelésre készül típusspecifikus tengellyel együtt - természetesen szem előtt tartva a minden lemezjátszónál más és más végtelenül fontos önsúlyt. Felépítése szándékosan tagolt, hogy trimmelni lehessen a már meglévő vagy egy esetleges későbbi hangszedőhöz is. A tagoltság másik lényege, hogy egészen más egy több darabból összerakott alkatrész rezonanciája, mint egy homogén tömbbé. Az eddigi általános tapasztalatok is benne vannak ebben az ellensúlyban úgy, mint a leeresztett súlypont és a nem mágnesezhető rozsdamentes acél (Ko33) használata. A különböző felületekkel vastag POM (delrin) gyűrű érintkezik, a rögzítő csavar akrilból van, persze nem véletlenül. A kilógó csavarvégeknek a bronz, vagy vörösréz finombeállító súlyok rögzítésében van szerepük - az anyagválasztás itt sem a véletlen műve! A bronzból vagy alumíniumból készült karcsonk a karhoz illeszkedik az eredeti súlyt figyelembe véve - acélt nem használunk erre a célra! Egyedülálló módon a karcsonk belülről POM-mal van rezgéscsillapítva. A tengelyeket az eredeti menetekkel látjuk el (pl.: Rega), vagy ha nincs menet (pl.: Pro-Ject) akkor a megfelelő átmérővel, hogy egy speciális műgyantával beragasztható legyen.
Ez az ellensúly NEM REGA, NEM PRO-JECT - bármilyen lemezjátszóra alkalmazható igen komoly hangzásbeli hozadékkal!
Megjegyzésként még annyit, hogy polémiák zajlottak egy bizonyos facebook oldalon jól beazonosítható szellemi centrummal és személyekkel: ott leírták, hogy "TESZTELTÉK és NEM JÓ" !Ez aljas hazugság, mert soha nem tesztelték, mert nem tesztelhették!!! Egy Pro-Jecthez rendelték a legelső és egyetlen eladott példányt. Egy Godina erősítő tulajdonos rendelte és dicsekedett vele, mire leírták a fenti hazug állítást, ami aljas rágalom csupán - nem mellékesen büntetőjogi kategória!!! Valakinek, vagy valakiknek azonnal érdeke lett (?), hogy ezt a még éppen csak elkészült terméket lejárassa, elhiteltelenítse. Érdekes egy ország ez, tele érdekes emberekkel... Tesztelésre két példány készült két régebbi nagyágyúra: egy Kenwood és egy Denon lemezjátszóra - még nem végeztünk velük. Ezzel többek között bizonyítani szeretnénk, hogy az ellensúly a fizika szabályai szerint igen is mindenhol működik - nyilván hangszedő, futómű, hangkar, és a körítés függvényében, de önálló entitás, nem kizárólag egyetlen típusra specializált!!!
Az ellensúly kizárólag megrendelésre készül tengellyel együtt.
Előkészületben szubtányérok - abszolút nem szokványosan, valamint lemezalátétek vörösréz ill. alumínium ötvözetekből, valamint többféle hanglemez peremleszorító gyűrű - szintén nem szokványosan.
Üdvözlettel:
Gt Audio (Godina&tribalstorm)

tonee73 írta: ↑2018.08.02., csüt. 08:46Azért arra kérlek figyelj a jövőben, hogy az általános fórum részen eladási ajánlat / marketing a szabályzat szerint nem megengedett. Ha csak egy általános leírást teszel be az o.k.madibalage írta: ↑2018.08.01., szer. 11:33
Az ellensúly kizárólag megrendelésre készül, ára 65 ezer forint tengellyel együtt.
Köszi.

Azért arra kérlek figyelj a jövőben, hogy az általános fórum részen eladási ajánlat / marketing a szabályzat szerint nem megengedett. Ha csak egy általános leírást teszel be az o.k.madibalage írta: ↑2018.08.01., szer. 11:33
Az ellensúly kizárólag megrendelésre készül, ára 65 ezer forint tengellyel együtt.
Vagy 40 évvel ezelőtt forgalomba voltegy nagyon jó készülék: LencoStatic. Figyelem! Nem LencoClean!!!eszeky írta: ↑2018.07.28., szomb. 17:20Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mitől lehet, hogy egy lemez meghallgatása után a lemez annyira fel volt töltődve, hogy felemelte a parafa korongot. Alig bírtam leszedni róla. A kezemet oda tettem a lemezhez és iszonyatosan lehetett érezni a töltöttséget. Sohasem volt még ilyen tapasztalatom. Azóta nem tettem fel másik lemezt, de nagyon elcsodálkoztam.
Attila

én meg szeretem és használom,igaz nem mai darab,és akkortájt nem a kici occó kategória volt..ahány ember,annyi (meg)szokás..én meg a Roxan féle duplakefést menesztettem,minden lelkiismeretfurdalást mellőzve,képtelen voltam megszokni....SoundMania írta: ↑2018.08.01., szer. 21:12Asszem a Datateam árulta az Oracle földelővezetékesét. Nekem egy kicsit olcsóbb van ami fém házas és fényévekkel jobb mint az 1,2,3 ezer forintosak. De még ezt sem szeretem. Nem is használom.
Lemezmosás a legjobb.
Meg a zerostatnak vagy hasonlók.
Illetve a karos- pamacsos törlőkar....
Ennyi

ezen finomitanak egy kicsit,bizonyos lemezjatszokra ez akar ervenyes is lehet es vannak olyanok ahol nem jelent gondot a statikus feltoltodes (mondanam azt ahol van normalis foldeles,es lehetoseg ezen kivitelezesehez)

Mielött veszel egy Zerostat-ot:földeléseid rendben vannak (lemezjátszó-amp)? ..virágok vannak a szobában?..locsolni kéne azokat..nagy a statikus feltöltődéset..mivel tisztitod a lemezeited,lejátszás elött ?..milyen anyag a lemezjátszó tányérja?..ha fém,csinálj egy vékony alu-fóliás "áthidalást",úgy hogy a fólia felül érintkezzen a lemeznek a szélével,ráhajtva a parafa alátétre,alul meg a fém tányérra...eszeky írta: ↑2018.07.28., szomb. 17:20Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mitől lehet, hogy egy lemez meghallgatása után a lemez annyira fel volt töltődve, hogy felemelte a parafa korongot. Alig bírtam leszedni róla. A kezemet oda tettem a lemezhez és iszonyatosan lehetett érezni a töltöttséget. Sohasem volt még ilyen tapasztalatom. Azóta nem tettem fel másik lemezt, de nagyon elcsodálkoztam.
Attila

Ajánlom ezt olvasni tanulságos noha nem LP hanem a CD ügy ami most behozza ideblake írta: ↑2018.07.26., csüt. 13:45Lehet, hogy nem teljesen idevaló, amit most írok, de gondoltam megosztom veletek ezt a tapasztalatot. Bizonyára nem lesz újdonság amit írok, de eléggé felbaszcsizós történet.
Azt mondjátok meg nekem, hogy ha valamit kiadnak fizikai adathordozón, azt miért nem a lehető legjobb minőségben teszik? Aki megveszi a CD, LP-t, MC-t az igen is azért teszi, mert valami plusszt akar. Nyilván plussz a coverart és a hangminőség.