Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sake-Yoba hangdoboz
Re: Sake-Yoba hangdoboz
Kíváncsi leszek milyen lesz és mennyibe fog kerülni a végeleges ún. "szériaérett" változat.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
A hangszóró készlet kisker áron 127.000 Ft, nettó 100e, - kedvezmény.
A hangváltó, ha olyan "hájend", mint a hangszórók, akkor még 5.000 Ft.
A doboz szerintem értéktelen, semmilyen nappaliban nem tudom elképzelni.
"utolsó fejlesztési szakaszban álló SAKE-YOBA hangdoboz prototípusa" - tehát egy kísérlet.
Dragonweed fórumtársnak 10eFt / pár áron adtam el használt 135C-ket, mert nekem nem csak a 6k-s emelés, hanem a 2k-s beesés sem tetszett.
A "lófogáson" jó helye van, de szerintem itt akár zárható is, az utolsó 10 beírás után nem tudom elképzelni, hogy egy fórumos megvegye.
S
A hangváltó, ha olyan "hájend", mint a hangszórók, akkor még 5.000 Ft.
A doboz szerintem értéktelen, semmilyen nappaliban nem tudom elképzelni.
"utolsó fejlesztési szakaszban álló SAKE-YOBA hangdoboz prototípusa" - tehát egy kísérlet.
Dragonweed fórumtársnak 10eFt / pár áron adtam el használt 135C-ket, mert nekem nem csak a 6k-s emelés, hanem a 2k-s beesés sem tetszett.
A "lófogáson" jó helye van, de szerintem itt akár zárható is, az utolsó 10 beírás után nem tudom elképzelni, hogy egy fórumos megvegye.
S
Ez nagyon jó :)
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
- Csupattila
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Na jó de 400 ezerért?miczo írta: ↑2018.07.28., szomb. 14:28Kíváncsi lennék ennek a doboznak a tényleges terhelhetőségére, ugyanis a kb 6x-os Vas térfogat miatt a légrugó csillapító hatása nem érvényesül. Egyes frekvenciákon emiatt durva túllövések lesznek, illetve a terhelhetőség is drasztikusan leesik. Mivel már megint egy műszaki paramétert forszírozok, gondolom ez az adat szintén titkos. Jómagam laminált bútorlapot semmilyen dobozhoz nem használok, próbadobozhoz is csak natúrt. Mondjuk ez egy kisérleti példány, lehet ezért van bútorlapból.

- miczo
- Újonc fórumos
- Értékelés: 12
Kíváncsi lennék ennek a doboznak a tényleges terhelhetőségére, ugyanis a kb 6x-os Vas térfogat miatt a légrugó csillapító hatása nem érvényesül. Egyes frekvenciákon emiatt durva túllövések lesznek, illetve a terhelhetőség is drasztikusan leesik. Mivel már megint egy műszaki paramétert forszírozok, gondolom ez az adat szintén titkos. Jómagam laminált bútorlapot semmilyen dobozhoz nem használok, próbadobozhoz is csak natúrt. Mondjuk ez egy kisérleti példány, lehet ezért van bútorlapból.
Ne igyon több Sake-t Yoda! :)
- Csupattila
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Nekem fenntartásaim vannak...
- A fizika azt mondja, hogy a magassugárzónak a lehallgatóra kell "szegeződni". Ha ez nem így van, akkor egy természetes felülvágás tapasztalható amit a lehallgató tér fog létrehozni, amíg a fülünkhöz kerül a hang. Én meg nem szeretek sem hasalva a padlón, sem állva zenét hallgatni.
- A magassugárzókat lehetőség szerint minél közelebb illdomos elhelyezni a többi (főleg közép) hangszóróhoz, hogy a pontforrás megvalósulhasson. Egyébként a hangokat nem egy helyről halljuk, ami nagyon rosszat tesz a hangzáshűségnek.
- Valamirevaló dobozt nem készítünk alacsony sűrűségű pozdorjából, mert a "halott" doboz nem kivitelezhető. Ha egy nagy táblalemez közepére felteszek egy (két) hangszórót, akkor a táblalemez rezonátorként (membránként) funkcionál. Néhány merevítés szerintem ezt nem oldja meg.
- Abban van valami, hogy amennyiben közelít a dobozméret a végtelen hangfalhoz, akkor a dobozba keletkezett membrán által keltett rezgéseket nagy hatékonysággal nyeli, de ez az előny egyedül nem tudom, hogy elegendő-e a magas hangzáshűséghez. És egy doboz, aminek a frontja ekkora méretű, annak a hátulja is ugyanakkora, ahonnan aztán mégiscsak visszaverődik a hang, ha nincs elnyeletve (csillapítóanyag).
-Erre a névre meg semmilyen hangfal építési-elv nem létezik. Vagy ez csak egy PR fogás?
- A fizika azt mondja, hogy a magassugárzónak a lehallgatóra kell "szegeződni". Ha ez nem így van, akkor egy természetes felülvágás tapasztalható amit a lehallgató tér fog létrehozni, amíg a fülünkhöz kerül a hang. Én meg nem szeretek sem hasalva a padlón, sem állva zenét hallgatni.
- A magassugárzókat lehetőség szerint minél közelebb illdomos elhelyezni a többi (főleg közép) hangszóróhoz, hogy a pontforrás megvalósulhasson. Egyébként a hangokat nem egy helyről halljuk, ami nagyon rosszat tesz a hangzáshűségnek.
- Valamirevaló dobozt nem készítünk alacsony sűrűségű pozdorjából, mert a "halott" doboz nem kivitelezhető. Ha egy nagy táblalemez közepére felteszek egy (két) hangszórót, akkor a táblalemez rezonátorként (membránként) funkcionál. Néhány merevítés szerintem ezt nem oldja meg.
- Abban van valami, hogy amennyiben közelít a dobozméret a végtelen hangfalhoz, akkor a dobozba keletkezett membrán által keltett rezgéseket nagy hatékonysággal nyeli, de ez az előny egyedül nem tudom, hogy elegendő-e a magas hangzáshűséghez. És egy doboz, aminek a frontja ekkora méretű, annak a hátulja is ugyanakkora, ahonnan aztán mégiscsak visszaverődik a hang, ha nincs elnyeletve (csillapítóanyag).
-Erre a névre meg semmilyen hangfal építési-elv nem létezik. Vagy ez csak egy PR fogás?
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Ráadásul nem is 1.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
"20 éves tapasztalat ami a fejlesztők részéről benne van, és a fizika ezt a dobozt ékesíti."
Bele se merek gondolni, milyen lehetet mondjuk az első 10 èv tapasztalatból kèszült dobozok!
Bele se merek gondolni, milyen lehetet mondjuk az első 10 èv tapasztalatból kèszült dobozok!

Nekem az tűnt fel a hirdetést szövegében, hogy kb. 12 mondatból 8-nak a végén felkiáltóljel van.
Nagyon el akarják ezt adni, de ugye akarni a wc-n szokás.
Vicces ahogy időről időre egy szakfórumon tökhülyének nézik a jelenlévőket.
Nagyon el akarják ezt adni, de ugye akarni a wc-n szokás.
Vicces ahogy időről időre egy szakfórumon tökhülyének nézik a jelenlévőket.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Volt már néhány ehhez hasonló mutatvány az apróban..., ennek is biztosan szépen csilingelők a magasai és elég mélyre megy. 

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Szóljon ez a doboz bárhogyan is, az biztos, ilyet csak az engedne be a lakásába akinek vagy nincsen asszonya és szeretne továbbra is monogámiában élni, vagy el szeretne már végre válni. Ha egy ilyet betennék a nappaliba, engem otthon megcsinálnának, ez egészen bizonyos.
Ez nagyon szép dolog tekintettel a csekély haszonra.
Lássuk csak, adott:
-a hírdető hasbaakasztó dumával
-a 14 hozzászólásával
-egy gyatra fotó
-nem valami szép dobozról (, ami szubjektív, mert lehet, nekrofileknek izgi)
-ami protónak nevezett (DIY)
-doboz a sarokban
-kőpadló a szobában
-egy házimozi erősítő és valami CD játszó vagy kettő (gondolom nem ez a felsőkategórás hangrendszer, de csak gondolom).
Persze annyit kérsz érte, amennyit akarsz, de ha a fejlesztők is annyira profik, mint a marketinges, akkor

hm, talán jogos a kétely.
Aztán tudjuk azt is, hogy az újdonságokat általában kétkedve fogadják, sokszor elutasítják, ennek ellenére vannak olyanok, akik szembe mennek az aktuális tudással és új, nagy dolgokat alkotnak. A fizikában is vannak népszerű tévhitek, biztos még ma is, bár én nem hiszem, hogy a dinamika és akusztika alapjai azok volnának.
Megint elnézést kérek az off -ért, törölhető a komment.
Sok sikert az eladáshoz és a leendő termékhez.
Őszintén, jó tanácsból mondom, hogy információ hiányában a meghallgatásig sem fognak az érdeklődők eljutni... Ezotériás fórumon több esélyed lenne, de itt...
Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
Aki valóban érdeklődik, annak biztosítjuk a meghallgatási lehetőséget.
Üdv.!
Üdv.!
- spectral
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 65
Egy picit elgondolkodtató amit lát az ember és az ára is. Mit is kap ezért az árért?
Erősítők: Hitachi HMA 8300
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
nem hallottam és nem is értek hozzá.

off
Nem szeretnék pálcát törni felette, nem hallottam és nem is értek hozzá.
Vannak a hátulján is hangszórók? Ugyanis az előlapon nem látom a komoly hangszórókészletet.
A szöveg hozzá viszont igen komoly, ahogy az ára is.
off
A doboz anyaga 18as bútorlap.
Minden hangszórónál vannak merevítések.
Ez a doboz azért készült, hogy meghallgassuk, hogy ezzel a konstrukcióval érdemes-e tovább foglalkozni.
Úgy találtuk, hogy igen, és a végleges dobozon dolgozunk gőzerővel.
Azt gondolom, hogy a sztereo tere nagyon jó, illetve hogy akit érdekel hallgassa meg, mert nem a mérési paraméterek alapján, hanem hang alapján veszünk hangdobozt. Iletve a saját környezet akusztikája ezt teljesen megváltoztatja.
A végleges konstrukciónak nyitunk majd topicot, de ezért az egy párért nem.
A komoly hangszórókészlet, a hangváltó, a tudatos szimmetrikus kialakítás, a bőséges levegővolumen, a 20 éves tapasztalat ami a fejlesztők részéről benne van, és a fizika ezt a dobozt ékesíti.
Üdv.!
Minden hangszórónál vannak merevítések.
Ez a doboz azért készült, hogy meghallgassuk, hogy ezzel a konstrukcióval érdemes-e tovább foglalkozni.
Úgy találtuk, hogy igen, és a végleges dobozon dolgozunk gőzerővel.
Azt gondolom, hogy a sztereo tere nagyon jó, illetve hogy akit érdekel hallgassa meg, mert nem a mérési paraméterek alapján, hanem hang alapján veszünk hangdobozt. Iletve a saját környezet akusztikája ezt teljesen megváltoztatja.
A végleges konstrukciónak nyitunk majd topicot, de ezért az egy párért nem.
A komoly hangszórókészlet, a hangváltó, a tudatos szimmetrikus kialakítás, a bőséges levegővolumen, a 20 éves tapasztalat ami a fejlesztők részéről benne van, és a fizika ezt a dobozt ékesíti.
Üdv.!
- miczo
- Újonc fórumos
- Értékelés: 12
Milyen anyagból készült a doboz? Merevítések vannak benne?
Mennyire érzékeny a lehallgatási pozícióra? Ha elmozdulunk az optimálistól, megmarad a sztereó tér?
Mérést tényleg illendö lenne feltenni, ugyanis ez egy diy doboz. Még ha nem is ide, hanem a handobozépítős topicba. A gyári dobozok adatai többyire ismertek, egy diy doboznál pedig elvárható, ahogy itt többen nagyon megtették.
Amúgy érdemes lenne egy topicot nyitni ennek az érdekes doboznak, ne a hirdetésit offoljuk tele.
Mennyire érzékeny a lehallgatási pozícióra? Ha elmozdulunk az optimálistól, megmarad a sztereó tér?
Mérést tényleg illendö lenne feltenni, ugyanis ez egy diy doboz. Még ha nem is ide, hanem a handobozépítős topicba. A gyári dobozok adatai többyire ismertek, egy diy doboznál pedig elvárható, ahogy itt többen nagyon megtették.
Amúgy érdemes lenne egy topicot nyitni ennek az érdekes doboznak, ne a hirdetésit offoljuk tele.
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Itt most nem az ideálisnak gondolt pontszerű hangforrás volt az irányelv
Re: SAKE-YOBA hangdoboz
A működési elv:
Zárt doboz
A hangváltóról annyit tudunk mondani hogy 6dB/oktáv meredekségű.
Hosszas tesztelés és meghallgatás után választottuk ezt a verziót, amely illeszkedik a hangszórók érzékenységéhez, valamint nagyon természetes és részletgazdag hangzást eredményez.
Olyan hangdobozzal akartunk kísérletezni, amelyben a mélyek megmutatják a maximális tudásukat. A Qts 0.7 alatt van, azonban sokkal jobb az impulzusátvitel, azaz kisebb a torzítás.
Méréseket a kísérleti dobozról nem tudunk kiadni, azonban a XXII. Kerületben meghallgatható.
Annyi biztos, hogy napokig hallgatható, tesztelés közben is többször végig ment 1-1 lemez.
Üdv.!
Zárt doboz
A hangváltóról annyit tudunk mondani hogy 6dB/oktáv meredekségű.
Hosszas tesztelés és meghallgatás után választottuk ezt a verziót, amely illeszkedik a hangszórók érzékenységéhez, valamint nagyon természetes és részletgazdag hangzást eredményez.
Olyan hangdobozzal akartunk kísérletezni, amelyben a mélyek megmutatják a maximális tudásukat. A Qts 0.7 alatt van, azonban sokkal jobb az impulzusátvitel, azaz kisebb a torzítás.
Méréseket a kísérleti dobozról nem tudunk kiadni, azonban a XXII. Kerületben meghallgatható.
Annyi biztos, hogy napokig hallgatható, tesztelés közben is többször végig ment 1-1 lemez.
Üdv.!