Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- blake
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 217
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Lehet, hogy nem teljesen idevaló, amit most írok, de gondoltam megosztom veletek ezt a tapasztalatot. Bizonyára nem lesz újdonság amit írok, de eléggé felbaszcsizós történet.
Adott a Bobby Bazini - Summer Is Gone albuma. Először meglehetősen elítélhető módon mp3-ban töltöttem le. Majd megtetszett a lemez és megvásároltam amazonon vinylen. Eredeti Kanadai kiadás. Még csak nem is 180 gramm, csak egy alap, tisztességes iparos munka.
Fogtam magam és egy hordozható Hi-MD minidic lejátszóval 16bit 44.1 kHz PCM-ben bedigiztem közvetlenül az előerősítőre kötve azt. Miután megdolgoztam a felvételt (minimális dolgok, felbontottam sávokra meg a dalok végét egy kicsit fade outoltam, hogy a zaj és a pattogás minimális legyen a két szám között, de maga a felvétel intakt, még declickert sem eresztettem rá, hiszen vatta új lemez, frissen lemosva, szóval amúgy sem pattog).
Na ezután jött a foobar2000 és elkezdtem A --> B meghallgatást végezni. Aztán mivel füllel hallható volt a vinyl előnye, ráeresztettem egy DR plugint az mp3-ra és a vinylből csinált FLAC-ra és láss csodát az mp3 DR6 a vinyl DR9. Na mondom ez biztos amiatt van, mert az mp3-at itunesra meg streamingre optimalizálták, ezért kompresszálták ennyire, mert a parasztnak az iphone-on a gyári fülessel úgy is mindegy, de legalább hangos lesz (loudness war rulez). Nem hagytam annyiban és ugyancsak az amazonról megrendeltem az eredeti CD változatát ennek az albumnak, ami ma meg is jött. Szépen egy plextor íróval meg EAC-cal lezúztam FLACba... Gondolom tippeltetek és bejött. Az eredeti CD is DR6-os. Szó nincs itt a streaming és hordozható eszközök miatti kompresszálásról. Egyszerűen ilyen.
Azt mondjátok meg nekem, hogy ha valamit kiadnak fizikai adathordozón, azt miért nem a lehető legjobb minőségben teszik? Aki megveszi a CD, LP-t, MC-t az igen is azért teszi, mert valami plusszt akar. Nyilván plussz a coverart és a hangminőség. A többiek, akik meg mp3-ban letöltik, vagy itunes-on, spotifyon keresztül streamelik, azoknak lehet kompresszálni és erre a formátumra optimalizálni. Mikor lesz vége már ennek az iparági átb@szásnak és mikor fulladnak bele a saját vérükbe?
Valakivel vitatkoztam legutóbb, hogy neki minden jobban szól lemezen, mint digitálisan. Revidiálom a véleményemet annyiban, hogy nem azért szól jobban a bakelit mert technikailag egy jobb formátum mint a vinyl hanem azért amit az előbb írtam, a lemezcégek trógersége miatt. Felháborító, hogy 2018-ban a minőségi zenehallgatáshoz való hozzájutás ilyen korlátozott, illetve, hogy nincs választási lehetőséged és nem tudják (akarják) minden formátumból a legjobbat kihozni a pénzedért. És akkor ne warezoljon az ember, hátha tud lőni egy HDTracks kiadást valamiből, ami talán rendesen van masterelve és rendesen szól...
Adott a Bobby Bazini - Summer Is Gone albuma. Először meglehetősen elítélhető módon mp3-ban töltöttem le. Majd megtetszett a lemez és megvásároltam amazonon vinylen. Eredeti Kanadai kiadás. Még csak nem is 180 gramm, csak egy alap, tisztességes iparos munka.
Fogtam magam és egy hordozható Hi-MD minidic lejátszóval 16bit 44.1 kHz PCM-ben bedigiztem közvetlenül az előerősítőre kötve azt. Miután megdolgoztam a felvételt (minimális dolgok, felbontottam sávokra meg a dalok végét egy kicsit fade outoltam, hogy a zaj és a pattogás minimális legyen a két szám között, de maga a felvétel intakt, még declickert sem eresztettem rá, hiszen vatta új lemez, frissen lemosva, szóval amúgy sem pattog).
Na ezután jött a foobar2000 és elkezdtem A --> B meghallgatást végezni. Aztán mivel füllel hallható volt a vinyl előnye, ráeresztettem egy DR plugint az mp3-ra és a vinylből csinált FLAC-ra és láss csodát az mp3 DR6 a vinyl DR9. Na mondom ez biztos amiatt van, mert az mp3-at itunesra meg streamingre optimalizálták, ezért kompresszálták ennyire, mert a parasztnak az iphone-on a gyári fülessel úgy is mindegy, de legalább hangos lesz (loudness war rulez). Nem hagytam annyiban és ugyancsak az amazonról megrendeltem az eredeti CD változatát ennek az albumnak, ami ma meg is jött. Szépen egy plextor íróval meg EAC-cal lezúztam FLACba... Gondolom tippeltetek és bejött. Az eredeti CD is DR6-os. Szó nincs itt a streaming és hordozható eszközök miatti kompresszálásról. Egyszerűen ilyen.
Azt mondjátok meg nekem, hogy ha valamit kiadnak fizikai adathordozón, azt miért nem a lehető legjobb minőségben teszik? Aki megveszi a CD, LP-t, MC-t az igen is azért teszi, mert valami plusszt akar. Nyilván plussz a coverart és a hangminőség. A többiek, akik meg mp3-ban letöltik, vagy itunes-on, spotifyon keresztül streamelik, azoknak lehet kompresszálni és erre a formátumra optimalizálni. Mikor lesz vége már ennek az iparági átb@szásnak és mikor fulladnak bele a saját vérükbe?
Valakivel vitatkoztam legutóbb, hogy neki minden jobban szól lemezen, mint digitálisan. Revidiálom a véleményemet annyiban, hogy nem azért szól jobban a bakelit mert technikailag egy jobb formátum mint a vinyl hanem azért amit az előbb írtam, a lemezcégek trógersége miatt. Felháborító, hogy 2018-ban a minőségi zenehallgatáshoz való hozzájutás ilyen korlátozott, illetve, hogy nincs választási lehetőséged és nem tudják (akarják) minden formátumból a legjobbat kihozni a pénzedért. És akkor ne warezoljon az ember, hátha tud lőni egy HDTracks kiadást valamiből, ami talán rendesen van masterelve és rendesen szól...
Készülő új Godina lemezjátszó 12-es hangkarja
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2917
Az új Jelco karoknak a tömegei,legyen meg,lehet vlkinek fontos:
"Weight of TK-850S including headshell and arm base is 609 grs.
While TK-850L is 666 grs."
"Weight of TK-850S including headshell and arm base is 609 grs.
While TK-850L is 666 grs."
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ment pü.Ruben írta: ↑2018.07.07., szomb. 12:48Köszönömakvapark írta: ↑2018.07.07., szomb. 11:12Keresd itt vagy az Index Audioland oldalon Gabocza1 társat. De ha kell priviben küldhetek telefonszámot.Ruben írta: ↑2018.07.06., pén. 08:59Sziasztok
Adott egy Ariston Audio RD 40. Bekepcsolás után halk surlódó hangot hallat. Szíjat levéve is hallani. Gyanítom, hogy talán a csapágy kezdi megadni magát. Tudtok nekem ajánlani olyan szakembert aki ezt orvosolni tudná? Lehetőleg Budapesten vagy környékén.
Köszönöm.![]()
Ha küldenél elérhetőséget azt megköszönném.
Üdv
Rezső
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Köszönömakvapark írta: ↑2018.07.07., szomb. 11:12Keresd itt vagy az Index Audioland oldalon Gabocza1 társat. De ha kell priviben küldhetek telefonszámot.Ruben írta: ↑2018.07.06., pén. 08:59Sziasztok
Adott egy Ariston Audio RD 40. Bekepcsolás után halk surlódó hangot hallat. Szíjat levéve is hallani. Gyanítom, hogy talán a csapágy kezdi megadni magát. Tudtok nekem ajánlani olyan szakembert aki ezt orvosolni tudná? Lehetőleg Budapesten vagy környékén.
Köszönöm.![]()
Ha küldenél elérhetőséget azt megköszönném.
Üdv
Rezső
Keresd itt vagy az Index Audioland oldalon Gabocza1 társat. De ha kell priviben küldhetek telefonszámot.Ruben írta: ↑2018.07.06., pén. 08:59Sziasztok
Köszönöm.
Sziasztok
Köszönöm.
Köszönöm.
Igen úgy, meg szlovák is volt asszem, minthogy cseh gyártmány és ott is volt leginkább elterjedve.
Mint írtam öcsém kapta és nincs fonója, ezért hirtelen nem igazán tudtuk meghallgatni. Én már csak a távolság miatt sem :)
A kérdés arra vonatkozott, hogy kb milyen kategóriájú lehet. Attól mert filléres tetszhet és egy drága is lehet nem tetszik, csak érdekelt volna, hogy egy padláson talált valamit ajándékoztak el, vagy valami anno komolyabbnak számító volt-e.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
aha csehül?Köszi. Igazából arra lennék kíváncsi, ha futott valaki ilyennel össze, hogy minőségbeli szintet képvisel. Pár linket-bemutatót találtam róla csehül, meg pár cseh hirdetést :) Tesztet, véleményt nem rémlik.
Vegyél hozzá egy egyszerű fonót és hallgasd... később meglátod, hogy akarsz-e mást.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Köszi. Igazából arra lennék kíváncsi, ha futott valaki ilyennel össze, hogy minőségbeli szintet képvisel. Pár linket-bemutatót találtam róla csehül, meg pár cseh hirdetést :) Tesztet, véleményt nem rémlik.
- Voyager
- V.I.P.

Apropó még valami.... Ortofon Red. nem leszel boldog vele, ha szereted a zene ritmusát és a hangszerek közelségét élvezni... nem jó Regába...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.

Ugyanolyan. Egyébként tényleg nem lehet állítani a P1-en a tűnyomó erőt? Én úgy látom, hogy az ellensúly mozgatható.
Mellékesen én P1-et biztosan nem vennék, főleg annyiért amennyit egy újért kérnek. Inkább vegyél használtan egy régebbi gépet.
Én még ezt is jobbnak tartom a P1-nél: http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=120648
Mellékesen én P1-et biztosan nem vennék, főleg annyiért amennyit egy újért kérnek. Inkább vegyél használtan egy régebbi gépet.
Én még ezt is jobbnak tartom a P1-nél: http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=120648
[/quote]
2./A P1-en nem állítható semmi, tehát csak a mellékelt Audio-Technica - alias Rega Carbon - való a karba.
[/quote]
ez kúpos tű, ugye?
1000 órát elbír? mennyi az ára a cseretűnek?
teljesen ugyanaz mint az AT91? http://hifirebel.co.uk/uncategorized/lo ... ga-carbon/
2./A P1-en nem állítható semmi, tehát csak a mellékelt Audio-Technica - alias Rega Carbon - való a karba.
[/quote]
ez kúpos tű, ugye?
1000 órát elbír? mennyi az ára a cseretűnek?
teljesen ugyanaz mint az AT91? http://hifirebel.co.uk/uncategorized/lo ... ga-carbon/
- Voyager
- V.I.P.

Aqua előttem leírta a lényeget a földeléssel kapcsolatban és még egy dolgot, ami szintén igaz!
Egyszerű tapasztalat: Ilyen NEM volt, valaki ráragasztott egy címkét.RobeeK írta: ↑2018.06.28., csüt. 11:10Sziasztok,
öcsém kapott ajánkékba egy Panasonic márkajelzésű Tesla NC 452-es lemezjátszót, Ortofon OM 5e hangszedővel. Sosem volt lemezjátszónk, öcsém szeretett volna legfőképp a hangulata miatt. Erről viszont nem tudok semmit (korábbiak alapján nem mintha másról tudnék :) ). Ismeri ezt valaki, milyen minőséget képvisel? Az erősítőjén nincs phono, kellene azt is beszerezni hozzá, de jó lenne tudni abban is milyenben érdemes gondolkodni.
Köszi,
Robi
Sorry, rossz helyre ment, még szokni kell az új Fórum alakját.akvapark írta: ↑2018.06.29., pén. 09:40Egyszerű tapasztalat: Ilyen NEM volt, valaki ráragasztott egy címkét.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
ki tudja miért, de tetszenek a rega lemezjátszók, a belépőjük, planar 1 bele is férne a keretbe. nem a tartozék hangszedővel használnám hanem egy 2m reddel. egyedül a 33/45 váltás nem tetszik. fapados megoldásnak tűnik hogy le kell hozzá kapni a tányért
bármilyen tapasztalatnak örülök, ha van nektek a p1-ről jó/rossz
1./ Nem kell a REGA-khoz földelő kábel, a karkábelnél van összekötve az egyik hidegpont földdel , ami más gépeknél földelőkábelben folytatódik, hogy az erősítőben kötődjön össze.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
ki tudja miért, de tetszenek a rega lemezjátszók, a belépőjük, planar 1 bele is férne a keretbe. nem a tartozék hangszedővel használnám hanem egy 2m reddel. egyedül a 33/45 váltás nem tetszik. fapados megoldásnak tűnik hogy le kell hozzá kapni a tányért
3./ Az alaki hasonlóóság sugallja az Ortofon 2M hangszedők REGA-ba való szerelését, de nem való a magasabb számú REGA-k ba sem.
Egyszerű tapasztalat: Ilyen NEM volt, valaki ráragasztott egy címkét.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
- Voyager
- V.I.P.

[/quote]
másik aggályom hogy nincs (?) hozzá földkábel
[/quote]
Milyen földelésre gondolsz?
másik aggályom hogy nincs (?) hozzá földkábel
[/quote]
Milyen földelésre gondolsz?
másik aggályom hogy nincs (?) hozzá földkábelVoyager írta: ↑2018.06.28., csüt. 19:43Ha veszel hozzá egy PSU-t, akkor nem kell levenni a tányért.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
- Voyager
- V.I.P.

Ha veszel hozzá egy PSU-t, akkor nem kell levenni a tányért.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
Sziasztok,
öcsém kapott ajánkékba egy Panasonic márkajelzésű Tesla NC 452-es lemezjátszót, Ortofon OM 5e hangszedővel. Sosem volt lemezjátszónk, öcsém szeretett volna legfőképp a hangulata miatt. Erről viszont nem tudok semmit (korábbiak alapján nem mintha másról tudnék :) ). Ismeri ezt valaki, milyen minőséget képvisel? Az erősítőjén nincs phono, kellene azt is beszerezni hozzá, de jó lenne tudni abban is milyenben érdemes gondolkodni.
Köszi,
Robi
Köszi,
Robi
sziasztok,
Lemezjátszó
2018. 06. 13. at 18:18, Garfield92 írta:
Sziasztok!
A füleim úgy érzékelik kissé megnyúlt a lemezjátszóm szíja. Egy Akai AP 100-as lejátszóm van. Próbáltam feltérképezni milyen hosszúságú szíj lehet a megfelelő méret, azonban 3-4 különbözőbe botlottam. Volt sok helyen ahol 315mm olt ahol 330. Az enyém inkább az utóbbihoz van közel, de mint mondotam volt ez már jópáréves darab. Van aki esetleg tud nekem tapasztalatból valami biztosat mondani? Hálámat küldöm előre is.
Erősebb cérna és mérőszalag segíthet. Mivel nem 1-2 mm, hanem 15 mm is van a két lehetséges megoldás között, amelyik mérethez közelebb van a kapott értéked, az lesz a jó hozzá.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)