Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2137

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Voyager »

La_Valse írta:
2018.08.12., vas. 15:50
Nem szoktak azok az IC-k megőrülni, sokkal inkább a tálcát mozgató mechanizmus gumi szíja
szokott elkoszolódni, megnyúlni, és nem tudja alaphelyzetbe állítani a mechanikát. A végállás
kapcsoló nem zár, a vezérlés úgy érzékeli, hogy a fiók kint van. Szóval az Elektrotanyáról
töltsd le az SM-et, tanulmányozd a megfelelő robbantott ábrát, a 4. oldalon a 11 gumiról van szó.
Alkoholba mártott fültisztítóval szoktam ügyeskedni. Ha ez nem segít, akkor lehet mestert kiáltani.
A tálca mozgató motor meg se nyikkan, az ékszíj tiszta és feszes.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Voyager írta:
2018.08.12., vas. 12:47
Van egy Onkyo DX-7355 https://www.hifiengine.com/manual_libr ... 7355.shtml lemezjátszóm ami nem adja ki a lemezfiókot. A hiba nem mechanikus, nagy valószínűséggel valamelyik vezérlő IC megőrült. Tudnátok ajánlani szerelőt? (olyat, akitől nem összekarcolva kapom vissza a lejátszót)

Köszönöm szépen!
Szevasz!
Nem szoktak azok az IC-k megőrülni, sokkal inkább a tálcát mozgató mechanizmus gumi szíja
szokott elkoszolódni, megnyúlni, és nem tudja alaphelyzetbe állítani a mechanikát. A végállás
kapcsoló nem zár, a vezérlés úgy érzékeli, hogy a fiók kint van. Szóval az Elektrotanyáról
töltsd le az SM-et, tanulmányozd a megfelelő robbantott ábrát, a 4. oldalon a 11 gumiról van szó.
Alkoholba mártott fültisztítóval szoktam ügyeskedni. Ha ez nem segít, akkor lehet mestert kiáltani.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2137

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Van egy Onkyo DX-7355 https://www.hifiengine.com/manual_libr ... 7355.shtml lemezjátszóm ami nem adja ki a lemezfiókot. A hiba nem mechanikus, nagy valószínűséggel valamelyik vezérlő IC megőrült. Tudnátok ajánlani szerelőt? (olyat, akitől nem összekarcolva kapom vissza a lejátszót)

Köszönöm szépen!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az optikai összeköttetés 3 tényezőtől függ: az adó oldali átalakító, az optikai kábel és a vevő oldali átalakító elektronika minőségétől. Ha mindhárom jó minőségű, akkor akár jobban is szólhat az optikai összeköttetés, mint a drótos, mert nagy előny, hogy a készülék földek nincsenek összekötve.
De sajnos a mezei (összes kommersz cég -a Denon is az) a készülékek túlnyomó többségében a elég gyatra optikai átalakítót használ (1 $ költségmegtakarítás) ráadásul zajos tápegységről (7805).
Tehát a koaxiális összeköttetés jobb lesz nagy valószínűséggel. A csatlakozók tisztaságára ügyelj, a digitális összeköttetés különösen kényes erre...

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

tonee73 írta:
2018.07.29., vas. 18:35
franz írta:
2018.07.29., vas. 17:00
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, egy cd lejátszót külső dac ra csatlakoztatnék, azonban már szemfájósra olvasom magyar :D... koax vagy optikai?
Ez itt a kérdésre.
Teknikai háttérzene infót is szívesen olvasom, előny/hátrány összehasonlítást főleg.
Az esetek többségében a koax összekötés jobb eredményt hoz, de mindig lehetnek kivételek-ezért béres jános kollégának igaza van:próbáld ki.
Azért kérdezem, mert nem tudom kipróbálni.
Egyik amit kinéztem csak koax, a másik mindkét digitális kimenettel rendelkezik, belépő árkategóriájú ám jónak mondható mindenes lejátszók ezek.
Előzök miatt csak egy dobásom van, vagy az egyik v a másik.
Korábban egy régi denont halgattam optikával, de megvoltam elégedve, koaxról nincs tapasztalatom.
Gyanítm az 1000 ft os kábel nem is hozna különbséget egy v másik kimenetnél sem.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6468

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

franz írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, egy cd lejátszót külső dac ra csatlakoztatnék, azonban már szemfájósra olvasom magyar :D... koax vagy optikai?
Ez itt a kérdésre.
Teknikai háttérzene infót is szívesen olvasom, előny/hátrány összehasonlítást főleg.
Az esetek többségében a koax összekötés jobb eredményt hoz, de mindig lehetnek kivételek-ezért béres jános kollégának igaza van:próbáld ki.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

franz írta:
Sziasztok!
Ez itt a kérdésre.
Ez a baj hogy olvasol! Ahelyett hogy kipróbálnád! leborulok.gif :smile32:
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

Sziasztok!
Ez itt a kérdésre.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

tollact írta:
2018.07.16., hétf. 13:32
Azért ezen annyira nem kell csodálkozni. Ez a gép abszolút értelemben is a legjobbak között van.
Bocsáss meg, hogy hangot adtam meglepetésemnek. :smile51:
Ez az első igazán komoly lejátszó amelyet birtokolhatok és felfedezhetem a képességeit.
Pár külföldi fórumon olvastam róla olyan véleményt is, hogy túl lassú... gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: tollact »

Azért ezen annyira nem kell csodálkozni. Ez a gép abszolút értelemben is a legjobbak között van.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Mivel annyira nem pörög a topik (nem tudom mennyien hallgatunk még Cd játszót) egy kis szössz.
Két hete szombaton utaztunk haza Mo-ra, egy kis szabadságra, és nem bírva magammal látatlanban megvettem a fórumon árult Marantz CD16-ot, amely előttem tibi62 és zebo fórumtársak rendszerét szolgálta.
Mikor rendesen bejáródott az egy éve nem hallgatott rendszerem nem győztem szedegetni az állam a földről.Emlékeztem rá, hogy a 16 jó (hiszen anno mikor zebo megvette ezt a konkrét gépet, járt nálam vele-tehát hallottam ugyanebben a rendszerben otthon), de arra nem hogy ennyire.Rendkívül transzparens gép finom digititis mentes hanggal, lenyűgöző dinamikával.Előtte a 72mkIISE hangját is imádtam, de ez a gép nagyon nagy klasszis-ugyanabban az erősítő hangerő állásban sokkal kifinomultabb és dinamikusabb, nem beszélve a hihetetlenül jó mélységi térmegjelenítéséről.
A mélyei tényleg a pincéig hatolnak, de nem egysíkúan hanem megfelelően rétegződnek a mély hangok.Poénból betettük cimboráimmal Waters Amused to Death lemezét (12. track: Three Wishes) csak a szintetikus dzsinn mély hangja miatt-kíváncsiak voltunk azzal mit tud a rendszerben eddig hallgatottakkal szemben.Hát így még nem hallottam ezt a "mű" basszust előtörni a cuccból-a Delphinus szabályosan rázta a franciaágy méretű kinyitható kanapét alattunk!
Persze nem ez volt a fő mérce- de egy próba erejéig meggyőző volt ez is.
Első bekapcsoláskor csak beültem a sweet spot-ba, és "á még úgy sincs bemelegedve semmi" szlogennel a laptopot kinyitva és térdeimen egyensúlyozva "hallgattam" Vollenweider Book of Roses lemezét.Na, sok mailt nem kellett csekkolnom, mert pár perc után olyan hárfahangot hallotam az orrom elől egy méterrel, hogy meglepetésemben "anyáztam" egyet.
Majd becsuktam a gépet és hallgattam tovább a zenét.Ez az a gép amivel nem lehet csak 1-2 nótát hallgatva tesztelgetni.Ha elindítasz rajta egy kedvenc lemezt, nem tudsz felkelni előle, muszáj végig hallgatni!Egyszerűen beszippant a zene, nincs mese.
Jarre Equinoxe-járól olyan hangokat hallottam előkerülni amelyeket még sosem-meg még jó pár lemezről.
Ezúton köszönöm zebo és tibi62 fórumtársaknak, hogy ilyen állapotban megőrizték nekem ezt a remek gépet!
P1000013.JPG
P1000013.JPG (1.1 MiB) Megtekintve 2384 alkalommal

mercedes13
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: mercedes13 »

Zene: Odroid C1+ - Volumio - PCM5102 Dac, Sony CDP-950 (tuning), Huye Baby erősítő; JPW AP2

mercedes13
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: mercedes13 »

jegi írta:
2018.07.05., csüt. 09:57
jegi írta:
2018.07.04., szer. 22:04
Találtam egy érdekes gyűjteményt a cd játszókba épített DAC-okról, valamint mechanikákról.
Nem láttam itt a topicban visszaolvasva, szóval lehet, hogy nem csak nekem új.
Hasznos lehet, ha valaki alkatrészt keres, ha tudja, mibe építették ugyanazt, ami a saját készülékében van.

http://www.dutchaudioclassics.nl/the_co ... rter_list/

Használjátok egészséggel!
Mondjuk közel sem tartalmaz mindent.
Az én Yamahám sincs benne.
Itt egy másik, rendszeresen frissítik.

Dac, futómű lista.
Zene: Odroid C1+ - Volumio - PCM5102 Dac, Sony CDP-950 (tuning), Huye Baby erősítő; JPW AP2

jegi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: jegi »

jegi írta:
2018.07.04., szer. 22:04
Találtam egy érdekes gyűjteményt a cd játszókba épített DAC-okról, valamint mechanikákról.
Hasznos lehet, ha valaki alkatrészt keres, ha tudja, mibe építették ugyanazt, ami a saját készülékében van.

Mondjuk közel sem tartalmaz mindent.
Az én Yamahám sincs benne.
NAD 5120 / Mede8er Med1000 X3D / Yamaha CDX E200 -> Rotel Ra-12 -> Van Damme UP-LCOFC 268 504 000 -> Xavian Bonbonus

jegi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: jegi »

NAD 5120 / Mede8er Med1000 X3D / Yamaha CDX E200 -> Rotel Ra-12 -> Van Damme UP-LCOFC 268 504 000 -> Xavian Bonbonus

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

20 perce, pali923 írta:

Az Arcam cd-játékosokról nagyon jó véleményem van nekem is. Legalábbis van 2 gépem, amit kedvelek, de elég régiek. A CD72-ről szeretnék véleményt hallani tapasztaltabb fórumlakóktól. Sajnos ezt még nem hallottam, de hozzá tudnék jutni egyhez, sajnos hallgatózás nélkül.

Meg egyáltalán: a modernebb Arcamok mennyire jók? CD62, CD73, ilyeneket látok, de nem tudok róluk sokat.

Annyi pénzért nem rosszak a 7 meg a 8. Marantz 63asoknál többet érnek. De azért van hibájuk bőven. Túlszínezik a hangot. 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

2018. 06. 11. at 21:10, Doky írta:

Nagyon kicsi az esély arra hogy azonos típuson belül eltérés legyen (Philipsék relatíve kis difivel dolgoztak)! A felhasznált alkatrészek beszállítói ill az alkatrészek minősége eltérhet.

Pl a Marantz CD 63, 63 mkII, 63 SE, 63 mkII K.I. Sign., mind azonos alapra épülnek de a körítés más, így a kapott hang ill a hang tolmácsolása is igencsak eltér! De az is hozzá tartozik a dologhoz hogy nem minden rendszerben tud megmutatkozni a tudása a készülékeknek!

53 és 63 az nem nagyon tér el. A moddoltakat nem hallottam. De ahogy olvasom az első tennivalók a DIY tuningok esetében a HDampok kiiktatása 

Amúgy az 53-as panelt be mérték tenni tizenezer eurós készülékbe is mert megfelel oda. Na az mondjuk tényleg nagyon más hangzású készülék lett. Ki nem találná az ember ha hallanánk ,hogy mi van benne. Sőt el sem hinné. 

Az eredeti az nagyon..... Lagymatag, unalmas,álmosító. 

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Az Arcam cd-játékosokról nagyon jó véleményem van nekem is. Legalábbis van 2 gépem, amit kedvelek, de elég régiek. A CD72-ről szeretnék véleményt hallani tapasztaltabb fórumlakóktól. Sajnos ezt még nem hallottam, de hozzá tudnék jutni egyhez, sajnos hallgatózás nélkül.

Meg egyáltalán: a modernebb Arcamok mennyire jók? CD62, CD73, ilyeneket látok, de nem tudok róluk sokat.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

8 órája, John írta:

Érdekes amit írtál,én pedig meg voltam róla győződve,hogy a fentebb felsorolt eltéréseken kívül a belbecs ugyanaz.Az esetleg elképzelhető,hogy ugyanazon típuson belül is lehetnek hasonló eltérések?Most csak kizárólag a Philips vonalra gondolok.

Nagyon kicsi az esély arra hogy azonos típuson belül eltérés legyen (Philipsék relatíve kis difivel dolgoztak)! A felhasznált alkatrészek beszállítói ill az alkatrészek minősége eltérhet.

Pl a Marantz CD 63, 63 mkII, 63 SE, 63 mkII K.I. Sign., mind azonos alapra épülnek de a körítés más, így a kapott hang ill a hang tolmácsolása is igencsak eltér! De az is hozzá tartozik a dologhoz hogy nem minden rendszerben tud megmutatkozni a tudása a készülékeknek!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: John »

3 órája, Doky írta:

Attól hogy ugyan az a dac ill mechanika van benne még a körítés (rengeteg példa van erre), felhasznált alkatrészek mások (lehetnek), ez mind befolyásolja a kapott hangot!

Érdekes amit írtál,én pedig meg voltam róla győződve,hogy a fentebb felsorolt eltéréseken kívül a belbecs ugyanaz.Az esetleg elképzelhető,hogy ugyanazon típuson belül is lehetnek hasonló eltérések?Most csak kizárólag a Philips vonalra gondolok.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: meridián »

2018. 05. 27. at 8:39, dbrnsk írta:

Az Arcam már képes összerakni a zenét (ritmikailag és folyékonyságban), tisztán, jó felbontással, kiváló hangszerhangokkal közvetíti a zenét, ami az említett japánokról nem mondható el. Ebben az árkategóriában az egyik legjobb. Hogy Neked bejön-e azt nem tudom, függ az ízlésedtől és a rendszeredtől is, bár szerintem nem lenne gond vele.

Teljesen egyetértek vele......tizenéve Arcam 7 van....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

18 órája, John írta:

Tisztelt hozzáértő fórumozók!

Az lenne a kérdésem,hogy a Philips 614-es cd játszó,mennyiben tér el a szintén Philips 604-es pörgetőtől?

Nyilván azokon a szembetűnő dolgokon túl,hogy (távirányítható,szabályozható füles kimenet).

Inkább a belső alkatrészekre gondolok,miért hallom jobbnak az egyiket,a másiktól?(Mindkettő belenyúlás mentes,gyári állapotú.)

Köszönöm.

Attól hogy ugyan az a dac ill mechanika van benne még a körítés (rengeteg példa van erre), felhasznált alkatrészek mások (lehetnek), ez mind befolyásolja a kapott hangot!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: John »

Tisztelt hozzáértő fórumozók!

Az lenne a kérdésem,hogy a Philips 614-es cd játszó,mennyiben tér el a szintén Philips 604-es pörgetőtől?

Nyilván azokon a szembetűnő dolgokon túl,hogy (távirányítható,szabályozható füles kimenet).

Inkább a belső alkatrészekre gondolok,miért hallom jobbnak az egyiket,a másiktól?(Mindkettő belenyúlás mentes,gyári állapotú.)

Köszönöm.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

12 órája, Imikey írta:

Az Arcam mennyiben/miben szól jobban mint a japánok?

Biztos , hogy nekem bejönne  a hangja?

Fiatalabb kiadás náluk?

köszi

Az Arcam már képes összerakni a zenét (ritmikailag és folyékonyságban), tisztán, jó felbontással, kiváló hangszerhangokkal közvetíti a zenét, ami az említett japánokról nem mondható el. Ebben az árkategóriában az egyik legjobb. Hogy Neked bejön-e azt nem tudom, függ az ízlésedtől és a rendszeredtől is, bár szerintem nem lenne gond vele.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

33 perce, Imikey írta:

Hát...nehéz ügy ez.

A HI-FI Engine azt írja, az Arcam Alpha 7SE mechanika: KSS-240A...

Ami , ha jól tudom SONY.

A Technicseket pedig még nem hallottam.

Az eredeti KSS-240 és hasonló társaikkal az szokott lenni a gond, hogy az ún. kéttengelyű elem, ami a lencsét

tartja, műanyag. Ez idővel öregszik, veszít rugalmasságából, a lencse megereszkedik. Ekkor fordul elő, hogy

egyre nehezebben fókuszál, és olvassa a TOC-ot. Az utángyártottakat már nem ismerem.

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”