Ment pü.Ruben írta: ↑2018.07.07., szomb. 12:48Köszönömakvapark írta: ↑2018.07.07., szomb. 11:12Keresd itt vagy az Index Audioland oldalon Gabocza1 társat. De ha kell priviben küldhetek telefonszámot.Ruben írta: ↑2018.07.06., pén. 08:59Sziasztok
Adott egy Ariston Audio RD 40. Bekepcsolás után halk surlódó hangot hallat. Szíjat levéve is hallani. Gyanítom, hogy talán a csapágy kezdi megadni magát. Tudtok nekem ajánlani olyan szakembert aki ezt orvosolni tudná? Lehetőleg Budapesten vagy környékén.
Köszönöm.![]()
Ha küldenél elérhetőséget azt megköszönném.
Üdv
Rezső
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Köszönömakvapark írta: ↑2018.07.07., szomb. 11:12Keresd itt vagy az Index Audioland oldalon Gabocza1 társat. De ha kell priviben küldhetek telefonszámot.Ruben írta: ↑2018.07.06., pén. 08:59Sziasztok
Adott egy Ariston Audio RD 40. Bekepcsolás után halk surlódó hangot hallat. Szíjat levéve is hallani. Gyanítom, hogy talán a csapágy kezdi megadni magát. Tudtok nekem ajánlani olyan szakembert aki ezt orvosolni tudná? Lehetőleg Budapesten vagy környékén.
Köszönöm.![]()
Ha küldenél elérhetőséget azt megköszönném.
Üdv
Rezső
Keresd itt vagy az Index Audioland oldalon Gabocza1 társat. De ha kell priviben küldhetek telefonszámot.Ruben írta: ↑2018.07.06., pén. 08:59Sziasztok
Köszönöm.
Sziasztok
Köszönöm.
Köszönöm.
Igen úgy, meg szlovák is volt asszem, minthogy cseh gyártmány és ott is volt leginkább elterjedve.
Mint írtam öcsém kapta és nincs fonója, ezért hirtelen nem igazán tudtuk meghallgatni. Én már csak a távolság miatt sem :)
A kérdés arra vonatkozott, hogy kb milyen kategóriájú lehet. Attól mert filléres tetszhet és egy drága is lehet nem tetszik, csak érdekelt volna, hogy egy padláson talált valamit ajándékoztak el, vagy valami anno komolyabbnak számító volt-e.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
aha csehül?Köszi. Igazából arra lennék kíváncsi, ha futott valaki ilyennel össze, hogy minőségbeli szintet képvisel. Pár linket-bemutatót találtam róla csehül, meg pár cseh hirdetést :) Tesztet, véleményt nem rémlik.
Vegyél hozzá egy egyszerű fonót és hallgasd... később meglátod, hogy akarsz-e mást.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Köszi. Igazából arra lennék kíváncsi, ha futott valaki ilyennel össze, hogy minőségbeli szintet képvisel. Pár linket-bemutatót találtam róla csehül, meg pár cseh hirdetést :) Tesztet, véleményt nem rémlik.
- Voyager
- V.I.P.

Apropó még valami.... Ortofon Red. nem leszel boldog vele, ha szereted a zene ritmusát és a hangszerek közelségét élvezni... nem jó Regába...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.

Ugyanolyan. Egyébként tényleg nem lehet állítani a P1-en a tűnyomó erőt? Én úgy látom, hogy az ellensúly mozgatható.
Mellékesen én P1-et biztosan nem vennék, főleg annyiért amennyit egy újért kérnek. Inkább vegyél használtan egy régebbi gépet.
Én még ezt is jobbnak tartom a P1-nél: http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=120648
Mellékesen én P1-et biztosan nem vennék, főleg annyiért amennyit egy újért kérnek. Inkább vegyél használtan egy régebbi gépet.
Én még ezt is jobbnak tartom a P1-nél: http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=120648
[/quote]
2./A P1-en nem állítható semmi, tehát csak a mellékelt Audio-Technica - alias Rega Carbon - való a karba.
[/quote]
ez kúpos tű, ugye?
1000 órát elbír? mennyi az ára a cseretűnek?
teljesen ugyanaz mint az AT91? http://hifirebel.co.uk/uncategorized/lo ... ga-carbon/
2./A P1-en nem állítható semmi, tehát csak a mellékelt Audio-Technica - alias Rega Carbon - való a karba.
[/quote]
ez kúpos tű, ugye?
1000 órát elbír? mennyi az ára a cseretűnek?
teljesen ugyanaz mint az AT91? http://hifirebel.co.uk/uncategorized/lo ... ga-carbon/
- Voyager
- V.I.P.

Aqua előttem leírta a lényeget a földeléssel kapcsolatban és még egy dolgot, ami szintén igaz!
Egyszerű tapasztalat: Ilyen NEM volt, valaki ráragasztott egy címkét.RobeeK írta: ↑2018.06.28., csüt. 11:10Sziasztok,
öcsém kapott ajánkékba egy Panasonic márkajelzésű Tesla NC 452-es lemezjátszót, Ortofon OM 5e hangszedővel. Sosem volt lemezjátszónk, öcsém szeretett volna legfőképp a hangulata miatt. Erről viszont nem tudok semmit (korábbiak alapján nem mintha másról tudnék :) ). Ismeri ezt valaki, milyen minőséget képvisel? Az erősítőjén nincs phono, kellene azt is beszerezni hozzá, de jó lenne tudni abban is milyenben érdemes gondolkodni.
Köszi,
Robi
Sorry, rossz helyre ment, még szokni kell az új Fórum alakját.akvapark írta: ↑2018.06.29., pén. 09:40Egyszerű tapasztalat: Ilyen NEM volt, valaki ráragasztott egy címkét.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
ki tudja miért, de tetszenek a rega lemezjátszók, a belépőjük, planar 1 bele is férne a keretbe. nem a tartozék hangszedővel használnám hanem egy 2m reddel. egyedül a 33/45 váltás nem tetszik. fapados megoldásnak tűnik hogy le kell hozzá kapni a tányért
bármilyen tapasztalatnak örülök, ha van nektek a p1-ről jó/rossz
1./ Nem kell a REGA-khoz földelő kábel, a karkábelnél van összekötve az egyik hidegpont földdel , ami más gépeknél földelőkábelben folytatódik, hogy az erősítőben kötődjön össze.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
ki tudja miért, de tetszenek a rega lemezjátszók, a belépőjük, planar 1 bele is férne a keretbe. nem a tartozék hangszedővel használnám hanem egy 2m reddel. egyedül a 33/45 váltás nem tetszik. fapados megoldásnak tűnik hogy le kell hozzá kapni a tányért
3./ Az alaki hasonlóóság sugallja az Ortofon 2M hangszedők REGA-ba való szerelését, de nem való a magasabb számú REGA-k ba sem.
Egyszerű tapasztalat: Ilyen NEM volt, valaki ráragasztott egy címkét.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
- Voyager
- V.I.P.

[/quote]
másik aggályom hogy nincs (?) hozzá földkábel
[/quote]
Milyen földelésre gondolsz?
másik aggályom hogy nincs (?) hozzá földkábel
[/quote]
Milyen földelésre gondolsz?
másik aggályom hogy nincs (?) hozzá földkábelVoyager írta: ↑2018.06.28., csüt. 19:43Ha veszel hozzá egy PSU-t, akkor nem kell levenni a tányért.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
- Voyager
- V.I.P.

Ha veszel hozzá egy PSU-t, akkor nem kell levenni a tányért.antizigün írta: ↑2018.06.27., szer. 21:13sziasztok,
Sziasztok,
öcsém kapott ajánkékba egy Panasonic márkajelzésű Tesla NC 452-es lemezjátszót, Ortofon OM 5e hangszedővel. Sosem volt lemezjátszónk, öcsém szeretett volna legfőképp a hangulata miatt. Erről viszont nem tudok semmit (korábbiak alapján nem mintha másról tudnék :) ). Ismeri ezt valaki, milyen minőséget képvisel? Az erősítőjén nincs phono, kellene azt is beszerezni hozzá, de jó lenne tudni abban is milyenben érdemes gondolkodni.
Köszi,
Robi
Köszi,
Robi
sziasztok,
Lemezjátszó
2018. 06. 13. at 18:18, Garfield92 írta:
Sziasztok!
A füleim úgy érzékelik kissé megnyúlt a lemezjátszóm szíja. Egy Akai AP 100-as lejátszóm van. Próbáltam feltérképezni milyen hosszúságú szíj lehet a megfelelő méret, azonban 3-4 különbözőbe botlottam. Volt sok helyen ahol 315mm olt ahol 330. Az enyém inkább az utóbbihoz van közel, de mint mondotam volt ez már jópáréves darab. Van aki esetleg tud nekem tapasztalatból valami biztosat mondani? Hálámat küldöm előre is.
Erősebb cérna és mérőszalag segíthet. Mivel nem 1-2 mm, hanem 15 mm is van a két lehetséges megoldás között, amelyik mérethez közelebb van a kapott értéked, az lesz a jó hozzá.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Garfield92
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Lemezjátszó
Sziasztok!
A füleim úgy érzékelik kissé megnyúlt a lemezjátszóm szíja. Egy Akai AP 100-as lejátszóm van. Próbáltam feltérképezni milyen hosszúságú szíj lehet a megfelelő méret, azonban 3-4 különbözőbe botlottam. Volt sok helyen ahol 315mm olt ahol 330. Az enyém inkább az utóbbihoz van közel, de mint mondotam volt ez már jópáréves darab. Van aki esetleg tud nekem tapasztalatból valami biztosat mondani? Hálámat küldöm előre is.
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
Lemezjátszó
On 2018. 05. 28. at 2:08 PM, blake said:
Hello,
Nekem volt régebben egy Essential II lemezjátszóm és abban az Ortofon 5e pár hét alatt megadta magát. Teljesen leült a cartridge a lemezre (megfelelő tűnyomás értéknél is). Gariban egyébként cserélték, tehát ha visszaviszed a kereskedőhöz, hogy mindent fasznán beállítottál és mégis rossz, akkor (ha normális helyen vetted) szó nélkül cserélik a styli-t. A lemezjátszó tű eléggé egy precíziós szerkezet. El tudom képzelni, hogy nem is olyan ritkán fordul elő egy nem olyan jól sikerült darab belőle. Szóval ha rendeltetésszerüen használtad és nem jó, akkor próbáld meg gariban kicseréltetni a styli-t.
Más...
Te meg vagy elégedve a Topaz AM10 hangjával? Nekem egy Topaz SR20-asom volt és nagyon hamar túladtam rajta. Egy lapos hangzású, lelketlen cucc volt (az én fülemnek). Nem mondom, hogy a drágább cuccai nem lehetnek jók a CA-nak (főleg mert nem volt alkalmam egyet sem meghallgatni), de nekem a budget integráltjuk nagyon nagy csalódás volt.
Ez nem a reklám helye és nem dolgozok semmilyen cégnek (illetve olyannak nem ami hifivel foglalkozik), csak műkedvelő vagyok, de volt alkalmam kipróbálni egy Emotiva TA-100 integrált erősítőt és hát eléggé lefostam a bokámat a hangjától, egy hasonló árú bármi más szerintem a fasorban sincsen. Igaz végül nem ezt vettem, hanem egy Emotiva előfok+végfok kombót, mert nekem a 2x50w kevés volt a padlóhangfalaimnak, de egy jó polcsugárzó szettet brutális hatékonysággal meg tud cibálni... És milyen hangja van... Ha neked elég a AM10 teljesítménye akkor ez is elég lenne, és értem én azt, hogy ennek az ára minimum 2x-ese a CA-nak, de én még ilyen szívesen nem költöttem pénzt. Ha van lehetőséged akkor próbálj ki egyet (vagy ne mert tuti, hogy parizert eszik a család miatta két hónapig, mert instant get a cucc)... Bocs ha egy kicsit elkalandoztam, csak még friss az élmény...
Sziasztok,
Megoldódott a probléma, leírom, hátha vki hasonlóba keveredik és gyorsítja a hibaelhárítást. Visszavittem a lemezjátszót a szaküzletbe ahol kiderült, hogy a beépített előerősítőjénék az egyik kimenetnél hibás volt a forrasztás. Ez okozta, hogy először vagy szólt az az oldal vagy nem, aztán utána már teljesen elhalálozott. Ez javításra került, most minden szuper!
Köszi a tanácsokat mindenkinek!
Üdv,
Tamás
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 559
Lemezjátszó
2018. 06. 03. at 10:55, blake írta:
Tenyleg nincs mas hangszedo a kornyekemen. De jo a kezugyessegem.
kezdjuk inkabb az alapoknal. Milyen nagyitasu mikroszkopot ajanlotok. Esetleg milyen nagyitot az ellenorzeshez?
Úgy látom, illetve nem látom, hogy az erre hivatottak nem válaszolnak.
Majd, ha nem jót írok, tollat ragadnak.:)
Kézi nagyító 30x-60x elégséges. Filléres kínai holmik.
Mikroszkóp 300x-400x- os usb- s. A profik 1000 x -et használnak, mert így könnyebben lehet mérni is.