Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
1 hour ago, TSanyi said:
Ahogy Lemmy szokta írni, izlésről nem vitatkozunk... hiszen úriemberek vagyunk!
Szerintem senkire nem kell ráeröltetni az izlésünket( nem is igazán lehet), itt elmondhatja bárki hogyan vélekedik a dolgokról.
Ha közben olvas olyat amit elfogad, átgondol, ezáltal megváltozhat a véleménye, de ez ritkán sikerül egy film megítélésében, hiszen ez vagy tetszik vagy nem. Nem szükséges feltétlen előzetes ismeret, tudás ennek megítéléséhez. Szemben pl. egy elektromos autó előnyeiröl/ hátrányairól. Hiszen itt elképzelhető hogy nem tudott "mindent" a témáról, és a fórum olvasás után másképp fog vélekedni a dologról.
Szerintem pedig pont ez lenne a lényeg: hogy az ember meghallgassa mások véleményét, átgondolja azt. Az ízlés nem velünk született képesség, formálódott és formálható (néhány századdal előtt ezt esztétikai nevelésnek hívták). Minden kulturális termék befogadásához szükség van előzetes tudásra és ismeretre, különben nehezen nevezhető befogadásnak a folyamat, és inkább csak átfolyik a szer az emberen. Valami fogalma csak kell legyen az embernek arról, amit néz, olvas. Ízlést ráerőltetni senkire sem lehet, de ha legalább megnéztük ugyanazt a filmet, sorozatot, akkor van esélye a beszélgetésnek. Mindenesetre több, mint ha csak egymás véleményéről nyilvánítunk véleményét. Ennek örültem kicsit, ha nem baj.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
40 minutes ago, scaurus said:
Egyik sem.
Pusztán olvasok képregényeket is, de nem vagyok elfogult rajongó, így meglátom a hibákat is.
Reveal hidden contents
Természetesen nem öli meg.
Számos fórumon tapasztalom, hogy mindenki hajtogatja a magáét (mint én is), de a másikat nemigen tudja és/vagy akarja meggyőzni.
Engem se tudtok meggyőzni, hogy pl. a The Expanse jó, mert (nekem legalábbis) nem az.
Ahogy Lemmy szokta írni, izlésről nem vitatkozunk... hiszen úriemberek vagyunk!
Szerintem senkire nem kell ráeröltetni az izlésünket( nem is igazán lehet), itt elmondhatja bárki hogyan vélekedik a dolgokról.
Ha közben olvas olyat amit elfogad, átgondol ezáltal megváltozhat a véleménye, de ez ritkán sikerül egy film megitélésében, hiszen ez vagy tetszi vagy nem. Nem azükséges feltétlen előzetes ismeret, tudás ennek megitéléséhez. Szemben pl. egy elektromos autó előnyeiröl/ hátrányairól. Hiszen itt elképzelhető hogy nem tudott "mindent" a témáról, és a fórum olvasás után másképp fog vélekedni a dologról.
10 órája, lehoako írta:
...Te amúgy valami ilyen vizuális connoisseur vagy? Csak nem bölcsész?
Egyik sem.
Pusztán olvasok képregényeket is, de nem vagyok elfogult rajongó, így meglátom a hibákat is.
8 órája, Csutka írta:
...Két részt csak azért néztem meg, mert 20 perces volt egy és gondoltam a másodikban a gyerek megöli a lányt...
Természetesen nem öli meg.
7 órája, bitrograde írta:
Azt azért el kell mondjam, hogy azt nagon becsülöm, hogy nem mások véleményére adva írtad le a sorozatot, s adtál ennek fennen hangot, hogy jó pontokat szerezz egyeseknél, hanem tettél vele egy próbát, és vállaltad, te totál másképp látod, mint akik itt eddig írtak róla. Így kezdődik a párbeszéd.
A süketeké.
Ez nem Csutkának szól, hanem a netes kommunikációnak.
Számos fórumon tapasztalom, hogy mindenki hajtogatja a magáét (mint én is), de a másikat nemigen tudja és/vagy akarja meggyőzni.
Engem se tudtok meggyőzni, hogy pl. a The Expanse jó, mert (nekem legalábbis) nem az.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
12 hours ago, Csutka said:
Szerintem szemétre való sorozat és nem azért, mert bénák a szereplők.
Olyan beteg az egész, mint akiket próbál ábrázolni.
Csodálkozom, hogy van, akinek ez tetszik.
De köszi az ajánlást, sikerült az életem legrosszabb filmes-élménye díjat elnyernie. Szerintem marad is sokáig az utolsó helyen.
Azért a The Rover című film is erős versenyző Az én könyvemben ez a legrosszabb film ami elém került.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- bitrograde
- Beköltözött
33 minutes ago, Csutka said:
Nálam már megtörtént a - delete.
Így a sorozat nem működik egyáltalán.
Két részt csak azért néztem meg, mert 20 perces volt egy és gondoltam a másodikban a gyerek megöli a lányt és utána a többi részben a The End felirat fog futkosni a képernyőn, mert az még művészi lett volna. Sőt lehetne arról beszélni, hogy milyen fantasztikus rendezői ötlet - hagy időt elgondolkodni az előzményeken.
Azt azért el kell mondjam, hogy azt nagon becsülöm, hogy nem mások véleményére adva írtad le a sorozatot, s adtál ennek fennen hangot, hogy jó pontokat szerezz egyeseknél, hanem tettél vele egy próbát, és vállaltad, te totál másképp látod, mint akik itt eddig írtak róla. Így kezdődik a párbeszéd.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
17 minutes ago, Csutka said:
Két részt csak azért néztem meg, mert 20 perces volt egy és gondoltam a másodikban a gyerek megöli a lányt és utána a többi részben a The End felirat fog futkosni a képernyőn, mert az még művészi lett volna. Sőt lehetne arról beszélni, hogy milyen fantasztikus rendezői ötlet - hagy időt elgondolkodni az előzményeken.
Kösz, hogy felhoztad, az olvasottak alapján egyel kevesebb sori, amit bepróbálok. Van bőven elég még ezen kívül.
4 perce, bitrograde írta:
Azt hiszem, pont a lényegről beszélünk. Ez a filmsorozat abban más, hogy nem feltétlenül stilizálja fel, távolítja el a nézőtől azt az erőszakot, amit más filmek igen. Hogy ennek a nézőkre milyen hatása van, az más kérdés. Szerintem jó, hogy így reagálsz, mert ez azt jelenti, hogy a sorozat egy bizonyos szinten működik: zsigeri reakciót vált ki belőled, taszít. De talán tovább kellene eggyel lépni (ahogy az egyes epizódok teszik), és eljutni addig, hogy mi is ennek az oka.
Az én elvem az, hogy végignézem, végiggondolom. A tiédet is értem.
De hidd el, a bemutatás célja ebben az esetben (mint a fentebb emlegetett filmek egy részénél) nem öncélú, és túlmutat a "beteges" jelenségek felvillantásán, vagy az erőszak és szex anyagi haszonszerzés céljából történő színrevitelén. Szerintem, persze.
- bitrograde
- Beköltözött
12 minutes ago, Csutka said:
Abban a kollégiumban megöltek állatokat és arról beszéltek, hogy hogyan fogják megölni az egyik társukat?
Abban a kollégiumban, ha elmentél WC-re, teljesen természetes volt, hogy a melletted álló felnőtt férfi megfogja a kezedet és utána odahúzza a kobrájához?
Mielőtt bekerültél a kollégiumba otthon leütötted Te is az apádat?
Gondolom, hogy nem. Ha tévedek, akkor PÜ-t semmiképp se írjál nekem és nem szeretnék veled találkozni.
Igen sok a deformált ember, sok az elmebeteg is.
Olyan helyen dolgozok, ahol volt lehetőségem ilyen emberekkel találkozni. Sőt még karácsonyi műsorukat is megnéztem. Egészen felemelő érzés volt meghallgatni egy verset egy skizofrén lány előadásában.
Ismerem a durvább világot is, nem csak azt, amikor a kiscsajok minden második szava f*sz, vagy b*meg.
Az említett filmek számomra mást jelentettek. Egyik sem tartozik a kedvenc filmjeim közé, de nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani a sorozattal.
Azt hiszem, pont a lényegről beszélünk. Ez a filmsorozat abban más, hogy nem feltétlenül stilizálja fel, távolítja el a nézőtől azt az erőszakot, amit más filmek igen. Hogy ennek a nézőkre milyen hatása van, az más kérdés. Szerintem jó, hogy így reagálsz, mert ez azt jelenti, hogy a sorozat egy bizonyos szinten működik: zsigeri reakciót vált ki belőled, taszít. De talán tovább kellene eggyel lépni (ahogy az egyes epizódok teszik), és eljutni addig, hogy mi is ennek az oka.
Az én elvem az, hogy végignézem, végiggondolom. A tiédet is értem.
De hidd el, a bemutatás célja ebben az esetben (mint a fentebb emlegetett filmek egy részénél) nem öncélú, és túlmutat a "beteges" jelenségek felvillantásán, vagy az erőszak és szex anyagi haszonszerzés céljából történő színrevitelén. Szerintem, persze.
11 perce, bitrograde írta:
Középiskolás koromban egy koedukált kollégiumban laktam: lányok az első, fiúk a második emeleten. Koranyári, fülledt estéken nyitva voltak az ablakok, és a szűk utcában minden szót érteni lehetett abból, ahogy a lányok kitárgyalták a fiúkat. Ha halvány sejtésed van csak róla, milyen szívatások mentek a kollégiumban a fiúk között, akkor értékeled, hogy ahhoz képest is milyen döbbenettel hallgattuk azt, ahogy a lányok beszéltek a pasikról "egymás között". A nyolcvanas években jártunk, a kamaszoknak alig volt hozzáférésük bármihez, ahhoz képest persze, hogy most mihez van. És a "durva" már akkor is eufemizmusnak számított arra, ami helyenként ment.
Mit szóltál a Kill Billhez, az Old boyhoz, a Tiszta románchoz, a Veszett a világhoz, a Grindhouse-hoz, a Született gyilkosokhoz, stb.? Miért pont ezen akadtál ki? Tényleg érdekel.
Abban a kollégiumban megöltek állatokat és arról beszéltek, hogy hogyan fogják megölni az egyik társukat?
Abban a kollégiumban, ha elmentél WC-re, teljesen természetes volt, hogy a melletted álló felnőtt férfi megfogja a kezedet és utána odahúzza a kobrájához?
Mielőtt bekerültél a kollégiumba otthon leütötted Te is az apádat?
Gondolom, hogy nem. Ha tévedek, akkor PÜ-t semmiképp se írjál nekem és nem szeretnék veled találkozni.
Igen sok a deformált ember, sok az elmebeteg is.
Olyan helyen dolgozok, ahol volt lehetőségem ilyen emberekkel találkozni. Sőt még karácsonyi műsorukat is megnéztem. Egészen felemelő érzés volt meghallgatni egy verset egy skizofrén lány előadásában.
Ismerem a durvább világot is, nem csak azt, amikor a kiscsajok minden második szava f*sz, vagy b*meg.
Az említett filmek számomra mást jelentettek. Egyik sem tartozik a kedvenc filmjeim közé, de nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani a sorozattal.
12 perce, Lemmy9 írta:
Megértelek, mondjuk nem láttam még, de emelkedett az igerküszöb manapság, úgyhogy robbantani kell valami durvát, hogy beszédtéma legyen.
De félek, (mivel nem vagyok százas), hogy tetszeni fog
Ha buzisos, akkor nem.
Szerinted az nem buzisos, hogy a ffiwcben a gyerek megégetett kezével fogatja meg a saját micsodáját?
Buzisos és van benne szuperhős is.
Egyébként meg engem nem versz át - tudom, hogy Te normális vagy!
- bitrograde
- Beköltözött
21 hours ago, Csutka said:
Többen is írtatok erről a sorozatról. Gondoltam kikölcsönzöm...
Hát, ez beteg! Az is beteg, aki készítette és a nézőket nem minősítem, mert sértődés lenne belőle.
Ez MGMART 13-as karikájára egy jó példa - ilyet nem szabad semmilyen életkorban megnézni.
Középiskolás koromban egy koedukált kollégiumban laktam: lányok az első, fiúk a második emeleten. Koranyári, fülledt estéken nyitva voltak az ablakok, és a szűk utcában minden szót érteni lehetett abból, ahogy a lányok kitárgyalták a fiúkat. Ha halvány sejtésed van csak róla, milyen szívatások mentek a kollégiumban a fiúk között, akkor értékeled, hogy ahhoz képest is milyen döbbenettel hallgattuk azt, ahogy a lányok beszéltek a pasikról "egymás között". A nyolcvanas években jártunk, a kamaszoknak alig volt hozzáférésük bármihez, ahhoz képest persze, hogy most mihez van. És a "durva" már akkor is eufemizmusnak számított arra, ami helyenként ment.
Mit szóltál a Kill Billhez, az Old boyhoz, a Tiszta románchoz, a Veszett a világhoz, a Grindhouse-hoz, a Született gyilkosokhoz, stb.? Miért pont ezen akadtál ki? Tényleg érdekel.
10 hours ago, lehoako said:
Bilal, Nikopol-trilógia, megvannak? Frankofon vonal (francia-belga)?
Nekem is hiányos a műveltségem, különösen Frankofónia felől, és erről csak részben tehetnek a franciatanáraim. Kénytelen leszek sürgősen pótolni a hiányosságaimat.
2 hours ago, scaurus said:
Én csak a Szörny-tetralógiát olvastam Enki Bilaltól.
Az nekem tetszett, egyedül a végét éreztem nagyon összecsapottnak, minta valaki szólt volna, "öreg, le kéne most már adni, fejezd be, bárhol is tartasz".
Azon kevés képregények egyike volt, ahol tényleg azt éreztem, hogy nem illusztrált irodalmat olvasok, hanem olyan értelemben képregényt, hogy ez tényleg önálló műfajú alkotás, amiben a forma és tartalom annyira összeforr, hogy ezt csak így volt jó és érdemes megalkotni.
Kíváncsi vagyok, hogy a másik híres műből (amit nem olvastam), milyen filmet készítettek.
Úgy láttam, hogy dvd/bluray formában pl. amazonon is beszerezhető.
Én meg kíváncsi vagyok, hogy Te mind mondasz a Fehér istenről!
Még megnézem, de akkor rövid aduhoz rövid színként adom másodiknak a Bunker Palace Hotelt, kalózöbölből német szinkronost láttam nemrég. Szintén Bilal, de nem annyira jó, mint az Immortel. Trintignant látható benne elég jó állapotban, de kopaszon, kb tripla szerepben.
Fehér Isten még nem volt meg, de igyexem!
Igen, a francia képregény, részben Bilal miatt nem olyan, mint a csihi-puhi angol-amerikai cuccok. Azok a kőbalta, a francia a stílus. Bocsánat, elfogult vagyok, szakmai ártalom... :-)
Te amúgy valami ilyen vizuális connoisseur vagy? Csak nem bölcsész?
1 órája, Aszpirin írta:
Szerintem meg a közelmúlt egyik legjobb sorozata. Mondenképp érdemes megnézni, és azután véleményt alkotni. Ami egyébként nagyon megosztó lehet. Az IMDB-n is kapott 1-est is, nem is keveset.
Ahogy scaurus is mondta, a gyerekek egyértelműen pszichopaták, de mindkét gyerekszínész komolyan nagyot alakít, mert ezek a szerepek nem egyszerűek, szerintem. A film pedig mind formatum, mind megvalósítás szempontjából zseniális. Banalizálni pedig bármit lehet, én pl. a szuperhősös Marvel-filmeket nem szeretem, ettől még nem mondom, hogy szemétrevalóak, meg nem utalok a kedvelőikre negatív felhanggal. Én sem értem, mit esznek a szuperhődös képregényadaptációkonmeg a vérben tocsogós horrorfilmeken az emberek, de elfogadom, és még magamban sem alkotok ítéletet ezen műfajok nézőiről, kedvelőiről.
The End of the F***ing World
Nálam 9/10.
Hát, akinek ilyenre van szüksége - HAJRÁ!
Nekem egy undormány az egész.
1 órája, lehoako írta:
Immortel nem mainstream, tele szépirodalmi idézetekkel, illetve azok angol fordításával. Egy disszonáns pont Thomas Kretschmar mindenen átütő német akcentusa, miközben angolul beszél, de kis idő múlva akár meg is lehet szokni, sőt, jól jön a "sokszínűség" interpretációjakor :-). Hardy francia, Kretschmar német, Rampling angol, a környezet meg félig valós, félig rajzolt, félig egyik se :-))). Nem tudom, hogy hogyan derül ki a verziókból, amik közneten forognak, h az egyiptomi istenek párbeszédei ki vannak-e feliratozva. Nem nehéz kikövetkeztetni, h miről van szó, pláne, ha jól megy az óegyiptomi (bitrograde előnyben :-) ), de van olyan, ahol ki is van írva a szöveg. Akárhogy lesz, nem ezen múlik...
Francia futurisztika egy eredetileg bosnyák zseni agyából. Az egyik kedvencem a zsánerben.
Majd írd meg, hogy tetszett, kivi vagyok! :-)
Én csak a Szörny-tetralógiát olvastam Enki Bilaltól.
Az nekem tetszett, egyedül a végét éreztem nagyon összecsapottnak, minta valaki szólt volna, "öreg, le kéne most már adni, fejezd be, bárhol is tartasz".
Azon kevés képregények egyike volt, ahol tényleg azt éreztem, hogy nem illusztrált irodalmat olvasok, hanem olyan értelemben képregényt, hogy ez tényleg önálló műfajú alkotás, amiben a forma és tartalom annyira összeforr, hogy ezt csak így volt jó és érdemes megalkotni.
Kíváncsi vagyok, hogy a másik híres műből (amit nem olvastam), milyen filmet készítettek.
Úgy láttam, hogy dvd/bluray formában pl. amazonon is beszerezhető.
Én meg kíváncsi vagyok, hogy Te mind mondasz a Fehér istenről!
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
1 órája, Csutka írta:
Nekem ezek nem férnek bele. Értem, hogy mit akar megmutatni, de amit mutat az undorító és inkább rombol, mint épít.
Ez nem sötét humor, hanem felháborító.
Nem sok minden veri ki a biztosítékot nálam, de ennek a sorozatnak sikerült.
Nálam 0/10 az értékelés.
Szerintem meg a közelmúlt egyik legjobb sorozata. Mondenképp érdemes megnézni, és azután véleményt alkotni. Ami egyébként nagyon megosztó lehet. Az IMDB-n is kapott 1-est is, nem is keveset.
Ahogy scaurus is mondta, a gyerekek egyértelműen pszichopaták, de mindkét gyerekszínész komolyan nagyot alakít, mert ezek a szerepek nem egyszerűek, szerintem. A film pedig mind formatum, mind megvalósítás szempontjából zseniális. Banalizálni pedig bármit lehet, én pl. a szuperhősös Marvel-filmeket nem szeretem, ettől még nem mondom, hogy szemétrevalóak, meg nem utalok a kedvelőikre negatív felhanggal. Én sem értem, mit esznek a szuperhődös képregényadaptációkonmeg a vérben tocsogós horrorfilmeken az emberek, de elfogadom, és még magamban sem alkotok ítéletet ezen műfajok nézőiről, kedvelőiről.
The End of the F***ing World
Nálam 9/10.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
2 hours ago, scaurus said:
Ez nekem kimaradt, utánanézek, kösz az ajánlást!
Immortel nem mainstream, tele szépirodalmi idézetekkel, illetve azok angol fordításával. Egy disszonáns pont Thomas Kretschmar mindenen átütő német akcentusa, miközben angolul beszél, de kis idő múlva akár meg is lehet szokni, sőt, jól jön a "sokszínűség" interpretációjakor :-). Hardy francia, Kretschmar német, Rampling angol, a környezet meg félig valós, félig rajzolt, félig egyik se :-))). Nem tudom, hogy hogyan derül ki a verziókból, amik közneten forognak, h az egyiptomi istenek párbeszédei ki vannak-e feliratozva. Nem nehéz kikövetkeztetni, h miről van szó, pláne, ha jól megy az óegyiptomi (bitrograde előnyben :-) ), de van olyan, ahol ki is van írva a szöveg. Akárhogy lesz, nem ezen múlik...
Francia futurisztika egy eredetileg bosnyák zseni agyából. Az egyik kedvencem a zsánerben.
Majd írd meg, hogy tetszett, kivi vagyok! :-)
21 perce, scaurus írta:
A srácok nyilván betegek (de nem menthetetlenek), a sorozat nem az.
Nekem ezek nem férnek bele. Értem, hogy mit akar megmutatni, de amit mutat az undorító és inkább rombol, mint épít.
Ez nem sötét humor, hanem felháborító.
Nem sok minden veri ki a biztosítékot nálam, de ennek a sorozatnak sikerült.
Nálam 0/10 az értékelés.
27 perce, Csutka írta:
...
Komolyan, ez nem BETEG????
Próbáltam viccesen felfogni, de ezeket nem lehet.
Az IMDb-n mindenesetre vannak rajongók, szinte csupa 10/10.
A srácok nyilván betegek (de nem menthetetlenek), a sorozat nem az.
Az "elképzelem a lányt is, hogyan fogom kinyírni": még a normális embereknek is vannak sötét gondolataik (pl. amikor a minden szempontból derék családapának tele szalad a hócipője és elmélázik, hogy a családdal legjobb lenne autóval fának menni), legfeljebb nem vallják be, és csak elenyésző töredék jut el a végrehajtásig, szerencsére.
A sorozat csak kimond ilyen sötét gondolatot.
A "csajozós dumára": tömérdek tini srác boldog lenne, ha a csaja egyértelműen közölné, hogy holnap 11-kor program lesz...
A "kezemmel akarja" témára: szatírok, pedofilok, egyéb perverzek csinálnak ennél durvább dolgokat is.
Szerintem, kellő (sötét) humorral és empátiával ábrázolja a sorozat, hogy a világ valójában egy veszélyes hely, és tele van sötét gondolatokkal teli alakokkal.
(Csak híradót kell nézni.)
Nyilván, nem akarom rád erőltetni, hogy "értsd már meg, hogy ez milyen jó", mert minek is akarnám, pusztán arra utalnék, hogy attól, hogy szubjektíve neked nem tetszik és, szerinted, egy hulladék, más nem biztos, hogy így gondolja.
Jó, oké, engem se lehet, meggyőzni, hogy a Fehér isten c. filmben bármi is lenne, ami jó, mert, szerintem, abban minden rossz, ami egy filmben rossz lehet, DE alapvetően abban sem azzal van a bajom "amiről" szól, hanem "ahogyan" mindazt megalkották.
5 perce, scaurus írta:
Én nem gondolnám szemétrevalónak.
Némi pozitív gondolat is fellelhető benne: akármilyen is vagy, nem kell magányosnak lenned, akadhat társad.
Egyébként, ez is képregény adaptáció, annak nem is rossz.
Megpróbálom full spoiler nélkül - szeretem megölni az állatokat, de már embert is akarok ölni.
Szerencsére pont találkozok egy nagypofájú csajjal, akit még a szülei sem szeretnek.
Többször elképzelem a lányt is, hogyan fogom kinyírni. Elmegyek vele egy útra, de viszek magammal kést.
-Nyaltál már p*nát?
-Néhányat.
-Volna kedved az enyémet...?
-Igen.
-Akkor holnap 11-kor.
----
A kezemet beletettem a forró olajba, mert tudni akartam, hogy érzek-e valamit. Nagyon ronda lett, de a férfi WC-ben a tag, aki elvitt a kocsijával azzal a kezemmel akarja kiverni magának (vagy vmi hasonló).
Komolyan, ez nem BETEG????
Próbáltam viccesen felfogni, de ezeket nem lehet.
Az IMDb-n mindenesetre vannak rajongók, szinte csupa 10/10.
4 órája, Csutka írta:
...
Én nem gondolnám szemétrevalónak.
Némi pozitív gondolat is fellelhető benne: akármilyen is vagy, nem kell magányosnak lenned, akadhat társad.
Egyébként, ez is képregény adaptáció, annak nem is rossz.
A különbségeket itt összeszedték:
http://www.vulture.com/2018/01/twotfw-n ... ences.html
4 órája, lehoako írta:
Bilal, Nikopol-trilógia, megvannak? Frankofon vonal (francia-belga)? A film (Immortal/Immortel) is üt belőle, persze nem való mindenkinek, de benne van pl. a "fiatal" Charlotte Rampling (Jean Michel JARRE felesége), és annyira gyönyörűen beszél angolul, hogy el sem tudtam képzelni, hogy ilyen lehetséges. Linda Hardy meg az örök NŐ.
...
Ez nekem kimaradt, utánanézek, kösz az ajánlást!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
42 minutes ago, lehoako said:
Bilal, Nikopol-trilógia, megvannak? Frankofon vonal (francia-belga)? A film (Immortal/Immortel) is üt belőle, persze nem való mindenkinek, de benne van pl. a "fiatal" Charlotte Rampling (Jean Michel JARRE felesége), és annyira gyönyörűen beszél angolul, hogy el sem tudtam képzelni, hogy ilyen lehetséges. Linda Hardy meg az örök NŐ.
Az Immortal szerintem elég jó volt
On 2018. 06. 07. at 10:41 AM, bitrograde said:
Szóba kerültek itt korábban a képregény-adaptációk. Én magam eléggé szkeptikus vagyok velük, eddig talán csak a V, mint vérbosszú tetszett igazán (és az is inkább önálló alkotásként, nem adaptációként, mert az eredeti elég más), meg a "brit Batmanek".
27 perce, scaurus írta:
TEOTFW
Én is írtam, nekem tetszett.
Nyilván, ízlések és pofonok, én pl. a darabolós/kaszabolós horrorfilmeket nem értem.
Kinek és miért készül, ki és miért nézi?
Függetlenül attól, hogy léteznek olyan figurák a valóságban is, akiket a TEOTFW ábrázol, és vannak darabolós gyilkosok is (mostanában rendszeresen van ilyenről szó a hírekben), így egyik sem mondható teljesen a képzelet szüleményének.
(A régi, gittrágós kérdés, persze, felmerül, erőszakot, gyilkolást aggály nélkül lehet ábrázolni, nemi szerveket (egy mellbimbót!), aktust meg még kulturált formában is alig, holott egy kufircolás inkább tűnik természetes és normálisnak mondható emberek mindennapos tevékenységének, mint a gyilkolás ...)
Csodálkozom, hogy van, akinek ez tetszik.
De köszi az ajánlást, sikerült az életem legrosszabb filmes-élménye díjat elnyernie. Szerintem marad is sokáig az utolsó helyen.
2 perce, scaurus írta:
TEOTFW
Én is írtam, nekem tetszett.
Nyilván, ízlések és pofonok, én pl. a darabolós/kaszabolós horrorfilmeket nem értem.
Kinek és miért készül, ki és miért nézi?
Függetlenül attól, hogy léteznek olyan figurák a valóságban is, akiket a TEOTFW ábrázol, és vannak darabolós gyilkosok is (mostanában rendszeresen van ilyenről szó a hírekben), így egyik sem mondható teljesen a képzelet szüleményének.
(A régi, gittrágós kérdés, persze, felmerül, erőszakot, gyilkolást aggály nélkül lehet ábrázolni, nemi szerveket (egy mellbimbót!), aktust meg még kulturált formában is alig, holott egy kufircolás inkább tűnik természetes és normálisnak mondható emberek mindennapos tevékenységének, mint a gyilkolás ...)
Első rész után azt mondanám, gyenge. Adok neki esélyt, de ...
A színészgyerekek elég bénák, nem látom rajtuk amit kellene.
25 perce, MGMART írta:
Eddig nem mozdultam rá, de most kíváncsivá tettél
...
Nekem tetszett, de azért annyira nem durva, hogy ne "spoilerezzek" azt mondanám, hogy egyfajta "road movie" két, helyét nem találó tiniről, akiknek van némi beütése, de talán súlyosabb a szülői környezet és a társadalom sivársága, amikre (nem is annyira) szélsőségesen reagálnak.
Szerintem a célközönség a tinik és a fiatal felnőttek.