Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
GYIK
1 órája, kopaszbarack írta:
Szeretnék az első szériás Enigmákról információkat szerezni. Kerestem neten, itt a topikokban, de nem sok a találat. 2000 környéki írott sajtóban láttam pár cikket, de nem volt pofám elkérni a tulajdonostól, mert nagy becsben tartja őket a mai napig. Minden érdekel, képek, tippek, pro-kontra...ne ide mert nem szeretném a topikot ezzel terhelni inkább privátban.
Miért ne ide? Ennél jobb helyen nem is lehetne, hisz aki bármilyen új vagy régi Heed készülékről keres infót, az úgyis idetalál előbb-utóbb.
A korai Enigmákról tényleg keveset tudni, sokakat érdekelhet.
A régi cikkeket pedig lehet scanelni, fotózni, utána pedig ide is beilleszthetőek, hogy mindenki láthassa-olvashassa!
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 66
GYIK
Üdv mindenkinek!
Szeretnék az első szériás Enigmákról információkat szerezni. Kerestem neten, itt a topikokban, de nem sok a találat. 2000 környéki írott sajtóban láttam pár cikket, de nem volt pofám elkérni a tulajdonostól, mert nagy becsben tartja őket a mai napig. Minden érdekel, képek, tippek, pro-kontra...ne ide mert nem szeretném a topikot ezzel terhelni inkább privátban.
(erröl a típusról érdeklődök)
Köszönöm előre is!
Üdv!
Sándor
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
GYIK
Az adás-vétel szekcióban nyitottam egy topic-ot, melyben Q-PSU-t keresek. Van-e érdemi különbség az 1. és a 2. generáció között?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
GYIK
1 órája, csaba-61 írta:
Az első kérdésedre a válasz, az si2-ben csak egy spdif csatlakozási lehetőség van, az 1-5-ig számozott rca bemenet, mind csak analóg jelet fogad.
A második kérdéseddel kapcsolatosan annyi a tapasztalatom, hogy a logitech sb még stand by módban is uralkodik, és csak akkor engedi a másik bemenetet dolgozni ha teljesen ki van kapcsolva.
Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
GYIK
14 perce, Doky írta:
"Ez így igaz, azonban egy kicsit pontosítva, a (sima) Obeliskben az 1._es rca bemenet "L"és "R" csatijára lehet egy-egy spdif jellel kapcsolódni. Azután, amelyik bemeneten jelet érzékel azt választja ki, ha mindkét bemeneten van készülék akkor a bekapcsolt készüléket részesíti előnyben. Ha mindkettő be van kapcsolva akkor.......?"
Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalat siII tulajoknak?
Az első kérdésedre a válasz, az si2-ben csak egy spdif csatlakozási lehetőség van, az 1-5-ig számozott rca bemenet, mind csak analóg jelet fogad.
A második kérdéseddel kapcsolatosan annyi a tapasztalatom, hogy a logitech sb még stand by módban is uralkodik, és csak akkor engedi a másik bemenetet dolgozni ha teljesen ki van kapcsolva.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
GYIK
2018. 05. 24. at 21:44, Doky írta:
Szóba kerültek az Obeliskek, kártyák.
Gondolkodom, töröm a fejem...
Ugye az Obeliskben (sima) nem volt dedikált spdif bemenet így az 1-es bemenet mind2 csatlakozójára köthetö 1-1 forrás coaxal (ha van benne dac kártya) ez működik az si2 esetében is vagy itt erre nincs lehetőség? Én azt gondolom hogy nincs lehetőség de javítsatok ki! Köszi!
"Ez így igaz, azonban egy kicsit pontosítva, a (sima) Obeliskben az 1._es rca bemenet "L"és "R" csatijára lehet egy-egy spdif jellel kapcsolódni. Azután, amelyik bemeneten jelet érzékel azt választja ki, ha mindkét bemeneten van készülék akkor a bekapcsolt készüléket részesíti előnyben. Ha mindkettő be van kapcsolva akkor.......?"
Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalat siII tulajoknak?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
GYIK
Enigma 5 már a 3 hoz képest is sokkal jobb, az 1 et nem ismerem
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 196
GYIK
Tisztelt Heed Audio és fórumozók!
Kérdezném, hogy hang tekintetében mekkora különbség van egy Enigma 1 és egy Enigma 5 között?
Az 5-ös után az első széria "hallgathatatlan"?
Köszönöm!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
100% Schmidt Ferenc kábelezés
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
100% Schmidt Ferenc kábelezés
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 22
GYIK
"trane: valszeg kezdi megadni magát a kondik valamelyike > szvsz a Heed-nél egy szerviz nem ártana"
Én is erre gondolok, írok is Zsoltnak.
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
GYIK
TurboSteve: Nem ismerem a zenehallgatási szokásaidat , de nálam az erősítő soha nincs kikapcsolva . Tartsd bekapcsolva , és figyeld hogy mikor jelentkezik a jelenség ? Bármelyik bemeneten produkálja? (Nem valamelyik forrásból származik?)
Szia. Ha nem vagyunk itthon, akkor teljesen áramtalanítjuk a hifi-TV-mozi rendszert, de a delej visszakapcsolása után folyamatosan áram alatt van az erősítő, a dac és a phono. Ha forrást váltok nem változik semmi, marad a sistergés.
Hogy a francba lehet válaszolni egy hozzászólásra, nem látok ilyen gombot....?
- TurboSteve
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
GYIK
Nem ismerem a zenehallgatási szokásaidat , de nálam az erősítő soha nincs kikapcsolva . Tartsd bekapcsolva , és figyeld hogy mikor jelentkezik a jelenség ? Bármelyik bemeneten produkálja? (Nem valamelyik forrásból származik?)
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
GYIK
Üdv mindenkinek! Nemrégiben én is boldog tulajdonosa lettem egy Obelisk Si II + Obelisk X2 párosnak, használtam vettem őket. Maximálisan elégedett vagyok a rendszerem hangjával, tegnap viszont azt tapasztaltam, hogy bekapcsolás után pár órával a jobb csatornán megjelenik egy eléggé hangos sistergő hang. Ha kikapcsolom az Si-t, akkor a hang egy darabig még jön a hangsugárzóból, gondolom amíg az illetékes kondi ki nem sül, ez beletelik pár percbe. Amikor újra bekapcsolom az erősítőt, akkor megint csend van és egyébként nagyon szépen muzsikál. Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Attól tartok szervíz lesz a vége....
- mishow
- V.I.P.
GYIK
54 perce, TurboSteve írta:
A Swissjazz-t streemelem 96kbps !!!!!!! ( foobar&asio driver)
http://www.radioswissjazz.ch/en
És szóóól a heed-en ! És hallgatható ! Úgy néz ki a heed még ebből is tud zenét csinálni .
Évek óta hallgatom, nagy kedvenc. Valóban nem lenne szabad úgy szólnia, ahogy szól a szerkesztése is jó, ha valaki a klasszikus (inkább a hot és evergreen) jazz muzsikát kedveli. Háttérnek remek!
- TurboSteve
- Fórumlakó
GYIK
A Swissjazz-t streemelem 96kbps !!!!!!! ( foobar&asio driver)
http://www.radioswissjazz.ch/en
És szóóól a heed-en ! És hallgatható ! Úgy néz ki a heed még ebből is tud zenét csinálni .
- the_real_mayan
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 68
GYIK
1 hour ago, mishow said:
Tényleg OFF, de tanulságos, röviden elmesélem: életem - addig és azóta is - legdrágább "Ultra Highend" rendszerét teszteltük, a forrás egy három dobozos Esoteric CD/SACD lejátszó volt, a márka csúcsmodellje. Természetesen SACD-vel etettük, kapkodtuk a fejünket, szedegettük az állunkat a padlóról, pörögtek az egy-másfél perces trackek! Aztán elfáradt a fülünk is meg mi magunk is, pihenésnek és ellenpróbának visszatettünk egy normál CD lemezt. Lapos volt, uncsi - broáfff - de egyszercsak azt vettük észre, hogy ülünk előtte és HALLGATJUK. Hát ennyi.
Azt hiszem erre kiváló analógia maga a Heed hang, és pontosan ezért szeretjük oly sokan.
Mert a Heed hang nem akarja hogy "bex@rjunk" , csak azt akarja hogy HALLGASSUK.
Kiváló felbontása és azon képessége mellett hogy a zene legmélyebb rétegződését is feltárja, egyáltalán nem fáraszt.
Mégis, - nekem legalábbis - olyan élményt nyújt minden egyes alkalommal, ami pótolhatatlanná teszi.
- mishow
- V.I.P.
GYIK
17 órája, Bécó írta:
Inkább minél gyorsabban add el a Marantz-ot és végy egy normális cd játszót.
Esetleg egy halk tipp: ha nem LP-zel, és szabad a kártyahely az Si-ben, akkor vegyél bele egy újabb szériás (mint Zsolt pontosításából nemrég megtudtuk v1.2. vagy v 1.3.) DAC kártyát, ebbe dugd bele a Malac koax kimenetét, és hallgass rendes CD-t.
Igen, tudom, mert én is átestem ezen, hogy a nagyfelbontású formátum (HDCD, SACD, XRCD) első hallásra amolyan "bex@rás" érzés a normál CD-hez képest. Az ember csak kapkodja a fejét, akkora nagy a HIFI! Azután eljön az idő, és rájössz, ezek mesterségesen előállított, gyakran túlvezérelt, hosszú távon fárasztó hangú lemezek. Nem véletlen, hogy nálad is azonnal felborították a korábban jó hangzási egyensúlyt. Az sem véletlen, hogy ezek a formátumok mára ki is haltak, demózni és álmélkodni jók, de zenét hallgatni nem. Persze eszemben sincs lebeszélni téged erről, ha ez tetszik, ezt kell venni és hallgatni ... csak úgy vagyok, mint egyszeri parkolóőr a tévéreklámban: én szó'ttam
Nem is akarom tovább ragozni, mert ez itt a Heed topicban OFF, csak még annyit: a hibrid lemezek - amin van normál CD és SACD réteg is - sokszor úgy csalnak, hogy a normál CD hangot keveréssel, vagy egyszerű dinamika kompresszióval lebutítják, hogy még nagyobb legyen a kontraszt a SACD javára. Ezt sok lemezen teszteltük, mindig ez volt a tapasztalat, szóval óvatosan!
Tényleg OFF, de tanulságos, röviden elmesélem: életem - addig és azóta is - legdrágább "Ultra Highend" rendszerét teszteltük, a forrás egy három dobozos Esoteric CD/SACD lejátszó volt, a márka csúcsmodellje. Természetesen SACD-vel etettük, kapkodtuk a fejünket, szedegettük az állunkat a padlóról, pörögtek az egy-másfél perces trackek! Aztán elfáradt a fülünk is meg mi magunk is, pihenésnek és ellenpróbának visszatettünk egy normál CD lemezt. Lapos volt, uncsi - broáfff - de egyszercsak azt vettük észre, hogy ülünk előtte és HALLGATJUK. Hát ennyi.
- TurboSteve
- Fórumlakó
GYIK
Ezt a gyönyörűséget az előbb leltem:
- TurboSteve
- Fórumlakó
GYIK
3 órája, PgSpa írta:
Az miért baj? Ha az ember nem szereti meg a rendszerét, akkor az nem jó. Ha megszereti, akkor elfogult vele. Olyan mint a feleségem. nekem Ő a legszebb,
másnak meg más a legszebb...
Bécó fórumtárs több kiváló patinás angol márka hazai forgalmazója...
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
GYIK
Az miért baj? Ha az ember nem szereti meg a rendszerét, akkor az nem jó. Ha megszereti, akkor elfogult vele. Olyan mint a feleségem. nekem Ő a legszebb,
másnak meg más a legszebb...
- mishow
- V.I.P.
GYIK
2 órája, Gilberto írta:
Egy ideig hallgattam Si+X2-vel Jungson LS3/5A dobozokat. Egyszerűen nem jött be. Valahogy olyan érzésem volt, hogy nem működtek együtt... Nem volt jó na....
Annó amikor Zsolttal elcseréltem a Jungsonokat, akkor említettem is neki, hogy valahogy ez nem kerek. Megerősítette, hogy a Luna/Canopus jobban fekszik a kis Jungsonnak, mint az Si+X2. páros....
Az LS3/5 vonal szerintem remekül együttműködik bármelyik Obelisk szériával, saját tapasztalat. Inkább az van, és erre utaltam is korábban, hogy maga a BBC “iskola” nem jön be sokaknak. Őszinte, mindent megmutató, nem színez semmilyen irányba. Ne tessék elfelejetni, hogy nem hifire készült, hanem stúdiómunkára, ahol pl kiemelt elvárás volt a beszédhang minél tisztább megjelenítése. A méretei miatt nem diszkóláda, sokaknak a basszusa hiába gyors és pontos, ha kevés! Ezért volt, hogy a fenti kérdésre nem ezt ajánlottam elsőre, hanem a lényegesen muzikálisabb Royd vonalat.
Igazság szerint az LS3/5 tipikus megosztó: vagy bejön, vagy nem, de köztes “so-so” állapot nincs.
Szóval nem ördögtől való dolog az, ha valaki köszöni, de inkább nem kér belőle - de ha valakinek bejön, annak nagyon, mint pl nekem is.
Még valami a végére: azt sem szabad elfelejteni, hogy ez egy közeltéri monitor, amit a BBC picike, 8 nm-es vágószobáiba terveztek. 20 nm-ig még elmuzsikál, de afölött elfogy. Nálam most átkerültek egy hatalmas nappaliba, úgyhogy minden imádatom ellenére lehet, tovább kell lépnem, de az már másik sztori, és a kellemes emlékeim ettől ugyanúgy megmaradnak
GYIK
23 órája, avl2 írta:
nekem is a Jungson LS3/5A ugrott be (en nem adom az enyemet) Proac-bol 10cm-re a faltol (plane D2-t) nem javaslom.
Egy ideig hallgattam Si+X2-vel Jungson LS3/5A dobozokat. Egyszerűen nem jött be. Valahogy olyan érzésem volt, hogy nem működtek együtt... Nem volt jó na....
Annó amikor Zsolttal elcseréltem a Jungsonokat, akkor említettem is neki, hogy valahogy ez nem kerek. Megerősítette, hogy a Luna/Canopus jobban fekszik a kis Jungsonnak, mint az Si+X2. páros....
- mishow
- V.I.P.
GYIK
6 órája, PgSpa írta:
OK. És mi a javaslatod?
Mire? Mivel a további válaszaidból kiderült, hogy tulajdonképpen semmilyen döntésre nem jutottál a hangdoboz cseréjével kapcsolatban, sőt még azt sem döntötted el, cserélsz-e egyáltalán, így nem világos, mire lehetne javaslatot tennem?
Ha már javaslat: egyet értek azzal, amit TurboSteve írt fentebb, hogy járasd, hangold a rendszert. Egyáltalában nem biztos, hogy tényleg a dobozt kell kicserélni. Lehet, hogy kábelekkel kellene játszanod, sőt az sem kizárt, hogy egy idő után kiszeretsz majd az SACD hangból. Szóval lehet, tényleg nem eszik azt olyan forrón!
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
GYIK
12 perce, TurboSteve írta:
A Marantz mikor érkezett ? ( Be van már járatva? ) Nálam előfordultak olyan eszközök , amik egy hónap után "érték el" végleges hangjukat ! Addig nem érdemes bolygatni a már bevált láncszemeket .
Csak egy ötlet , mielőtt hirtelen felindulásból kidobnál egy rakás pénzt...
Még csak játszom a gondolattal, nem szoktam elkapkodni a vásárlást, kivéve, amikor az Obelisk-et vettem. De azt nem bántam meg.
GYIK
19 minutes ago, PgSpa said:
OK. És mi a javaslatod?
nekem is a Jungson LS3/5A ugrott be (en nem adom az enyemet) Proac-bol 10cm-re a faltol (plane D2-t) nem javaslom.