Van tanulsága a dolognak. A CD játszó nem "hájend" masina, egy Micromega Logic CD játszóról van szó, nekem az analóg kimenetéről is kimondottan tetszik a hangja. A Heed DAC kártyával csak nüansznyi a különbség, a CD egy hangyányit "keményebben" szól, de mindkét DAC nagyon jó ritmikával, kiegyenlítetten muzsikál. Ha jól tudom, ebben a lejátszóban ugyanolyan DAC chip van, mint a nagyobb testvérében, a Leaderben és a Duo és Trio is ezt a chipet kapta anno. Jelenleg a külön DAC-om szól szebben egy Denon DVD 1920-al párosítva, de a Micromega sincs nagyon lemaradva egyik DAC-kal sem.Doky írta: ↑2018.07.24., kedd 22:13Használd egészséggel sokáig!Audio-Phil írta: ↑2018.07.24., kedd 19:30Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.
Tanúlság számodra?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 22
Re: GYIK
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Használd egészséggel sokáig!Audio-Phil írta: ↑2018.07.24., kedd 19:30Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.
Tanúlság számodra?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
Még egyszer köszönet a segítségért, ma belekerült az erősítőbe egy 1.3-as DAC modul. Tanulságos szimultán hallgatni a CD játszó analóg és digitális kimenetét az erősítőn kapcsolgatva, ilyet még soha nem tudtam csinálni.Doky írta: ↑2018.07.06., pén. 20:16Én itt kerestem, hátha találsz hasznos infót!?Audio-Phil írta: ↑2018.07.06., pén. 18:35Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek egy elfekvő (eladó) 1.2-es vagy 1.3-as (jobb lenne) Obelisk Si II-be passzoló DAC kártyája, szeretném fejleszteni az erősítőt, mert megérdemli és mert most van rá anyagi háttér (ésszerű keretek között).
http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... 4#p2202744
Kellemes Heedelést.
Nah,alakul ez.asebestyen írta: ↑2018.07.12., csüt. 19:08A mai napon Zsoltnak köszönhetően végleg beHeedaltam. Kívánom másnak is, aki szeretné! :)
Heed sajat vk.jpg

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7683
A mai napon Zsoltnak köszönhetően végleg beHeedaltam. Kívánom másnak is, aki szeretné! :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
Köszi a segítséget, a jelek szerint lesz elmozdulás! :-)Doky írta: ↑2018.07.06., pén. 20:16Én itt kerestem, hátha találsz hasznos infót!?Audio-Phil írta: ↑2018.07.06., pén. 18:35Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek egy elfekvő (eladó) 1.2-es vagy 1.3-as (jobb lenne) Obelisk Si II-be passzoló DAC kártyája, szeretném fejleszteni az erősítőt, mert megérdemli és mert most van rá anyagi háttér (ésszerű keretek között).
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Én itt kerestem, hátha találsz hasznos infót!?Audio-Phil írta: ↑2018.07.06., pén. 18:35Sziasztok!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn
Sziasztok!
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
Némely telefonok kamerájára "világítva" látszik a kijelzőn, ha bocsát ki infra fényt (Iphonon pl. nem látszik). Gondolom, némely digit fényképezőgép is ilyen. Érdemes megpróbálni.
Heed, Soulines, Power-R
Milyen táv van hozzá?Ha a régebbi kártya alakú,akkor cserélj elemet benne,vagy az is lehet hogy érintkezési gond van az elemnél.Vedd ki,csúsztasd vissza,nézd meg hogy egyáltalán jól van e benne az elem.
Sziasztok
Van egy obelisk pre-m. Nem működik a távirányítása.
Van ötlete valakinek, hogy miként tudnék meggyőződni arról, hogy a távirànyítóval vagy a készülékkel van a gond?
Van egy obelisk pre-m. Nem működik a távirányítása.
Van ötlete valakinek, hogy miként tudnék meggyőződni arról, hogy a távirànyítóval vagy a készülékkel van a gond?
[/quote]
Hmm, nem szeretnék bekavarni
, de nekem úgy rémlik, az Orbit2 a "plug&play" megoldás, viszont az Orbit1 esetében kell egy kis módosítás: "The ORBIT 1 requires only a small modification of the motor circuitry (the capacitor used to provide phase shift needs to be removed from the circuit - preferably carried out by your qualified dealer/technician)."
http://www.analogueseduction.net/power- ... upply.html
Én a helyedben a biztonság kedvéért rákérdeznék a gyártóra...
[/quote]
Én is éppen ezt olvastam. Az Orbit1-ből 110V jön ki, ha igaz, és a motorban kell egy átkötés. Van is egy képem erről, de nem látszik minden jól rajta, más leírást, rajzot, képet meg nem találtam.
Az Orbit2 az, amin csak a drót végét kell átalakítani. Legalábbis az eddigi olvasmányaimból ez jött le.
Sajnos azóta az Orbit1 üzlet is elszállt, innentől már csak a kíváncsiság vezérel, meg egy esetleges későbbi biznisz lehetősége.
Úgy látom, ezt a hozzászólást még tanulnom kell. Mit kellene csinálnom, hogy azok a szörnyű színek előjöjjenek? Nem az igazi ez a fórum. Szerintem.

[/quote]
Én is éppen ezt olvastam. Az Orbit1-ből 110V jön ki, ha igaz, és a motorban kell egy átkötés. Van is egy képem erről, de nem látszik minden jól rajta, más leírást, rajzot, képet meg nem találtam.
Az Orbit2 az, amin csak a drót végét kell átalakítani. Legalábbis az eddigi olvasmányaimból ez jött le.
Sajnos azóta az Orbit1 üzlet is elszállt, innentől már csak a kíváncsiság vezérel, meg egy esetleges későbbi biznisz lehetősége.
Úgy látom, ezt a hozzászólást még tanulnom kell. Mit kellene csinálnom, hogy azok a szörnyű színek előjöjjenek? Nem az igazi ez a fórum. Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
[/quote]
, de nekem úgy rémlik, az Orbit2 a "plug&play" megoldás, viszont az Orbit1 esetében kell egy kis módosítás: "The ORBIT 1 requires only a small modification of the motor circuitry (the capacitor used to provide phase shift needs to be removed from the circuit - preferably carried out by your qualified dealer/technician)."
[/quote]

[/quote]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2018.07.02., hétf. 23:08-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1312
Hmm, nem szeretnék bekavarniEar írta: ↑2018.07.02., hétf. 12:51Orbit 1? nagyjából semmit, az a lényeg, hogy olyan tápcsatlakozó legyen a lemezjátszódon, ami bemegy az Orbit kimenetébe és kész.pali923 írta: ↑2018.06.28., csüt. 09:00Hozzá tudnék jutni egy Orbit 1-hez, de addig nem szeretném megvenni, amíg nem találok valamilyen leírást, képet, bármilyen manualt, hogy mit kellene átvarázsolni a Planar2-ben. Egy kis segítséget szeretnék ehhez. Meg tudom csinálni, csak nem mindegy, hogy mit hova...

- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 68
...
Elnézést a bénázásért, ismerkedek az új fórum funkciókkal, az üzenet törlésére még nem jöttem rá...
Elnézést a bénázásért, ismerkedek az új fórum funkciókkal, az üzenet törlésére még nem jöttem rá...

Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Hozzá tudnék jutni egy Orbit 1-hez, de addig nem szeretném megvenni, amíg nem találok valamilyen leírást, képet, bármilyen manualt, hogy mit kellene átvarázsolni a Planar2-ben. Egy kis segítséget szeretnék ehhez. Meg tudom csinálni, csak nem mindegy, hogy mit hova...
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
GYIK
3 órája, Ear írta:
Ahogy én tudom, az ős Enigma a Hang és Technika újságban közölt DIY doboz gyári, finomított változata.
Köszi!
Végül is meg kértem az eladót, hogy valamilyen formában archiválja nekem a Hang és Technika újság 1999 március-áprilisi számában el kezdett sorozat, a hangsugárzó elméletből, megvalósulásig tartó folyamatát. A leírást, szerzője, nem meglepő módon H. Zs. monogrammal írta alá . Biztos az elfogultság is szerepet játszott, mivel ugye most ismerkedünk az Enigmával, de nagyon élveztem, hogy be engedett látni a ˝születés˝ folyamatába. Tisztába vagyok vele, hogy mára az Enigma a sokadik verzió után teljesen más szintet/hangot képvisel mint az enyém, de mégis úgy gondolom ez is igazi Heed. Közel 50 évesen ez már nálam bakancslistás döntés volt és tetszik annyira a kapott hang, hogy még bele fogok ˝kóstólni˝ a termék palettába. Köszönöm Zsoltnak, hogy meg színezi az életet (bár, ezt hangal kapcsolatban ezen a fórumon megjegyezni szentségtörésnek számít )!
Az újságcikkről készült, számozott képeket Itt nézheted meg.
Üdv mindenkinek!
GYIK
6/13/2018 at 17:09, svan írta:
Az adás-vétel szekcióban nyitottam egy topic-ot, melyben Q-PSU-t keresek. Van-e érdemi különbség az 1. és a 2. generáció között?
Nekem qpsu III van most. Azt tudom mondani, h érdemi előrelépést jelentenek a verziószámok közötti különbségek
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2578
GYIK
1 órája, kopaszbarack írta:
Szeretnék az első szériás Enigmákról információkat szerezni. Kerestem neten, itt a topikokban, de nem sok a találat. 2000 környéki írott sajtóban láttam pár cikket, de nem volt pofám elkérni a tulajdonostól, mert nagy becsben tartja őket a mai napig. Minden érdekel, képek, tippek, pro-kontra...ne ide mert nem szeretném a topikot ezzel terhelni inkább privátban.
Miért ne ide? Ennél jobb helyen nem is lehetne, hisz aki bármilyen új vagy régi Heed készülékről keres infót, az úgyis idetalál előbb-utóbb.
A korai Enigmákról tényleg keveset tudni, sokakat érdekelhet.
A régi cikkeket pedig lehet scanelni, fotózni, utána pedig ide is beilleszthetőek, hogy mindenki láthassa-olvashassa!
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
GYIK
Üdv mindenkinek!
Szeretnék az első szériás Enigmákról információkat szerezni. Kerestem neten, itt a topikokban, de nem sok a találat. 2000 környéki írott sajtóban láttam pár cikket, de nem volt pofám elkérni a tulajdonostól, mert nagy becsben tartja őket a mai napig. Minden érdekel, képek, tippek, pro-kontra...ne ide mert nem szeretném a topikot ezzel terhelni inkább privátban.
(erröl a típusról érdeklődök)
Köszönöm előre is!
Üdv!
Sándor
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
GYIK
Az adás-vétel szekcióban nyitottam egy topic-ot, melyben Q-PSU-t keresek. Van-e érdemi különbség az 1. és a 2. generáció között?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
GYIK
1 órája, csaba-61 írta:
Az első kérdésedre a válasz, az si2-ben csak egy spdif csatlakozási lehetőség van, az 1-5-ig számozott rca bemenet, mind csak analóg jelet fogad.
A második kérdéseddel kapcsolatosan annyi a tapasztalatom, hogy a logitech sb még stand by módban is uralkodik, és csak akkor engedi a másik bemenetet dolgozni ha teljesen ki van kapcsolva.
Köszönöm!
GYIK
14 perce, Doky írta:
"Ez így igaz, azonban egy kicsit pontosítva, a (sima) Obeliskben az 1._es rca bemenet "L"és "R" csatijára lehet egy-egy spdif jellel kapcsolódni. Azután, amelyik bemeneten jelet érzékel azt választja ki, ha mindkét bemeneten van készülék akkor a bekapcsolt készüléket részesíti előnyben. Ha mindkettő be van kapcsolva akkor.......?"
Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalat siII tulajoknak?
Az első kérdésedre a válasz, az si2-ben csak egy spdif csatlakozási lehetőség van, az 1-5-ig számozott rca bemenet, mind csak analóg jelet fogad.
A második kérdéseddel kapcsolatosan annyi a tapasztalatom, hogy a logitech sb még stand by módban is uralkodik, és csak akkor engedi a másik bemenetet dolgozni ha teljesen ki van kapcsolva.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
GYIK
2018. 05. 24. at 21:44, Doky írta:
Szóba kerültek az Obeliskek, kártyák.
Gondolkodom, töröm a fejem...
Ugye az Obeliskben (sima) nem volt dedikált spdif bemenet így az 1-es bemenet mind2 csatlakozójára köthetö 1-1 forrás coaxal (ha van benne dac kártya) ez működik az si2 esetében is vagy itt erre nincs lehetőség? Én azt gondolom hogy nincs lehetőség de javítsatok ki! Köszi!
"Ez így igaz, azonban egy kicsit pontosítva, a (sima) Obeliskben az 1._es rca bemenet "L"és "R" csatijára lehet egy-egy spdif jellel kapcsolódni. Azután, amelyik bemeneten jelet érzékel azt választja ki, ha mindkét bemeneten van készülék akkor a bekapcsolt készüléket részesíti előnyben. Ha mindkettő be van kapcsolva akkor.......?"
Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalat siII tulajoknak?
GYIK
Enigma 5 már a 3 hoz képest is sokkal jobb, az 1 et nem ismerem