Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

1 hour ago, Aszpirin said:

Arról lehet tudni, hogy megjelentetik-e külön is a normál blurayt (azon is az Atmos hang van), vagy csak az UHD bluray-hez pakolva?

Megvenném szívesen a sima blurayt... De UHD lemezes lejatszót most nem akarok venni, amíg 10ezer forint vagy afölött van egy 4K HDR korong (jó összepakolva sima bluray-jel, de annak mi is az értelme? Hogy ha van valakinek UHD lejátszója, akkor mégis bluray-ben nézze? Ez olyan mint amikor régebben a bluray mell odapakolták ugyanazt DVD-n, és az volt az “exkluzív” kiadás...)

A film összehoz... keress párt akivel megvehetitek, és ki-ki a kívánt formátumot viszi haza! Pl. Tonyka-t kérdezd meg, hátha nekj is van egy felesleges verziója...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

1 órája, Csutka írta:

A Mátrix és a Jurassic Park kölcsönözhető Atmos és DTS-X hanggal 4K-ban.

Valaki már próbálta őket?

Ha igen - milyenek? 

??

Az a baj, hogy hiába kölcsönzöm ki, mert a k..va 4K-s apple TV ugyan tud Dolby vision-t... de mellette csak 7.1 DD+ -t. A méreg megöl emiatt, hiába van meg a Atmosban, ha nem korongon van, nem tudom lejátszani. Pedig csak a rohadt audio bitstream passthrough-t kellene implementálják rajta, szoftveresen megoldható lenne az egész, és menne az Atmos máris... A 9 éves bluray-lejátszómmal simán játszom a z Atmos-os korongokat Atmos hanggal, ez meg féléves ha van, és még mindig nem tudja... Biz’isten, ha ezt a 6. apple TV generáció “feature”jére tartogatják, akkor kivágom a f..ba az egészet, és veszek valami rendes médialejátszót, ami tud audio passthrough-t. 

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

15 minutes ago, Aszpirin said:

Arról lehet tudni, hogy megjelentetik-e külön is a normál blurayt (azon is az Atmos hang van), vagy csak az UHD bluray-hez pakolva?

Megvenném szívesen a sima blurayt... De UHD lemezes lejatszót most nem akarok venni, amíg 10ezer forint vagy afölött van egy 4K HDR korong (jó összepakolva sima bluray-jel, de annak mi is az értelme? Hogy ha van valakinek UHD lejátszója, akkor mégis bluray-ben nézze? Ez olyan mint amikor régebben a bluray mell odapakolták ugyanazt DVD-n, és az volt az “exkluzív” kiadás...)

Ma belefüleltem az UHD-be, elég meggyőző, így is, h most nem szólnak a felsőim. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6196

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

5 minutes ago, Aszpirin said:

Minden szavatokkal egyetértek. A K-Pax rendkívül jó film, a 12 majom pedig nálam is olyan volt, hogy elsőre éreztem, hogy ez valami nagyon ütős, de meg kellett néznem mégegyszer, hogy teljesen felfogjam... 

Gondolom láttátok, hogy nemrég (azt hiszem tavalyelőtt) készítettek egy sorozatot is a 12 majom témájára, konkrétan “12 majom” címmel. Na azt nem bírtam végignézni.talán első vagy második rész végéig értem el, amikor feladtam.

(amúgy eléggé “meghurcolták” Spaceyt a metoo botrányban, szóval már nem biztos, hogy egyhamar látjuk őt újabb szerepben... mondjuk amiket összevissza nyilatkozgatott, meg a “coming out”, amit valahogy nemigazán lehet elhinni neki... ááá, elcseszte magának rendesen.)

A K-Pax-nek a zenéje is nagyon jó, tessék gyorsan beszerezni!

A 12 majom sorozatba bele sem mertem kezdeni, ha valami elsőre sikerült azt már szerintem nem lehet megismételni egy sorozatban elnyújtva.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

8 perce, tonee73 írta:

Spacey rulez! K-Pax, Amerikai szépség + nekem nagyon bejön a Közönséges Bűnözők meg az Ártatlan Bűnöző is tőle!

A 12 majom elsőre baromira nem ütött, aztán megnéztem még egyszer (utána meg X-szer!) Tipikusan az a film amit többször kell megnézni, hogy felfogja az ember!

Minden szavatokkal egyetértek. A K-Pax rendkívül jó film, a 12 majom pedig nálam is olyan volt, hogy elsőre éreztem, hogy ez valami nagyon ütős, de meg kellett néznem mégegyszer, hogy teljesen felfogjam... 

Gondolom láttátok, hogy nemrég (azt hiszem tavalyelőtt) készítettek egy sorozatot is a 12 majom témájára, konkrétan “12 majom” címmel. Na azt nem bírtam végignézni.talán első vagy második rész végéig értem el, amikor feladtam.

(amúgy eléggé “meghurcolták” Spaceyt a metoo botrányban, szóval már nem biztos, hogy egyhamar látjuk őt újabb szerepben... mondjuk amiket összevissza nyilatkozgatott, meg a “coming out”, amit valahogy nemigazán lehet elhinni neki... ááá, elcseszte magának rendesen.)

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6196

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

9 hours ago, lehoako said:

Kevin Spacey üt, az Amerikai Szépség alap és a K-Pax is. 

Bruce WIllis és 12 majom? 

Spacey rulez! K-Pax, Amerikai szépség + nekem nagyon bejön a Közönséges Bűnözők meg az Ártatlan Bűnöző is tőle!

A 12 majom elsőre baromira nem ütött, aztán megnéztem még egyszer (utána meg X-szer!) Tipikusan az a film amit többször kell megnézni, hogy felfogja az ember!

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

36 perce, Quetz írta:

Az első reviewek alalpján a Matrix az új Atmos referencia film. Írt róla avforums és az avsforum is.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Az első reviewek alalpján a Matrix az új Atmos referencia film. Írt róla avforums és az avsforum is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

A Mátrix és a Jurassic Park kölcsönözhető Atmos és DTS-X hanggal 4K-ban.

Valaki már próbálta őket?

Ha igen - milyenek? 

??

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 501

Hozzászólás Szerző: MGMART »

1 órája, Mendark írta:

Sorozathoz egy ötlet -ha még nem volt és- az erre nyitottaknak: The Handmaid's Tale (A szolgálólány meséje)

Az első rész felénél ki akartam kapcsolni, végül női befolyás hatására nem tettem.

És szerencsémre, mert ha az ember túl van legalább három "Miért...?!"-en, akkor elkezd nagyon jó lenni!

Olvastam a sok ájuldozó kritikát gondoltam megnézem.Négy részt végigszenvedtem és nem lett jobb......

Az Orwell-i jövőképet már számtalan formában feldolgozták.Itt is valami hasonlót akartak , de nálam ez a tizenkettő egy tucat kategória.Nem fogott meg.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

51 minutes ago, ZolaBA said:

Érdekes volt. A 25-40% közötti kettesem meglenne, több nem. 

Az egészre jellemző amúgy, hogy a lexikális tudást tartja értéknek, tipikus magyar oktatás.

Idegen nyelveknél, művészetnél nem a guglizásra jár a jegy, bocs. Ha azt is rest tudni, h a Colosseum meg a Parthenón hol van, akkor tünci az érettségiről. Miért nem lepődök meg azon, h akik mindig mindent meg akartak úszni, most is a guglizásra osztályoznának...?

Mendark
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Mendark »

Sorozathoz egy ötlet -ha még nem volt és- az erre nyitottaknak: The Handmaid's Tale (A szolgálólány meséje)

Az első rész felénél ki akartam kapcsolni, végül női befolyás hatására nem tettem.

És szerencsémre, mert ha az ember túl van legalább három "Miért...?!"-en, akkor elkezd nagyon jó lenni!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

6 perce, bitrograde írta:

Kíváncsiságból: ki hányasra érettségizne vizuális kultúrából?

Érdekes volt. A 25-40% közötti kettesem meglenne, több nem. 

Az egészre jellemző amúgy, hogy a lexikális tudást tartja értéknek, tipikus magyar oktatás.

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

47 perce, Csutka írta:

Igen, ez már művészfilm! 

Nézzél inkább jó kis D.J. filmet! Ez zúzósnak tűnik.

A Dwayne Johnson féle izomagy, csihipuhi és értelmetlenül lövöldözős filmekhez nekem már nagyon jó ajánlás kell, hogy megnézzem. Következő szint lefelé a ferdeszemű dzsekit-csen meg jakuza akció,  azokat képtelen vagyok megnézni

de köszönöm az értékelésem  nem vettem magamra.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Kíváncsiságból: ki hányasra érettségizne vizuális kultúrából?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

A tudományos-fantasztikus szerintem nagyon nehéz műfaj filmen, mert ahogy valaki fentebb megjegyezte: "nem öregszik jól" egy-egy alkotás.  A kép valahogy jobban ki van téve az időnek, mint a képzeletünk, ami a szövegből mindig képes az olvasás során ott és akkor újra alkotni egy aktuális változatot.

Nekem a Johnny Mnemonic irodalmi alapélményem, filmen viszont elviselhetetlen, pont mert az a nagyvonalúság hiányzik belőle, ahogy az egyébként már-már technofób Gibson egy-egy kultikussá vált félmondattal szinte világokat képes teremteni. És azt kell modjam, Keanu Reeves sem akkor, sem azóta nem alkotott maradandót színészként: azt a húsz arcizmot nem sikerült még olyan kombinációba merevítenie, hogy kettőnél több, különböző arckifejezést adjon ki. A film afféle pre-Mátrix tévedés. Maga a Mátrix-trilógia egyébként szerintem csak az elején üt nagyot, mert képes volt képileg is újítani, meg szemléletben is (ott van már a big data elképzelése benne a filmben, például). Aztán valahogy kifullad. Ami viszont érdekes, hogy csináltak előtti egy egészen nézhető leszbikus gengszterfilmet, Fülledtség címmel, ami némileg előrevetíti a rendezőpáros sorsát: Andrew és Larry immár Lilly és Lana Wachowskiként élik életüket. Mit szólsz, Lemmy?

Ami a "művész sci-fit" illeti, én is szkeptikus vagyok. A Sztalkert nagyon szerettem, de eljárt fölötte az idő (főleg a moralizálás miatt), ahogyan a 2001 sem állta ki az idő próbáját.

Asimov viszont tényleg megérne néhány sorozatot, különösen az Alapítvány-trilógia, aminek a kibontása szerintem eleve csak ebben a terjedelemben lenne lehetséges (és szerintem aktuális).

A True Detective első évada zseniális, nem csak a történet miatt, de képileg is hihetetlenül hozza a gonoszságnak azt az atmoszféráját, ami a sorozat lényege, de a második évad nagyon elmarad ettől: elfogyott az ötlet, és nem sikerült olyan erős világot felépíteni vizuálisan. Kíváncsi vagyok, mi lesz a harmadikban, ami az Ozark hegységben fog játszódni, és jövőre érkezik. És ha már, látta valaki az Ozark című sorozatot?

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

1 órája, lehoako írta:

Solaris? Mármint az eredeti Tarkovszkij? Vagy a másik? Vagy esetleg mind a 2? Vagy kinek melyik inkább? 

Nekem mindkettő tetszett. A Hollywood-i Solaris szerintem egy ritka jó adaptáció. Ajánlom.

Mégis nekem személyesen a Tarkovszkij-féle jött be jobban. Azt is ajánlom.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

57 perce, ZolaBA írta:

Olvastam én is, hogy jó. Sőt azt is olvastam, hogy az eleje lassan indul, stb. 

Jelenleg két részen vagyok túl nagy nehezen, de úgy érzem meg kéne erőszakoljanak, hogy leüljek a harmadik elé    Lehet, hogy ez már művészfilm?

Igen, ez már művészfilm! 

Nézzél inkább jó kis D.J. filmet! Ez zúzósnak tűnik.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha már a művészfilm kapcsán megjelent a sci-fi  téma.....

Stanislaw Lem novellája alapján készült "The Congress" ahol a Robin Wright játssza Robin Wright-ot azaz saját magát.A filmet nem adták ki nálunk így rámozdultam az angol verzióra és vadásztam hozzá feliratot.Ha jól emlékszem Venomer fórumtársunk akadt ki nemrég a gyalázatos buhera feliratokon.Na ez ékes példája ennek.Igen hézagos angoltudás mellett is rettenetesnek tűnt.Illetve az időzítés is mindig elcsúszott hiába állítottam utána.Ha valaki tudna megoldást a problémára ( a tanulj meg angolul most nem játszik ) megköszönném!

Vinyke
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Vinyke »

1 órája, Doky írta:

True Detective - A törvény nevében.

Milyen a sorozat?

Az 1.évad nagyon ütős, nálam a top 5-ben benne van, a 2. évad már nem tetszett annyira (az IMDb teljesen reális szerintem).

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

1 órája, Doky írta:

Milyen a sorozat?

Olvastam én is, hogy jó. Sőt azt is olvastam, hogy az eleje lassan indul, stb. 

Jelenleg két részen vagyok túl nagy nehezen, de úgy érzem meg kéne erőszakoljanak, hogy leüljek a harmadik elé    Lehet, hogy ez már művészfilm?

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Az őslakó nálam alap. Más. A 21 grammot ajánlotta már valaki? Ha nem, akkor most én. Egyik sem "mulatós". 
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

1 órája, Doky írta:

Milyen a sorozat?

Az első évad zseniális.Az egyetlen sorozat ami nálam átugrotta a 10-es lécet.

Több sorozatnak nekifutottam az itteni ajánlások alapján de az összes csalódás volt a maga nemében.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

1 órája, lehoako írta:

Kérdezném a Tisztelt Egybegyűlteket, h ha sci-fi, akkor pl. Sztrugackíj testvérek? Stalker? Nyilván művészfilm ezerrel, és sztem még baromi jó is.

A legvégén a számomra megoldhatatlant valaki megoldhatná. Miért színes az a snitt a végén, ahol a kislány közlekedteti a poharat az asztalon? Ezek szerint a Zónában kell lennie, de a filmből az derül ki, h már nem ott vannak. 3x láttam és baromira figyeltem, pláne az orosz szöveget és NEM tudok rájönni...

Ezt télleg kérem, valaki válaszolja meg... 

(Könyvtapasztalat is jöhet, van, amelyikből forgató lesz, meg jó rendezés.)

A “megoldhatatlan” kérdésedre sajnos nincs válaszom, és talán ez jó is így.

Viszont ha a Szrugackij-fivéreknél tartunk, ugye őket leginkább mindenki a Sztalker film miatt ismeri... Szerintem a filma alapjául szólaó elbeszélés, a “Piknik a senkiföldjén” egy zseniális darab. A Sztalker filmet vizsont én sem szeretem, szerintem belefullad az oroszos “művészkedésbe”, amit Tarkovszkij ebben a filmben túlzásba visz (ellenben a Tarkovszkij-féle Solaris-film tényleg nagyon jó, nálam veri a sokkal később készített hollywoodi változatot, és minden tekintetben megállja a helyét a modern scifi filmek között is, akár hollywoodi produkciókkal öszemérve... mindezt mondom egy olyan filmről, ami még a szovjet időkben készült).

A p Sztrugackij-fivérek egy másik művéből (olvastam, a könyv nagyon jó), a Nehéz istennek lenni-ből nemrég készült egy orosz film, amire rögtön rávetettem magam, amint tudomást szereztem róla... aztán kb 40 percig bírtam nézni, egész egyszerűen számomra nézhetetlen. A történet elvesztődik a töméntelen dagonya, kosz, és az emberi létezés lehető legalacsonyabb szintjének képi megalkotására való törekvésben. Szerintem.

Viszont a szintén Sztrugackij-műből, a Lakott sziget-ből készült orosz szuperprodukció (értsd: orosz mércével mérve rengeteg pénzt költöttek rá) szerintem zseniálisan jóra sikeredett, azt a magam részéről ajánlanám megtekintésre.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

44 perce, ZolaBA írta:

kösz az ősemberes tippet! megvan:

https://filmdroid.hu/2013/01/az-oslako- ... arth-2007/

nagyon javasolt!

most látom, hogy hogy már válaszolt ZolaBA is... ilyen, ha az ember nem ül állandóan a fórumban (hanem csak mondjuk ebédszünetben, mint én most pl ) 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”