Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Sorozathoz egy ötlet -ha még nem volt és- az erre nyitottaknak: The Handmaid's Tale (A szolgálólány meséje)
Az első rész felénél ki akartam kapcsolni, végül női befolyás hatására nem tettem.
És szerencsémre, mert ha az ember túl van legalább három "Miért...?!"-en, akkor elkezd nagyon jó lenni!
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
6 perce, bitrograde írta:
Kíváncsiságból: ki hányasra érettségizne vizuális kultúrából?
Érdekes volt. A 25-40% közötti kettesem meglenne, több nem.
Az egészre jellemző amúgy, hogy a lexikális tudást tartja értéknek, tipikus magyar oktatás.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- ZolaBA
- Törzsvendég
47 perce, Csutka írta:
Igen, ez már művészfilm!
Nézzél inkább jó kis D.J. filmet! Ez zúzósnak tűnik.
A Dwayne Johnson féle izomagy, csihipuhi és értelmetlenül lövöldözős filmekhez nekem már nagyon jó ajánlás kell, hogy megnézzem. Következő szint lefelé a ferdeszemű dzsekit-csen meg jakuza akció, azokat képtelen vagyok megnézni
de köszönöm az értékelésem nem vettem magamra.
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Kíváncsiságból: ki hányasra érettségizne vizuális kultúrából?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
A tudományos-fantasztikus szerintem nagyon nehéz műfaj filmen, mert ahogy valaki fentebb megjegyezte: "nem öregszik jól" egy-egy alkotás. A kép valahogy jobban ki van téve az időnek, mint a képzeletünk, ami a szövegből mindig képes az olvasás során ott és akkor újra alkotni egy aktuális változatot.
Nekem a Johnny Mnemonic irodalmi alapélményem, filmen viszont elviselhetetlen, pont mert az a nagyvonalúság hiányzik belőle, ahogy az egyébként már-már technofób Gibson egy-egy kultikussá vált félmondattal szinte világokat képes teremteni. És azt kell modjam, Keanu Reeves sem akkor, sem azóta nem alkotott maradandót színészként: azt a húsz arcizmot nem sikerült még olyan kombinációba merevítenie, hogy kettőnél több, különböző arckifejezést adjon ki. A film afféle pre-Mátrix tévedés. Maga a Mátrix-trilógia egyébként szerintem csak az elején üt nagyot, mert képes volt képileg is újítani, meg szemléletben is (ott van már a big data elképzelése benne a filmben, például). Aztán valahogy kifullad. Ami viszont érdekes, hogy csináltak előtti egy egészen nézhető leszbikus gengszterfilmet, Fülledtség címmel, ami némileg előrevetíti a rendezőpáros sorsát: Andrew és Larry immár Lilly és Lana Wachowskiként élik életüket. Mit szólsz, Lemmy?
Ami a "művész sci-fit" illeti, én is szkeptikus vagyok. A Sztalkert nagyon szerettem, de eljárt fölötte az idő (főleg a moralizálás miatt), ahogyan a 2001 sem állta ki az idő próbáját.
Asimov viszont tényleg megérne néhány sorozatot, különösen az Alapítvány-trilógia, aminek a kibontása szerintem eleve csak ebben a terjedelemben lenne lehetséges (és szerintem aktuális).
A True Detective első évada zseniális, nem csak a történet miatt, de képileg is hihetetlenül hozza a gonoszságnak azt az atmoszféráját, ami a sorozat lényege, de a második évad nagyon elmarad ettől: elfogyott az ötlet, és nem sikerült olyan erős világot felépíteni vizuálisan. Kíváncsi vagyok, mi lesz a harmadikban, ami az Ozark hegységben fog játszódni, és jövőre érkezik. És ha már, látta valaki az Ozark című sorozatot?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
1 órája, lehoako írta:
Solaris? Mármint az eredeti Tarkovszkij? Vagy a másik? Vagy esetleg mind a 2? Vagy kinek melyik inkább?
Nekem mindkettő tetszett. A Hollywood-i Solaris szerintem egy ritka jó adaptáció. Ajánlom.
Mégis nekem személyesen a Tarkovszkij-féle jött be jobban. Azt is ajánlom.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6097
1 órája, lehoako írta:
Solaris? Mármint az eredeti Tarkovszkij? Vagy a másik? Vagy esetleg mind a 2? Vagy kinek melyik inkább?
Nekem mindkettő tetszett. A Hollywood-i Solaris szerintem egy ritka jó adaptáció. Ajánlom.
Mégis nekem személyesen a Tarkovszkij-féle jött be jobban. Azt is ajánlom.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
57 perce, ZolaBA írta:
Olvastam én is, hogy jó. Sőt azt is olvastam, hogy az eleje lassan indul, stb.
Jelenleg két részen vagyok túl nagy nehezen, de úgy érzem meg kéne erőszakoljanak, hogy leüljek a harmadik elé Lehet, hogy ez már művészfilm?
Igen, ez már művészfilm!
Nézzél inkább jó kis D.J. filmet! Ez zúzósnak tűnik.
Ha már a művészfilm kapcsán megjelent a sci-fi téma.....
Stanislaw Lem novellája alapján készült "The Congress" ahol a Robin Wright játssza Robin Wright-ot azaz saját magát.A filmet nem adták ki nálunk így rámozdultam az angol verzióra és vadásztam hozzá feliratot.Ha jól emlékszem Venomer fórumtársunk akadt ki nemrég a gyalázatos buhera feliratokon.Na ez ékes példája ennek.Igen hézagos angoltudás mellett is rettenetesnek tűnt.Illetve az időzítés is mindig elcsúszott hiába állítottam utána.Ha valaki tudna megoldást a problémára ( a tanulj meg angolul most nem játszik ) megköszönném!
1 órája, Doky írta:
True Detective - A törvény nevében.
Milyen a sorozat?
Az 1.évad nagyon ütős, nálam a top 5-ben benne van, a 2. évad már nem tetszett annyira (az IMDb teljesen reális szerintem).
- ZolaBA
- Törzsvendég
1 órája, Doky írta:
Milyen a sorozat?
Olvastam én is, hogy jó. Sőt azt is olvastam, hogy az eleje lassan indul, stb.
Jelenleg két részen vagyok túl nagy nehezen, de úgy érzem meg kéne erőszakoljanak, hogy leüljek a harmadik elé Lehet, hogy ez már művészfilm?
Az őslakó nálam alap. Más. A 21 grammot ajánlotta már valaki? Ha nem, akkor most én. Egyik sem "mulatós".
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 292
Az őslakó nálam alap. Más. A 21 grammot ajánlotta már valaki? Ha nem, akkor most én. Egyik sem "mulatós".
1 órája, Doky írta:
Milyen a sorozat?
Az első évad zseniális.Az egyetlen sorozat ami nálam átugrotta a 10-es lécet.
Több sorozatnak nekifutottam az itteni ajánlások alapján de az összes csalódás volt a maga nemében.
1 órája, lehoako írta:
Kérdezném a Tisztelt Egybegyűlteket, h ha sci-fi, akkor pl. Sztrugackíj testvérek? Stalker? Nyilván művészfilm ezerrel, és sztem még baromi jó is.
A legvégén a számomra megoldhatatlant valaki megoldhatná. Miért színes az a snitt a végén, ahol a kislány közlekedteti a poharat az asztalon? Ezek szerint a Zónában kell lennie, de a filmből az derül ki, h már nem ott vannak. 3x láttam és baromira figyeltem, pláne az orosz szöveget és NEM tudok rájönni...
Ezt télleg kérem, valaki válaszolja meg...
(Könyvtapasztalat is jöhet, van, amelyikből forgató lesz, meg jó rendezés.)
A “megoldhatatlan” kérdésedre sajnos nincs válaszom, és talán ez jó is így.
Viszont ha a Szrugackij-fivéreknél tartunk, ugye őket leginkább mindenki a Sztalker film miatt ismeri... Szerintem a filma alapjául szólaó elbeszélés, a “Piknik a senkiföldjén” egy zseniális darab. A Sztalker filmet vizsont én sem szeretem, szerintem belefullad az oroszos “művészkedésbe”, amit Tarkovszkij ebben a filmben túlzásba visz (ellenben a Tarkovszkij-féle Solaris-film tényleg nagyon jó, nálam veri a sokkal később készített hollywoodi változatot, és minden tekintetben megállja a helyét a modern scifi filmek között is, akár hollywoodi produkciókkal öszemérve... mindezt mondom egy olyan filmről, ami még a szovjet időkben készült).
A p Sztrugackij-fivérek egy másik művéből (olvastam, a könyv nagyon jó), a Nehéz istennek lenni-ből nemrég készült egy orosz film, amire rögtön rávetettem magam, amint tudomást szereztem róla... aztán kb 40 percig bírtam nézni, egész egyszerűen számomra nézhetetlen. A történet elvesztődik a töméntelen dagonya, kosz, és az emberi létezés lehető legalacsonyabb szintjének képi megalkotására való törekvésben. Szerintem.
Viszont a szintén Sztrugackij-műből, a Lakott sziget-ből készült orosz szuperprodukció (értsd: orosz mércével mérve rengeteg pénzt költöttek rá) szerintem zseniálisan jóra sikeredett, azt a magam részéről ajánlanám megtekintésre.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
1 órája, lehoako írta:
Kérdezném a Tisztelt Egybegyűlteket, h ha sci-fi, akkor pl. Sztrugackíj testvérek? Stalker? Nyilván művészfilm ezerrel, és sztem még baromi jó is.
A legvégén a számomra megoldhatatlant valaki megoldhatná. Miért színes az a snitt a végén, ahol a kislány közlekedteti a poharat az asztalon? Ezek szerint a Zónában kell lennie, de a filmből az derül ki, h már nem ott vannak. 3x láttam és baromira figyeltem, pláne az orosz szöveget és NEM tudok rájönni...
Ezt télleg kérem, valaki válaszolja meg...
(Könyvtapasztalat is jöhet, van, amelyikből forgató lesz, meg jó rendezés.)
A “megoldhatatlan” kérdésedre sajnos nincs válaszom, és talán ez jó is így.
Viszont ha a Szrugackij-fivéreknél tartunk, ugye őket leginkább mindenki a Sztalker film miatt ismeri... Szerintem a filma alapjául szólaó elbeszélés, a “Piknik a senkiföldjén” egy zseniális darab. A Sztalker filmet vizsont én sem szeretem, szerintem belefullad az oroszos “művészkedésbe”, amit Tarkovszkij ebben a filmben túlzásba visz (ellenben a Tarkovszkij-féle Solaris-film tényleg nagyon jó, nálam veri a sokkal később készített hollywoodi változatot, és minden tekintetben megállja a helyét a modern scifi filmek között is, akár hollywoodi produkciókkal öszemérve... mindezt mondom egy olyan filmről, ami még a szovjet időkben készült).
A p Sztrugackij-fivérek egy másik művéből (olvastam, a könyv nagyon jó), a Nehéz istennek lenni-ből nemrég készült egy orosz film, amire rögtön rávetettem magam, amint tudomást szereztem róla... aztán kb 40 percig bírtam nézni, egész egyszerűen számomra nézhetetlen. A történet elvesztődik a töméntelen dagonya, kosz, és az emberi létezés lehető legalacsonyabb szintjének képi megalkotására való törekvésben. Szerintem.
Viszont a szintén Sztrugackij-műből, a Lakott sziget-ből készült orosz szuperprodukció (értsd: orosz mércével mérve rengeteg pénzt költöttek rá) szerintem zseniálisan jóra sikeredett, azt a magam részéről ajánlanám megtekintésre.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
44 perce, ZolaBA írta:
kösz az ősemberes tippet! megvan:
https://filmdroid.hu/2013/01/az-oslako- ... arth-2007/
nagyon javasolt!
most látom, hogy hogy már válaszolt ZolaBA is... ilyen, ha az ember nem ül állandóan a fórumban (hanem csak mondjuk ebédszünetben, mint én most pl )
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
44 perce, ZolaBA írta:
nagyon javasolt!
most látom, hogy hogy már válaszolt ZolaBA is... ilyen, ha az ember nem ül állandóan a fórumban (hanem csak mondjuk ebédszünetben, mint én most pl )
46 perce, wittao írta:
Nem az volt, hogy o egy osember? Egy szobaban ultek tudosok es tortenetet kezdett elmeselni az egyikojuk, azutan radobbentek, hogy o valojaban tobb 1000 eves... nekem sem jut eszembe ennek a filmnek a cime (sot lehet ket kulonbozo muveszfilmrol beszelunk )
Szerintem: The Man from Earth. Magyar címe Az őslakó
Példaként szoktam felhozni, hogy hogyan lehet jó scifit valami egészn minimális költségvetéssel is készíteni... Bár a vége az már elég “meredek” nekem, de a film összességében nagyon jó!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
46 perce, wittao írta:
Nem az volt, hogy o egy osember? Egy szobaban ultek tudosok es tortenetet kezdett elmeselni az egyikojuk, azutan radobbentek, hogy o valojaban tobb 1000 eves... nekem sem jut eszembe ennek a filmnek a cime (sot lehet ket kulonbozo muveszfilmrol beszelunk )
Szerintem: The Man from Earth. Magyar címe Az őslakó
Példaként szoktam felhozni, hogy hogyan lehet jó scifit valami egészn minimális költségvetéssel is készíteni... Bár a vége az már elég “meredek” nekem, de a film összességében nagyon jó!
1 órája, wittao írta:
Nekem ez inkabb a sztereotip gondolkodas. Asimovtol rengeteg konyvet olvastam, sot meg a tanitvanyaitol pl. A robotvaros 3 kotet mai napig az egyik nagy kedvencem. De ettol meg egy Asimov konyv megfilmesitese nem garancia a jo filmre. Lasd 200 eves ember vs. En a robot... Az elso egy nagyszeru mozi, a masodik pedig inkabb Hollywood termeke, mindketto nezheto csak eppen mashogy kell tekerni egyet az agyunkon ha elvezni szeretnenk. Egyik sem a szurkeallomany halala...
Amellett, hogy minden szavaddal egyetértek, eszembe jutott két dolog, amit nem értek, illetve nem tudok:
ha már Asimov: Miért nem mernek az Alapítvány-könyvekből egy film-eposzt (à la Gyűrűk Ura), vagy legalább egy sorozatot készíteni? Utóbbi talán jobban is illene az első két könyvhöz, és jól megcsinálva, a mai CGI mallatt már simán lehetne belőle egy Trónok harca-féle siker. Szerintem. A Star Wars-vonal úgyis előbb-utóbb elhal, kell valami majd helyette. Ez legalább valódi scifi lenne...
ha már Clarke, a Randevú a Rámaval (Rendez-vous with Rama) már legalább 10 éve fönn van az IMDB-n, mint “Status:unknown” projekt. Mondom, legalább 10 éve. Olyan nevek jegyzik most (éppen) producerként mint Morgan Freeman és Lori McCreary (ami arra enged következtetni, hogy valószínűleg sorozatban gondolkodnak). Fogalmam sincs, azt a művet (ami egy trilógia valójában: a Ráma-trilógia, magyarul viszont csak az első regény jelent meg) hogy lehetne úgy megfilmesíteni, hogy anyagilag megérje, mert én csak azt látom benne, hogy: a) valószínűleg nagyon drága lesz a megvalósítása b.) ha valamennyire hűek maradnak az eredeti történethez, akkor a mozibajárók nagy része nagyon keveset fog érteni belőle, ha mpedi meg-hollywoodiasítják (lásd az általad említett “Én, a robot”), akkor számomra és a többi Clarke-rajongó számára épp az értelmét veszíti majd el, és nekünk lesz csalódás. Szóval olvastatok/hallottatok/láttatok már valami ennél pontosabbat arról, hogy hol tart ez a projekt?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
1 órája, wittao írta:
Nekem ez inkabb a sztereotip gondolkodas. Asimovtol rengeteg konyvet olvastam, sot meg a tanitvanyaitol pl. A robotvaros 3 kotet mai napig az egyik nagy kedvencem. De ettol meg egy Asimov konyv megfilmesitese nem garancia a jo filmre. Lasd 200 eves ember vs. En a robot... Az elso egy nagyszeru mozi, a masodik pedig inkabb Hollywood termeke, mindketto nezheto csak eppen mashogy kell tekerni egyet az agyunkon ha elvezni szeretnenk. Egyik sem a szurkeallomany halala...
Amellett, hogy minden szavaddal egyetértek, eszembe jutott két dolog, amit nem értek, illetve nem tudok:
ha már Asimov: Miért nem mernek az Alapítvány-könyvekből egy film-eposzt (à la Gyűrűk Ura), vagy legalább egy sorozatot készíteni? Utóbbi talán jobban is illene az első két könyvhöz, és jól megcsinálva, a mai CGI mallatt már simán lehetne belőle egy Trónok harca-féle siker. Szerintem. A Star Wars-vonal úgyis előbb-utóbb elhal, kell valami majd helyette. Ez legalább valódi scifi lenne...
ha már Clarke, a Randevú a Rámaval (Rendez-vous with Rama) már legalább 10 éve fönn van az IMDB-n, mint “Status:unknown” projekt. Mondom, legalább 10 éve. Olyan nevek jegyzik most (éppen) producerként mint Morgan Freeman és Lori McCreary (ami arra enged következtetni, hogy valószínűleg sorozatban gondolkodnak). Fogalmam sincs, azt a művet (ami egy trilógia valójában: a Ráma-trilógia, magyarul viszont csak az első regény jelent meg) hogy lehetne úgy megfilmesíteni, hogy anyagilag megérje, mert én csak azt látom benne, hogy: a) valószínűleg nagyon drága lesz a megvalósítása b.) ha valamennyire hűek maradnak az eredeti történethez, akkor a mozibajárók nagy része nagyon keveset fog érteni belőle, ha mpedi meg-hollywoodiasítják (lásd az általad említett “Én, a robot”), akkor számomra és a többi Clarke-rajongó számára épp az értelmét veszíti majd el, és nekünk lesz csalódás. Szóval olvastatok/hallottatok/láttatok már valami ennél pontosabbat arról, hogy hol tart ez a projekt?
- ZolaBA
- Törzsvendég
5 perce, wittao írta:
Nem az volt, hogy o egy osember?
nagyon javasolt!
- ZolaBA
- Törzsvendég
1 perce, wittao írta:
Hú, lehet... Viszont megnézném megint!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Milyen a sorozat?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- ZolaBA
- Törzsvendég
és mi a helyzet a filozofikus gondolkodtató filmekkel? arra mégsem mondható, hogy mulatós... ugyanakkor nem is rendezői önkifejező művészfilm.
Volt egy film és elfelejtettem a címét az volt a sztori, hogy baráti társaság bevonul egy szobába (az az egyetlen helyszín) és indításra bedobja valamelyik, hogy ő másik bolygóról jött, cáfolják meg. nem emlékszik valaki rá?
18 perce, lehoako írta:
Csak az eredeti.
Az újnak indoka sem volt, semmi hozzáadott értékkel nem bírt.
Én a 12 majom c. alkotást is felejthetőnek tartom.
Visszatérnék a Casablanca-ra. Első alkalommal úgy áltam fel a fotelből, hogy mit esznek ezen a sz@r-on a népek. Másodjára megértettem.
Ugyanez az "aha" érzés a 2001-nél nem (sem) következett be.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
1 minute ago, Lemmy9 said:
Pedig a Gilbert Grape a top tőle. A többi mulatós...
Lemmy9, wazze, nagyon tudsz...
Ez nekem úgy kimaradt, mintha nem is lenne... Csekkolom is.
9 minutes ago, wittao said:
Mi mást Nem kedvelheti mindenki a Maszk-ot
Szerintem például méltánytalanul alulértékelt (aluldíjazott inkább) Dicaprio... a Véres gyémántok című filmet nem is tudom hányszor néztem már meg, úgy gondolom nagyszerű az egész elejétől a végéig, kevés film van aminek külön a soundtrack-jét is leszedem, ennél az is megtörtént. Ott van a Great Gatsby, A Wall Street farkasa, Eredet, korábbról az Egy kosaras naplója, Kapj el ha tudsz stb. Hasonlóan jó a véleményem Kevin Spacey-ról, bár azért ahogy kiderült eléggé rosszfiúcska volt az utóbbi időben Ott van K-Pax. Sci-fi? Művészfilm? Én a felsoroltak közül keveset neveznék "mulatósnak"...
Ezt adom csont nélkül, a többit nem ismerem.
Kevin Spacey üt, az Amerikai Szépség alap és a K-Pax is.
Bruce WIllis és 12 majom?
2001: többszöri megtekintés után is lassu, unalmas, a könyv nélkül értelmezhetetlen a vége, filmtörténeti jelentősége van, de rosszul öregedett.
Donnie Darko: a director's cut megjelenéséig értelmezhetetlen katyvasz, szerintem egy eltékozolt lehetőség egy zseniáilis filmre.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek