Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
2 hours ago, Lemmy9 said:
Aztabetyárjómindenitnekije, de odalett szegény.
A szokásos plecsnire gondolsz? Szerencsére a megbélyegzésnek e formája, mely engem a Legyek Urára emlékeztet, reményeim szerint "Kimegy" a divatból. Ha mondjuk az a könyv elolvasódik és tanulódik belőle. :-)
7 hours ago, Aszpirin said:
A művészi alkotás képessége viszont olyasmi, amit szinte biztos, hogy el fognak sajátítwni a gépeink, minden művészeti ágban vannak már hasonló (sajnos eléggé kecsgtető) próbálkozások.
Azt viszont magam sem tudom eldönteni, hogy szeretnék-e olyan világot, ahol a gépek minden emberi belső tulajdonság, köztük a művészi értékteremtés képességét bírják... Talan inkább nem. Az általad idézett megjegyzésem erre vonatkozott. Bár sajnos valószínűleg eljön majd... unokáink talán már megérik.
Nagyon jó közelítések, az említett filmeket mind adom, a Blade Runner azonnal kiugrik, naná, h művészfilm, majd nem...
Pont az a kérdés, hogy KI alkot... Nem az, h mit látsz... Ha gép rajzol Dalí stílusában, vagy szoftver ír Camus vagy rajzprogram Apollinaire mintájára, nekem nem éri majd el művészi produkció nívóját...
A művészet lényege, hogy pár generáció simán kimaradhat, amíg kipusztulnak a gépek (:-)))) ), mert aki művészetre vágyik, már most megtalálhatja, amit keres, párezer éve már van művészt e bolygón...
Sajnos ezert nem szerepel annyit mar filmekben az egyik kedvenc szineszem es ugy nez ki nem is fog. (Jet Li)
https://24.hu/kultura/2018/05/22/jet-li ... -betegseg/
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 871
Sajnos ezert nem szerepel annyit mar filmekben az egyik kedvenc szineszem es ugy nez ki nem is fog. (Jet Li)
https://24.hu/kultura/2018/05/22/jet-li ... -betegseg/
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
A minap fejeztük be A tó tükre című ausztrál-új zélandi sorozat első évadát (a 2017-es második sajnos még nincs a Netflixen). Csupa ismerős szereplő: A szolgálólány meséjéből Elisabeth Moss, David Wenham (a.k.a. Faramir), Peter Mullan (afféle "vízhordó", számtalan remek mellékszerep megformálója), Holly Hunter (A zongoraleckéből lehet ismerős), és persze ismerős a sorozat egyik kiötlője is, Jane Campion is (A zongoralecke rendezője). Aki könnyű szórakozásra vágyik, messze kerülje el a filmet, a végkifejlet görög mitológia magasságáig emelkedik: mintha az utódaikat felfaló titánok és istenek csatáinak modern változata köszönne vissza a képernyőn, s a törzsi formájában megőrzött patriarchátus rémuralmának története hirtelen elemelődik, hogy aztán a kóda visszarángassa a nézőt az itt és most szürke-szennyes világába. És mindez A gyűrűk urából már ismerős, csodálatos, szinte emberfeletti, vagy legalábbis az emberi világ iránt érzéketlen, szépségesen szép új zélandi táj előterében.
A második évad visszatér majd Sydneybe, oda is követni fogjuk. 8/10
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
1 órája, lehoako írta:
Igen, többek között ezt, a sztorin túlmutató kérdést is fel lehet vetni.
...vigyázat, a következők nyomokban SPOILERt tartalmaznak...
Ez egy elég aktuális filozófiai kérdés, amelyet a mesterséges intelligenciával foglalkozó szakemberek sem tudnak megválaszolni, messze vezet nagyon, de ugyanakkor öles léptekkel haladunk a válasz felé.
Naná, hogy régóta foglalkoztatja az írókat és filmeseket is. Fel is vetették már “mi lenne, ha a gépek minden emberi belsó tulajdonsággal rendelkeznének” formában elég sok (és egyre több) filmben is (hagy teljesen ontopikok legyünk), sőt legújabban sorozatokban is foglalkoznak vele, lásd az épp kurrens téma Westworld-öt. Az Electric Dreams egyik részében pl. az érző, lélekkel rendelkező “emberek” egy ellenálló csoportja harcol a gépek ill központi vezető intelligenciájuk, a “gyár” ellen egy apokalipszis utáni, nyuomorúsagos világban. A végére pedig kiderül, hogy ők maguk is gépek, a szó teljes értelmében...
A kifejezetten sikerült, a témát boncolgató filmes alkotások közott megemlíteném A kétszáz éves embert Robin Williams zseniális szereplésével, a Spielberg-féle A.I.-t, a méltán kultfilm-stútuszú Blade runnert, vagy a viszonylag újak közül a kevésbe blockbuster, de nagyon elgondolkodtató A nőt vagy az Ex machinát. A lista nagyon hosszú lenne, én is csak azokat említettem, amelyek hirtelen eszembe jutottak.
A művészi alkotás képessége viszont olyasmi, amit szinte biztos, hogy el fognak sajátítwni a gépeink, minden művészeti ágban vannak már hasonló (sajnos eléggé kecsgtető) próbálkozások.
Azt viszont magam sem tudom eldönteni, hogy szeretnék-e olyan világot, ahol a gépek minden emberi belső tulajdonság, köztük a művészi értékteremtés képességét bírják... Talan inkább nem. Az általad idézett megjegyzésem erre vonatkozott. Bár sajnos valószínűleg eljön majd... unokáink talán már megérik.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
4 minutes ago, bitrograde said:
Szerintem félreértesz valamit. Nem program írja a forgatókönyveket (még), hanem a forgatókönyvírókat segíti egy szoftver (90%-ban ez), ami segít nekik egy szkript minden elemét kordában tartani (így a jobb híján "jellemfejlődésnek" fordítható "character journey" alakulását: vagyis hogy honnan hová jut el egy szereplő a történet során). Ez azzal jár, hogy a forgatókönyvek egy része meglehetősen egy kaptafára íródik, mert annak a nyüves szereplőnek akkor is el kell jutnia valahová, ha éppen semmi sem indokolja ezt, vagy olyan nyakatekert módon kell pszichológiai magyarázatot produkálni a történetben, hogy a Kiskegyed olvasói is sikítva szaladnak ki a moziból. Nem véletlen, hogy az ipari termékekként létrehozott mozik jó részét a közönség erre fogékony része meglehetősen sematikusnak gondolja.
Művészfilm meg az, amit az intézmények annak fogadnak el.
OK, csak, szó szerint ezt írtad "A szereplők "jellemfejlődése" sem segít: annak ívét forgatókönyvíró program segít kiszámítani a dramaturgnak, mely rákérdez, hol jár az adott szereplő a történet előrehaladásához képest a saját útján, amit a történet végére be kell járnia." , emiatt gondoltam, h szoftver, és akkor tényleg.
Igen, amit az intézmények annak fogadnak el, valóban, de szvsz ez már annak a következménye, h milyen a film. Valamilyen szempontjaik nekik is vannak :-).
- bitrograde
- Beköltözött
22 hours ago, lehoako said:
Ez már evidenciába hajló aforizma, nyilván minden műben (irodalom, film, zene stb.) van fejlődésgenerátor, hívjuk őt Marivaux-nak vagy Proustnak, Schikanedernek vagy Wagnernek. Vagy manapság szoftvernek, akár, mint mindent, ami emberi kognitív teljesítményt hivatott nyújtani. És akkor igen, köszönöm a párhuzam megerősítését a T2 és a forgatókönyvíró program között, gép is lehet mélyen emberi és alkothat művészetet?
Szerintem félreértesz valamit. Nem program írja a forgatókönyveket (még), hanem a forgatókönyvírókat segíti egy szoftver (90%-ban ez), ami segít nekik egy szkript minden elemét kordában tartani (így a jobb híján "jellemfejlődésnek" fordítható "character journey" alakulását: vagyis hogy honnan hová jut el egy szereplő a történet során). Ez azzal jár, hogy a forgatókönyvek egy része meglehetősen egy kaptafára íródik, mert annak a nyüves szereplőnek akkor is el kell jutnia valahová, ha éppen semmi sem indokolja ezt, vagy olyan nyakatekert módon kell pszichológiai magyarázatot produkálni a történetben, hogy a Kiskegyed olvasói is sikítva szaladnak ki a moziból. Nem véletlen, hogy az ipari termékekként létrehozott mozik jó részét a közönség erre fogékony része meglehetősen sematikusnak gondolja.
Művészfilm meg az, amit az intézmények annak fogadnak el.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
11 órája, tonee73 írta:
Mi most épp a West World második évadját kezdtük, kezd kibontakozni a dolog-eddig nekem többet adott mint az első évad összesen.
6 órája, Hifilala írta:
Bizony jó.Az első évad után nem is gondoltam,hogy ilyen erős lesz a folytatás.
Nekem egyelőre zagyvaság. Nem tudom ki kivel van és mi a célja. Az első nagyon erős évad volt, de volt egy íve, amit most nem tudok egyelőre "megfogni" a másodikban.
A harmadik rész kezdetekor én azt hittem véletlenül rosszat indítottam el.
Persze majd összeáll a kép - Anthony Hopkins nagyon hiányzik nekem belőle...
20 hours ago, Hifilala said:
Egy gép is lehet mélyen emberi?Szerintem csak az ember lehet emberi,mert van ndki valami ami egy gépnek nincs!
20 hours ago, Aszpirin said:
.... egyelőre, legalábbis. És reményeink szerint nem is lesz.
Igen, többek között ezt, a sztorin túlmutató kérdést is fel lehet vetni.
4 hours ago, tonee73 said:
Mi most épp a West World második évadját kezdtük, kezd kibontakozni a dolog-eddig nekem többet adott mint az első évad összesen.
Bizony jó.Az első évad után nem is gondoltam,hogy ilyen erős lesz a folytatás.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6305
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
47 perce, Aszpirin írta:
Na akkor azt hiszem adok én is neki egy esélyt ☺︎
Azért óvatosan.
Oké, nálam a nézhető olyan, mint másnál a jó (a nem volt rossz pedig nálam az, ami másnál már, lehet, hogy a csúcsszuper - mondták már, hogy nem dicsérek jól és eleget...).
DE
Attól, hogy egy kicsit "darkos" a hangulata, nem változik a tény, hogy a tinik és Archie képregényekkel nosztalgia kapcsolatban álló (fiatal) felnőttek a célközönség.
Az más kérdés, hogy tele van csini, tini(ket játszó, valójában huszonéves) lányokkal, bár egy bizonyos életkor felett már ciki ilyen fiatal lányok miatt sorozatot nézni...
Ami a LÉNYEG: semmi komolyabb téma nincs kifejtve (az iskolai zaklatás is csak egy pillanatra bukkan fel), nem késztet továbbgondolásra, tényleg csak egy tinikrimi, de annak nem rossz.
Ha az 1. évadban is a dramaturgia időnként meg is bicsaklik, azért fenn tudja tartani annyira az érdeklődést, hogy megnézd a következő részt, mert ott motoszkál a kérdés: mi a fene történt Jason Blossom-mal...
Ugyanakkor ismétlem, a 2. évad nagyon gáz, teljesen más, mint az 1. évad volt, teljesen érdektelen, és a karakterek jelleme, egymás közötti viszonya is csúnya töréseket szenved.
Ha odajutsz/odajuttok, kíváncsi leszek a véleményekre!
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
19 perce, Csutka írta:
Lesz 3. évad is.
Én az első évad 3. részénél tartok csak- nagy meglepetés számomra a sorozat, mert a nézhetőnél sokkal jobb.
Na akkor azt hiszem adok én is neki egy esélyt ☺︎
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
1 órája, scaurus írta:
Tinikrimi.
Az első évad, szerintem, nézhető, valójában a 12. résszel véget is ér (kiderül ki a tettes), a 13. csak a 2. évadot vezeti fel.
A 2. évad nagyon gáz, legalábbis a 18. részig - eddig láttam.
Epizódról-epizódra ötletelnek az alkotok, a szereplők közötti kapcsolatok, az események minden koncepció nélkül változnak.
Nehezen veszem rá magam a hátralévő 4-re.
Lesz 3. évad is.
Én az első évad 3. részénél tartok csak- nagy meglepetés számomra a sorozat, mert a nézhetőnél sokkal jobb.
1 órája, Csutka írta:
...
Riverdale.
Akinek tetszett a "13 okom volt" sorozat, ez is tetszeni fog. "Tini" sorozat, de a hangulat és a rejtélyek miatt megérdemli a helyezést. Már az első rész is beszippanthatja az embert és kíváncsi a folytatásra.
...
Tinikrimi.
Az első évad, szerintem, nézhető, valójában a 12. résszel véget is ér (kiderül ki a tettes), a 13. csak a 2. évadot vezeti fel.
A 2. évad nagyon gáz, legalábbis a 18. részig - eddig láttam.
Epizódról-epizódra ötletelnek az alkotok, a szereplők közötti kapcsolatok, az események minden koncepció nélkül változnak.
Nehezen veszem rá magam a hátralévő 4-re.
Egyébként Archie, Betty és Veronica 1941 óta a mai napig kerülgetik egymást (kb. egyidősek Batman-nel és Joker-rel, ők asszem' 1939 óta gyepálják egymást...) képregényben.
Amerikában annyira népszerűek, hogy számtalan spin-off is született, egészen elképesztőek is, pl. Archie vs. Predator,
Az Archie Comics kiadó nagyjából meg is él belőle.
https://en.wikipedia.org/wiki/Archie_Comics
A képregény Európában nem annyira ismert, bár a Jóbarátokban és az Agymenőkben emlegették.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Nem láttam még ajánlást egy sorozathoz, pedig elég jó kritikákat kapott.
A legnépszerűbb sorozatok listáján a 6. helyen áll ebben a listában:
https://www.imdb.com/search/title?title_type=tv_series&
Riverdale.
Akinek tetszett a "13 okom volt" sorozat, ez is tetszeni fog. "Tini" sorozat, de a hangulat és a rejtélyek miatt megérdemli a helyezést. Már az első rész is beszippanthatja az embert és kíváncsi a folytatásra.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
33 perce, Hifilala írta:
Egy gép is lehet mélyen emberi?Szerintem csak az ember lehet emberi,mert van ndki valami ami egy gépnek nincs!
.... egyelőre, legalábbis. És reményeink szerint nem is lesz.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
22 perce, lehoako írta:
És azokba, amelyeket TE tartasz művészfilmnek? Mik a szempontjaid, ami miatt vmire rámondod, h az?
Ez már evidenciába hajló aforizma, nyilván minden műben (irodalom, film, zene stb.) van fejlődésgenerátor, hívjuk őt Marivaux-nak vagy Proustnak, Schikanedernek vagy Wagnernek. Vagy manapság szoftvernek, akár, mint mindent, ami emberi kognitív teljesítményt hivatott nyújtani. És akkor igen, köszönöm a párhuzam megerősítését a T2 és a forgatókönyvíró program között, gép is lehet mélyen emberi és alkothat művészetet?
10 hours ago, bitrograde said:
Amellett, hogy időtálló, szerintem is mérföldkő volt a sorozatok történetében, mert (1) teljesen szétszedte a műfaji kódokat (a szappanopera keretei között működtette a horror / thriller / rejtélyes/bűnügyi történet bevett fordulatait), (2) filmes hatáskeltő eszközökkel operált a TV-ben, és (3) teljesen leszámolt a vidéki Amerika idealizált képével. Éppen ezért bukott annak idején hatalmasat: a(z amerikai) nézők csak kapkodták a fejüket, azt sem tudták, mit látnak/mit nézzenek (a művészfilmeken edződött európaiak meg imádták ). A Twin Peaks lett az új norma: egy modern TV-sorozat nem csak a régi elvárásokat kell teljesítse, hanem túl kell licitáljon a (műfaji) versenytársakon (a többi csatornán). Az új sorozat meg még rá is tesz erre néhány lapáttal, és nyilván az sem véletlen, hogy Lynch egy (akkor) feltörekvő hálózatnak, a hulunak adta oda, ami azóta - úgy tűnik - a Disneyhez kerül.
Ami pedig a drámaiságot-líraiságot-elbeszélést illeti, szerintem nem sok köze van a művészfilm meghatározásához, bár látszólag az első kettőből több jut azokba a filmekbe, amiket művészfilmeknek tartanak. A szereplők "jellemfejlődése" sem segít: annak ívét forgatókönyvíró program segít kiszámítani a dramaturgnak, mely rákérdez, hol jár az adott szereplő a történet előrehaladásához képest a saját útján, amit a történet végére be kell járnia.
A mozi-házimozi dilemmáját értem, de nálam fel sem merül: itthon csak akkor lehet mozizni, ha a gyerek nincs itthon, vagy ha már alszik. Így marad a rendes mozi, amit én még mindig nagyon szeretek. No nem a plázamozit/multiplexet, hanem a belvárosi artmozikat, ahol az ember nem - vagy nem annyira/úgy szembesül - azzal, hogy másik mennyire nem tiszteli a filmben való elmélyüléshez való jogát. Szerintem ez úgy intim, hogy egyben társasági is, mert az élményt az ember ismeretlenekkel osztja meg, s ha ez sokszor előfordul, akkor az ismeretlenekből ismerősök lesznek - a mozi összehoz másokkal. És ez nem csak ábránd, vannak még ilyen helyek, pl. Pécsett az Apolló mozi, vagy a Dr. Stark filmklub, ami több évtizedes múltra tekint vissza. Most, hogy ő már nincs közöttünk, az egyik terem őrzi a nevét a moziban, meg persze a filmklub, ami maradt, de most mások viszik tovább. De korábban is voltak ilyen kezdeményezések: az egykori KLTE auditorium maximumának filmklubja, Szegeden a Grand Café Mozi és Kávéház, de biztosan tud más is mondani más helyeken, akár vidéken, akár Budapesten.
És azokba, amelyeket TE tartasz művészfilmnek? Mik a szempontjaid, ami miatt vmire rámondod, h az?
- bitrograde
- Beköltözött
On 2018. 05. 19. at 5:26 PM, Dorian said:
Nemrég néztük újra. Elképesztő alkotás főleg úgy, hogy ez egy 1990-es sorozat és ma is simán megállja a helyét. Basszus, '90-ban mi volt a színvonal, a Dallas, meg ezek... Igazából nem is értem, hogy hogyan lehetett akkoriban sikeres, hogyan láthatták meg benne a népek azt, ami.
Amellett, hogy időtálló, szerintem is mérföldkő volt a sorozatok történetében, mert (1) teljesen szétszedte a műfaji kódokat (a szappanopera keretei között működtette a horror / thriller / rejtélyes/bűnügyi történet bevett fordulatait), (2) filmes hatáskeltő eszközökkel operált a TV-ben, és (3) teljesen leszámolt a vidéki Amerika idealizált képével. Éppen ezért bukott annak idején hatalmasat: a(z amerikai) nézők csak kapkodták a fejüket, azt sem tudták, mit látnak/mit nézzenek (a művészfilmeken edződött európaiak meg imádták ). A Twin Peaks lett az új norma: egy modern TV-sorozat nem csak a régi elvárásokat kell teljesítse, hanem túl kell licitáljon a (műfaji) versenytársakon (a többi csatornán). Az új sorozat meg még rá is tesz erre néhány lapáttal, és nyilván az sem véletlen, hogy Lynch egy (akkor) feltörekvő hálózatnak, a hulunak adta oda, ami azóta - úgy tűnik - a Disneyhez kerül.
Ami pedig a drámaiságot-líraiságot-elbeszélést illeti, szerintem nem sok köze van a művészfilm meghatározásához, bár látszólag az első kettőből több jut azokba a filmekbe, amiket művészfilmeknek tartanak. A szereplők "jellemfejlődése" sem segít: annak ívét forgatókönyvíró program segít kiszámítani a dramaturgnak, mely rákérdez, hol jár az adott szereplő a történet előrehaladásához képest a saját útján, amit a történet végére be kell járnia.
A mozi-házimozi dilemmáját értem, de nálam fel sem merül: itthon csak akkor lehet mozizni, ha a gyerek nincs itthon, vagy ha már alszik. Így marad a rendes mozi, amit én még mindig nagyon szeretek. No nem a plázamozit/multiplexet, hanem a belvárosi artmozikat, ahol az ember nem - vagy nem annyira/úgy szembesül - azzal, hogy másik mennyire nem tiszteli a filmben való elmélyüléshez való jogát. Szerintem ez úgy intim, hogy egyben társasági is, mert az élményt az ember ismeretlenekkel osztja meg, s ha ez sokszor előfordul, akkor az ismeretlenekből ismerősök lesznek - a mozi összehoz másokkal. És ez nem csak ábránd, vannak még ilyen helyek, pl. Pécsett az Apolló mozi, vagy a Dr. Stark filmklub, ami több évtizedes múltra tekint vissza. Most, hogy ő már nincs közöttünk, az egyik terem őrzi a nevét a moziban, meg persze a filmklub, ami maradt, de most mások viszik tovább. De korábban is voltak ilyen kezdeményezések: az egykori KLTE auditorium maximumának filmklubja, Szegeden a Grand Café Mozi és Kávéház, de biztosan tud más is mondani más helyeken, akár vidéken, akár Budapesten.
18 hours ago, scaurus said:
1.) A Terminátorok egyszerű akciófilmek.
Félreértés ne essék a T2 (nem Trainspotting!) a mai napig műfaji kedvencem (azon kevés film egyike, ami BD kiadásban megvan), de, szerintem, távol áll minden többlet, amit Te gondolsz; ami benne van, azt nem nevezném művészi értékű jellemfejlődésnek.
2.) Sorozatokat beosztással is lehet nézni, annál a kevésnél, amit nézek, sokszor hónapok telnek el 1-1 epizód megtekintése között.
3.) A Mundruczó filmet?
Nem.
A Delta és a Fehér isten után nemigen érzek késztetést filmjei megtekintése iránt.
A Fehér isten az az elrettentő példa, hogy milyen az a film amiben MINDEN rossz, ami egy filmben rossz lehet : ostoba forgatókönyv, csapnivaló dramturgia, nevetséges dialógusok, gyenge színészi(nek nem is nevezhető) játék (mintha egy lelkesedés nélküli, tehetségtelen amatőr színjátszókör elsó olvasópróbája lenne), a képi világ, a zene érdektelen.
Egyben példa arra, hogy (számomra) SEMMIT nem jelent az, hogy egy film (vagy egy alkotó) bárhol, bármilyen díjat kapott.
Persze a Jupiter holdja , attól még lehet jó, hogy a rendező korábbi filmjei nem azok, de az élet rövid, Mundruczó kapott két esélyt, elbukta mindkettőt, így a filmnézésre szánt időmre másfelé orientálódom.
Ha lesz egy kis időm, inkább a 13 Reasons Why 2. évad első része kap egy esélyt, függetlenül attól, hogy az első vélemények nem túl biztatóak.
Mundruczó két korábbi filmjét nem láttam, de köszönöm, h ajánlottad őket.
Nekem a művészet sajátossága, h akárhol rám törhet, akár a T-ban, T2-ban vagy egy Örkény egypercesben, vagy, ha látom, hogy dob arany csókot a hajnal egy munkáslány kezére. :-)
A Jupiter Holdja bennem új világot nyitott, első, és pozitív Mundruczós élményem volt. Aktuális és átélhető, erős helyzetek, ott-és-akkor döntések, autós üldözés a VII. kerületben és a természetfeletti is elénk tárul, de végig ismeretlen marad. Rév Marcell (operatőr) első általam látott munkája, azonnali "jééézusom, mi a f@x"...érzés.
13 hours ago, Csutka said:
Moziba én nem járok, azért van "házi-mozim". Annyira idegesít, ha mellettem kajálnak, hogy nem tudok a filmre koncentrálni és csak feszengek.
Az előzetes alapján azért nem lesz az rossz. Remélem a hangja nem lesz gagyi, mint a többinek.
Nagyon igaz. Én is majdnem ordítani kezdtem, amikor a Saul Fia alatt ropogott a tortilla chips a szomszédban, meg böfizték rám kólással a Jalapenos sajtmártást...
3 hours ago, fapaci said:
A végén csak kibújt a szög a zsákból. Talán lezárható a kérdés azzal, hogy a művészfilm az, ami neked tetszik.
Ezt sehol nem írtam, erre reagáltál:
"Az, h művészfilm, nálam rang, minőségi mutató. Ha nem sikerül, mert elqrták, akkor nem művészfilm :-). mAx művészieskedő, közhelyező, stb."
Én elismerem a művészi értéket még akkor is, ha nekem nem a szívem csücske az a stílus, alkotó, mű, stb. Nem vitatkozom azzal sem, aki szerint fából készült Makovecz-stadionokkal kéne telerakni a körutat Pesten. Is.
Meg megismerek egy főmondatban egy múlt idejű állítmányt.
12 hours ago, bitrograde said:
Siker: http://m.hvg.hu/kultura/20180519_Cannes ... agyar_film.
Gyorsabb voltál, de majd személyesen érdekelne a líra-dráma ügy is. :-)