Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Lemezjátszó
Én új gyaluról beszélek. Sajnos az újra lemezezés legszomorúbb tapasztalása az volt, mennyire leharcolt a magyar használtpiac. Nem csoda, hisz többnyire 30-40 éves finommechanikai eszközökről beszélünk.
Négy vagy öt bosszantó kör után úgy döntöttem, legyen új. Az áruházi műanyag vackok esélytelenek, nekem a ProJect sem jött be (pedig abból nem az alapot vettem) ezzel a kis Appentrice-szel meg öröm van é bódottá! pedig a létező legalapabb AT van benne, és mégis tolja a bugit! NEKEM ma ez az elvárásom, és így minden szekrény mélyéből előásott régi LP mosolyt csal az arcomra!
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
Lemezjátszó
12 perce, Gomeez írta:
De, ha még is, valaki nem bírna a vérével, az Edwards lemezjátszók tovább is fejleszthetők. Házon belüll. Magasabb szintekre.
Bármi tovább fejleszthető!
szerintem egy Rega planar 3 karral kb 60 ezer körül sokkal jobb vétel.
Lemezjátszó
De, ha még is, valaki nem bírna a vérével, az Edwards lemezjátszók tovább is fejleszthetők. Házon belüll. Magasabb szintekre.
- mishow
- V.I.P.
Lemezjátszó
2 perce, tamagaba írta:
Hello, 47 éves vagyok. Megéltem a váltást LP-ről CD-re. Nem volt kérdés az átállás 50-100 ezer forintos szinten.
Egy egyszerü Sherwood 1270-es volt a 80-as években egy Ortofon hangszedővel. Nem volt igazán mérvadó.
Számítógépről játszok le CD, HD audio fájlokat. Néha ráfanyalodok MP3-ra, de nem fáj nagyon. A zenéért zenélek, ahogy mondtam, nem a hifi miatt.
Amúgy kedvelem nagyon az analóg lemezjátszókat, a fazont, a technikát sajnos a bugi bennem van
Szuper, akkor az utad hasonló, mint az enyém volt, mikor újra elkezdett izgatni az lp dolog.
Javaslatom marad, nézz szét az Edwards Audio gyaluk közt. Ezek kicsit továbbgondolt Regák. Zenehallgatásra termettek, és van bennük bugi.
Persze az elején engem is megcsípett a hifi bogár, de gyorsan észbekaptam. Most egy alap Edwards-on hallgatom a régi lemezeimet, és baromira élvezem!
Mielőtt a megszállottak átharapják a torkomat: igen, tudom hogy alap és igen, hallom a hibáit. De lexarom mert rakenroll
- mishow
- V.I.P.
Lemezjátszó
Fontos kérdésre fontos másik: most kezded, vagy van lp-s előéleted?
Netán újrakezdő vagy?
Milyen nívójú a digi lánc, amivel versenyezni kellene?
Amúgy meg a javaslatom: Edwards Audio. A szint és az árkategória a fenti kérdések függvénye.
- mishow
- V.I.P.
Lemezjátszó
2 órája, AST írta:
Köszönöm a választ, javasoltak igaz nem itt Stantont is, de most már tudom, hogy mire kell figyelni.
Régebben a Pro-Ject saját neve alatt forgalmazta a K4 és K6 típusjelű hangszedőit, azok gyakorlatilag Grado Prestige Silver és Gold hangszedők voltak. Úgy tudom, az alapból is nagy engedékenységű Gradok a Pro-Ject szériában 25 mm/N engedékenységgel készültek.
Általában elmondható, hogy ha a lemezjátszós oldalakon valamelyik hangszedőt ajánlják a könnyű Pro-Ject karokhoz, az neked is jó lesz a Dualba.
Stanton? Tényleg, sok ős-Dualban (és könnyű alu-cső karokkal szerelt kortársaiban) gyakran Stanton/Pickering volt. Nem tudom, létezik-e még ...
- AST
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
Lemezjátszó
Köszönöm a választ, javasoltak igaz nem itt Stantont is, de most már tudom, hogy mire kell figyelni.
- mishow
- V.I.P.
Lemezjátszó
23 órája, AST írta:
Dual 701-es lemezjátszóba eredeti karral, milyen hangszedő javasolt ?
Látom, mindenki átugrotta a kérdésedet
A régi Dualok-ban, mint amilyen a 701 is, u.n. ULM (Ultra Low Mass) azaz mint a neve mutatja, nagyon kis effektív tömegű hangkar van. Ezekhez leginkább a magas engedékenységű hangszedők passzolnak. Az általad jelenleg használt 2M Blue kifejezetten jól illik a hangkarhoz.
A Dual egyébként gyári kiszerelésben leggyakrabban az Ortofon OM szériát használta, persze Dual felirattal.
Ha a jelenlegi hang tetszik, akkor maradjon így. Ha nem tetszik, vagy kísérleteznél, akkor az a lényeg, hogy olyan hangszedőt válassz, aminek az engedékenysége (compliance) 20 mm/N feletti értéket mutat.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Lemezjátszó
10 órája, SoundMania írta:
Mechanikusan volt csendesebb, vagy a lemezhang?
Mert nálam az OL szíj a legzajosabb , mégis eddig a legjobb hangot csinálja. Igaz nem Regán!
Mechanikusan lett halkabb a motor környéke, és szemmel láthatóan is nyugodtabb lett a szíj mozgása (hajtása). A hangra kifejtett hatását nem tudtam akkor felmérni, mivel egy időben cseréltem a sub tányért és tápot is. Később nem is próbáltam visszatenni a gyárit és az Isokinetik-et sem.
Igen, érdekes "faj" a lemezjátszó, és minél kifinomultabb a szerkezet, annál jobban észrevenni a legapróbb változtatást is. Ja és persze precízebb beállítást igényel...
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
7 perce, Gomeez írta:
Nálam is a mechanikusan zajosabb szij,sokkal jobban szól mint a csendesebb. A zajosabb szijak mint ha merevebbek is lennének, még is hangban jobbak.
Szerintem nem rángatják annyira a tányért, a töblet zajt amit átvisznek a motorrol azt meg a tányér elnyeli.
Érdekes dolog a lemezjátszó ! Pl miért hallani meg ha egy jobb tápot, tápkábelt kötsz rá, pedig az csak a motort hajtja meg ami meg szíjjal a tányért, amire azt mondod elnyeli a dolgokat !?
Lemezjátszó
Nálam is a mechanikusan zajosabb szij,sokkal jobban szól mint a csendesebb. A zajosabb szijak mint ha merevebbek is lennének, még is hangban jobbak.
Szerintem nem rángatják annyira a tányért, a töblet zajt amit átvisznek a motorrol azt meg a tányér elnyeli.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
3 hours ago, AST said:
Pointe fórumtársnak köszönöm a választ.
Sajnos mostanáig nem tudtam írni a fórumba.
(AST kollégának privátban figyelmébe ajánlottam a hangszedő tesztprogramunkat.)
- AST
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
3 órája, AST írta:
Üdv !
Jelenleg egy Ortofon 2M Blue van benne.
- AST
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
Amit PM-ben írt.
- AST
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
Pointe fórumtársnak köszönöm a választ.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
2018. május 15. at 20:51, Voyager írta:
Ezt próbáltam én is... + egy Isokinetik-et... de az Edwards csendesebb volt...
Mechanikusan volt csendesebb, vagy a lemezhang?
Mert nálam az OL szíj a legzajosabb , mégis eddig a legjobb hangot csinálja. Igaz nem Regán!
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
2018. május 15. at 7:49, Bécó írta:
Árához képest nagyon sokat hoz a hangon.
Hát még duplán alkalmazva!
Szíjtárcsát persze cserélni kell hozzá.
- AST
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
Üdv !
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Lemezjátszó
13 órája, Ear írta:
Változtatnak. Az Edwards féle Little Belter például igen jó tuning.
Ezt próbáltam én is... + egy Isokinetik-et... de az Edwards csendesebb volt...
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Lemezjátszó
Üdv.
Különböző Rega meghajtó szijakkal kapcsolatban van e valakinek személyes tapasztalata. Változtatnak e a hangon stb.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
2018. 05. 10. at 22:42, antizigün írta:
jvc l-a21
ebben nem tudok segíteni.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
jvc l-a21
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
9 órája, antizigün írta:
sziasztok
2 dolog
- lemezjatszó belső mechnanikához cserélnék rugót. mennyire egyedi darabok ezek? átlag rugóboltba tudnak ilyet adni, ha viszek egyet mutatóba?
- nincs 100 hsz-om így nem tudok hirdetni. korábban nem emlékszem ilyen limitre. marad ez így, vagy visszaállunk? nincs kedvem felesleges posztokkal erőlködni :-)
Milyen lemezjátszóról van szó?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
sziasztok
2 dolog
- lemezjatszó belső mechnanikához cserélnék rugót. mennyire egyedi darabok ezek? átlag rugóboltba tudnak ilyet adni, ha viszek egyet mutatóba?
- nincs 100 hsz-om így nem tudok hirdetni. korábban nem emlékszem ilyen limitre. marad ez így, vagy visszaállunk? nincs kedvem felesleges posztokkal erőlködni :-)
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2655
Lemezjátszó
1 hour ago, SSS said:
Hát SME nem az olcsó gyártmányokról híres, ugyanakkor minőségi probléma nem nagyon szokott felmerülni velük kapcsolatban.
abban nem kételkedek,ha csinálnak is majd vlmit,nem kóklerkodás lesz..a Loricraft sem volt a Máltai szeretetszolgálat áraival
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)