Legközelebb próbáljátok ki Tihanyban a malac krumpli-t.Vasti írta: ↑2018.07.21., szomb. 09:09Sziasztok!
Pár hete voltunk kirándulni Szigligeten, és mivel jókat írtak róla, a Kikötő Étteremben vacsoráztunk.
Háááát... Csak azért írom le a dolgot, hogy olyan nagyon ne rohanjon senki egy finom vacsoráért :-(
Öten voltunk, mindenki mást rendelt, és hirtelenjében nem is tudom: talán anyu mondta azt, hogy nem volt rossz. Az ételek ízetlenek, és nem jó minőségűek voltak, és ez a nagyobbik baj. Én nem várok semmi extrát, azt is tudom, hogy kint ülni azon a szép helyen megdobja az árat. Nem is sokalltam volna 2600 forintot egy tök egyszerű paradicsomos olaszos tésztaételért csirkemell kockákkal, ha jó lett volna, de a csirkemell az valami nyesedék volt: mindenféle méretű és alakú mócsingok, nagyrészt inakkal, szóval ehetetlen. Én konfitált tarját ettem erdei gombamártással: két húst kaptam, az egyik szétesett, annyira puha volt, a másikat meg alig bírtam leküzdeni, olyan kemény volt. A gombamártás tökéletesen ízetlen volt. A másik három étel nem volt ennyire elrontva, de alig ütötték meg egy rendes menza szintjét :-(
De vacsora után kisétáltunk a móló végére, és a panoráma feledtette velünk a dolgot: na az tényleg szép :-)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10171
Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vasti
- Törzsvendég

- Értékelés: 373
Sziasztok!
Pár hete voltunk kirándulni Szigligeten, és mivel jókat írtak róla, a Kikötő Étteremben vacsoráztunk.
Háááát... Csak azért írom le a dolgot, hogy olyan nagyon ne rohanjon senki egy finom vacsoráért :-(
Öten voltunk, mindenki mást rendelt, és hirtelenjében nem is tudom: talán anyu mondta azt, hogy nem volt rossz. Az ételek ízetlenek, és nem jó minőségűek voltak, és ez a nagyobbik baj. Én nem várok semmi extrát, azt is tudom, hogy kint ülni azon a szép helyen megdobja az árat. Nem is sokalltam volna 2600 forintot egy tök egyszerű paradicsomos olaszos tésztaételért csirkemell kockákkal, ha jó lett volna, de a csirkemell az valami nyesedék volt: mindenféle méretű és alakú mócsingok, nagyrészt inakkal, szóval ehetetlen. Én konfitált tarját ettem erdei gombamártással: két húst kaptam, az egyik szétesett, annyira puha volt, a másikat meg alig bírtam leküzdeni, olyan kemény volt. A gombamártás tökéletesen ízetlen volt. A másik három étel nem volt ennyire elrontva, de alig ütötték meg egy rendes menza szintjét :-(
De vacsora után kisétáltunk a móló végére, és a panoráma feledtette velünk a dolgot: na az tényleg szép :-)
Üdv
Nem étterem, de legalább olyan jó! Van a Lőrinci-piacon egy hús sütő, vagány hentes fiúk ott a piacon olvasztanak/sütnek nagy kondérokban friss húsból töpörtyűt, szalonna féléket, csülköt. Oltári finom minden.
Nem étterem, de legalább olyan jó! Van a Lőrinci-piacon egy hús sütő, vagány hentes fiúk ott a piacon olvasztanak/sütnek nagy kondérokban friss húsból töpörtyűt, szalonna féléket, csülköt. Oltári finom minden.
Kollégám javasolta Vas megye Rum községében a Horgásztanya Vendéglőt.
Soha nem voltam náluk, de a neten olvasgatva szenzációs kaják vannak.
Amint részesültem a mannában, jelentkezem!
Harcsa halászlét és valami csuszás dolgot tervezek első körben. Nyammm...
ui: szerintem Rudolf piros rucis menyecskéje imádnivaló!
Ajánlom nektek a Balatonfői Yacht Club éttermét, aki ebédelni, vacsorázni szeretne azt a recepciós beengedi (nem csak hajótulajdonosnak léphetnek be).
Egyszerű áttekinthető étlap, normál árak, közvetlenül a vízparton. A császármorzsa, és a bécsi szelet kicsit újragondolva egészen jól sikerült.
http://www.bfyc.hu/
Szentendrei Sörmajális
Szentendrét nem lehet nem szeretni! Óbudán születtem és fiatal koromban gyakran bicikliztünk ki a haverokkal Szentendrére. Ott ettünk egy jó lángost, lementünk a Duna-partra, nézelődtünk, aztán vissza. Hétfőn a Sörmajálist látogattuk meg. Az idén nem kaptam javaslatott Vinklertől melyik sört nem érdemes kihagyni... így mentem a saját fejem után.
Rám ez a főzde tette a legnagyobb benyomást.
- Vasti
- Törzsvendég

Az a helyzet, hogy mi készítjük és szeretjük is mindkét félét (liszt, búzadara) A búzadarás is piszok finom, csak az nem császármorzsa ;-)
Igaz, a neten is sokszor klasszikusként a darás változat receptjét írják le, de az eredetire rákeresve pont nem a darás receptek jönnek. Szerintem az eredeti a Kaiserschmarrn, és az étteremben azt adtak!
Van ennek egy harmadik, régi és népies változata, a Sterc(gánica), amit a nagyanyám piszok jól csinált! Az csak pirított liszt, zsír és víz, meg egy kis só, és mehet rá a porcukor, meg a házi baracklekvár. Na, nekem meg az volt a legfinomabb, de mivel általában a legegyszerűbb ételeket a legnehezebb JÓL elkészíteni, így egy ideje felhagytam a próbálkozással ;-)
Üdv: Vasti
Nagyjából erről van szó, búzadara vaj és jobb lekvár, ezért jobb sokkal a házi császármorzsa. Imádom
Több helyen találkoztam már azzal, hogy a császármorzsát lisztből készítették. Nekem a búzadarás jön be jobban, főként, ha nem olajjal csinálják, hanem vajjal!
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
Gondolkoztam, hogy hova tegyem ezt a beírást, mert étterem is meg sütés is...
Császármorzsa egy elegáns és nem olcsó budapesti étteremben
és otthon
ha a különbséget zongorázni tudnám....
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 573
- Kapcsolat:
Ahova nem fogok visszamenni és senkinek nem ajánlom: Kőkapu. Sokan mentünk - vacsorára, nagyon sokára hozták az ennivalót. Senkinek nem ízlett. Nekem pl. egy sima vad sültet hoztak(volna), két hússzelet volt rajta, az egyik átsütve, a másik véres steak..
A szállóról és egyéb szolgáltatásról nem tudok nyilatkozni.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Voltunk. Elöljáróban annyit, hogy a kaja szuper, minden ok vele.
De. A fedett teraszra ültünk, a fűtés épp rossz volt, kifogyott a gáz.
Ez a divatos, szemétből tákolt, széthullós raklapbútor az agyamra megy máshol is. Itt kimondottan recsegős, mozgós, szétesős.
A másik ami zavar egy étteremben, ha nagy az asztal. Ha szembe akarsz ülni a pároddal, kb 1 méterre van tőled, nulla intimitás, kiabálás.
Ha mellé ülsz nem férsz el.
A kaja jó, de a kényelem szar.
Igen, sajnos a terasz nagyon gyengére sikerült. A kényelem bent sem sokkal jobb, de én nem vagyok sznob, ha jó a kaja azt bárhol megeszem.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Miskolc, Vágállomás étterem:
http://vegallomasetterem.hu/
a remek ételek mellett a személyzet is kedves és figyelmes volt!
Fóton ajánlom mindenkinek a COCCO MIO-t.
www.cocco-mio.hu
Már háromszor tartottuk ott a céges bulit, egyszer sem csalódtunk, jó a kaja, jó a kiszolgálás.
- Pucir
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Ha magyaros halétel, akkor Tiszacsege ! A korhely harcsahalászlevük mindenek felett áll! Ha csak rá gondolok elindul a nyálelválasztásom, mint Pavlov kutyájának.
Télen is nyitva van.
Állandó sztárvendég a komp, rajta jégtörő Janival. "Ó de buta bazmeg, jaj de buta..."
http://csegecsarda.hu/
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
Volt itt már valamelyikőtök:
http://www.salonrestaurant.hu/
Szeretném ide elvinni a párom, egy meglepetés vacsorára.
Állítólag Budapest talán legjobb étterme..
Igazak a hírek?
Szia
en voltam. Par napot a Boscoloban toltottunk a telen es jo volt. Nyilvan minosegi a hely de, hogy a legjobb-e?
Szerintem csalodni nem fogtok!
Pannonhalma Viator!
Jó ételek, jó borok, kellemes kiszolgálás, nekem a hely is tetszett.
http://viator.co.hu/rolunk/
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10171
Pannonhalma Viator!
Jó ételek, jó borok, kellemes kiszolgálás, nekem a hely is tetszett.
http://viator.co.hu/rolunk/
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- evola
- Fórumlakó

- Értékelés: 76
Volt itt már valamelyikőtök:
http://www.salonrestaurant.hu/
Szeretném ide elvinni a párom, egy meglepetés vacsorára.
Állítólag Budapest talán legjobb étterme..
Igazak a hírek?
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Jó szívvel ajánlom nektek a kockamalac éttermet alsónémediben. Ha arra jártok feltétlenül egyetek ott... kedvesek és az étel annyira finom, hogy nem hittem el... már többször voltunk és nulla csalódás... az árak pedig teljesen rendben vannak...
http://kockamalac.hu/
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
Shaka Zulu London Camden. Ne ide sohat tobbet vissza nem megyunk. Tegnap este volt itt egy vacsink. Meg jo, hogy csak grouponon keresztul foglaltunk asztalt igy "75" fontot fizettunk a 150 helyett. Egy vicc az egesz. Az etterem paradesan nez ki de a belso mozgolepcso nem mukodott. Aztan beultettek minket keg masik par koze kb mint az iskolaban szoval intimitas faktor nulla. A pincer minden alkalommal osszekeverte, hogy ki mit rendelt. A koktelnak nevezett valamik izetlenek voltak 12 font per darab aron. Az eloetel ok vokt de a foetel egy vicc. En strucc staeket ettem ami nem lett volna rossza ha a burgonya nem lett volna sotlan es kemeny illetve ha ki sit keveseb szoszt hagytak volna a tanyeron. Osszessegeben egy menzan ereztuk magunkat nulla minosegerzettel horror aron. Ehhez kepest ezert az arert Nemetorszagban ket Michelin csillagos etteremben ettunk ami fenomenalis volt.
Ez a hely egy turistacsapda.
Hazafele beugrottunk meg egy jo kis koktelra a St Pancras palyaudvarra, ahonnan az Eurostar indul. Azt hiszem Reneissance a hely neve na az elso osztalyu. Itt is kb 12 font egy koktel de isteni finom. Bar itt nem ettunk de, ahogy elneztuk az etelek minoseginek tuntek es korulottunk elegedetten fogyasztottak oket. Azt hiszem ide visszamegyunk.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Nem vagyok én konzervatív egyáltalán... Tőlem lehet 1000 fajta kaja egy étlapon.
DE!
Azért Zalában, egy vidéki (pár száz lelkes falu) , de szép, jó, felkapott és forgalmas étteremben igenis legyen nem hogy a "klasszikus" magyar konyhára, de az adott tájegységre jellemző étel is: mert hol legyen, ha nem ott?!
Vagy tűnjenek el ezek, és legyen mindenhol szuvid marhatőgy konfitált istennyilával?! ;-)
Olyan ez, mintha a Horvát nyaraláson keresnél egy éttermet, ahol ehetsz egy adag tengeri herkentyűt, de nem találnál, mert ott is csak szuvid marhatőgy lenne konfitált istennyilával, meg ehhez hasonló ínyencségek ;-)
Azt sem értem, mi lehet az oka annak, hogy pl. egy szuper hagymás rostélyosért nem fizetnél soha egy étteremben... Na mindegy, nem vagyunk egyformák.
A fejlődéshez sem hiszem, hogy sok köze van a dolognak, mert aki akar, nyisson egy éttermet, ahol spéci és extra meg menő és trendi ételekkel várja a vendégeket. Sőt, akár egy zalai kisvendéglőben is legyenek az étlapon ilyen ételek! Mindenki azt eszik, amit akar: de ha egy göcseji kisvendéglőben nem tudok egy göcseji "borzast" enni, ha ahhoz van kedvem, akkor az szerintem igen rossz irányba fejlődés.
Ezzel a résszel egyetértek, természetesen tartsuk meg a ránk jellemző ételeket, csak legyen mellette más is, valami új, ami miatt a magamfajta pénzt ad. Én arról beszélek, amikor betérsz az ország 300 Diófa csárdájából az egyikbe és az étlapon találsz a 35 féle ételből 32 rántott és/vagy töltött valamit és ezek a helyek mennek teltházzal. Az ilyen ételekért azért nem fizetnék, mert itthon, töredék pénzből, sokkal jobbat főzök.
- Vasti
- Törzsvendég

Na igen, Te tipikus példája vagy a konzervatív magyar gyomornak.
Nem vagyok én konzervatív egyáltalán... Tőlem lehet 1000 fajta kaja egy étlapon.
DE!
Azért Zalában, egy vidéki (pár száz lelkes falu) , de szép, jó, felkapott és forgalmas étteremben igenis legyen nem hogy a "klasszikus" magyar konyhára, de az adott tájegységre jellemző étel is: mert hol legyen, ha nem ott?!
Vagy tűnjenek el ezek, és legyen mindenhol szuvid marhatőgy konfitált istennyilával?! ;-)
Olyan ez, mintha a Horvát nyaraláson keresnél egy éttermet, ahol ehetsz egy adag tengeri herkentyűt, de nem találnál, mert ott is csak szuvid marhatőgy lenne konfitált istennyilával, meg ehhez hasonló ínyencségek ;-)
Azt sem értem, mi lehet az oka annak, hogy pl. egy szuper hagymás rostélyosért nem fizetnél soha egy étteremben... Na mindegy, nem vagyunk egyformák.
A fejlődéshez sem hiszem, hogy sok köze van a dolognak, mert aki akar, nyisson egy éttermet, ahol spéci és extra meg menő és trendi ételekkel várja a vendégeket. Sőt, akár egy zalai kisvendéglőben is legyenek az étlapon ilyen ételek! Mindenki azt eszik, amit akar: de ha egy göcseji kisvendéglőben nem tudok egy göcseji "borzast" enni, ha ahhoz van kedvem, akkor az szerintem igen rossz irányba fejlődés.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Na ez már igen, ettől összefutott a nyál a számban ;-)
Eléggé rossz irányba megy sajnos a vendéglátás. Régebben rendszeresen jártunk egy vidéki étterembe (ezt nem úgy értem, hogy nem Budapesten van, hanem hogy nem egy városban ;-) , szerettem. Aztán egy ideig kimaradt, nem jártunk arra. Pár hónapja újra betértünk, valamilyen családi akármi alkalmával, és kiakadtam...
Az étlap 20 oldal. Szuvid ez, marinált az, vöröshagyma lekvár, szüzek könnye, száz fajta étel, mindegyik túlbonyolítva, nyolc fajta dologgal töltve, mintha attól lenne jó!
Én a legszívesebben cigánypecsenyét, hagymás rostélyost, egy egyszerű rántott akármit eszek, vagy valami hasonlót, mert ha jól van elkészítve, akkor ezek igazán finomak. Na, ilyen viszont nem volt az étlapon (régebben volt, mi az hogy!) , akárhogy kerestem :-( Választottam 10 perc étlapolvasgatás után valamit, de nem volt jó. Hatan voltunk, mindenki mást evett, egyiktől sem voltunk elragadtatva egyáltalán.
A fenének kell túlkomplikálni az ételeket?! Ahogy a képeden látszik: egy finom hús, köret, szalonna, hagyma, ember többet nem kívánhat ;-)
Ausztriában élünk egy ideje: itt egy átlagos kisvárosi étteremben kb. van 10 étel az étlapon, meg pár napi / szezonális ajánlat. Sertés karaj és tarja, csirkemell, esetleg pulykamell, rántva vagy natúr, hasábburgonyával vagy rizzsel, és annyi. Viszont szinte borítékolhatóan jó minőségben, atom frissen, ízletesen... És a rántott husi legalább lelóg a tányérról, ami szintén fontos ;-)
Na igen, Te tipikus példája vagy a konzervatív magyar gyomornak. Amíg a Te táborod jelenti a nagyobb halmazt, addig nehézkesen fog fejlődni a vendéglátóipar. Egyébként fejlődik az, csak lassan. Mondom ezt úgy, hogy ha rajtam múlna, bezáratnám az éttermek 80%-át. Ez a szám 20 évvel ezelőtt 95% lett volna. Az általad említett ételekért én soha nem fizetnék egy forintot sem, nyilvánvaló okok miatt. Az arany középút az lenne ha az étlapokon a rántott hús mellet megférne a szuvidolt marhanyak is, persze kiváló minőségben, normális árakon és mindketten boldogan falatozhatnánk.