Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

1 hour ago, prando said:

Telefonáltam.

A hölgy nagyon kedves és éppen úgy nem ért hozzá, ahogy én, de azért eligazodott a táblázatában és eléggé megértettem én is a szövegét.

1732 persze nincs.

Ajánlott 30 és 33-t, vagy Cirrus CS4334-et.

Kihoztad a legtöbbet a sztoriból. :-)

Sok sikert! Most ezt keresed tovább, gondolom. Felhajtok egypár privát lapulevelet, hátha akad itt-ott ez-az... :-)

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: prando »

2 órája, lehoako írta:

Írjál mausel-éknak, vagy csörizz oda.

Mausel-ék a Mouser magyar divíziója, asszem, én kondikat hozatok velük. 

https://hu.mouser.com/Search/Refine.asp ... rd=PCM1732

Ezek szerint nem tartják fixen készleten, de itt érdeklődd meg a part no. alapján (táblázatban)

http://www.mausel.eu/?lang=hu

Telefonálhatsz is, zabálnivalóan kedvesek.

Sok soikert, majd számolj be,  lécci :-))).

Telefonáltam.

A hölgy nagyon kedves és éppen úgy nem ért hozzá, ahogy én, de azért eligazodott a táblázatában és eléggé megértettem én is a szövegét.

1732 persze nincs.

Ajánlott 30 és 33-t, vagy Cirrus CS4334-et.

Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

blake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 211
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: blake »

Hello.

Topping D10-es dac-ot próbálta már valaki? Milyen a hangja. Ennyi pénzért nagyon meggyőzőnek tűnik.

ESS9018K2M DAC chipet használ és OPA2134-t, ami nincs beleforrasztva, hanem cserélhető.

Úgy nézem amit eléraksz azt lejátsza.

http://en.tpdz.net/products_detail/productId=30.html

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

4 minutes ago, prando said:

Jó, köszi! Találtam tőlük vagy 20 országban oldalt, stock-ban sehol, de egy telefont megér....köszi!

Így van, a HÖLGY náluk csupa nagybetűvel, Kozma Orsolya, intelligens és gyönyörű.

prando
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

2 perce, lehoako írta:

Ezek szerint nem tartják fixen készleten, de itt érdeklődd meg a part no. alapján (táblázatban)

Jó, köszi! Találtam tőlük vagy 20 országban oldalt, stock-ban sehol, de egy telefont megér....köszi!

Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

1 minute ago, prando said:

Szia!

Ez a chip kéne, ezt írta fel a szerelő. A név alatt pl. a Burr Brown-t értettem. Ebay-en van kínai, nem tudom megvegyem-e? TI-t egyelőre nem találtam.

Szívesen veszem a segítséget, köszönöm szépen!

prando
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

1 perce, ZolaBA írta:

ebayen mindegyik nevénél ott van, hogy  "BB/TI" ... mint pl.  Burr-Brown / Texas Intstruments

Az igen, de találtam olyat, amire azt írja Brand New, azaz arra utal a szöveggel, hogy az TI. Nem drága, de érdekes módon annál a posta majd kétszer annyi.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1753

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

6 perce, prando írta:

Ebay-en van kínai, nem tudom megvegyem-e? TI-t egyelőre nem találtam.

ebayen mindegyik nevénél ott van, hogy  "BB/TI" ... mint pl.  Burr-Brown / Texas Intstruments

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

prando
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

7 perce, lehoako írta:

Ez a neve :-) ( Burr-Brown ) Illetve a márkája: Texas Instruments.

Bocs, ilyen chippel készült DAC kéne? Rotel RCD 1072esben van pl. (HDCD), NAD c542-ban, mármint CD játékosokban.

Szia!

Ez a chip kéne, ezt írta fel a szerelő. A név alatt pl. a Burr Brown-t értettem. Ebay-en van kínai, nem tudom megvegyem-e? TI-t egyelőre nem találtam.

Szívesen veszem a segítséget, köszönöm szépen!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

24 minutes ago, prando said:

Helló!

Olyat kéne vennem, hogy PCM1732, ez gondolom egy dac chip.

Azt szeretném kérdezni, fontos-e a márka, a név?

Köszönöm!

prando

Ez a neve :-) ( Burr-Brown ) Illetve a márkája: Texas Instruments.

Bocs, ilyen chippel készült DAC kéne? Rotel RCD 1072esben van pl. (HDCD), NAD c542-ban, mármint CD játékosokban.

prando
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Helló!

Olyat kéne vennem, hogy PCM1732, ez gondolom egy dac chip.

Azt szeretném kérdezni, fontos-e a márka, a név?

Köszönöm!

prando

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1041

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BLX »

Ha egy macbook pro laptop akksijarol van taplalva az adott usb-s dac az hangban elonyt jelent pl egy sima asztali gepjez kepest? Gondolok itt az akkumulatoros tapellatasra.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

23 hours ago, Vinkler said:

No meg volt ott kábel a hivox dac-os rendszerben, ami a bladi dac árát meghaladja. Volt ott egy épített an dac is, amit viszonylag hamar kizártunk. És, ha jól emlékszem a végén a tabla-hivox dac-drága kábel rendszer, a bladi dac 3x-át tette ki árban, mire TALÁN egy hangyányival jobb lett a végére, de egész sokáig fej-fej mellett haladtak és a végére sem volt egyértelmű a fülelés eredménye, volt, amiben így is a bladi volt a jobb. 

Én tartom, hogy 100-ig ha elég a csak usb, akkor a bladi nagyon jó ajánlat, pedig nem mai darab.

Igen, az AN DAc nagyon halk volt, de mindegyik DAC megkapta a legjobb kábelezést, amit csak a Raktárban biztosíthattunk, kár, h nem jobb kábel szolgál dogot koaxban... :-)

Nem a DACméregetés volt a célom, csak felmerült a kérdés, h 20-30 ezer között, és erre reagáltam B.Levente fórumtársnak, Bitrograde fórumtárs bedobta a Bladit, és aztán erre is, mert én már hallottam őket saját rendszerben, egymás mellett. Nyilván ízlések és pofonok eltérőek, írtam is Doriannak, h nem lehet alma-alma-alapon összehasonlítani 2 DACot, amelyek közül az egyik csak USBs, a másik csak SPDIFes. Csak a történeti hűség kedvéért.

Nemsokára újra nyárköszöntő fülelést tervezek, meglepetésekkel és remélem, jóval kevesebb alkoholmentes sörrel (ez elsősorban Rád vonatkozik) :-) ), de több jó kábellel és tápkondival :-)!

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1041

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BLX »

Koszi a kommenteket. Orulok, hogy beporgott a topik kicsit 

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

6 hours ago, Vinkler said:

Ahogy hallottam, mostanában nem lesz dac. 

akkor itt az ideje piacra dobnom az enyémet jó pénzért, de a kérdés, hogy mi lenne helyette
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hunhun »

A 2qute on gondolkodtam. Az jobban passzolna a jelenlegi szituba. Nincs mqa de az lehet nem is számít lényegében.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5266

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

1 hour ago, Dorian said:

Ha lehetne kapni dac4you -t. De most Zoli bizonyos okok miatt nem gyártja, tehát nincs.

Bevallom, én is várom, hogy újra készítsen DAC-ot - ami gondolom egy továbbfejlesztett verzió lesz - mert ár/értékben még akkor is megéri, ha elé kell kötözgetni az USB átalakítást. De Zoli részéről sztem igen jó ötlet lenne, ha hagyna benne helyet és előkészítené USB kártya fogadására, megtáplálására, aztán akinek kell, az bele tudná tenni amilyent akar.

audio pc  (AP Linux op rendszerrel) lesz még ősszel, abban van egy usb dac is, de spdif bejárat nem lesz.

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

2 hours ago, lehoako said:

Mi a baj a Mojo-val? Csak az lehet, h melegszik, vagy a hangjára is van panasz?

Ügy tűnik, nem jelent meg a válaszom. Próbálkozok még egyszer:

A hangja nagyon tetszik. A melegedés sem zavar. Csak nem használom fejhallgatóval már és ha eladom mindkettőt, akkor elérhető lenne egy upgrade. 99 classic 65e + Mojo 115e

Jelenleg a töltögetés zavar csak

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

2 hours ago, lehoako said:

Mi a baj a Mojo-val? Csak az lehet, h melegszik, vagy a hangjára is van panasz?

A hangja nagyon jó, a melegedés sem zavar csak a töltögetés a "nyűg".

Ezért gondolkodtam 2qute ban mert a hang nagyon tetszik és nem használom fejhallgathoz már

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9444

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

4 minutes ago, Meridián said:

Én lettem boldog tulajdonosa Ákos Hivox komponenseinek....nagyon megvagyok elégedve vele!

Bebizonyította,hogy olcsó kábelekkel is tud szárnyalni...

Elvből nem költök túlárazott kábelekre....

Alapból az egy tök jó cucc, főleg annyi pénzért. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: meridián »

Én lettem boldog tulajdonosa Ákos Hivox komponenseinek....nagyon megvagyok elégedve vele!

Bebizonyította,hogy olcsó kábelekkel is tud szárnyalni...

Elvből nem költök túlárazott kábelekre....

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

1 hour ago, lehoako said:

Bocsánat, 20-30 ezer között csendült fel a kérdés. Másrészt egy közelmúltbeli ráfülelés alkalmával pontosan a Bladi DAC járt a Csak Tagoknak Raktárban, Vinkler hozta, külső táp nélkül. Akkor a Hivox külső táppal bőven hozta rajta az 1 ortót, sőt. (Igaz, h volt előtte (Suricata helyett) egy Tabla, amit a Bladira nem tudtunk rákötni, mert nincs SPDIF-luka). A külső táp nagyon sokat tesz hozzá, tudom, most készült el a PP2 kártyám külső tápolása, egyből olyanokat hallok naive-os Vivaldi-felvételeken, hogy a fülemnek is alig merek hinni... De tényleg. :-)

Szerintem a jó hang felé vezető konzekvens kéktúra a konverter-SPDIF-DAC irányba mutat, nemcsak amiatt, h be tudunk tenni a kettő közé egy jó kábelt (de azért ez is nagyon fontos :-) ), hanem azért, mert egy jó DAC-chip kulturált analóg implementációval (gondolok pl. a nagyon régi, de nem lerágott csont TDA 1541A-ra (http://www.lampizator.eu/lampizator/TDA1541 corner/TDA1541.html) vagy a PCM 1792 (http://www.6moons.com/audioreviews/tentlabs2/2.html)-re épített modellek simán jók ma is, nem is kicsit...

No meg volt ott kábel a hivox dac-os rendszerben, ami a bladi dac árát meghaladja. Volt ott egy épített an dac is, amit viszonylag hamar kizártunk. És, ha jól emlékszem a végén a tabla-hivox dac-drága kábel rendszer, a bladi dac 3x-át tette ki árban, mire TALÁN egy hangyányival jobb lett a végére, de egész sokáig fej-fej mellett haladtak és a végére sem volt egyértelmű a fülelés eredménye, volt, amiben így is a bladi volt a jobb. 

Én tartom, hogy 100-ig ha elég a csak usb, akkor a bladi nagyon jó ajánlat, pedig nem mai darab.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7779

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

1 minute ago, lehoako said:

POntosan erről beszélek, csak azért, mert kijött egy valóban új és sokkal jobb konverter vagy konverter-kártya, ne kelljen kidobni egy egyébként is rendesen szóló DACot. HA jól írom, Schiit-éknél ez van az Ygdrassillal meg a többi kelta-viking ködistennel... Tökjó koncepció, óriásölés apróból. If it an't broke, don't fix it.

Jól van srácok... MQA dekódert nem akartok bele?  A gyári USB bejárata is marha jól szólt 16/48-on, az összes olcsó 24/192-esnél jobban tetszett nekem sokkal. No persze ez nem jelent semmit.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

7 minutes ago, Dorian said:

Ha lehetne kapni dac4you -t. De most Zoli bizonyos okok miatt nem gyártja, tehát nincs.

Bevallom, én is várom, hogy újra készítsen DAC-ot - ami gondolom egy továbbfejlesztett verzió lesz - mert ár/értékben még akkor is megéri, ha elé kell kötözgetni az USB átalakítást. De Zoli részéről sztem igen jó ötlet lenne, ha hagyna benne helyet és előkészítené USB kártya fogadására, megtáplálására, aztán akinek kell, az bele tudná tenni amilyent akar.

POntosan erről beszélek, csak azért, mert kijött egy valóban új és sokkal jobb konverter vagy konverter-kártya, ne kelljen kidobni egy egyébként is rendesen szóló DACot. HA jól írom, Schiit-éknél ez van az Ygdrassillal meg a többi kelta-viking ködistennel... Tökjó koncepció, óriásölés apróból. If it ain't broke, don't fix it.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

DAC-olás

4 minutes ago, Dorian said:

Ahogy hallottam, mostanában nem lesz dac. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”