Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Milyen AKG-k hallgatsz?

en csak HD600 es 650-et hallottam, nekem lassu brumik voltak es az AKG-k karjaba taszitottak.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Jól értem, hogy szerinted a HD600 jobb fejhallgató?
Ha igen, szerinted miért, milyen paramétereiben?

Egyébként nekem elég sok fejhallgatóm és hozzájuk tartozó elektronikám volt, ezért direkt mindig óvatosan fogalmazok. Mindemellett próbálom a saját tapasztalataim elmesélni, hátha mankóként szolgálhat valakinek. Magam is szívesen olvasom mások beszámolóit, de azt szeretem igazán, amiben konkrétumok vannak, nem csak általános életigazságok. Nyilván, miskolciként kellően együttérzek a korlátozott meghallgatási lehetőségekkel bíró emberekkel.

Ha így volna már rég megvettem volna.

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: RIEC »

Kis ország vagyunk, igen alacsony fizetőképes kereslettel. A német piac kb. 80-100-szor akkora mint a magyar. A gyártóknak a magyarországi forgalom kerekítési hiba tartományban van, ezzel arányosak az erőfeszítéseik. Ez van.
Tovább rontja a helyzetet az, hogy az "elitünk", a tehetősebbek, tisztelet a kivételnek, igen alacsony kultúra fogyasztással bírnak. Házimozi még esetleg, de zenét nemigen hallgatnak. Megtörtént, hogy egy vevőnk eljött a 80ezres médialejátszójáért, egy kb. 40 milás Mergával, és szó szerint kiröhögte a 2-3 miliós hangfalainkat, azzal hogy ennyi pénzből ő inkább vesz egy fasza könnyűfém felniszettet, mint egy ilyen haszontalan kacatot.

Egy szofisztikált fejhallgatós lánc ( pl. számítógép + erősítővel egybeépített felsőkategóriás dac + kábelek + dedikált tápellátás + high-end fejhallgató ) kb 1 -1.5 millió forint ( nekem ennyiből jött ki ). Sok fórumtagnak csak a tápkábele többe kerül! Hifista körön belül is mostoha helyzetben van a fejhallgatózás, pedig sok értelmes érv szólna a használata mellette. Ma már egy zárt fejhallgatóból is olyan hangot lehet kihozni amely megkérdőjelezi a nagy rendszerek értelmét és praktikusságát. Innen nézve én is mosolygok a 3 milliós hangsugárzókon. 

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

A fejhallgatózás nem mozgat meg jelentős tömegeket Mo-on. Bár volt pár próbálkozás találkozók szervezése tekintetében, de az érdeklődés totális hiánya pontot tett a gyerekcipőben járó mozgalom végére. Folytatásra ne is számítsunk. Pedig enélkül szinte reménytelen a fejhallgatók és a hozzájuk kigondolt rendszerek kipróbálása és az érdemi tapasztalat csere. A Final Audio termékei számunkra olyan mintha nem is léteznének. Ugyanez elmondható a Pass Labs erősítőiről is.

Tőlünk nyugatabbra többnapos rendezvények épülnek a hifizés eme ágára és mindenki ott van aki egy kicsit is számít. CanJam. Rá lehet keresni. Nekünk  meg marad pár kifutó poros darab az üzletekben + az időnként hozzájuk kapcsolódó foghúzós kiszolgálás.

Kis ország vagyunk, igen alacsony fizetőképes kereslettel. A német piac kb. 80-100-szor akkora mint a magyar. A gyártóknak a magyarországi forgalom kerekítési hiba tartományban van, ezzel arányosak az erőfeszítéseik. Ez van.
Tovább rontja a helyzetet az, hogy az "elitünk", a tehetősebbek, tisztelet a kivételnek, igen alacsony kultúra fogyasztással bírnak. Házimozi még esetleg, de zenét nemigen hallgatnak. Megtörtént, hogy egy vevőnk eljött a 80ezres médialejátszójáért, egy kb. 40 milás Mergával, és szó szerint kiröhögte a 2-3 miliós hangfalainkat, azzal hogy ennyi pénzből ő inkább vesz egy fasza könnyűfém felniszettet, mint egy ilyen haszontalan kacatot.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Jó kis beszélgetés alakult itt ki! Bevallom, azért említettem meg korábban a Final Audio Sonorous VI-ot, mert nem sokat lehet hallani róla és meghallgatni se nagyon, de talán hátha valaki tud róla véleményt nyílvánítani...

A fejhallgatózás nem mozgat meg jelentős tömegeket Mo-on. Bár volt pár próbálkozás találkozók szervezése tekintetében, de az érdeklődés totális hiánya pontot tett a gyerekcipőben járó mozgalom végére. Folytatásra ne is számítsunk. Pedig enélkül szinte reménytelen a fejhallgatók és a hozzájuk kigondolt rendszerek kipróbálása és az érdemi tapasztalat csere. A Final Audio termékei számunkra olyan mintha nem is léteznének. Ugyanez elmondható a Pass Labs erősítőiről is.

Tőlünk nyugatabbra többnapos rendezvények épülnek a hifizés eme ágára és mindenki ott van aki egy kicsit is számít. CanJam. Rá lehet keresni. Nekünk  meg marad pár kifutó poros darab az üzletekben + az időnként hozzájuk kapcsolódó foghúzós kiszolgálás.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

En epp most keszulok megvenni a 800-ast, esetleg tudnal mondani alternativakat amik jobban teljesitenek?

Szerintem a Beyer T1 jobb mint a HD800, de nagyon jó erősítő kell hozzá, amelyik képes a 600 ohmos impedanciával is elboldogulni. Még jobb ha szimmetrikusan van hajtva.
Pl. ezeket javaslom hozzá:  TEAC UD-505, Beyerdynamic A2, Exposure XM HP.

Ennél feljebb már nem sok minden van, de pl. a Mr. Speakers Ether Flow nyitottja még egy szintet lép, igaz majdnem kétszeres áron. Őt viszont könnyű hajtani, egy Heed Canalot is elég hozzá.

Nem éri el a T1 hangminőségét, de nagyon jó és szerethető hangú az Oppo PM1/PM2 is, mondjuk egy Heed Canalottal szintén.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: dszabi »

Jó kis beszélgetés alakult itt ki! Bevallom, azért említettem meg korábban a Final Audio Sonorous VI-ot, mert nem sokat lehet hallani róla és meghallgatni se nagyon, de talán hátha valaki tud róla véleményt nyílvánítani...

RIEC

Fül és Fejhallgatók

En epp most keszulok megvenni a 800-ast, esetleg tudnal mondani alternativakat amik jobban teljesitenek?

A MrSpeakers és a Focal sok szép darabbal lepte meg az utóbbi időben a fejhallgatós közönséget. Érdemes lehet ott körülnézni kicsit. Az Aeon sorozat nagyon vonzó.

RIEC

Fül és Fejhallgatók

azaz: ne vegyen senki (alapos, a "köritesre" is ügyelö)meghallgatas nelkül.

Tul, alto: HD600 vs. HD800: eg es föld
RIEC: "HD600 a maga árkategóriájában megszorongathatatlan ami az állandóan védelemre és mentegetőzésre szoruló HD800-ról már közel sem mondható el"

en csak HD600 es 650-et hallottam, nekem lassu brumik voltak es az AKG-k karjaba taszitottak.

Aki választás előtt áll nehéz döntést kell hoznia és jól teszi ha teljes láncban gondolkodik amibe a felvételek minősége is szigorúan beletartozik, nem csak az erősítő és az ilyen-olyan kábelek, csatlakozók. Itt is - akárcsak a nagy láncoknál - minden "centi" számít. Amellett az ízlések és a fülek is nagyon szórnak, éppen emiatt ajánlásokat tenni igen nagy felelősség. Én is csak azt tudom mondani, hogy mindenki a saját ízlésére és zenehallgatási szokásaira figyeljen - hiszen ő fogja a készüléket használni - és ne arra amit a különféle portálok elébe tolnak. Egyszer amikor egy csodás cselló hangot hallottam egy Ether C-ből ( meg is vettem ) és kértem az eladót, hogy ő is hallgassa meg, az csak elhúzta a száját és hümmögött mert ő a fényes és vékony hangot kedvelte. Egy vagyont érő fejhallgató kínálattal volt körül véve és mégse volt tőle meghatva. Otthon egy olcsó AKG-t használ egy pici Hegel daccal. Így kell ezt csinálni. Őszintén, autentikusan.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

azaz: ne vegyen senki (alapos, a "köritesre" is ügyelö)meghallgatas nelkül.

Tul, alto: HD600 vs. HD800: eg es föld
RIEC: "HD600 a maga árkategóriájában megszorongathatatlan ami az állandóan védelemre és mentegetőzésre szoruló HD800-ról már közel sem mondható el"

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ha így volna már rég megvettem volna. A HD600 a maga árkategóriájában megszorongathatatlan ami az állandóan védelemre és mentegetőzésre szoruló HD800-ról már közel sem mondható el. A világ tele van nála sokkal jobban teljesítő típusokkal. Mo-on mindig csak arról a kb. fél tucat fejhallgatóról megy az állandó hitvita amit pár, ki tudja milyen füllel és ízléssel rendelkező hifista ki tudja milyen körülmények között és milyen borzasztó zenéken ledemózott.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

RIEC

Fül és Fejhallgatók

A HD600 és és HD800 valóban ég és föld. .

Ha így volna már rég megvettem volna. A HD600 a maga árkategóriájában megszorongathatatlan ami az állandóan védelemre és mentegetőzésre szoruló HD800-ról már közel sem mondható el. A világ tele van nála sokkal jobban teljesítő típusokkal. Mo-on mindig csak arról a kb. fél tucat fejhallgatóról megy az állandó hitvita amit pár, ki tudja milyen füllel és ízléssel rendelkező hifista ki tudja milyen körülmények között és milyen borzasztó zenéken ledemózott.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ez lett volna a következő kérdésem

Érdekes, hogy a szinezés, amit a Mezenek vagy Sennheisereknek nem tudok megbocsájtani, az Oppo PM1/PM2 esetén nem zavar, annyira szerethető hangja van.

T1-et nem hallottam sajnos, jó lenne, ha valakinek lenne a környéken. Miskolciak, debreceniek??

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Szerintem tök fölösleges és rossz irány általánosítani.
A HD600 és a HD800 pl. ég és föld. Mindkettő jó a maga nemében, de a 600-as egy fakó, kicsit mélydúsabb hang a 800-hoz képest, annak ellenére, hogy tényleg középorientált. A 800 kinyílik, ez főként a magasabb régiókban érezhető, de valódi mélybasszusban is sokkal többet ad - csak éppen elsőre a nyitottság tűnik fel, ezért az összbenyomás elsőre az, hogy a 800-as magasorientált. Ha egyszer egymás után hallgatod a kettőt, egy életre elfelejted a kisebbet, akkora a szakadék. (Mellesleg komfortban is, nem csak hangban.) Aztán mindjárt más értelmet nyer a "neutrális" kifejezés, főleg, hogy egy márka két klasszis produktuma között is micsoda távolság és felfogásbeli különbség van. 700-ast sajna nem halottam, de akik tapasztalt fejhallgatósok, azt mondják, közelebb áll kvalitásaiban a 600-ashoz, mint a 800-ashoz, nem óriási előrelépés.

Az Oppo PM-2 szintén teljesen más, de ha engem kérdezel, karakterében a HD600/650-hez van közelebb, annyi különbséggel, hogy magasban talán még folytottabb, ellenben sokkal transzparensebb, kellemesebb a közép, felsőközép tartománya. Privát véleményem szerint abszolút értékben jobb füles, mint a HD600 és tényleg bármi elhajtja, mobilról is szépen zenél, akár Spotify is örömmel hallgatható vele, jól tolerálja a rosszabb minőségű zenét. (Oppo Find 7-tel hallgattam sokáig.)
Egy plüss fülpárna viszont jót tesz neki, mert komfortban kevésbé jó a műbőr - bár egyáltalán nem zavaró, ha nincs közvetlen összehasonlítási alap.
Én, ha újra kéne vásárolnom, ezt venném. Ezen esett jól az átlag napokon a zene, nem kellett rituálé, meg extrém drága erősítés, ha hallgatni akartam. Legyen az Dragonfly a munkahelyemen, vagy telefon a vonaton.. Mindenhol jó volt és a tatyójában tudtam is magammal vinni, méreteiben is vállalható volt.

Ha már az abszolút értéket emlegettem.. Egyértelmű, hogy a Meze jóval ezek alatt van, de ha van lehetőséged, próbálj ki egyet belőlük. Akár Classics, akár Neo. Lehet hogy pont betalál nálad is, mint nálam. Élvezet vele a zene, annak ellenére, hogy megnyomja a mélyeket és kicsit színes is a hangja. Hangosan hallgatva már sok, de normál és alacsony hangerőn egyik komoly darab sem nyújtotta azt az élményt, mint a román tesó.
Megvívtam már emiatt a harcom több emberrel, mert tiszta szemüvegen keresztül egy Meze nem lehet jobb, mint akármelyik korábban emlegetett komoly fejhallgató. De élvezet hallgatni. Te is azt vedd, ami neked tetszik, mert hiába a neutralitás, meg a tudat, hogy ez így szól jól (ilyennek kell lennie), ha egyszer jólesőbb lenne egy kis plusz magas, vagy épp mély, netán kevésbé előtérben lévő közép..

A HD600 és és HD800 valóban ég és föld. Én a HD600-at nem tartom jónak, ellenben a HD800 egy kiváló fejhallgató, de ahogy írtam, ez is kicsit loudneszes. Egyszer hallgasd össze egy Beyer T1-el, amely az egyik leglineárisabb fejhallgató, jól hallható a különbség. Érdekes, hogy a szinezés, amit a Mezenek vagy Sennheisereknek nem tudok megbocsájtani, az Oppo PM1/PM2 esetén nem zavar, annyira szerethető hangja van.
BARTIMEX AUDIO Honlap

exit66
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: exit66 »

Köszi az infókat. Persze, nyilván mindenkinek más tetszik, meg kell hallgatni, stb. ez mind igaz. Ugyanakkor mivel nincs rá végtelen időm, pluszban a boltban való hallgatózás soha sem tudja azt, amit majd saját rendszerben és körülmények között tudni fog és mivel nem vagyok egy 'adok-veszek' típus, ezért az ilyen, hosszabb együttélésből származó tapasztalatok mégis sokatmondóak. 

A HD600 és a HD800 pl. ég és föld. Mindkettő jó a maga nemében, de a 600-as egy fakó, kicsit mélydúsabb hang a 800-hoz képest, annak ellenére, hogy tényleg középorientált. A 800 kinyílik, ez főként a magasabb régiókban érezhető, de valódi mélybasszusban is sokkal többet ad - csak éppen elsőre a nyitottság tűnik fel, ezért az összbenyomás elsőre az, hogy a 800-as magasorientált. Ha egyszer egymás után hallgatod a kettőt, egy életre elfelejted a kisebbet, akkora a szakadék. (Mellesleg komfortban is, nem csak hangban.) Aztán mindjárt más értelmet nyer a "neutrális" kifejezés, főleg, hogy egy márka két klasszis produktuma között is micsoda távolság és felfogásbeli különbség van. 700-ast sajna nem halottam, de akik tapasztalt fejhallgatósok, azt mondják, közelebb áll kvalitásaiban a 600-ashoz, mint a 800-ashoz, nem óriási előrelépés.

Az Oppo PM-2 szintén teljesen más, de ha engem kérdezel, karakterében a HD600/650-hez van közelebb, annyi különbséggel, hogy magasban talán még folytottabb, ellenben sokkal transzparensebb, kellemesebb a közép, felsőközép tartománya. Privát véleményem szerint abszolút értékben jobb füles, mint a HD600 és tényleg bármi elhajtja, mobilról is szépen zenél, akár Spotify is örömmel hallgatható vele, jól tolerálja a rosszabb minőségű zenét. (Oppo Find 7-tel hallgattam sokáig.)
Egy plüss fülpárna viszont jót tesz neki, mert komfortban kevésbé jó a műbőr - bár egyáltalán nem zavaró, ha nincs közvetlen összehasonlítási alap.
Én, ha újra kéne vásárolnom, ezt venném. Ezen esett jól az átlag napokon a zene, nem kellett rituálé, meg extrém drága erősítés, ha hallgatni akartam. Legyen az Dragonfly a munkahelyemen, vagy telefon a vonaton.. Mindenhol jó volt és a tatyójában tudtam is magammal vinni, méreteiben is vállalható volt.

Ha már az abszolút értéket emlegettem.. Egyértelmű, hogy a Meze jóval ezek alatt van, de ha van lehetőséged, próbálj ki egyet belőlük. Akár Classics, akár Neo. Lehet hogy pont betalál nálad is, mint nálam. Élvezet vele a zene, annak ellenére, hogy megnyomja a mélyeket és kicsit színes is a hangja. Hangosan hallgatva már sok, de normál és alacsony hangerőn egyik komoly darab sem nyújtotta azt az élményt, mint a román tesó.
Megvívtam már emiatt a harcom több emberrel, mert tiszta szemüvegen keresztül egy Meze nem lehet jobb, mint akármelyik korábban emlegetett komoly fejhallgató. De élvezet hallgatni. Te is azt vedd, ami neked tetszik, mert hiába a neutralitás, meg a tudat, hogy ez így szól jól (ilyennek kell lennie), ha egyszer jólesőbb lenne egy kis plusz magas, vagy épp mély, netán kevésbé előtérben lévő közép..

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Így van. Direkt ki is hangsúlyoztam, hogy nem egy liga a többiekkel a normál mércét alapul véve. Ellenben elég sokan rajonganak érte.
Nekem pl. az Elac olyan, hogy számomra hallgathatatlan, de rengetegen imádják. Csak épp az a képzeletbeli egyenesen pont a másik irányba színez, mint fejhallgatóban a Meze
Az én felhasználói profilom olyan, hogy sokat hallgatok zenét fejessel, munkahelyen. Ott nem hangosan, épp csak a környező zajokat elnyomó hangerővel. Ilyen körülmények között nekem nagyon sokkal élvezhetőbb, mint más, amiket eddig hallgattam.

Hát nem vagyunk egyformák. Számomra pl. a Meze esetén nemhogy élvezet lenne a zene, hanem gyakorlatilag hallgathatatlan épp a színezett hangja miatt. Sokkal szívesebben használok pl. egy jó 30ezerrel olcsóbb Beyer DT-880-at vagy DT-900-et.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hát nem vagyunk egyformák. Számomra pl. a Meze esetén nemhogy élvezet lenne a zene, hanem gyakorlatilag hallgathatatlan épp a színezett hangja miatt. Sokkal szívesebben használok pl. egy jó 30ezerrel olcsóbb Beyer DT-880-at vagy DT-900-et.
BARTIMEX AUDIO Honlap

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Ilyet szeretnék a háztartásomba. És még jó helyre is kerülne. Nem Dupla Kávét hallgatnék rajta.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Köszönöm.

Mint az elöbb is írtam a Ether Flow (ami azért már árszintben lényegesen fentebb van) helyet a MrSpeakers Aeon Flow-t sikerült röviden kipróbálni. Ez is drágább, meg rendesebben meg kellene még próbálni de ez elsőre jobban megfogott mint a HD700. A PM-2 -be is épp csak belefüleltem, de az ilyen infókat külön köszönöm, amiket írtok (hajthatóság, hosszan hallgathatóság, stb), mert ezek is fontosak és messze nem feltétlen jönnek át egy 10-10 perces bolti próbán.

Érdekes ez a 'Sennheiserrre jellemző enyhe loudneszes hangzás'. Az eladó pont azt fejtegette, hogy a közép tartomány kiemelése jellemző rájuk, máshol meg a neutralitást, színezetlenséget olvastam. Akkor ez most hogy is van? A HD600 én mindig úgy gondoltam, mint ami a legutóbbi kategóriába tartozik.

exit66

Fül és Fejhallgatók

Köszönöm.

Mint az elöbb is írtam a Ether Flow (ami azért már árszintben lényegesen fentebb van) helyet a MrSpeakers Aeon Flow-t sikerült röviden kipróbálni. Ez is drágább, meg rendesebben meg kellene még próbálni de ez elsőre jobban megfogott mint a HD700. A PM-2 -be is épp csak belefüleltem, de az ilyen infókat külön köszönöm, amiket írtok (hajthatóság, hosszan hallgathatóság, stb), mert ezek is fontosak és messze nem feltétlen jönnek át egy 10-10 perces bolti próbán. 

Érdekes ez a 'Sennheiserrre jellemző enyhe loudneszes hangzás'. Az eladó pont azt fejtegette, hogy a közép tartomány kiemelése jellemző rájuk, máshol meg a neutralitást, színezetlenséget olvastam. Akkor ez most hogy is van? A HD600 én mindig úgy gondoltam, mint ami a legutóbbi kategóriába tartozik.

A nyitott HD600 után nem hinném, hogy bármilyen zárt típussal elégedett lennél, hacsak nem lépsz fel a legfelső szintre, mondjuk egy MrSpeakers Ether Flow zárttal, ami per pillanat talán a legjobb zárt típus amit kapni lehet. Persze az Ether Flownak van nyitott verziója is ami még jobb. A Sennheiser HD 600-hoz képest jelentős előrelépés a HD700 vagy a HD800 is, de ha zavarna az összes Sennheiserrre jellemző enyhe loudneszes hangzás, akkor én inkább a Beyerdynamic T1-et javasolnám. 600 ohmos, nehezen hajtható fejhallgató, de megfelelő erősítővel az egyik legjobb hang. A planárok közül az Oppo PM1/PM2 is nagyon jó, kicsit talán a kelleténél dúsabb mélyekkel, de muzikális, hosszan hallgatható típus, és hordozható lejátszókkal is könnyen hajtható.

exit66

Fül és Fejhallgatók

Köszi a részletes 'vakon lövöldözős' választ, nagyon sokat segítettél.  

A 'gond' pont az, hogy most még én sem tudom pontosan, mit is akarok. Mármint odáig tudom - ahogy írtam is - hogy kicsit előrébb lépni a fej/fülhallgatós láncban. A HD600-as lecserélése tűnt a legkönnyebbnek, de - ahogy írod - az sem biztos, hogy ez a leggyengébb láncszem. Néha van egy-egy nekibuzdulás, akkor szeretnék fejleszteni a rendszeren, utána évekig nyugiban vagyok. Annó kb 10 éve mikor vettem a HD600-ast általános vélekedés volt, hogy ez egy 'best buy'. Volt egy házimozi erősítőm, arra kötve hallgattam, boldog voltam. (Persze biztos mégsem teljesen, mert ahogy telt az idő egyre kevesebbet hallgattam.) Hangdobozok, lejátszó, erősítő, kábelek mentek, lett helyettük más, a füles maradt, de nem nagyon hallgattam. Nemrég jött a Mojo azóta meg mindig arra várok, hogy mikor tudok majd megint zenét hallgatni velük. (Az eredeti elképzelés az volt, hogy de jó lesz ez így, a Mojo-t rákötöm az asztali lejátszó coax kimenetére és máris van egy asztali fejes erősítő és ha utazok akkor mindez akár mobilról is működik. Így is lett, most is így használom otthon.) De persze közben a hangfalas lánc is összeért, bejáratódott, bár az leginkább csak mozizásra maradt. De azért az utóbbi időben ha nagy ritkán sikerül azon zenéli, akkor érzem, hogy az most jobb (részletgazdagabb, stb.), mint a Mojo+HD600-as páros. És mivel mások is laknak a lakásban :-) ezért a zenehallgatás nagy többsége ezen keresztül megy, így most ezen szeretnék fejleszteni. Nem vagyok egy adok-veszek alkat, mivel a Mojo viszonylag friss szerzemény adta magát a lánc másik elemének a cseréje.

Tájékozatlan vagyok, így csak most akadtam rá egy bemutatóteremre. Ott elég sok fejes megvolt, ami nálam képbe került és ma elmentem hozzájuk és így párba bele tudtam hallgatni. A kipróbált mobil zárt fülesek (mint pl pm-3) egyértelműen nem tudtak többet mint a HD600, de mint hordozható alternatívák, mellé akár szóba jöhetnek. Ellenben a (furcsa, hogy pont ezt említed) mrspeakers aeon nagyon tetszett (a zárt változat is). 5-10 perces hallgatózás nem sokra elég, de itt éreztem először (vagy pontosabban itt tűnt úgy először), hogy ez előrelépés lehetne a HD600-hoz képest és helyette is megállná a helyét. (Persze nem olyan egyszerű, mert amellett, hogy ez már árban is kicsit fentebb van nem tudom, hogy elegendő lenne-a a Mojo (ezt csak asztali fejhallgató erősítőn keresztül tudtam meghallgatni). 

az sem derül ki egyértelműen, a felbontás mellett mi a gondod a mostani hd600+mojo felállással. vakon lövöldözve annyit mondanék, hogy vagy k3003, vagy használt focal elear, vagy ha zárt kell, akkor mrspeakers aeon, amit még nem hallottam, de olyasmi lehet, amit keresel.

exit66

Fül és Fejhallgatók

Nekem PM3 van HA-2SE-vel és több mint elégedett vagyok vele.Szóval csak ajánlani tudom! Szerintem elég lineáris a hangja és nagyon jó sokáig hallgatni.
Köszönöm!

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Catman »

Sziasztok,

Van egy Beyerdynamic DT-235-ös fejhallgatóm, aminek a bal oldala elhalkult (vagy csak a basszus ment el, nem tudom eldönteni) Tudnátok ajánlani egy megbízható szervízt?
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Sziasztok,
fej-,fülhallgató keresésben vagyok és kellene egy kis segítség. A keres-kínál szekcióban indítottam egy topicot, de admin javaslatra itt (is) kérném a tanácsokat.  A lényegi infók a linkelt post-ban benne vannak. A nyitott/zárt, fejes/füles kérdéskörben a tapasztalatokat, véleményeket szívesen megismerném.
Előre is köszönöm,
exit66

A nyitott HD600 után nem hinném, hogy bármilyen zárt típussal elégedett lennél, hacsak nem lépsz fel a legfelső szintre, mondjuk egy MrSpeakers Ether Flow zárttal, ami per pillanat talán a legjobb zárt típus amit kapni lehet. Persze az Ether Flownak van nyitott verziója is ami még jobb. A Sennheiser HD 600-hoz képest jelentős előrelépés a HD700 vagy a HD800 is, de ha zavarna az összes Sennheiserrre jellemző enyhe loudneszes hangzás, akkor én inkább a Beyerdynamic T1-et javasolnám. 600 ohmos, nehezen hajtható fejhallgató, de megfelelő erősítővel az egyik legjobb hang. A planárok közül az Oppo PM1/PM2 is nagyon jó, kicsit talán a kelleténél dúsabb mélyekkel, de muzikális, hosszan hallgatható típus, és hordozható lejátszókkal is könnyen hajtható.
BARTIMEX AUDIO Honlap

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Sziasztok,
fej-,fülhallgató keresésben vagyok és kellene egy kis segítség. A keres-kínál szekcióban indítottam egy topicot, de admin javaslatra itt (is) kérném a tanácsokat. A lényegi infók a linkelt post-ban benne vannak. A nyitott/zárt, fejes/füles kérdéskörben a tapasztalatokat, véleményeket szívesen megismerném.
Előre is köszönöm,
exit66

meglehetősen vegyes az a néhány típus, amit említettél. nem csak hangban, hanem árban, komfortban, forrás-/erősítés-igényben, hordozhatóság tekintetében, kb mindenben. a momentum iem nem egy nagy durranás, a hd600-hoz pedig nem biztos, hogy elég a mojo. az sem derül ki egyértelműen, a felbontás mellett mi a gondod a mostani hd600+mojo felállással. vakon lövöldözve annyit mondanék, hogy vagy k3003, vagy használt focal elear, vagy ha zárt kell, akkor mrspeakers aeon, amit még nem hallottam, de olyasmi lehet, amit keresel.

az említett zárt fejeseket mind hallottam, egyik sem tud többet a hd600 után. még a denon d7200 lehet egy jó tipp, kellemesen meleg hangja van, de nem taknyolja a részleteket sem. a fülesek közül az ie800 már régen nem egy kiemelkedő ajánlat, a westone annyi pénzért jobb hangot ad. az n40 egy imádni való valami, nekem van is egy ilyen, de nem egy technikás füles, erősen színezett, cukros, mázos, populáris prezentáció, ami nekem történetesen telibe talált, csak te azt hiszem, nem ezt keresed. a k3003 ellenben halálosan jó cucc, ha az enyhe közép-magas kiemelése nem zavar. apróhirdetési oldalakon rendszeresen lehet belőle találni dolgozói kedvezménnyel árult, bontatlan, garanciális példányokat 100e körül, objektíve jobb hang ennyiért szerintem nem nagyon van.

szóval ennyi vaktában lövöldözés után: szerintem picit pontosítsd az igényeket. miről hajtanád (maradna a mojo?), hol használnád? milyen hangkép a kedvenced, zavar-e valami kiemelés? milyen zenét hallgatsz? volt-e olyan fejes, füles, ami nagyon tetszett?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”