Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Javaslom a The killing of the sacred deer című filmet. Elsőre nem tudtam hova tenni de amikor utánnaolvastam és megértettem a mitológiai előzményeit, elgondolkodtatóvá tett. A szereplők kivállók a rendezéssel együtt. Nem sablonos, mindennapi film.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Tudom, lehetetlen kideríteni, mert memóriatörlés kellene hozzá, de nem lehet, hogy ha ma látnánk először a sorozat első részeit (amiket sokan etalonként emlegetnek), ugyanolyan gyerekesnek és bárgyúnak éreznénk, mint az utóbbiakat? Gyanítom, hogy igen, emiatt nem is vállalkozom rá, hogy bármelyiket végignézzem. Abban viszont biztos vagyok, hogy aki a rajongók által is elismert S.W. film készítésére vállalkozik, teljesen reménytelen helyzetben van. Ennek ellenére 2 évente kasszát robbant minden epizód.
Valószínűleg így van, de annak, aki megélte, nem nehéz ettől az utólagos nézőponttól elrugaszkodni. Én még arra is emlékszem, hogy könyveket olvastak az emberek. A mozis legenda szerint Lumiere filmvásznon közeledő vonata elől is sikoltozva ugrált el a közönség ijedősebb része. Az SW sikere szerintem történetileg nagyon is érthető, hiszen egyrészt a monumentális sci-fi fejlődését alapozta meg, másrészt az új hollywoodi mozi gazdasági elképzelését. Lucas, de még Sir Alex Guinnes is a franchise után járó százalékokból él a mai napig. Na jó, ő már sajnos nem. Az újabb részek közül - a New Hope után - szerintem csak A Birodalom visszavág tudott újat hozni, az is csak azzal, hogy szakított a happy end kötelező érvényével, és sötétre festette az SW univerzumot. A disneyfikáció már a szupercuki ewok macikkal elkezdődik A jedi visszatérben, és onnan a második trilógia, vagyis a prequelek már egy merő lejtmenet, a disneyfikáció és Lucas zavaros politikai filozófiájának szánalmas egyvelegeinek sora. A Zsivány egyes szerintem felejthető akció oldalág, ám az Erő ébredése megpróbálta újjáéleszteni a SW kultuszát, azzal, hogy a mítosz elemeit újrakeverte és új köntösbe öltöztette. Ez a próbálkozás azonban a VIII-adik résszel rövid életűnek bizonyult, a készítők sem nagyon tudták eldönteni, mit akarnak. Így nehéz rendes mozit csinálni. Pénzt persze még mindig lehet kivenni belőle. Nem tudom, mikor jártatok utoljára játékboltban, de ha nem oylan rég, akkor tudjátok, miről szól ez az egész.
Persze szigorúan szvsz.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Nézzetek Star Wars helyett Tarkovszkij filmeket abban nincsenek Jar-jar Binks-ek És közben Lemmy még a kisujjadat is eltarthatod a távirányítótól
Imádom a Star Warst, de vannak hibái az újraélesztésének.
A történet izlés kérdése, tehát vitatkozni felesleges rajta. De talán technikailag mindig tudtak maradandót alkotni. Anno nálunk kb. Pirx kalandjai a tejfölös dobozokkal voltak egy idősíkon velük. A különbség köztük fényévnyi volt.
Etalon lenne a JarJar-os baromság?
Saját műfajban mindenképp.Annak idején 1978-ban még vasalók repkedtek űrhajó gyanánt.Próbálj meg elvonatkoztatni attól,hogy neked tetszik vagy sem.Én nem az újabb részekre gondoltam.Amúgy ki írt etalont?
Etalon lenne a JarJar-os baromság?
Szerintem úgy értette hogy IV-V-IV.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11159
- Kapcsolat:
Tudom, lehetetlen kideríteni, mert memóriatörlés kellene hozzá, de nem lehet, hogy ha ma látnánk először a sorozat első részeit (amiket sokan etalonként emlegetnek), ugyanolyan gyerekesnek és bárgyúnak éreznénk, mint az utóbbiakat? Gyanítom, hogy igen, emiatt nem is vállalkozom rá, hogy bármelyiket végignézzem. Abban viszont biztos vagyok, hogy aki a rajongók által is elismert S.W. film készítésére vállalkozik, teljesen reménytelen helyzetben van. Ennek ellenére 2 évente kasszát robbant minden epizód.
Szerintem is nézhető ahogy a Zsivány egyes úgy Az utolsó jedik is !
Ütősen újszerű, fordulatos, cselekményekben gazdag, új világokat, lényeket, (melyek igencsak átgondoltak) technikákat felvonultató méltó folytatást, a világ egyik legnagyobb űrmeséjéhez.
Ha nem lehet ezt megugrani, akkor passzoljanak, ne folytassák, nem kell szappanopera szintre süllyeszteni.
Már az 1-3 sem tudta megugrani,nem is lehet.Az a mese tulajdonképpen lezárult,csak kevesen hajlandóak elfogadni.Mi sem vagyunk már tizenévesek.
Nem volt az annyira rossz,csak megy a fanyalgás.
Igazán nem is tudom mit várnak néhányan?
Ütősen újszerű, fordulatos, cselekményekben gazdag, új világokat, lényeket, (melyek igencsak átgondoltak) technikákat felvonultató méltó folytatást, a világ egyik legnagyobb űrmeséjéhez.
Ha nem lehet ezt megugrani, akkor passzoljanak, ne folytassák, nem kell szappanopera szintre süllyeszteni.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Hogy kell rajongóként nagyképűnek vagy gyávának lenni?
Először is úgy, hogy J. J. Abrams-nek vagy Rian Johnson-nak kell hívni az illetőt.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Csak annyit, hogy hozza azt a szintet, amit az 1-6 és a Zsivány egyes.
A 7, 8 eddig azt bizonyítja, hogy mi történik, ha a fő filmek vagy gyáva, vagy nagyképű rajongók kezébe kerülnek.
Hogy kell rajongóként nagyképűnek vagy gyávának lenni?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
A 7, 8 eddig azt bizonyítja, hogy mi történik, ha a fő filmek vagy gyáva, vagy nagyképű rajongók kezébe kerülnek.
Szerintem a 7-8 még a borzalmas episode I szintjét sem érik el...
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Szerintem simán nézhető, nem kell várni tőle semmit csak nézni bambán ...
Pár jelenet elég nevetségesre sikerült(pl. Luke és a cicibimbó), amúgy nem rossz ez annyira.
Az első 15 perc semmi, utána kezdődik el a film!
Sajnos nincs így.
Ez a Star Wars film egy szégyen - az elejétől a végéig.
Mintha a saját paródiája lenne.
Szerintem simán nézhető, nem kell várni tőle semmit csak nézni bambán ...
Pár jelenet elég nevetségesre sikerült(pl. Luke és a cicibimbó), amúgy nem rossz ez annyira.
nem, volt az olyan rossz..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Sajnos nincs így.
Ja, és a készítők fel vannak háborodva a kritikákra, mondván az SW rajongók telhetetlenek és semmi sem elég jó nekik....
-
Csutka
Star Wars VIII.
Élt 15 percet. Ez a vonat elment részemről.
Majd egyszer megnézzük, talán.
Sajnos nincs így.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
Star Wars VIII.
Élt 15 percet. Ez a vonat elment részemről.
Majd egyszer megnézzük, talán.
nem kötött le, de legalább volt némi humora, az eddig sw történetek variációi...
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
12 katona - 12 Strong
Megtörtént eset, unalmas kivitelezésben.
Film: 4/10
Mozi: Campona, 11 terem. KSC hangrendszer, 16:9-es, perforált, kb. 20 m széles vászon, 2D szinkronizált, 15 sorból 10. közepén. Kép: max. 10 fL, színek rendben, kontraszt gyenge.
gondolkodtam,hogy "kikölcsönzöm", de akkor nem
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
12 katona - 12 Strong
Megtörtént eset, unalmas kivitelezésben.
Film: 4/10
Mozi: Campona, 11 terem. KSC hangrendszer, 16:9-es, perforált, kb. 20 m széles vászon, 2D szinkronizált, 15 sorból 10. közepén. Kép: max. 10 fL, színek rendben, kontraszt gyenge.
Kölcsönözhető. Nekünk tetszett ”anno” a moziban
CA86FEE0-501A-4994-BC74-036BAC46F35C.jpeg
Pont most lett vége.Nekem tetszett.Csak nem értem hogy került bele a mizu?
...
Meg a csupaszseggesszéttettlábas jelenet minek kell bele??????????????
Az a magyar film elmaradhatatlan kelléke, akkor is ha funkciótlan és/vagy értelmezhetetlen a kontextusban.Még az Oscar-díjas Mephisto sem mentes ettől, sajnos.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek