Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Még előtte álok a rendszer vásárlásnak és még sokminden van addig a pontig. Egy DENON AVR-x1400H-t néztem ki. A nappaliban lévő TV szekrény tervezése, és készítése van soron de itt akadtam el. A házimozi erősítők átlagosan 15cm magasak én eddig úgy gondoltam, hogy egy 20cm magas hely elegendő tud lenni, hogy a megfelelő szelőzése meglegyen de kicsit elbizonytalanodtam, hogy megfelelően fog e szellőzni. tudtok abban segíteni, hogy mekkora helyre van szükség?
Balu
Segítség,kezdő vagyok!
Lenne pár gondolatom, csak úgy bekiabálás jelleggel...
1) Biztosan a forrás anyag is HD hang amint néznél? mert ha csak sima dolby prologic vagy dolby digital vagy dts, akkor kb hiába tudna az erősítő többet - ezek a spdif-en kiküldhetők az erősítőre
2) alaplapon nincs hdmi kimenet?
3) külön hdmi-s videokártya nincs?
4) mit vegyél: szerintem egy külön kodis médialejátszót, neten rendelve 10 ezer, használtan 10-15, magyar boltból azonnal elhozható 17 ezer...
5) mit ne vegyél: hdmi-s külön hangkártyát, már ha van ilyen egyáltalán
6) mit vehetsz még esetleg: új alaplap vagy video kártya pl, ha nincs most hdmi...
Akkor a válaszok.
1, A források biztosan HD-hangok. Gyári BD lemez rippek, legfőképpen DTS-HD MA hangsávval.
2, alaplapon is van
3, videokártyán is van, de mint laikus gondoltam azt, hogy egy grafikus kártya nem képes olyan hang visszaadására mint egy dedikált hangkártya
4, utána nézek ezeknek
5, pont ilyeneket nézegettem, elsősorban ezt: Asus Xonar HDAV 1.3
6, ezt tisztáztuk
Itt legfőképpen az 5ös pontra térnék ki. Miért nem éri meg tehát ilyen hangkártyát vásárolni?
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A napokban rakom össze az első igazi, bár belépő szintű házimozimat. Értem itt ez alatt,hogy nem kis kompakt egyben házimozi lesz, hanem erősítő+hangfalak kombó. A a kép és a hang egyaránt PC-ről menne elsődlegesen és itt jönne a bibi. A hangkártyám jelenleg egy asus xonar dx-kártya. Szeretném kihasználni a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, valamint DTS-HD Master Audio előnyeit, de valahol azt olvastam, hogy ezen jelek átvitele csak HDMI 1.3 csatlakozókkal lehetséges. Az én kártyámon sajnos nincs ilyen kimenet, csak analóg, illetve egy 3,5-es amire átalakítóval tudok toslink vagy coax kábelt csatlakoztatni. Ezzel akkor nem menne át olyan minőségben a hang, mintha hdmi-n csatlakoznék az erősítőhöz? Mi lenne a legjobb megoldás?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Lenne pár gondolatom, csak úgy bekiabálás jelleggel...
1) Biztosan a forrás anyag is HD hang amint néznél? mert ha csak sima dolby prologic vagy dolby digital vagy dts, akkor kb hiába tudna az erősítő többet - ezek a spdif-en kiküldhetők az erősítőre
2) alaplapon nincs hdmi kimenet?
3) külön hdmi-s videokártya nincs?
4) mit vegyél: szerintem egy külön kodis médialejátszót, neten rendelve 10 ezer, használtan 10-15, magyar boltból azonnal elhozható 17 ezer...
5) mit ne vegyél: hdmi-s külön hangkártyát, már ha van ilyen egyáltalán
6) mit vehetsz még esetleg: új alaplap vagy video kártya pl, ha nincs most hdmi...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A napokban rakom össze az első igazi, bár belépő szintű házimozimat. Értem itt ez alatt,hogy nem kis kompakt egyben házimozi lesz, hanem erősítő+hangfalak kombó. A a kép és a hang egyaránt PC-ről menne elsődlegesen és itt jönne a bibi. A hangkártyám jelenleg egy asus xonar dx-kártya. Szeretném kihasználni a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, valamint DTS-HD Master Audio előnyeit, de valahol azt olvastam, hogy ezen jelek átvitele csak HDMI 1.3 csatlakozókkal lehetséges. Az én kártyámon sajnos nincs ilyen kimenet, csak analóg, illetve egy 3,5-es amire átalakítóval tudok toslink vagy coax kábelt csatlakoztatni. Ezzel akkor nem menne át olyan minőségben a hang, mintha hdmi-n csatlakoznék az erősítőhöz? Mi lenne a legjobb megoldás?
Szia!
Egy másik, hangkártya a megoldás.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítség,kezdő vagyok!
támogatom
Árpád82annyit simán el tudsz kábelre költeni amiből kijön egy alap BD játszó hdmi-vel
Persze ez abban az esetben lehet jó megoldás, ha a TV-n viszont van hdmi
A TV-n van hdmi, azzal nincs gond...igen, a kábel árakat nézve tényleg van ebben valami..
Szia!
Elnézést, egy kicsit (nagyon) félreérthetően sikerült megfogalmaznom a kérdést, ezért még egyszer nekifutnék:
Ha a hang átvitelére koax digit kábelt használok, akkor a kép esetén melyik az, ami hasonló minőségben képes átvinni a jelet mint a koax a hangot?
Remélem így már nem leszek félreérthető, még egyszer elnézést.
Ez így még mindig az almát a körtével
az egyik analóg a másik digitális jel
mondjuk a komponens a legjobb az analóg sorban a digitnél megoszlanak a vélemények, de a koax /optika kb egyazon nagyobb felbontás és jobb minőség a hdmi-s átvitellel lehetséges.
de ahhoz meg kell olyan erősítő, ami tudja a hdmi-n fogadni és persze dekódolni a hangokat
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Elnézést, egy kicsit (nagyon) félreérthetően sikerült megfogalmaznom a kérdést, ezért még egyszer nekifutnék:
Ha a hang átvitelére koax digit kábelt használok, akkor a kép esetén melyik az, ami hasonló minőségben képes átvinni a jelet mint a koax a hangot?
Ez így még mindig az almát a körtével
az egyik analóg a másik digitális jel
mondjuk a komponens a legjobb az analóg sorban a digitnél megoszlanak a vélemények, de a koax /optika kb egyazon nagyobb felbontás és jobb minőség a hdmi-s átvitellel lehetséges.
de ahhoz meg kell olyan erősítő, ami tudja a hdmi-n fogadni és persze dekódolni a hangokat
Analógot akarsz a digitálissal összehasonlítani. Írták az alma és a körte esetét. Dobd ki a kukába azt a DVD játszót, és vegyél egyet 5000 forintért amin van HDMI kimenet. Vagy egy olcsó BD játszót.
támogatom
Árpád82annyit simán el tudsz kábelre költeni amiből kijön egy alap BD játszó hdmi-vel
Segítség,kezdő vagyok!
Analógot akarsz a digitálissal összehasonlítani. Írták az alma és a körte esetét. Dobd ki a kukába azt a DVD játszót, és vegyél egyet 5000 forintért amin van HDMI kimenet. Vagy egy olcsó BD játszót.
támogatom
Segítség,kezdő vagyok!
Komponens
Segítség,kezdő vagyok!
A Hdmi.
Sajnos kicsit koros gép a DVD, így nincs rajta HDMI...
Segítség,kezdő vagyok!
ebben a sorban kb sehol
almát a körtével?
A koax digit kábel a hanghoz kell a többi a képhez
mit szeretnél ezeken összevetni?
(nem én vagyok lbakonyi de majdnem )
Szia!
Még egy kérdés: a koax digitális kábellel való összekötés hol helyezkedik el ebben a "sorban"?
ebben a sorban kb sehol
almát a körtével?
Segítség,kezdő vagyok!
Még egy kérdés: a koax digitális kábellel való összekötés hol helyezkedik el ebben a "sorban"?
ebben a sorban kb sehol
almát a körtével?
Segítség,kezdő vagyok!
Technikai értelemben így követik egy más után a minőségek (gyengébbtől indu)l: kompozit - svideó- komponens, A kompozit - svideo közt anno látványos volt a különbség, de komponenssel nem hasonlítgattam össze.
Technikai értelemben így követik egy más után a minőségek (gyengébbtől indu)l: kompozit - svideó- komponens, A kompozit - svideo közt anno látványos volt a különbség, de komponenssel nem hasonlítgattam össze.
Látványos volt az az svideo / komponens közt is
Ha még emlékszel a szürke shampo RG59 kábelre (Power) abból csináltam itthonra a projektorhoz, előtte csak az svideo volt meg a kompozit, és igen csak szájtátós lett (persze úgy jó 10 éve) na persze az a vetítőm 848x480-as felbontásban adta elő
aztán jöttek a digitek és mindet hazavágták minőségben
Segítség,kezdő vagyok!
Látványos volt az az svideo / komponens közt is
Ha még emlékszel a szürke shampo RG59 kábelre (Power) abból csináltam itthonra a projektorhoz, előtte csak az svideo volt meg a kompozit, és igen csak szájtátós lett (persze úgy jó 10 éve) na persze az a vetítőm 848x480-as felbontásban adta elő
aztán jöttek a digitek és mindet hazavágták minőségben
Segítség,kezdő vagyok!
Mozi: Processzor-előfok: Yamaha CX-A5100, Végfok: Yamaha MX-A5000, Projektor: Sony VPL-VW590es, Vászon: 91" Screenline Amleto 1.4 Diamond 4K , Hangsugárzók: DIY
Sztereó: Előrősítő: Vincent SA-93Plus, Végfok: Vincent SP-991Plus monoblokkok, CD: Vincent CD-S5, Hangfal: DIY
Sztereó: Előrősítő: Vincent SA-93Plus, Végfok: Vincent SP-991Plus monoblokkok, CD: Vincent CD-S5, Hangfal: DIY
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm!!
- Quetz
- Beköltözött
- Értékelés: 735
Segítség,kezdő vagyok!
Viszont hiába keresek a neten, "komponens videó kábel" keresésre nem igazán van találat...
Valakinek valami ötlete, hogy hol lehetne ilyet beszerezni?
Előre is köszönöm!
http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... bel.c.179/
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Segítség,kezdő vagyok!
Viszont hiába keresek a neten, "komponens videó kábel" keresésre nem igazán van találat...
Valakinek valami ötlete, hogy hol lehetne ilyet beszerezni?
Előre is köszönöm!
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Köszön szépen a gyors segítséget!
Szép napot!
Üdv, Árpi
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy ki s segítséget szeretnék kérni. DVD lejátszó házimozi erősítővel való összekötéséhez (video) melyik módszer biztosít jobb képminőséget az S-video vagy a komponens video kábel? Sajnos a DVD lejátszón nincs HDMI, így egyéb módon kell megoldanom.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szép napot!
Árpi
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy ki s segítséget szeretnék kérni. DVD lejátszó házimozi erősítővel való összekötéséhez (video) melyik módszer biztosít jobb képminőséget az S-video vagy a komponens video kábel? Sajnos a DVD lejátszón nincs HDMI, így egyéb módon kell megoldanom.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szép napot!
Árpi
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tud valaki olyan dvb-c settopboxot ami nem kártyát hanem CA modult fogad? Tehát olyan "CI" (pcmci) slot van rajta mint a tv-ken.
köszi
(ca modulom van a tv-ben, de ha projektoron néznék tv-adást ahhoz olyan eszköz kell ami fogadja az inviteles ca modult, sajnos nem csak a kártya hanem a modul vagy a stb. száma is rendszerbe kódolt)
Amiko8265+ vagy az elődje, 8260 használtan.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tud valaki olyan dvb-c settopboxot ami nem kártyát hanem CA modult fogad? Tehát olyan "CI" (pcmci) slot van rajta mint a tv-ken.
köszi
(ca modulom van a tv-ben, de ha projektoron néznék tv-adást ahhoz olyan eszköz kell ami fogadja az inviteles ca modult, sajnos nem csak a kártya hanem a modul vagy a stb. száma is rendszerbe kódolt)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Segítség,kezdő vagyok!
Mért károsodna?
Ami károsodhat az max a hang ... nem hinném hogy a HK hangja jobb lenne mint a retro Marantz-é
de legalább az elmü örül hogy két erősítő is fogyaszt egyszerre
Gondolom a HK-ban is van rádió, így ez felesleges, a phono cucc meg külön is kapható kis dobozka és máris nem kell két komplett erősítőt nyúzni
na értem hogy így meg szép is meg praktikus is meg elég egy pár hangfal is...
bár ezekre van megoldás (hm- + sztereo egy hangfalon ugye )
Nem vagyok egy házimozi guru és nem diplomáztam elektróból. Tudom ha phono kimenetet aux in re dugom, az nem ajánlatos megoldás. Arról meg nem volt információm, hogy pre-out kimenetet ráköthetek e aux in-re, főleg ha az egyik készülék elég régi. Azt gondoltam segítséget kapok. Nem veszek phono kis dobzkát, mivel a lemezlejátszóm egy denon, teljesen új, nem retró, és ki be kapcsolható előerősítő van benne. Igen ráköthetnék mindent a harman kardonra és nem kellene két vassal tekerni a villanyórát. Amit viszont tudok sajna a hk erősítőmön csak 2 aux bemenet található. Nem tudom mi a helyzet a mai más márkáknál...de manapság inkább hdmi ből van dögivel. Namost nem tudok 2 aux bemenetre rákötni egy popcorn a 500 at, egy lemezlejátszót, cd lejátszót, és majd egy kazetta decket is! Ezért üzemelnek ezen eszközök a marantzon keresztül! Az meg az én szivem joga eldönteni, hogy a modern házimozis napoalimban egy kis retró elemtronikát is szívesen látok! Külön hangfalakat nem terveztem vásárolni retrózás céljára, helyhiány miatt is. Lehet, hogy mondassz valamit, hogy a marantz hangzását ronthatja a hk...de mivel rádiót hallgatok rajta meg majd kazettát....az sose lesz egy sacd minőség...inkább a retrózás a lényeg nállam. És persze zenénél sztereó módra van kapcsolva a harman és jbl 590 el szerintem elég jól teljesít.
Sziasztok!
Nagyon megtetszettek a vintage erősítők, lett is egy marantz 2226b. Namost ezt párosítottam a házimozival ( hk avr 370 )
Marantz pre out kimenetet rákötöttem a hk aux in-re. A marantz on hangolom a radiot plusz rá van kötve egy bakelit lejátszó és majd jön egy kazettás deck. A kérdésem az volna, hogy károsodik e a rendszerem? Mivel a pre out kimenetről szól az avr síma aux bemeneten keresztül! Gondolok itt a mini voltokra....meg a hasonló dolgokra...meg régi+új. Teljesen külön rendszert nem akartam a retró cuccoknak.
Mért károsodna?
Ami károsodhat az max a hang ... nem hinném hogy a HK hangja jobb lenne mint a retro Marantz-é
Gondolom a HK-ban is van rádió, így ez felesleges, a phono cucc meg külön is kapható kis dobozka és máris nem kell két komplett erősítőt nyúzni
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Nagyon megtetszettek a vintage erősítők, lett is egy marantz 2226b. Namost ezt párosítottam a házimozival ( hk avr 370 )
Marantz pre out kimenetet rákötöttem a hk aux in-re. A marantz on hangolom a radiot plusz rá van kötve egy bakelit lejátszó és majd jön egy kazettás deck. A kérdésem az volna, hogy károsodik e a rendszerem? Mivel a pre out kimenetről szól az avr síma aux bemeneten keresztül! Gondolok itt a mini voltokra....meg a hasonló dolgokra...meg régi+új. Teljesen külön rendszert nem akartam a retró cuccoknak.
Mért károsodna?