Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ami szerinted "felhuzasnak" tunt, az inkabb ertetlenseg. En sehol nem beszeltem hibarol, a cimboraddal kezdtetek pocskondiazni a lancot, a magyar audio felhasznalok 80%-a szart hasznal es toldozza foldozza stb. Ilyeneket irsz most is, hogy hibat vittem be a Marantz-cal... megis milyen hibat vittem be? Folyamatosan jottok a Triangle-vel, pedig vilagosan leirtam, hogy nem az a tema. Termeszetesen tettem azzal is egy probat, de nem arra iranyult a kerdesem.
1. Nem pocskondiáztuk a láncodat.
2. Senki nem írt arról, hogy 80% sz@rt használ - ezt honnan veszed?
3. Igen, plusz hibát vittél be a láncodba. Fenntartom. Egy plusz elektronika a láncban, ami módosítja az eredeti hangképet, csak újabb hiba bevitele árán képes erre. Mit nem lehet ezen érteni? Hogyan tüntetne el "keménységet" ha nem azzal, hogy a saját hangja puha, lágy. Mitől lenne a Krell hangja lágyabb azzal, hogy elébe kötsz egy másik elektronikát? Nem előfokot kötsz be, ezt értsd már meg végre! Egy plusz elektronikát kötsz be. Nem helyettesíted a Krell előfokát, mivel az belül ugyanúgy működik és átmegy rajta a jel, csak módosítod a bemenetére érkező jelet, ami lágyabb, kerekebb, mint az eredeti jel, vagyis hibás az eredeti jelhez képest. Hogy ez így jobban tetszik, az a te dolgod. De attól még hibát hibára halmozol.
4. Igen, jövök a Triangleval, mert számtalan példányát hallottam már és mindnek ugyanaz a karaktere. Nem az a kifejezetten relaxációra tervezett példány. Nem véletlen, hogy az Audiovisiontuningban is MF erősítőkkel favorizálták, vagy máshol csövesekkel (amik kerekítenek) párosítják. Forszírozza a magas tartományt, ezzel a felbontás érzetét kelti. Demózni kiváló, hallgatni kevésbé (ha vigasztal, számtalan gyártó él ezzel a trükkel nem kis sikerrel). Ha meg egy korrekt láncra kötöd, szúr és visít a hangja. Nem baj ez, csak nem kell ilyen láncra kötni. Akinek meg kerekített, felbontás hiányos lánca van örömmel hallgatja, mivel rátesz arra a tartományra, amiben a lánc gyenge. Sajnálom, de ez a tapasztalatom velük. A lényeg, hogy mindennek megvan a helye.
ps.: Ha nem módosítod a láncodat, ne butítsd le csak azért, hogy hallgathatóbb legyen. Vagy add el a Krellt, vagy add el a Trianglet. De ne rakj be egy plusz elektronikát csak azért, hogy hallgathatóbb legyen. Ez csak egy tanács, nem kötelező megfogadni. A döntés a te kezedben van.
Nézd meg egy Triangle Magellán átvitelét. iszonyatos rezonancia csúcs a magas tartományban. És az összes ilyen.
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Plusz az én saját otthoni rendszeremben urambocsá hadd csináljak már azt amit akarok, még ha a kedves uraknak ez nem tetszik.
Tudod, az embernek ezért nincs kedve itt már semmire se válaszolni. Az ilyen stílussal sikerült elűzni innen azokat, akik érdemben is hozzá tudtak szólni egy-egy témához, nem csak bólogatnak és együtt örülnek, de érdemben nem tesznek a témához. Persze az ember már csak olyan, hogy nem szívesen néz szembe a tényekkel, inkább visszaigazolást vár másoktól. De az meg kinek jó? Előrébb visz a problémádban?
Te megsértődtél azon, hogy le mertem írni azt, hogy a Krellnek nincs végfok bemenete, nem tudod kikerülni az előfokát, csak azt egységnyi erősítésűre állítod (azaz annak minden hibája(?) benne marad az átvitelben) . Így kötsz rá egy plusz Marantz előfokot. Ezzel nem a hiba(?) okát szüntetted meg (ami az ismert láncban változatlanul a Triangle - szerintem), hanem a tüneteit kezelted, hogy elviselhetőbb legyen a hang. Vagyis egy hibát pluszban bevittél a láncodba a Marantzcal. Nyilvánvaló az is, amit Alto is leírt, hogy ennek ára van máshol, amit pillanatnyilag nem érzékelsz, csak annyit, hogy a hang elviselhetőbb lett.
De ezen miért húzod így fel magadat? Pláne nem értem hogy jön ide más erősítő meg annak az árai, és a kereskedők pocskondiázása.
Visszatérve Trianglere. Azt is elhiszem, hogy vannak erősítők, amikkel neked tetszett. Nyilvánvaló, hogy azok kerekebb hangkaraktere jobban illik hozzá, elviselhetőbbé teszik azt. De ez megint nem a Krell hibája. A Krell egy őszinte erősítő, nem csal, nem hazudik. Mint minden amerikai erősítő, nem színes álomvilágot akar festeni, a realitásra törekszik a maga módján és szintjén. A hozzá nem illő hangfal választás nem az ő hibája. Ha a Triangle neked tetszik, tartsd meg és add el a Krellt. Hallgasd a Trianglet Marantzcal, vagy a csöveseddel.
És itt a beszélgetésben a forrásról még nem esett szó. Arról se tudunk semmit. A kábelezésről szintén keveset tudunk (ezüst? réz?).
És javaslom, ne kapd fel a vizet, ha valaki érdemben is hozzászól a beírásodhoz. Semmi rossz szándék nem vezérelt, csak az eddigi tapasztalataim (Krell, Triangle) alapján válaszoltam és egy technikai hibára felhívtam a figyelmedet.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Triangle-t NEM KRELL-lel kötöttem össze, hanem egy Pointe csövessel ... zseniális volt a hangja (anno úgy tudom Sindrics Úr egy Genese Quartet-en tesztelte a Pointéket amikor építette, de ez lehet totál nem így van. Ha nem igaz akkor a véletlen műve, de csodálatosan szólnak együtt)
A kis erősítőd idén ünnepli 25-ik születésnapját (legalábbis a széria első darabja), a Triangle Genése Quartet meg egy mostani típus (talán tavaly futott ki). Szóval biztosan nem lettek együtt tesztelve, legalábbis annak idején biztosan nem.
Az más kérdés, hogy a bemutatóinkon és a nyílt napokon az új generációs Pointe erősítőket mostanában valóban ezzel a hangsugárzóval mutatjuk be.
Szia, jo vegre egy normalisan kommentelo forumtars valaszara reagalni, eleg fura, mar ezt is meg kell koszonni sajnos, de koszonom
Ami talan felreertesre adhat okot, hogy nem fejtettem ki teljesen a Krell es Sonus paros osszehallgatasat. Siman vallalnam, nagyon szepen szolnak egyutt. Az emberi kivancsisag es az elottem hevero lehetoseg adta, probaljam ki egyutt oket. Ha ezek adottak, hat miert ne? Es az eredmeny a lentebb kommentelok szamara gondolom fizikai fajdalmat okozva, de jobb mint onmagaban, NEKEM.
Biztos ismeros az erzes, ha van valamid aminel hallasz egy elerheto aru jobb megoldast, akkor elindul az agyadban a gondolat, azt szivesebben birtokolnad.
A Krellt most nem cserelnem le, megprobalom osszehazasitani valamivel, amivel jobb. Ha nem talalok ilyet, marad a rendszerben igy ahogy van. Mert igy is jo.
Próbáld elnézni nekünk kereskedőknek, ha időnként nyersen fogalmazunk. 20-30 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött és munkánkból adódóan nagyságrenddel több lehetőségünk van különböző készülékek, és azok kombinációinak hangzásának megítélésére, mint egy átlag felhasználónak, ez nem lenézés vagy lesajnálás, csak puszta tény.
Ha egy adott erősítő-hangfal páros nem úgy szól ahogy szeretnéd (és itt tételezzük fel, hogy forrás oldalon minden rendben van), akkor bár nem lehetetlen egy elméletileg szükségtelen (jelen esetben egy előerősítő) beiktatásával a kívánt irányba elvinni a hangot, de ha működik is dolog, szinte biztos, hogy a plussz komponens más paraméterek tekintetében meg gyengíteni fogja a hangot. Ezért az ilyen esetekben (erősítő-hangfal szinergia probléma), mi minden esetben inkább valamelyik komponens cseréjét szoktuk javasolni.
Sztereó erősitők
Szia, jo vegre egy normalisan kommentelo forumtars valaszara reagalni, eleg fura, mar ezt is meg kell koszonni sajnos, de koszonom
Ami talan felreertesre adhat okot, hogy nem fejtettem ki teljesen a Krell es Sonus paros osszehallgatasat. Siman vallalnam, nagyon szepen szolnak egyutt. Az emberi kivancsisag es az elottem hevero lehetoseg adta, probaljam ki egyutt oket. Ha ezek adottak, hat miert ne? Es az eredmeny a lentebb kommentelok szamara gondolom fizikai fajdalmat okozva, de jobb mint onmagaban, NEKEM.
Biztos ismeros az erzes, ha van valamid aminel hallasz egy elerheto aru jobb megoldast, akkor elindul az agyadban a gondolat, azt szivesebben birtokolnad.
A Krellt most nem cserelnem le, megprobalom osszehazasitani valamivel, amivel jobb. Ha nem talalok ilyet, marad a rendszerben igy ahogy van. Mert igy is jo.
Próbáld elnézni nekünk kereskedőknek, ha időnként nyersen fogalmazunk. 20-30 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött és munkánkból adódóan nagyságrenddel több lehetőségünk van különböző készülékek, és azok kombinációinak hangzásának megítélésére, mint egy átlag felhasználónak, ez nem lenézés vagy lesajnálás, csak puszta tény.
Ha egy adott erősítő-hangfal páros nem úgy szól ahogy szeretnéd (és itt tételezzük fel, hogy forrás oldalon minden rendben van), akkor bár nem lehetetlen egy elméletileg szükségtelen (jelen esetben egy előerősítő) beiktatásával a kívánt irányba elvinni a hangot, de ha működik is dolog, szinte biztos, hogy a plussz komponens más paraméterek tekintetében meg gyengíteni fogja a hangot. Ezért az ilyen esetekben (erősítő-hangfal szinergia probléma), mi minden esetben inkább valamelyik komponens cseréjét szoktuk javasolni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sztereó erősitők
Sziasztok! Olvasgatom a teoriákat,annyit hozzá szeretnék tenni én is mint Krell tulajdonos,hogy adta a powert nálam Utopiának,Audio Physic Scorpionak,Sonus Fabernek,amik mind a sajatjaim,vagy voltak éppen,és egyszer egy barátom Triangle Naia falát is áthoztuk. Hát csak vele vérzett el,de nagyon. Kutyaszar volt. Pedig hallottam azt a Naiat szépen muzsikálni is,de a Krellel enyhén szólva sem alkotnak jó párost. Az,hogy melyik a hibásabb a történetben,nem lehet kijelenteni. Felületesen azt mondanám,hogy a Triangle,mivel.nálam csak vele teljesített rosszul a Krell,de más ezer erősítővel meg egy Triangle is jó lehet. Két példát a környezetemből tudok is mondani. Fenomális egy baratomnál C Johnsonnal,egy masiknál pedig Soner végfokkal muzsikál igen szépen egy egy Naia. A Krellem meg köszöni,kiválló párost alkot a JM micro Utopiával, még ha igy elsőre hihetetlenül is hangzik esetleg. De a hifi már csak ilyen.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Elmegyek egy boltba, ott azt probaljak eladni amit forgalmaznak... mert az illik ossze a legjobban, ezert aruljak, na persze.
Azért ennek ne zárjuk ki a lehetőségét.
Igen, atmeno modban hasznalom ilyenkor. A Marantz-cal a hangja hatarozottan kellemesebb lett, mint integralt modban. Nem csak a Triangle-nal, hanem a Sonusoknal is.
Nem gondolom, hogy a "sullyedj melyebbre" egy helytallo kifejezes, foleg ha a kapott hang jobb mint volt... ertem a hozzaszolasod jo szandekat is eltekintve a megfogalmazastol, de ugy gondolom a kapott hang ha jobb (nekem is es masoknak is), akkor nincs mirol beszelni. A hangsuly a NEKEM es a JOBB szavakon van. Mindegyik osszehasonlitasnal jobb volt a ketto osszekotve, mint kulon-kulon. Lehet ez felrug valami nem letezo elmeletet (ami szerint ha egy ujabb szar elektronikan engedem at akkor csak rosszabb lehet a vegeredmeny), nekem nem tunt annak. Amugy ahogy a mondas tartja, az en hazam az en varam, remelem nem gazoltam bele a Krell hivok lelkivilagaba ha azt irtam, egy masikkal osszekotve nekem jobbnak tunt az eredmeny. De ha igen, akkor is a Dunaban a viz ugyanugy folyik tovabb... lehet, hogy nem 3 milkas egyik reszegyseg sem, de nekem prolinak ez is megteszi, a Triangle is (ami nem az enyem de elfogadnam) es a Sonusokkal a Krell is.
A Triangle-val abszolút érthető a hiányérzeted, a Sonusokkal már kevésbé. A Krell nagyon jó erősítő, de persze ez sem jön be mindenkinek, és úgy tűnik, hogy nem a te világod. Adódik a kérdés, miért nem a Krell-t cseréled le egy lágyabb hangzású integráltra? Vélhetően anyagilag is jobban járnál, a Krell-eket azért elég jól el lehet passzolni használtan.
Sztereó erősitők
Igen, atmeno modban hasznalom ilyenkor. A Marantz-cal a hangja hatarozottan kellemesebb lett, mint integralt modban. Nem csak a Triangle-nal, hanem a Sonusoknal is.
Nem gondolom, hogy a "sullyedj melyebbre" egy helytallo kifejezes, foleg ha a kapott hang jobb mint volt... ertem a hozzaszolasod jo szandekat is eltekintve a megfogalmazastol, de ugy gondolom a kapott hang ha jobb (nekem is es masoknak is), akkor nincs mirol beszelni. A hangsuly a NEKEM es a JOBB szavakon van. Mindegyik osszehasonlitasnal jobb volt a ketto osszekotve, mint kulon-kulon. Lehet ez felrug valami nem letezo elmeletet (ami szerint ha egy ujabb szar elektronikan engedem at akkor csak rosszabb lehet a vegeredmeny), nekem nem tunt annak. Amugy ahogy a mondas tartja, az en hazam az en varam, remelem nem gazoltam bele a Krell hivok lelkivilagaba ha azt irtam, egy masikkal osszekotve nekem jobbnak tunt az eredmeny. De ha igen, akkor is a Dunaban a viz ugyanugy folyik tovabb... lehet, hogy nem 3 milkas egyik reszegyseg sem, de nekem prolinak ez is megteszi, a Triangle is (ami nem az enyem de elfogadnam) es a Sonusokkal a Krell is.
A Triangle-val abszolút érthető a hiányérzeted, a Sonusokkal már kevésbé. A Krell nagyon jó erősítő, de persze ez sem jön be mindenkinek, és úgy tűnik, hogy nem a te világod. Adódik a kérdés, miért nem a Krell-t cseréled le egy lágyabb hangzású integráltra? Vélhetően anyagilag is jobban járnál, a Krell-eket azért elég jól el lehet passzolni használtan.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sztereó erősitők
Hogyan tudod a Krellt végfokként használni? Nincs szeparált végerősítő bemenete.
Ha a mozi üzemmódot választod, akkor csak az erősítését állítja be egységnyire, de ugyanúgy átmegy a jel a teljes elektronikán. Semmi nem változik. Beiktatsz egy plusz elektronikát, ami hozzáadja a saját hibáját.
Ha neked a Marantzcal jobban tetszik, az csak azt bizonyítja, hogy egy hibát egy másikkal próbálsz kompenzálni látszólag eredményesen.
Arra nem gondoltál, hogy a hiba nem a Krellben van? Mondjuk a Triangleben? Pont olyan karaktere, amit lehet nagyon szeretni és utálni egyaránt.
A Krell egy jó erősítő, ami a Triangle hangfalról nem igazán mondható el. Annak a keménységét, szúrósságát hallod vissza egy korrekt erősítőről.
Ahelyett, hogy az okot szüntetnéd meg, tüneti kezelésbe kezdtél.
Tévút. De te tudod. Csak ne süllyedj mélyebbre.
Szerintem a Krell maradjon és egy normális hangfalat vegyél mellé.
Hogyan tudod a Krellt végfokként használni? Nincs szeparált végerősítő bemenete.
Ha a mozi üzemmódot választod, akkor csak az erősítését állítja be egységnyire, de ugyanúgy átmegy a jel a teljes elektronikán. Semmi nem változik. Beiktatsz egy plusz elektronikát, ami hozzáadja a saját hibáját.
Ha neked a Marantzcal jobban tetszik, az csak azt bizonyítja, hogy egy hibát egy másikkal próbálsz kompenzálni látszólag eredményesen.
Arra nem gondoltál, hogy a hiba nem a Krellben van? Mondjuk a Triangleben? Pont olyan karaktere, amit lehet nagyon szeretni és utálni egyaránt.
A Krell egy jó erősítő, ami a Triangle hangfalról nem igazán mondható el. Annak a keménységét, szúrósságát hallod vissza egy korrekt erősítőről.
Limar !
A legtipikusabb lánc teória. Az önállóan nem jókat legózzuk, 'oszt majd lesz belőle hang. ( Vagy nem. ) Az otthoni berendezések legalább nyolcvan százaléka ilyen, és az benne a legröhejesebb, hogy ártól függetlenül. Alsó kategóriákban még elmegy, de amikor már a nagyon sok millióért győzködik egymást, meg önmagukat, ... Az ő útjuk, meg az ő pénztárcájuk.
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Hetvegen jon par elofok probara, legalabb az iranyt magyjabol be tudjam loni, ugy gondolom a gyakorlati megtapasztalas az egyetlen ut. Ezt nem fogom katalogusbol kiturni, legalabbis en nem talaltam a neten "ez + az egyutt 100% franko"... szoval hallgatozas lesz.
Jon egy AVA csoves elofok, Primare elofok, Parasound elofok. Ennyivel is elorebb leszek.
Vicces, hogy most hosszu hetek ota osszenyomtam a Pointe erositomet egy Triangle Antal Esprit EZ parossal es a Jobaratokbol tudnek idezni: "Atya... Ur... Isten... " Eppen hirdetem baratomnak a Triangle-ket, es amikor egyutt meghallottuk oket, inkabb abba az iranyba ment el mara a beszelgetesunk, a Triangle marad, Pointet kell mellejuk tenni es megall a kereses, plusz marad egy csomo penze (plusz a Marantz-a vegre atkerulhet hozzam es mindenki boldog )
- lacimaci77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 14
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ide is feltenném a kérdésem: mi lehet a különbség a Kenwood erősítőknél, a TRAITR, és a TRAIT technológia között?
Magának a TRAITR-nek értem a lényegét, de a TRAIT-ról nem találtam semmit.
A TRAIT tranzisztor továbbfejlesztése a TRAITR. https://www.mikrocontroller.net/topic/91338
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Krell KAV 400xi-t végfokként szeretnék használni, előfok részével nem vagyok megelégedve, tehát végfok elé előfokot kersnék. Olyat, aminek 2pár XLR bemenete van, és 1 XLR (vagy 2 az plusz jó) kimenete van.
Eddig egy Marantz PM14-gyel hallottam, nagyon tetszett.
Néztem ROTEL 1570-et, ami teljesíti a fenti követelmények egy részét (1590-es teljes mértékben, de most használt piacon eladót nem látok, nem is láttam).
ETHOSZ 4.5 csoves balanced változatban gondolkodtam még, valamint Vincent SA-32-ben (itt is sajna csak 1 XLR bemenet van). Ezek azért, mert talán a Krell hidegségét az előfokcsövek tudnák kompenzálni (ahogy a Marantz kissé melegebb hangzásvilága tette azt).
2pár XLR bemenetre azért lenne szükségem, mert a CD játékosom menne az egyikre, a DAC-om a másikra (amibe USB-n a PC forrás adja majd az anyagot).
Köszi előre is,
üdv,
Viktor
(u.i. akinek Krell végfoka van, annak a véleményére külön kíváncsi vagyok )
Mi bajod a Krell előfokkal? Mi nem tetszik benne?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Sztereó erősitők
EZ igen gyors válasz volt. Köszönöm. Akkor ez nagy valószínűséggel vezérli mindegyiket?
Ha a linken a képre húzod az egeret látszik a nagyított kép.A power gomb alatt ott vannak a mód gombok:tuner, deck, cd.
Tehát mindet vezérelnie kellene elvileg.A rossz hír csak az, hogy nagyon ritka táv, ebay-en is csak utángyártottat találtam (illetve helyettesítőt).
Sok sikert a vadászathoz.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Tomacko
- Nincs visszaút
- Értékelés: 8
Sztereó erősitők
Ezt vadászd: https://www.terapeak.com/worth/denon-rc ... 377757975/
EZ igen gyors válasz volt. Köszönöm. Akkor ez nagy valószínűséggel vezérli mindegyiket?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Nem kimondottan erősítőről kérdeznék. Távirányítóról lenne a kérdésem. Ami lehet, hogy elég hülye kérdés, illetve naívság, hogy találhatnék ilyent
Adott egy Denon válogatás a következő darabokkal:
PMA-1080R erősítő
DCD-715 cd játszó
TU-580RD rádió
Ezek közül a cd-hez van távirányítóm. Létezik olyan távirányító a márkán belül (rendszertávirányító ?) amivel lehet vezérelni mindegyiket, vagy legalább az erősítőt és a cd-t együtt ? Csak, hogy ne vegyek meg ezer darab távirányítót. Tudom, hogy a logitech Harmony az egy nagyon jó megoldás lehet erre, de első körben maradnék a márkánál, ha létezik ilyen amit keresek persze
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Tomi
Ezt vadászd: https://www.terapeak.com/worth/denon-rc ... 377757975/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Tomacko
- Nincs visszaút
- Értékelés: 8
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Nem kimondottan erősítőről kérdeznék. Távirányítóról lenne a kérdésem. Ami lehet, hogy elég hülye kérdés, illetve naívság, hogy találhatnék ilyent
Adott egy Denon válogatás a következő darabokkal:
PMA-1080R erősítő
DCD-715 cd játszó
TU-580RD rádió
Ezek közül a cd-hez van távirányítóm. Létezik olyan távirányító a márkán belül (rendszertávirányító ?) amivel lehet vezérelni mindegyiket, vagy legalább az erősítőt és a cd-t együtt ? Csak, hogy ne vegyek meg ezer darab távirányítót. Tudom, hogy a logitech Harmony az egy nagyon jó megoldás lehet erre, de első körben maradnék a márkánál, ha létezik ilyen amit keresek persze
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Tomi
Köszi Alto,
ez valóban lefedi az igényeimet, a gond, hogy az akciós ára is kicsit túlmutat a lehetőségeimen.
Primare-t már más is ajánlott Krell végfok elé.
Meggondolandó Köszi, mégegyszer a segítséget!
Szólj ha mégis kellene, ezeket csak igen ritkán kerülnek használtan eladósorba.
Sztereó erősitők
Köszi Alto,
ez valóban lefedi az igényeimet, a gond, hogy az akciós ára is kicsit túlmutat a lehetőségeimen.
Primare-t már más is ajánlott Krell végfok elé.
Meggondolandó Köszi, mégegyszer a segítséget!
Szólj ha mégis kellene, ezeket csak igen ritkán kerülnek használtan eladósorba.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ide is feltenném a kérdésem: mi lehet a különbség a Kenwood erősítőknél, a TRAITR, és a TRAIT technológia között?
Magának a TRAITR-nek értem a lényegét, de a TRAIT-ról nem találtam semmit.
Sziasztok,
Krell KAV 400xi-t végfokként szeretnék használni, előfok részével nem vagyok megelégedve, tehát végfok elé előfokot kersnék. Olyat, aminek 2pár XLR bemenete van, és 1 XLR (vagy 2 az plusz jó) kimenete van.
Néztem ROTEL 1570-et, ami teljesíti a fenti követelmények egy részét (1590-es teljes mértékben, de most használt piacon eladót nem látok, nem is láttam).
ETHOSZ 4.5 csoves balanced változatban gondolkodtam még, valamint Vincent SA-32-ben (itt is sajna csak 1 XLR bemenet van). Ezek azért, mert talán a Krell hidegségét az előfokcsövek tudnák kompenzálni (ahogy a Marantz kissé melegebb hangzásvilága tette azt).
2pár XLR bemenetre azért lenne szükségem, mert a CD játékosom menne az egyikre, a DAC-om a másikra (amibe USB-n a PC forrás adja majd az anyagot).
Köszi előre is,
üdv,
Viktor
Krellel ugyan nem próbáltam, de ez egy elég jó előfok, van rajta két XLR bemenet és egy kimenet, ráadásul jelenleg akciós:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... e32-detail
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Köszi előre is,
üdv,
Viktor
Krellel ugyan nem próbáltam, de ez egy elég jó előfok, van rajta két XLR bemenet és egy kimenet, ráadásul jelenleg akciós:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... e32-detail
BARTIMEX AUDIO Honlap
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Sztereó erősitők
Ion Obelisk 3 és Onix OA21 közül melyiket ajánlanátok jobban?
Ionokról találtam infót, de az Onixról keveset.
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Van nálam egy 6260-as Urei kölcsönbe. Belekukkantottam az egyébként gyatra minőségű, kétgombóc fagyi ára dugóba, és meglepődve tapasztaltam, hogy a földelés nincs bekötve. Gyári tápkábele van a gépnek, de ne kérdezzétek, hogy miért kellett lehenkölni a gyári dugót. Ugye jól sejtem, hogy ez nem teljesen oké?
Mire gondolhatott a költő...?
Illetve nagyon közel hajolva a géphez tapasztalok némi halk tápzúgást. Hallottam már róla, hogy ezeknél a régi daranoknál előfordulhat ilyesmi, de mi okozza? Nehéz elejét venni?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Sztereó erősitők
húzd ki a csengőt!! Zene hallgatás közben ne zavarjanak már
Es tenyleg, ez a kombinacio meg nemjutott eszembe, ezert jo mas szemmel is nezni a problemat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Sztereó erősitők
Jo napot, van egy olyan gondom, hogy vettem egy masik Crown vegfokot es annyi a gondom vele, ha becsengetnek akkor amig nyomjak a csengot addig erosen bug a hangfalbol, mindha zavarna az aramkort. Erre van valamilyen megoldas, hogy ezt ne csinalja? Esetleg lehet a foldelessel valami gond? Az ezelotti szinten Crown vegfoknal ezt nem csinalta.
húzd ki a csengőt!! Zene hallgatás közben ne zavarjanak már
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Sztereó erősitők
Jo napot, van egy olyan gondom, hogy vettem egy masik Crown vegfokot es annyi a gondom vele, ha becsengetnek akkor amig nyomjak a csengot addig erosen bug a hangfalbol, mindha zavarna az aramkort. Erre van valamilyen megoldas, hogy ezt ne csinalja? Esetleg lehet a foldelessel valami gond? Az ezelotti szinten Crown vegfoknal ezt nem csinalta.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Sztereó erősitők
Sziasztok,
mit ajánlanátok nekem ha feljebb ugranék a Jungsonról (JA66R)?
Íme a jelenlegi felállás, hozzájuk keresnék sztereó erősítőt!
Marantz CD 6000 OSE LE - CAV DP880A (Hivox)
Köszönöm előre is a segítséget!
goran
Marantz PM6005 - Marantz CD 6000 OSE LE
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Sztereó erősitők
Heed C100, igen kiváló előfok és használtan ettől nem sokkal drágábban néha előfordul itt is.
Köszönöm a válaszokat. Még keresgélek akkor tovább... A régebbi Heed C100-at is rárakom a listámra
Még arra gondoltam, hogy keresek esetleg egy Ion Obelisk 3-at vagy Ion Obelisk 3X X-Pak kombót, azokon ha jól tudom van PRE out és végfoknak is bemenet.
Így tudnám más végfokokkal is használni. Árban pedig egész jó.
Erről mi a vélemény?