Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Uraim, egy kis tanácsot szeretnék kérni.
Lemezjátszócserén gondolkozom.
Amióta minőségi erősítőm van (T+A 1500), a lemezjátszó kezdett el a szűk keresztmetszet lenni.
Jelenleg egy Pioneer PL-400-asban egy Elac pickup koptatja a lemezeket, phonoerősítőnek jobb híján az amúgy használaton kívüli Technics erősítőt használom, mert phono-fokozat nincs a T+A-ban.
Ki mit javasol az első lépésnek?
Vegyek egy jó phono-erősítőt?
Vagy cseréljem le a hangszedőt?
Vagy inkább először vegyek egy magasabb kategóriájú lemezjátszót?
A használtpiacon mi az, ami egyértelműen továbblépés a Pioneer PL-400-ashoz képest?
Nézzek egy Technics 1210-t? Vagy inkább valamilyen szíjhajtásút?
Persze, pl Tabányi egy monó lemeze a múltkor teljesen elvarázsolt. Én a 30-as 40-es évek lemezeiről mikrobarázdásra áttett zenékkel vagyok úgy, hogy nem tudom élvezni.
Ja, azért azok már valóban nagyon "arhívak" !
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1217
Lemezjátszó
Persze, pl Tabányi egy monó lemeze a múltkor teljesen elvarázsolt. Én a 30-as 40-es évek lemezeiről mikrobarázdásra áttett zenékkel vagyok úgy, hogy nem tudom élvezni.
Ja, azért azok már valóban nagyon "arhívak" !
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lemezjátszó
Monó lemezek is tudnak jól szólni. Van amikor már csak akkor veszem észre mikor majdnem vége a lemeznek, hogy mono volt.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lemezjátszó
A kiadó egy minimális garancia arra, hogy nem lesz nagy gond a felvétellel. Természetesen az előadó a legfontosabb, de pl Django Reinhardt vagy Fats Waller akármennyire is szépen játszott vagy jó volt, amit csinált, nem tudom élvezni a mono lemezeket. Egy elcseszett keverés, rossz vágás tönkreteszi az élményt. Nekem legalábbis.
nem 1 és nem 2 lemezt vettem ki a "kosárból" mert észrevettem hogy a hulladék GZ Digital Media nyomta
és már sajnos az amerikai piacra is betették a lábukat ezek a szarháziak
Lemezjátszó
Monó lemezek is tudnak jól szólni. Van amikor már csak akkor veszem észre mikor majdnem vége a lemeznek, hogy mono volt.
A felvétel és a kész lemez között sokminden történik. Azt azért nem állítom, hogy nagyon tönkremegy a hang, de azért érdemes néha meghallgatni egy Hungaroton felvételt Japán kiadásban is! El lehet csodálkozni. Itthon ez miért nem sikerült így?! De azért nem szórom ki a magyar lemezeimet emiatt persze.
A hifipiacon hirdet egy linto nevű illető egy audio note tt2 futóművet.
Van esetleg valakinek tapasztalata a note TT2 futóművel?
Ha esetle a systemdekem eladnám akkor ... :-)
Mi a gond vele? Lehet , hogy jobban járni egy jobb mc hangszedővel. Nekem most a Denon 103 nagyon megtetszett benne.
Vagy lépj egy nagyot és vegyél egy komoly lemezjátszót.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Mi a gond vele? Lehet , hogy jobban járni egy jobb mc hangszedővel. Nekem most a Denon 103 nagyon megtetszett benne.
Vagy lépj egy nagyot és vegyél egy komoly lemezjátszót.
A kiadó egy minimális garancia arra, hogy nem lesz nagy gond a felvétellel. Természetesen az előadó a legfontosabb, de pl Django Reinhardt vagy Fats Waller akármennyire is szépen játszott vagy jó volt, amit csinált, nem tudom élvezni a mono lemezeket. Egy elcseszett keverés, rossz vágás tönkreteszi az élményt. Nekem legalábbis.
A felvétel és a kész lemez között sokminden történik. Azt azért nem állítom, hogy nagyon tönkremegy a hang, de azért érdemes néha meghallgatni egy Hungaroton felvételt Japán kiadásban is! El lehet csodálkozni. Itthon ez miért nem sikerült így?! De azért nem szórom ki a magyar lemezeimet emiatt persze.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Lemezjátszó
Csak kérdezem; Ti a kiadók, vagy az előadók lemezeit gyűjtitek? Mit csináltok, ha van olyan előadó, akinek nem jelent meg lemeze a "legjobb" kiadónál? Vagy csak komolyzenei kiadványokat "szabad" hallgatni?Én nem olyan sok klasszikust hallgatok, leginkább Beethovent. Így akár válogatni is tudok. Jazz szívesebben, csak azt nem tudom megfizetni.
Lemezjátszó
Csak kérdezem; Ti a kiadók, vagy az előadók lemezeit gyűjtitek? Mit csináltok, ha van olyan előadó, akinek nem jelent meg lemeze a "legjobb" kiadónál? Vagy csak komolyzenei kiadványokat "szabad" hallgatni?
Csak kérdezem; Ti a kiadók, vagy az előadók lemezeit gyűjtitek? Mit csináltok, ha van olyan előadó, akinek nem jelent meg lemeze a "legjobb" kiadónál? Vagy csak komolyzenei kiadványokat "szabad" hallgatni?
Klasszikusoknál az előadó más mint a mű szerzője. De érdemes mindenre figyelni.
Nálam legfontosabb a mű. Majd az előadó, karmester. A kiadó már nem annyira. De bizonyos műveket sokszor ki sem adtak túl sokan.
Ott kisebb a választás lehetősége is eleve.
De a legfontosabb a mű.
Minden müfajban
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Klasszikusoknál az előadó más mint a mű szerzője. De érdemes mindenre figyelni.
Nálam legfontosabb a mű. Majd az előadó, karmester. A kiadó már nem annyira. De bizonyos műveket sokszor ki sem adtak túl sokan.
Ott kisebb a választás lehetősége is eleve.
De a legfontosabb a mű.
Minden müfajban
Lemezjátszó
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lemezjátszó
Igaz,ekkor voltak a csúcson a Deccánál.Az ekkortájt készült eredeti nyomatokat aranyárban mérik a világpiacon.
megnyugodtam, igazi hifista vagyok , van itthon erdeti 62-es decca lemez, wagner.
kemény 2.500.- volt, nem is olyan régen vettem...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lemezjátszó
"szerelmi bánatra legjobbak az RCA kiadványok"
Van baj:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2686
Lemezjátszó
"szerelmi bánatra legjobbak az RCA kiadványok"
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
A kétmotoros valamivel jobban szól, de nem biztos hogy érdemes beáldoznod a volt gépemet
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Lemezjátszó
Itt is fenn van:
http://www.avx.hu/forum/index.php?app=c ... &mid=16528
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Lemezjátszó
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Lemezjátszó
Tapasztalatból mondom, szerelmi bánatra legjobbak az RCA kiadványok. Megyek fordítani...
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van olyan, aki vállal vinyl ripelést (nem mezei lp játékossal)?
mi nálad a nem mezei???
Lemezjátszó
Sziasztok!
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
De most is van Hungaroton, qualiton, eterna lemezek. De volt, rca, emi, decca, csak azokat pár éve itt eladtam 400ftos egységáron. Nem kellett volna. Itt karácsonykor értékeltem újra az lp-t.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Hát igen, beszerezni nem egyszerű de azon leszek. Amúgy meg egyenlőek voltak a feltételek az összehasonlításhoz. Gondolom az Aida lp-n még jobban szól.
Mást nem is fogsz hallgatni?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Meg nem flacról , hanem lemezről kellene hallgatni...Hát igen, beszerezni nem egyszerű de azon leszek. Amúgy meg egyenlőek voltak a feltételek az összehasonlításhoz. Gondolom az Aida lp-n még jobban szól.
Lemezjátszó
Hát még ha meghallgatsz egy FFRR-t is belőle ! De nem csak a DECCA tudott jó lemezeket kiadni !
Meg nem flacról , hanem lemezről kellene hallgatni...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC