Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
A király utca ment át a dürerbe.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Lemezjátszó
Persze van némi kockázat, de ha megbízható helyről tudsz rendelni, akkor olyan lemezekhez is hozzájuthatsz, amikhez nálunk, nem, vagy csak nehezen. Jövő hét vasárnap pl. lesz börze Pesten a Dürer kertben, ott minden hónapban van
A Király utcában már nincs?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 714
Lemezjátszó
A mai új nyomású lemezek nem túl lelkesítőek, kb mintha CD-t hallgatnék...
azért nem,és írtam már korábban is: pl. concorde, impulse, pablo stb (nyilván van átfedés a "fő tulajban") ad ki jó nyomású lemezeket, és sok esetben nem újranyomásról beszélek. vettem pl. nem is olyan régen egy sonny rollins lemezt, 1991-es felvétel, és tavalyi nyomás (milestone), a borítón jelezve,hogy előszöt lp-n
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Azért van ott jó minőség is....
Lemezjátszó
Azért van ott jó minőség is....
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
Van még itt egy “DE”. A jó vagy ismert lemezkiadó neve sem mindig garancia a jó hangra. El kell döntened, zenét akarsz hallgatni vagy hangokat/rendszert analizálni. Attól még, hogy a kedvenc előadómat nem nem a legjobb felvételeken hallgatom, még attól mindig élvezetes hallgatni. A zene adta információ van előnyben, nem a hangok.
Ez teljesen igaz,mondjuk én is igy indultam neki.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Lemezjátszó
Külföldi oldalról nem rendelek.
Börzék, hol vannak Pesten?
Néztem még a Laci bácsi lemezboltot, de ott nagyon változó minőségű lemezek voltak.
Budapesten jónéhány lemezbolt található, pl. azon a környéken, ahol a Laci bácsi lemezboltja van, vagy 4-5 lemezboltot ismerek a közelben. Ajánlott környék. De kb. Tíz boltot ismerek szerte a városban.Persze vannak silány állapotú lemezek is de egyáltalán nem ez a jellemző, ezek a boltok azért nem bolhapiaci színvonal. Meg kell válogatni mit vesz meg az ember.
A kiadókról: A CBS, Merkury, Philips lemezekkel jó tapasztalataim vannak, és úgy álltalában a holland nyomású lemezek jók.
A volt keleti blokkból származó lemezek közűl, igen jó minőségű Lengyel kiadású jazz lemezim vannak, valamint a Csehszlovák supraphon lemezek is jó nyomások, különösen a fényespiros cimkések. A magyar lemezekkel én személy szerint elégedett vagyok, akad 1-2 félresikerült nyomás, de nem ez a jellemző.
Viszont a jugoszláv kiadású, pl. Jugoton lemezeket inkább kerülöm. Sokkal több a silány minőségű nyomás mint a jó.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Mind szeretjük! Hungarotont is! Qualiton időszakot is. Meg az Amigákat, meg a Fonó LP- it. Meg a TurboM újranyomottjait is. Suzyt ki ne felejtsem.
A Harmonia Mundit is...., meg az ECM, CBS, Columbia, Melogyia, Unikorn-Kanchana, Pathé-Marcini, Deutche Geamophone, Gong, quintana. pepita......
Háát!
Ez így nagyon nem igaz!
Mivel azért a zene a lényeg,ilyen szempontból mindegy!
Ha csak hifi minőségileg nézzük,akkor ez így nagyon nem igaz!
Magyar komolyzenei lemezek maximum közepesek,népzenei és jazz kiadványok között vannak nagyon jók.
Az ECM-ek kiválóak,a Harmonia Mundi-k szintén, CBS,Columbia változó,a Melogyia közepes, a Deutsce Grammophon katasztrófa,a többi általad felsoroltat nem ismerem.
Régebben valahol találkoztam egy részletes minőségi leírást a lemezkiadókról,de már nem tudom,hogy hol.
Gyuri
Lemezjátszó
Persze van némi kockázat, de ha megbízható helyről tudsz rendelni, akkor olyan lemezekhez is hozzájuthatsz, amikhez nálunk, nem, vagy csak nehezen. Jövő hét vasárnap pl. lesz börze Pesten a Dürer kertben, ott minden hónapban van
Néztem még a Laci bácsi lemezboltot, de ott nagyon változó minőségű lemezek voltak.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 714
Lemezjátszó
Van még itt egy “DE”. A jó vagy ismert lemezkiadó neve sem mindig garancia a jó hangra. El kell döntened, zenét akarsz hallgatni vagy hangokat/rendszert analizálni.
példa:
van jazz lemezem jugó rádió kiadása és nagyon jól szól, egy usa nyomásút tettem fel utána és nem kellett szégyenkeznie cseppet sem a "keletinek"...
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Vagy ott van a Wergo kiadó brutális jó felvételekkel, lp WER 60055 (persze ez erősen kortárs zene igen megosztó) nekem be jön:D
72audio.com
Lemezjátszó
Lemezekről, melyik kiadó a jó, legjobb. Pl decca, rca, emi, japán lemezek, lehet kérdezni?
Van még itt egy “DE”. A jó vagy ismert lemezkiadó neve sem mindig garancia a jó hangra. El kell döntened, zenét akarsz hallgatni vagy hangokat/rendszert analizálni. Attól még, hogy a kedvenc előadómat nem nem a legjobb felvételeken hallgatom, még attól mindig élvezetes hallgatni. A zene adta információ van előnyben, nem a hangok.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Ez mindenhol így lesz, ne korlátozó be magad, eleve igen jó rendszere van szükség hogy ezeket a különbségeket markánsan ki hozd. Rengeteg cég csinált kimagasló minőségű felvételeket. A DECCA is csinált középszerürt.
72audio.com
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
Ebay, discogs, vatera (talán), börzék, szerencse Bár ezzel nagyon leszűkíted a hallgatható zenei stílusok repertoárját. (Decca)Külföldi oldalról nem rendelek. Börzék, hol vannak Pesten?
Lemezjátszó
Ebay, discogs, vatera (talán), börzék, szerencse Bár ezzel nagyon leszűkíted a hallgatható zenei stílusok repertoárját. (Decca)
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
Általában a hifiről topicban a decca 58-62 közötti lemezeit mondták legjobbnak. Ezek hol találhatók vásárolhatók?
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Ha pedig ez a végső cél, akkor talán az ATR/Harmonia Mundi - La Folia lemeze szól a legjobban.
Meg kifelejtettem a Capitol-t is az előbb. Meg biztos sok mást is. A&M..... A fenébe.... mik is vannak még?! Vertigo...
Meg még B.I.S, Realtime Records M&K, Opus, egyes Melodia lemezek is meg még lehetne jó pár kiadót ide sorolni.
72audio.com
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Lemezjátszó
Ha pedig ez a végső cél, akkor talán az ATR/Harmonia Mundi - La Folia lemeze szól a legjobban.
Meg kifelejtettem a Capitol-t is az előbb. Meg biztos sok mást is. A&M..... A fenébe.... mik is vannak még?! Vertigo...
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Lemezjátszó
Lemezekről, melyik kiadó a jó, legjobb. Pl decca, rca, emi, japán lemezek, lehet kérdezni?Mind szeretjük! Hungarotont is! Qualiton időszakot is. Meg az Amigákat, meg a Fonó LP- it. Meg a TurboM újranyomottjait is. Suzyt ki ne felejtsem.A Harmonia Mundit is...., meg az ECM, CBS, Columbia, Melogyia, Unikorn-Kanchana, Pathé-Marcini, Deutche Geamophone, Gong, quintana. pepita......
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Lemezekről, melyik kiadó a jó, legjobb. Pl decca, rca, emi, japán lemezek, lehet kérdezni?
Mindenképpen a Decca a csúcs.A többi sem rossz persze amit írtál.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
Lemezjátszó
Hiho! Van egy Dual 505 lejátszóm ami sajnos eléggé leharcolt állapotban van. Kácsa audiotól rendelek hozzá táp illetve közbenső kábelt, de keresnék olyan megbízható helyet ahol beépítik nekem. Valamint egy szíj csere és egy kis mechanikai javítás is elkélne mert nem mindig indítja a kar a motort. Főleg első alkalommal ha már második lemezt pörgetem vagy csak a másik oldalt akkor már nincs vele gond. Szíjnak meg elvileg nincs gondja de ha már szét van kapva legyen az is kidobva.
Szóval ilyen munkára keresnék megbízható szerelőt, lehetőleg pest megye keleti felén(gödöllő irány) vagy a fővárosban. Előre is köszönöm a segítséget.
Bese Attila a te embered.
Retroaudio.hu
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Lemezjátszó
Ráírtam egy topictársunkra, emlékeim szerint, mintha Neki lenne ilyen lemezlaposító izéje
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Lemezjátszó
Kissé offtopic, de hátha...
Ismertek Mo-n Furutech DFV-1; DF-2 vagy hasonló hanglemez "laposító" készülék tulajt? Csupán 1 árva LP-t szeretnék rendbe-hozatni, leszorító clamp kevés hozzá...
(Tudom, én is félek egy kicsit a kütyütől, számomra értékes lemezről van szó, de üveglappal leszorítva se akarnám kitenni a napra...)
Kácsával ma beszéltem, ők tavaly eladták a meglévő készüléküket egy vidéki vevőnek, de mintha láttak volna egy ilyen készüléket az itteni apróhirdetések között. Rákerestem, de nem találtam a hirdetést.
Ha ismertek olyan személyt, akinek van, megköszönném az elérhetőségét, privátban.
Thnxs!
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Lemezjátszó
2M Ortofon témához
lehet hogy egyébként hibátlan ez a hangszedő, de egy hátránya szembejött velem....
Azért a túlnyúlást nem árt pontosan, ±0,5mm eltérésen belül tartani.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- guenwhywer
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Hiho! Van egy Dual 505 lejátszóm ami sajnos eléggé leharcolt állapotban van. Kácsa audiotól rendelek hozzá táp illetve közbenső kábelt, de keresnék olyan megbízható helyet ahol beépítik nekem. Valamint egy szíj csere és egy kis mechanikai javítás is elkélne mert nem mindig indítja a kar a motort. Főleg első alkalommal ha már második lemezt pörgetem vagy csak a másik oldalt akkor már nincs vele gond. Szíjnak meg elvileg nincs gondja de ha már szét van kapva legyen az is kidobva.
Szóval ilyen munkára keresnék megbízható szerelőt, lehetőleg pest megye keleti felén(gödöllő irány) vagy a fővárosban. Előre is köszönöm a segítséget.