Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Mondjuk a 100W tdp nem szimpi.
Határeset, de egy jófajta passzív ház még megbirkózik vele, ha nem teszünk rá csipketerítőt.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

- Értékelés: 113
Htpc (Home Theatre PC)
Nálam simán megy. Win 7 és Win 10 alatt is. Én játékra realteket használom (füles+mikrofon), mozira meg a vga hdmi kijárata használatos.
Egyébként nézted az új inteleket, amik Radeon igp-vel készülnek? Brutális. A kisebb modell gyorsabb lesz, mint egy i7+1050 kombó, a nagyobb modell pedig gyorsabb lesz mint egy i7 + gtx 1060..
Persze, rendeltetésszerű működés, mert használod is. De ahol nem, ott csak egy több szálon háttérben futó felesleges process, ezért kötelezően kikapcsolandó.
Intel-AMD házasság. Jó, hogy bedobtad, lehetne róla közösben beszélgetni, de ebben a kiszerelésben ON-topic témakörben nagyon szűk felhasználói réteget látok. Intel NUC és laptopokba szerelik, ezeket az eszközöket lehet majd befogni korrekt HTPC-nek. Kodi alapú HTPC-nek értelmetlen, mert gyakorlatilag áll a GPU. Madvr alapú mozigépnek, öszvér audio PC-nek High Endhez kevés, vagy nincs értelme ilyesféle tokozással gépet építeni.
Ennél picit izgalmasabb lehet a AMD Ryzen 5 2400G után következő generáció. Ez még ugye 65W TDP és kb RX 550 erőben, tehát jelentősen elmarad GPU erő tekintetében a fent tárgyalthoz képest, de szabadon kiépíthető rendszer, és már képes VR-t futtatni, jelenlegi iGPU-s rendszereket megszégyenítően UHD felskálázásra is. Ha ebből az architektúrából érkeznek a házasított Intelhez hasonlóan magas TDP-vel Ryzen Raven Ridge APU-k, akkor elég széleskörűen szabad kezet kapunk VGA nélküli High End felé. Az ultra High End kategória továbbra is VGA-k kiváltása marad.
De ha megosztjátok miben látjátok még az előnyét, szívesen fogadom. Azt megoldhatónak látom, hogy gyári NUC mini PC-t DIY táppal elkészítjük, aládobunk egy korrekt szoftverezést, amiből kaphatunk végeredményként nagyon jó minőségű öszvér HTPC-t. De az alaplap marad az gagyi kategória. Ahogy egy HEnd audio/HTPC-t azért fingreszelünk processkil és órajel tuningtól kezdve egyedi csillapításon át a hókuszpókuszig mindennel, hogy a nevetségesen rossz, nem cél-eszköz alaplapot, OS-t "javítsuk".
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Htpc (Home Theatre PC)
Az új processzorok kicsit átrendezik a HTPC-k világát.
Mondjuk a 100W tdp nem szimpi. Egy T-s intel procit szerintem simán el tudnék hűteni passzívban, ahogy léteznek passzív 1050/560 kártyák is, de még a nagyobbakból is van félpasszív.
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Csak az a kérdés,hogy hangilag mit tudnak.
Ez nem arra van. Hangilag ugyanúgy jó lesz a megszokott 6700T,7700T esetleg i5 variánsai. Illetve ezek újabb megfelelői.
Htpc (Home Theatre PC)
Biztos megy majd nekik a bitstream-elés, ahogy eddig is
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként nézted az új inteleket, amik Radeon igp-vel készülnek? Brutális. A kisebb modell gyorsabb lesz, mint egy i7+1050 kombó, a nagyobb modell pedig gyorsabb lesz mint egy i7 + gtx 1060..
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Nem ismerem a láncod teljes előéletét, de ha a Realtek audio egyébként nincs és soha nem is volt használatban - tipikusan HDMI AV kijárat mellett szükségtelen -, akkor az alaplap kézhezvétele utáni első mozdulatnak ennek BIOS szintű tiltása lenne üdvözítő és kötelező. Ezután Windowson belül már az írmagjával nem találkozol, hasonló keveredések esélye nullára redukálódik. Nyilván működnie kéne egyszerre is, de OS, szoftverek, hardverek és user szintű négyes alapú rendszernél..., jobb a békesség.
Nálam simán megy. Win 7 és Win 10 alatt is. Én játékra realteket használom (füles+mikrofon), mozira meg a vga hdmi kijárata használatos.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Nem ismerem a láncod teljes előéletét, de ha a Realtek audio egyébként nincs és soha nem is volt használatban - tipikusan HDMI AV kijárat mellett szükségtelen -, akkor az alaplap kézhezvétele utáni első mozdulatnak ennek BIOS szintű tiltása lenne üdvözítő és kötelező. Ezután Windowson belül már az írmagjával nem találkozol, hasonló keveredések esélye nullára redukálódik. Nyilván működnie kéne egyszerre is, de OS, szoftverek, hardverek és user szintű négyes alapú rendszernél..., jobb a békesség.
Htpc (Home Theatre PC)
Ha az audio renderer cserék nem oldják meg a hanggal kapcsolatos problémád, segít ha vissza tudsz emlékezni melyik komponens, hardver és vagy szoftver cseréjétől datálható a jelenség. Írtam már róla régebben, hogy különböző proci/AVR-ek nem feltétlenül működnek egyforma jól audio rendererek szintjén.
Más: kifejezetten nem trollkodásból írom, de ha nem csupasz Kodi a cél, hanem picit több (ami magától értetődően több problémát is magával hordozhat), legyen az iGPU vagy VGA, AMD alapú rendszer minden esetben kadenciahelyes és tizedannyi audio probléma van vele, mint GF vagy Intel oldalon. És ha már iGPU, az új Ryzen RR APU-k legkisebbike megfelelően gyors memória mellett leveri az RX 550-et, és ez még csak az alacsony étvágyú APU, lesz jóval feljebb is... VGA nélkül is szép lassan kinyílik a High-End vonal, akár teljes 4k UHD lejátszáshoz, persze megfelelő HDMI kimenetes alaplappal.
Említettem, hogy dolgozom egy GF + Teradak masinán, azt a kabarét, amit át kellett élni, hogy 3D BD és UHD HDR használható állapotba kerüljön Windows és frissítéseik, Windows ablakkezelés, GF driver és frissítéseik mentén, senkinek nem kívánom. Tegnap óta van használható driver, de a GF tulajok remeghetnek mikor vágja tönkre egy frissítés az egész kócerájt. Miközben VR alá egy bizonyos szinten jobb és gyorsabb a GF.
Addig nem jelentkezett ez a probléma amíg a Hegel DAC-ot fel nem rakta a W10. Utána jöttek ezek a gondok, de az is lehet ez csak véletlen, mert a W10 frissítés is lehetett az oka.
Update:
Érdekes, mert amióta a Realtek High Definition Audio-t letiltottam, mint kimeneti eszközt, azóta most jó megint...
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Ha az audio renderer cserék nem oldják meg a hanggal kapcsolatos problémád, segít ha vissza tudsz emlékezni melyik komponens, hardver és vagy szoftver cseréjétől datálható a jelenség. Írtam már róla régebben, hogy különböző proci/AVR-ek nem feltétlenül működnek egyforma jól audio rendererek szintjén.
Más: kifejezetten nem trollkodásból írom, de ha nem csupasz Kodi a cél, hanem picit több (ami magától értetődően több problémát is magával hordozhat), legyen az iGPU vagy VGA, AMD alapú rendszer minden esetben kadenciahelyes és tizedannyi audio probléma van vele, mint GF vagy Intel oldalon. És ha már iGPU, az új Ryzen RR APU-k legkisebbike megfelelően gyors memória mellett leveri az RX 550-et, és ez még csak az alacsony étvágyú APU, lesz jóval feljebb is... VGA nélkül is szép lassan kinyílik a High-End vonal, akár teljes 4k UHD lejátszáshoz, persze megfelelő HDMI kimenetes alaplappal.
Említettem, hogy dolgozom egy GF + Teradak masinán, azt a kabarét, amit át kellett élni, hogy 3D BD és UHD HDR használható állapotba kerüljön Windows és frissítéseik, Windows ablakkezelés, GF driver és frissítéseik mentén, senkinek nem kívánom. Tegnap óta van használható driver, de a GF tulajok remeghetnek mikor vágja tönkre egy frissítés az egész kócerájt. Miközben VR alá egy bizonyos szinten jobb és gyorsabb a GF.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
A problémádat ez nem fogja megoldani, de ha bitstreameled (+wasapi) a hangot, nem kell szvsz Windowson belül Atmost állítani. Rosszabb esetben lehet HDMI kézfogás probléma az erősítőd felé, jobb esetben ugyanaz, mint pár oldallal hátrébb Pampika példájában, audio renderert kellene cserélni. Ha Dsplayered van, internal audio renderer (Sanear) lehet a legjobb, ha azzal nem OK, másikat próbálni. Nagyobb baj, hogy az MPC Sanerra épül, és azzal sem jó. Tehetsz egy próbát az MPC-BE verzióval is, annak belső renderelőjével, a megoldáshoz előrébb vihet.
Htpc (Home Theatre PC)
Él még ez a problémád? De igazából erről beszéltünk előző pár oldalon néhányotokkal.
Helyedben alapokról építeném újra a használt profiljaidat, és az sem világos miért te választasz. A VR-nek kéne érzékelnie, hogy interlaced 29.9fps videót nézel, és elindítani a deinterlacing lejátszást, mégpedig azokkal az algoritmusokkal, melyekkel 16ms render idő alatt folyamatos lejátszást kapsz. Nyilván ezeket tesztelned kell aszerint, hogy mit bír el az iGPU. Jelzem nem sokat, de mivel a video nyers képminősége koncertek alatt feltételezem sokadlagos szempont, a scaling és egyéb algók akár futhatnának deinterlacing koncert video mellett DXVA-val.
Trade quality for performance: Use DXVA chroma up when doing DXVA deinterlacing. (Nyilván processing/deinterlacing legyen automatikus és aktív)
Ha nem vagy elégedett a kapott képminőséggel, akkor kísérletezel melyik algóval jutsz 16ms RT alá 29.9 fps anyag nézésekor, majd ezt használod 1080p 60Hz profilnak.
Ha jól rémlik csak full HD anyagokat nézel 3 profillal. Így akár kettő is elég lenne, mégpedig alábbi formában:
else if (deintFps < 24.5) and (srcWidth > 1280) "1080p24"
else if (deintFps < 24.5) and ((srcWidth <= 1280) and (srcHeight > 720)) "1080p24"
else if (deintFps >= 25) and (srcWidth > 1280) "1080p60"
else if (deintFps >= 25) and ((srcWidth <= 1280) and (srcHeight > 720)) "1080p60"
Első csomagban mindenféle 1080p és BD 23.9 és 24.0 filmek 41ms RT, amivel kihajtod maxra a GPU-t.
Második csomag 25 fps feletti videok és tipikusan koncertfelvételek (interlaced), melyek 50-60Hz-en jelennek meg, jóval kisebb render idővel, magasabb iGPU terheléssel, azaz alacsonyabb render idővel, gyengébb algoritmusokkal, végső esetben DXVA-val.
Én persze bedobnék mellé még harmadiknak egy 720p profilt:
else if (srcWidth > 960) and (srcWidth <= 1280) "720p"
else if (srcWidth <= 960) and ((srcHeight > 540) and (srcHeight <= 720)) "720p"
Utólagosan megjegyzem DXVA és Intel iGPU nem egy rossz párosítás, mivel a gyártói algoritmusok közül a legjobb.
Köszi igen él, mert nem tudtam ezzel akkor foglalkozni, de most már ki fogom próbálni. Köszönöm a válaszod!
Mosanában azzal volt problémám, hogy ha a filmet indítom nincs hang, majd a lejátszás alatt váltok hangsávot akkor megjön a hang, illetve ha visszaváltok arra a hangsávra ami nem szólt, akkor már az is szól. Frissítettem minden drivert, de most is csinálja, hogy valamiért nem indul a hang a lejátszáskor (se Kodiban, se mpc-hc-ben, szóval nem lejátszó szoftver probléma). Erősítő bemenete rendben, hdmi kábelt is cseréltem, mpc-hc ben a beállításokat ellenőriztem, szóval nem tudom mi lehet a gond. A win10 hangok beállításánál a Dolby Atmos Theater van beállítva és a térbeli hangnál is értelemszerűen. A Windows-ban az Atmos beállításoknál minden hangfalat kijelöltem, beállítottam.
Van valami ötleted mi lehet a gond?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
BD25 és BD50-es lejátszásánál (nagyrészt koncerteknél) tapasztalok olyat, hogy kiválasztom a madVR-ben azt a profilt ahol nincs eldobott/ismételt képkocka, tehát úgy tűnik mintha minden rendben lenne, de mégsem folyamatos a lejátszás (nagyon picit szakadozik, olyan "dadogós").
Van valakinek tapasztalata mit érdemes koncertekhez beállítani (madVR-ben)?
Él még ez a problémád? De igazából erről beszéltünk előző pár oldalon néhányotokkal.
Helyedben alapokról építeném újra a használt profiljaidat, és az sem világos miért te választasz. A VR-nek kéne érzékelnie, hogy interlaced 29.9fps videót nézel, és elindítani a deinterlacing lejátszást, mégpedig azokkal az algoritmusokkal, melyekkel 16ms render idő alatt folyamatos lejátszást kapsz. Nyilván ezeket tesztelned kell aszerint, hogy mit bír el az iGPU. Jelzem nem sokat, de mivel a video nyers képminősége koncertek alatt feltételezem sokadlagos szempont, a scaling és egyéb algók akár futhatnának deinterlacing koncert video mellett DXVA-val.
Trade quality for performance: Use DXVA chroma up when doing DXVA deinterlacing. (Nyilván processing/deinterlacing legyen automatikus és aktív)
Ha nem vagy elégedett a kapott képminőséggel, akkor kísérletezel melyik algóval jutsz 16ms RT alá 29.9 fps anyag nézésekor, majd ezt használod 1080p 60Hz profilnak.
Ha jól rémlik csak full HD anyagokat nézel 3 profillal. Így akár kettő is elég lenne, mégpedig alábbi formában:
else if (deintFps < 24.5) and (srcWidth > 1280) "1080p24"
else if (deintFps < 24.5) and ((srcWidth <= 1280) and (srcHeight > 720)) "1080p24"
else if (deintFps >= 25) and (srcWidth > 1280) "1080p60"
else if (deintFps >= 25) and ((srcWidth <= 1280) and (srcHeight > 720)) "1080p60"
Első csomagban mindenféle 1080p és BD 23.9 és 24.0 filmek 41ms RT, amivel kihajtod maxra a GPU-t.
Második csomag 25 fps feletti videok és tipikusan koncertfelvételek (interlaced), melyek 50-60Hz-en jelennek meg, jóval kisebb render idővel, magasabb iGPU terheléssel, azaz alacsonyabb render idővel, gyengébb algoritmusokkal, végső esetben DXVA-val.
Én persze bedobnék mellé még harmadiknak egy 720p profilt:
else if (srcWidth > 960) and (srcWidth <= 1280) "720p"
else if (srcWidth <= 960) and ((srcHeight > 540) and (srcHeight <= 720)) "720p"
Utólagosan megjegyzem DXVA és Intel iGPU nem egy rossz párosítás, mivel a gyártói algoritmusok közül a legjobb.
- SzalaiPisti
- Nincs visszaút

- Értékelés: 49
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Megvettem egy sorozatot BluRay kiadásban és nem tudom winyóra pakolni! Van valaki aki tudna benne segíteni? Se asztali pc nincs, se BluRay olvasóm....
előre is köszi!
Üdv: Pisti
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok.Szeretnék egy kis segítséget kérni,mert elakadtam.Vettem magamnak egy Asrock ion 3d 152d típusú masinériát filmezésre és zenére is.Nagyon tetszik maga az eszköz,nagyon halk,és mindenben megfelelne,de a gondom az,hogy a videólejátszás nem éppen zökkenőmentes.Telepítettem Kodit,splash pro ex-et,mphc-t,de mindnél előfordul film közbeni meg-meg akadás,kockásodás.win 7-et használok,szűz rendszerre telepítettem a videólejátszókat.Nem igazán értem mi lehet a baj.Ennek a konfignak röhögve vinnie kellene a full hd-s filmeket is,hiszen erre találták ki,mégsem teszi.(4giga ram,intel atom proci,) leginkább a splash pro exet szeretném használni,tetszik amiket tud a program.Mi lenne az amire rá kellene néznem,vagy feltelepítenem hogy zökkenőmentesen futhassanak a filmek?Előre is köszönöm a segítséget.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Htpc (Home Theatre PC)
BD25 és BD50-es lejátszásánál (nagyrészt koncerteknél) tapasztalok olyat, hogy kiválasztom a madVR-ben azt a profilt ahol nincs eldobott/ismételt képkocka, tehát úgy tűnik mintha minden rendben lenne, de mégsem folyamatos a lejátszás (nagyon picit szakadozik, olyan "dadogós").
Van valakinek tapasztalata mit érdemes koncertekhez beállítani (madVR-ben)?
Htpc (Home Theatre PC)
Ez nem hiba. Ez teljesen normális. Amikor bekapcsolod a tévét meg az erősítőt, a windows érzékel egy extra képernyőt és átáll két képernyős üzemmódba. Ha lekapcsolod az erősítőt, akkor pedig "észreveszi", hogy nincs többé második képernyő, és visszaáll szimpla egy képernyős üzemmódba.
@-KP-, @Hifilala: Köszi a gyors választ mindkettőtöknek. Igazatok lesz, mert a válaszaitok után megpróbáltam, hogy csak a tv-t kapcsoltam ki/be és akkor is eltűnt a kép a monitoron és ki is írta a win, hogy új hangeszközre váltott, pedig csak a tv-t nyomtam be... Hát igen, fura ez így, hogy a tv-t csak akkor látja, ha be van kapcsolva, de akkor ez van.
Eredetileg úgy volt, hogy a tvbe 2 kábel ment: direktben a pc (csak kép) és AVR (ami pedig csak hangot kapott optikai kábelen a pctől). Nyilván így semmi ilyen sötétedési gond nem volt, viszont ott meg az volt zavaró, hogy ha az erősítő menüjét szerettem volna látni pl zenelejátszás közben, akkor át kellett váltani a tvn az inputot, hogy lássam az erősítő képét.. szóval most igazából az a baj, hogy mindkettő félmegoldás...
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Helló!
Segítséget szeretnék kérni. A következő a felállás:
Videókártya 2 kimenete csatlakoztatva van:
--> Monitorhoz (DVI kábel)
--> házimozi erősítőhöz (HDMI kábel) --> TV (HDMI kábel)
Az egész teljesen hibátlanul működik (full hd kép, stereó és 5.1 hang is megy hibátlanul) egyetlen apróságot leszámítva:
Amikor az erősítőt ki/be kapcsolom, akkor a monitor képe elsötétül arra a pár másodpercre, amíg az erősítő bekapcsol és magához tér.
VGA: GeForce GTX 650 Ti Boost (4 különböző kimenettel)
AVR: Denon X2200W
Gondolom, az erősítő valami vezérlőjelet küld talán a pcnek, hogy kapcsoljon be, amit az megpróbál értelmezni.. az erősítőn pedig elvileg kikapcsoltam a HDMI controlt. Van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet?
Előre is köszi
Ez nem hiba. Ez teljesen normális. Amikor bekapcsolod a tévét meg az erősítőt, a windows érzékel egy extra képernyőt és átáll két képernyős üzemmódba. Ha lekapcsolod az erősítőt, akkor pedig "észreveszi", hogy nincs többé második képernyő, és visszaáll szimpla egy képernyős üzemmódba.
Htpc (Home Theatre PC)
Helló!
Az egész teljesen hibátlanul működik (full hd kép, stereó és 5.1 hang is megy hibátlanul) egyetlen apróságot leszámítva:
Amikor az erősítőt ki/be kapcsolom, akkor a monitor képe elsötétül arra a pár másodpercre, amíg az erősítő bekapcsol és magához tér.
Gondolom, az erősítő valami vezérlőjelet küld talán a pcnek, hogy kapcsoljon be, amit az megpróbál értelmezni.. az erősítőn pedig elvileg kikapcsoltam a HDMI controlt. Van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet?
Előre is köszi
Biztos nem hiba,ez így működik.Azt nem tudom miért,de ilyen.
Htpc (Home Theatre PC)
Helló!
Előre is köszi
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm, megvettem... nagyon jo kis gep
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Cinemadness, azt nem tudod véletlenül madvr hány cpu magot képes használni? Érdemes sokmagos cpu-t tenni a gépbe, vagy inkább kevesebb de gyorsabb magban gondolkodjak?
Mint video renderer nem számít, mert GPU-val számol. Ha tisztán mozigép és nem szolgál egyéb funkciókat, mint pl játékok futtatása, audio PC és a többi, akkor akár egy pirinyó processzor is elég a VGA mellé. Szóval szét lehetne bontani a kérdést processzor nyers erőtől cache méretig, azonban filmlejátszóként nagyjából lényegtelen.
Az-X
1080p-re elég az intel integrált, sőt ha EVR /Kodi/ alapú lejátszás lesz, jobb mint az Nvidia.
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Cinemadness, azt nem tudod véletlenül madvr hány cpu magot képes használni? Érdemes sokmagos cpu-t tenni a gépbe, vagy inkább kevesebb de gyorsabb magban gondolkodjak?
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Htpc (Home Theatre PC)
Tudom, hogy nem igazán illeszkedik a témához, de ...
Egy Lenovo T440est készülök venni amit dokkoló segítéségével időnként használnék filmezésre is. A kérdésem az volna, hogy elég lehet e az alap Intel HD 4400-as video, vagy olyat válasszak amiben Nvidia GT 730M van? 1080p-t néznék rajta. Procibol mindenképp i7-est szeretnék.