Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- borzy
- Törzsvendég
- Értékelés: 107
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm a " Segítséget" : természetesen ezeken már túlvágyok Android és IOs sem mutatja . Egyenlőre még csak Pendrivrol próbálom Saját illetve a LINN oldaláról letöltött filelokkal . A mappába is beletettem cover.jpg ként és úgysem jár sikerrel.
audio research VSi75
Primare CD35 + Prisma modul
Heritage Klipsch Cornwall III
Vertere Pulse HB & X Reference Madzagok
”Amikor Valamit Tökéletesnek Érzünk, Csak Arra Vágyunk,Hogy Még Jobbá Tehessük"
Touraj Moghaddam - Roksan Audio / Vertere Acoustics
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Hálózati audio lejátszók
Segítséget Szeretnék kérni / kapni Primare MM30 DAC Mediamodul használatához : Konkrétan a be " égetett " album képek Meg Nem Jelenítésének a hiánya a problémám . Van valakinek tapasztalata ??
3 forgalmazónál is érdeklődtem de NEM Tudtak segíteni ! A Leírásban pedig nem írnak róla. borzaktamas@gmail.hu T.: 06705110410
A kontrol alkalmazás beállításaiban be van állítva a borítóképek megjelenítése?
Android alkalmazás manuál 9. oldal: http://www.primare.net/wp-content/uploa ... ndroid.pdf
iOS alkalmazás manuál 9. oldal: http://www.primare.net/wp-content/uploa ... OS_2-1.pdf
Illetve milyen szerver alkalmazás szolgáltatja a tartalmat a lejátszónak? Elküldi egyáltalán a beágyazott borítóképeket a lejátszó felé?
- borzy
- Törzsvendég
- Értékelés: 107
Hálózati audio lejátszók
Segítséget Szeretnék kérni / kapni Primare MM30 DAC Mediamodul használatához : Konkrétan a be " égetett " album képek Meg Nem Jelenítésének a hiánya a problémám . Van valakinek tapasztalata ??
3 forgalmazónál is érdeklődtem de NEM Tudtak segíteni ! A Leírásban pedig nem írnak róla. borzaktamas@gmail.hu T.: 06705110410
audio research VSi75
Hálózati audio lejátszók
Ha bármely meglévő gépen a házban futtatható egy Logitech Media Server, akkor az SOTM SMS200 igen nagyon minőségi lejátszást tud biztositani Tidal esetében is, de bármilyen ARM processzoros mikrogép, Cubox például Linux-szal alkalmas lehet. Az alábbi rajz Roonnal mutatja a technológiát de LMS is használható a Roon helyett.
Sziasztok,
tudtok olyan hálózati lejátszót ajánlani, amiben nincs dac, viszont alkalmas a mai anyagok lejátszására és egyben a Tidal-al is elbánik? A DSD nem feltétel.
Találkoztam az Auralic Aries-el, de az 500 000 Ft nekem sok.
Valami javaslat?
köszi
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok,
tudtok olyan hálózati lejátszót ajánlani, amiben nincs dac, viszont alkalmas a mai anyagok lejátszására és egyben a Tidal-al is elbánik? A DSD nem feltétel.
Találkoztam az Auralic Aries-el, de az 500 000 Ft nekem sok.
Valami javaslat?
köszi
Hálózati audio lejátszók
dbrnsk és alto: köszönöm!
És ez a legjobb megoldás vagy van esetleg más is?
Gondolom a saját (Vaio)3.5-ös kimenete nem túl acélos a AQ-hoz viszonyítva...
Igazából nekem az Ieast azért tetszett volna jobban, mert akkor nem zúgna a gép a hifi mellett, mert a hálózatot bárhonnan elérné a laptop. Így meg az erősítő mellé kell tennem...
Bár, ha teszek bele egy SSD-t akkor remélem elcsendesedik némiképp.
cd: Advantage/Bladelius CD1 erősítő: BAY Chaconne integrált/80w hangfal: T+A TMR160 mkII
Hálózati audio lejátszók
Tegnap meglepi ért, az 5 eves Marantz NR 1504-em beszolt, hogy uj firmware erkezett. Le a kalappal a Marantz elott. Amugy a Spotify klienst updateltek, most mar nem kell semmilyen buveszkedes (plane a regisztracio volt pain in the ass), siman latszik mint egy castolhato eszkoz a Spotify lejatszokban. Gyorsnak es jonak is tunik.
Hálózati audio lejátszók
Ti melyiket választanátok?
Laptop /Vaio/ és hifi közé, bár nem vagyok 100%, hogy mindkettő ugyanazt tudja...
Főként Youtube, Tunein, gépen lévő zene hifire küldése a cél.
az egyik:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... il?lang=hu
a másik:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... pro-detail
A Dragonfly a megoldás számodra, a Dragonfly minjack kimentét egy minijack-RCA kábellel tudod bekötni az erősítőbe.
Az iEast egy hálózati lejátszó, a gépeden lévő zenéket egy Upnp szerverrel megosztva azzal is le tudod játszani a zenéidet vele, internet rádiót is tud, de a youtube így nem menne.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hálózati audio lejátszók
Akkor az AQ lesz számodra megfelelő.
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm!
Mire használnám?
Röviden:
"Főként Youtube, Tunein, gépen lévő zene hifire küldése a cél."
Hosszabban:
Örököltem a vállalkozástól egy 4 éves Vaio laptopot, gondoltam, használnám valamire...
Legyalulom a winchestert, vagy kap egy SSD-t, és zenét hallgatnék rajta. A fentebb említett módokon.
+ nagy divat nagy tárolókon őrzött anyagok lejátszása, na ez is tervben van.
Jelenleg ezt egy Androidos Sony tv-n keresztül megy (már a Youtube és a TuneIn).
Egy Micromega AVP előerősítőn keresztül, optikai kábellel.
Az első csak DAC, a második hálózati audio lejátszó. Ha laptop és hifi közé szánod, akkor az első lesz megfelelő. De kérdés mire használnád.
cd: Advantage/Bladelius CD1 erősítő: BAY Chaconne integrált/80w hangfal: T+A TMR160 mkII
Hálózati audio lejátszók
Laptop /Vaio/ és hifi közé, bár nem vagyok 100%, hogy mindkettő ugyanazt tudja...
Az első csak DAC, a második hálózati audio lejátszó. Ha laptop és hifi közé szánod, akkor az első lesz megfelelő. De kérdés mire használnád.
Hálózati audio lejátszók
Ti melyiket választanátok?
Főként Youtube, Tunein, gépen lévő zene hifire küldése a cél.
az egyik:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... il?lang=hu
a másik:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... pro-detail
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Hálózati audio lejátszók
Trükközni akartam az akkumulátor üzemidővel.
Kapcsold le a kijelzőt.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Hálózati audio lejátszók
Igen, a DMR üzemmód az ilyen. Az én zenehallgatási szokásaimat ez nem érinti.
Trükközni akartam az akkumulátor üzemidővel.
- Indy
- V.I.P.
Hálózati audio lejátszók
Kipróbáltam, ez tényleg nem rossz. Bár első blikkre mintha úgy tűnne, hogy ha lejátszás közben kilépek, a következő számot a könyvtárban már nem játssza le. Ez furcsa, a Pio saját appjával nem így megy, ott folytatja szépen.
Igen, a DMR üzemmód az ilyen. Az én zenehallgatási szokásaimat ez nem érinti.
Hálózati audio lejátszók
Szóval N50A és a Tidal.
Telepítsétek fel az BubbleUPnP for DLNA/Chromecast a Play-ről. Renderer-ként be kell állítani a Pioneert (én ezt a programot használom már pár hónapja, nem a gyári app-ot), engedélyezni kell benne a Local Media Server-t. A Local Content-nél van a Tidal-nak konfig felülete, ott meg kell adni a login-t, az összes többit (Spotify, stb) pedig ki (lehet) kell kapcsolni.
A Library-nál ki kell választani a Local and Cloud könyvtárat és megjelenik a Tidal. Innentől kezdve már csak tallózni kell a zenék között, van saját playlist, és a Tidal összes funkciója elérhető. Egy dolog nem megy, a gapless plyaback. Amúgy pöpec, gyors, az albumborítókat nagyon jó minőségben hozza.
A Pioneer ilyenkor DMR üzemmódban dolgozik. Most is az szól, tetszik nagyon.
Szerk.: én megvettem a fizetős BubbleUPnP-t, azzal próbáltam. Abban benne van a Server is.
Kipróbáltam, ez tényleg nem rossz. Bár első blikkre mintha úgy tűnne, hogy ha lejátszás közben kilépek, a következő számot a könyvtárban már nem játssza le. Ez furcsa, a Pio saját appjával nem így megy, ott folytatja szépen.
Hálózati audio lejátszók
Ehhez kepest a valamikor kb. 70e Ft-os, de mar nem gyartott Squeezebox Touch eseteben fel se merul, hogy a gapless nem mukodjon.
Egy hete egy uj aran 3800 dollaros streamert probaltam pc-re telepitett JRiverrel gapless-re birni, de nem ment. Hiaba mentem vegig a gyarto ajanlotta beallitasokon, a szamok koze hosszu szuneteket rakott. Utana egy szukseges kiegeszitokkel telepitett Foobar siman hozta a szunetmentes lejatszast.
Bizony, az lms zseniális, nem véletlenül fejlesztik még mindig. A pluginekkel pedig a legbetegebb adatbázis szűrési igények is megoldhatóak. Kicsit mondjuk megizzasztja a nast, de azért van.
Hálózati audio lejátszók
Normális hálózati lejátszónak nem okoz gondot a gapless lejátszás akkor sem, ha darabolva vannak a fájlok. De ez még a 500k+ -os kategóriában is néha megoldhatatlan feladat a fejlesztőnek. Ehhez kepest a valamikor kb. 70e Ft-os, de mar nem gyartott Squeezebox Touch eseteben fel se merul, hogy a gapless nem mukodjon.
Egy hete egy uj aran 3800 dollaros streamert probaltam pc-re telepitett JRiverrel gapless-re birni, de nem ment. Hiaba mentem vegig a gyarto ajanlotta beallitasokon, a szamok koze hosszu szuneteket rakott. Utana egy szukseges kiegeszitokkel telepitett Foobar siman hozta a szunetmentes lejatszast.
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
Hálózati audio lejátszók
Már kacérkodtam ezzel az alkalmazással, de számomra bonyolultnak tűnik első olvasatra, úgy hogy nincs grafikus felület.
Ha telepíted a számítógépre a MinimWatch alkalmazást akkor van egy alapfokú GUI, aminek a beállításához sok segítséget találsz a fejlesztő fórumán.
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
Hálózati audio lejátszók
Urak nagyon köszönöm a CA tapasztalatok megosztását. Már meg sem lepődöm azon, hogy a what hifi simán kihozza ajánlott készülékként a cuccot.
Félreértés ne essék, a hangminőségével nem volt problémám, simán hozta azt amit egy belépőszintű audiofil CD játszótól elvárok. A CXN pedig valószínűleg lényegesen jobb hangminőséget képvisel. Nekem kizárólag a szoftveres oldallal volt gondom, azon belüll is bizonyos képességek hiányával. A készülék működése, stabilitása a kezdeti döcögősség után rengeteget javult, gyakorlatilag az utolsó néhány frissítés óta (nem volt túl gyakran) beton stabil lett. Tehát az olyan felhasználók igényet akiknek nem olyan fontosak azok a képességek amik nekem, maximálisan elégedettek lehetnek a CA hálózati lejátszókkal. Így akár a What Hifi ajánlása is megállja a helyét.
- sony309
- Fórumlakó
- Értékelés: 29
Hálózati audio lejátszók
Részemről a MinimServer-t használom.
Köszönöm a választ!
Már kacérkodtam ezzel az alkalmazással, de számomra bonyolultnak tűnik első olvasatra, úgy hogy nincs grafikus felület.
Egyszer lehet rászánok egy kis időt, hátha jobban bejön, mint az eddigiek.
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Ha nem ide tartozik a kérdésem, akkor elnézést érte és irányítsatok a megfelelő helyre!
Milyen szerver alkalmazást használtok NAS-on a zene megosztására?
QNAP NAS-sal rendelkezek, erről játszom le a zenét Yamaha WXAD-10 lejátszóval.
Kipróbáltam a gyári DLNA szervert, a Serviio-t, a Plex-et, egyik sem volt számomra 100 %-ban megfelelő.
Mindegyiknek volt valami hiányossága.
Köszönöm, ha válaszol valaki.
Részemről a MinimServer-t használom. Az én céljaimnak tökéletesen megfelel. Javában írt alkalmazás, több platformot is támogat, többek között a QNAP NAS-ra is van csomagja. Folyamatosak hozzá a frissítések és a fejlesztő nagyon készségesen segít a fórumán ha bármilyen kérdésed, problémád adódik vagy valamilyen feature javaslatod lenne.
Hálózati audio lejátszók
Urak nagyon köszönöm a CA tapasztalatok megosztását. Már meg sem lepődöm azon, hogy a what hifi simán kihozza ajánlott készülékként a cuccot. Ílyen előzmények után a beígért Tidal támogatás irreleváns számomra.Minap meghallgattam egy Naim Unity Atom egybegépet.Az ára 750eFt, de legalább bruttó.
Maga a készülék külsőre teljesen prémium volt. A szoftveres oldala stabil, de a GUI szerintem egy volumio felülettől elmarad. Szóval semmi csilivili dolog.
- Indy
- V.I.P.
Hálózati audio lejátszók
Szóval N50A és a Tidal.
Telepítsétek fel az BubbleUPnP for DLNA/Chromecast a Play-ről. Renderer-ként be kell állítani a Pioneert (én ezt a programot használom már pár hónapja, nem a gyári app-ot), engedélyezni kell benne a Local Media Server-t. A Local Content-nél van a Tidal-nak konfig felülete, ott meg kell adni a login-t, az összes többit (Spotify, stb) pedig ki (lehet) kell kapcsolni.
A Library-nál ki kell választani a Local and Cloud könyvtárat és megjelenik a Tidal. Innentől kezdve már csak tallózni kell a zenék között, van saját playlist, és a Tidal összes funkciója elérhető. Egy dolog nem megy, a gapless plyaback. Amúgy pöpec, gyors, az albumborítókat nagyon jó minőségben hozza.
A Pioneer ilyenkor DMR üzemmódban dolgozik. Most is az szól, tetszik nagyon.
Szerk.: én megvettem a fizetős BubbleUPnP-t, azzal próbáltam. Abban benne van a Server is.