Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

GYIK

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ezek után felmerül bennem, hogy valóban szükséges-e tovább bővíteni a rendszert a PX-el? 

Ezt magadnak kell kipróbálnod, de szerintem egyelőre élvezd most az új élményt, és hagyd aludni a hifi-bogarat! 
Aztán ha itt az idő, akkor hajrá!
A többit leírták előttem, és csak egyet tudok velük érteni ...

Ps: Jó olvasni a lelkesedésed! Sokan átéltük már ugyanezt, és tudjuk, nem üres hype a Heed-érzés! Sok örömteli zenehallgatós órát kívánok!

Sene
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

GYIK

Hozzászólás Szerző: Sene »

És, hogy mit hozna a PX? Vagyunk néhányan, akik szerint az a messze legfontosabb lépés ezen az úton. De nyilván a ma divatos világban ez csak az én elfogult marketing véleményem. (Legalább nekem nem kell mentegetőzni, hogy miért is mondom ezt! )

Tőlem már nem "marketing vélemény"ként: @Komisszár, ha megteheted, próbáld ki a PX-el is. Amikor először bekötöttem, nekem valami hasonló érzésem volt a kapott hangot illetően, mint amit az előző bejegyzésedben próbálsz megfogalmazni.

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

GYIK

Hozzászólás Szerző: Komisszár »

Annó, amikor én is úgy gondoltam, hogy a Heed készülékek körül van egyfajta hype, az otthoni körülmények közötti szembesülés azzal, hogy valóban a zene és én vagyunk jelen (ebből következően fel sem merült az, hogy van távirányító, amivel léptetni lehet egy-egy addig nem kedvelt számnál), valóban tartalommal töltötte meg az addig számomra inkább megmosolyogtató losungként olvasott "Forget hifi..." szlogent.
Már nem úgy gondolkodtam, hogy mennyire elégedett is vagyok a kapott hanggal, illetve mennyivel több-vagy épp kevesebb a mély, milyen döbbenetes a középtartomány, egyszerűen élményt adtak az esti egy-egy órák, amikor a zenei "éhségem" csillapíthattam. Függőség? Igen, bizonyos mértékig valóban az lett és ez kiegészült azzal, hogy korábban nem hallgatott zeneszerzők, darabok is bekerültek a repertoárba.
A mai nap viszont megint valami mást, valami többet hozott, mert hajlamos voltam azt hinni, hogy bizonyos szinttől már valóban exponenciálisan nő a befektetett érték és kapott hang közötti összefüggés. Nem így történt. Sajnáltam, hogy az Obelisket nem tarthattam meg és volt bennem egyfajta félsz, hogy valóban annyival több, jobb lesz-e a Pre-Ps vagy "csak" más. 
Félek, hogy csak túl sziruposan, terjengősen tudnám kifejezeni azt, amit megtapasztaltam, az elmúlt öt órában nem tudtam felállni a zenehallgatós fotelemből és bár éjfél elmúlt, még mindig van, amit most első "felindultságomban" meg AKAROK hallgatni...
Amennyiben valaki hasonlóképp bizonytalan, mint én voltam, talán sikerül(t) ezt az érzést kicsit lebontanom és ha lehetősége van a sorstársaimnak, feltétlen éljenek - ha lehetőségeik megengedik - a meghallgatás lehetőségével! Amennyiben csak egy szót írhatnék le, mit is tapasztaltam, ez lenne: "Elképesztő!".

Köszönöm a gyors reagálást a PX vonatkozásában!
You've got to ask yourself one more question: Do I feel lucky?

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

GYIK

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Ma sikerült beszereznem a PS-t a Pre-hez. Összehasonlítva az Si+X2-vel nagyon alacsony - és amikor azt írom, hogy nagyon alacsony, akkor az első egységen belül a minimum szinttől tényleg nagyon pici elmozdítással - szinten is döbbenetesen megnőtt a dinamika, esti zenehallgatásnál is átjön MINDEN (pl. Bocelli opera albumánál, ahol sokszor van hangos és halk részlet váltakozás), a színpadkép is számottevően megnőtt. Ezek után felmerül bennem, hogy valóban szükséges-e tovább bővíteni a rendszert a PX-el? 
Keresem még mindig a szavakat, mert előzetesen tényleg nem vártam ilyen fokú javulást az amúgy is nagyon jó korábbi rendszerhez képest! Megemelem a képzeletbeli kalapom! 

Ezek azok a lépések, amik lassan az idő homályába merülnek. Mert ezek befelé mozdulások, és nem kifelé. Nem a látványelemeket növelik hanem csak lehántanak egy-egy újabb réteget abból a szennyeződésből ami a rögzített muzsika és a hallgatója között vannak. 
És, hogy mit hozna a PX? Vagyunk néhányan, akik szerint az a messze legfontosabb lépés ezen az úton. De nyilván a ma divatos világban ez csak az én elfogult marketing véleményem. (Legalább nekem nem kell mentegetőzni, hogy miért is mondom ezt! ) 

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

GYIK

Ma sikerült beszereznem a PS-t a Pre-hez. Összehasonlítva az Si+X2-vel nagyon alacsony - és amikor azt írom, hogy nagyon alacsony, akkor az első egységen belül a minimum szinttől tényleg nagyon pici elmozdítással - szinten is döbbenetesen megnőtt a dinamika, esti zenehallgatásnál is átjön MINDEN (pl. Bocelli opera albumánál, ahol sokszor van hangos és halk részlet váltakozás), a színpadkép is számottevően megnőtt. Ezek után felmerül bennem, hogy valóban szükséges-e tovább bővíteni a rendszert a PX-el? 
Keresem még mindig a szavakat, mert előzetesen tényleg nem vártam ilyen fokú javulást az amúgy is nagyon jó korábbi rendszerhez képest! Megemelem a képzeletbeli kalapom! 

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

GYIK

X2-ből létezik több generáció, vagy teljesen mindegy milyen SI-vel pároztatja az ember? Ha már felmerült, akkor kíváncsiságból SI mk3hoz miért mondják feleslegesnek az X2-t?
Amikor az X2 "kitalálódott", akkor az Obelisk még egy más koncepció szerint készült. Alapból egy "integrált" erősítő volt, de egy külső táppal egy valódi elő/végfokká vált, a teljesítményt is maximalizálva ez által. Az idők változtak, végül is az Si3 "mindent az egyben" elv alapján készült. Azaz külön tápegységről megy az előfok és a végfok (igaz egy trafómag) illetve a teljesítménye is annyi, mint a régi Obelisknek külső táppal. Egy nagyon picit még tovább javul a külső X2 táppal, 4 Ohmra még nagyobb lesz a teljesítmény, de alapvetően ez már nem egy markáns különbség. (Mai fejemmel az Si3-ról le is hagynám a táp-csatlakozót.) 

torma
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

GYIK

Hozzászólás Szerző: torma »

X2-ből létezik több generáció, vagy teljesen mindegy milyen SI-vel pároztatja az ember? Ha már felmerült, akkor kíváncsiságból SI mk3hoz miért mondják feleslegesnek az X2-t?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

GYIK

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Az nagyon meglepne, ha erre a kérdésre bárki is válaszolna érdemben.

Ja hogy ez még nem fért bele a mikulás puttonyába,értem.Akkor ki hozza,a Jézuska,vagy esetleg a nyuszira hárul e feladat?
Mindegy is,mi türelmesek és nyugodtak is vagyunk,és még a tatár sem hajt az újítások felé,mert a hang eddig is jó volt,és remélhetőleg ez a jövőben sem fog változni,max még jobb lesz,de azt meg ugye senki sem fogja bánni.

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

GYIK

Hozzászólás Szerző: gyt »

Én már szeretnék...
Heed, Soulines, Power-R

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

GYIK

Az új cd játszóval él együtt már valaki? Ha igen mik a tapasztalatok? Milyen cd játszóként vs futóműként,illetve miben más mint a dt futóműként?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Az új cd játszóval él együtt már valaki? Ha igen mik a tapasztalatok? Milyen cd játszóként vs futóműként,illetve miben más mint a dt futóműként?

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

GYIK

Szerintem az si3 is használható előfokként,de ha még sem,akkor majd Zsolt jól kijavít. de nem hiszem hogy érdemes lenne rákötni egy ps-t,netán a pm-eket,mert azokhoz jobb a pre.Az si3 úgy jó ahogy van,magában,vagy a külső táppal.Ha már ps vagy pm,akkor oda a pre kell,és bele a nagy dackártyát mert az valami szuper jó.
Én még mindig rácsodálkozom,pedig egy ideje már hallgatom, arra a kifinomult front endre,amit a dt-pre-dackártya hármas nyújtani tud.
Ennél jobbat,szebbet, festeni sem lehetne.

Nem, már elhangzott alább is, a Si3 nem használható előfokként. 

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Basszus...tényleg...meg sem néztem a hátulját. Az Si MkII-nél még volt. Bocsánat!
Szerintem az si3 is használható előfokként,de ha még sem,akkor majd Zsolt jól kijavít. de nem hiszem hogy érdemes lenne rákötni egy ps-t,netán a pm-eket,mert azokhoz jobb a pre.Az si3 úgy jó ahogy van,magában,vagy a külső táppal.Ha már ps vagy pm,akkor oda a pre kell,és bele a nagy dackártyát mert az valami szuper jó.
Én még mindig rácsodálkozom,pedig egy ideje már hallgatom, arra a kifinomult front endre,amit a dt-pre-dackártya hármas nyújtani tud.
Ennél jobbat,szebbet, festeni sem lehetne.

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

GYIK

Basszus...tényleg...meg sem néztem a hátulját. Az Si MkII-nél még volt. Bocsánat!

klutakistvan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 47

GYIK

Hozzászólás Szerző: klutakistvan »

Az Si3-ban nincs pre out.
Az említett bi-amp (amikor a hangsugárzó magas és mély szekcióját külön hajtjuk) igényli, hogy a két végfok teljesen azonos legyen.
A PS és az Si3 végfoka szerintem nem teljesen egyforma, de egy próbát megérhet...

Én is így emlékeztem,de egyáltalán nem voltam benne biztos.És abban sem vagyok biztos,hogy kellene-e ez az opció:akárhányszor hallottam az si3-at,sosem volt hiányérzetem semmiben.Akkor már a PAS helyett inkább egy StandArt Jubilee-és be is lehet fejezni a "kütyüzést". :-)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

GYIK

Nehéz pálya manapság a high-end audio gyártás és kereskedés. Nagyon megváltoztak a vásárlói szokások még a 10, de a 20, 25 évvel ezelőtti hozzáálláshoz képest meg főképpen. 
Az iPod megjelenése óta túlságosan is hétköznapi eseménnyé vált a zenehallgatás. Azelőtt volt egy fajta ünnepélyessége, ma meg már egyre kevésbé. 

Zsolték 30 éves léte már önmagában jelentős sikernek fogható fel, megérne egy még az Origótól is nagyobb persztizsű sajtó termékben is egy hangsúlyos megjelenést. Mint ahogy a cikkből kimaradt Etaloné is. Ők mindketten nagyon jól értik, hogy milyen fontos a meglévő vásárlók megőrzése, még ha ez talán marketing szempontjából az egyik legnehezebb feladat is. Nem lehet kampányszerűen foglalkozni vele, hanem fent kell tartani a minőséget. Ez pedig egy sokszor a fekete mágia határát súroló iparágban nem kis kihívás.

Kösz, de azt hiszem, hogy én inkább kimaradnék ezekből a dolgokból. Ahogy kimaradtam volna ebből a cikkből is, de senki nem kérdezett. A miérteket nem feszegetném, de azt hiszem sokan értik, hogy miért. 

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

GYIK

Én is láttam! Nagy örömmel töltött el hogy egy viszonylag nagy látogatottsággal bíró híroldal is foglalkozik a témával! Az pedig külön öröm hogy a Heed Audio is szerepel a cikkben!
Nagyon tanulságos cikk. Még tanulságosabb a rá adott reakciók olvasása. És most nagyon irigylem az Etalont, hogy kimaradt a felsorolásból. 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3650

GYIK

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nehéz pálya manapság a high-end audio gyártás és kereskedés. Nagyon megváltoztak a vásárlói szokások még a 10, de a 20, 25 évvel ezelőtti hozzáálláshoz képest meg főképpen. 
Az iPod megjelenése óta túlságosan is hétköznapi eseménnyé vált a zenehallgatás. Azelőtt volt egy fajta ünnepélyessége, ma meg már egyre kevésbé. 

Zsolték 30 éves léte már önmagában jelentős sikernek fogható fel, megérne egy még az Origótól is nagyobb persztizsű sajtó termékben is egy hangsúlyos megjelenést. Mint ahogy a cikkből kimaradt Etaloné is. Ők mindketten nagyon jól értik, hogy milyen fontos a meglévő vásárlók megőrzése, még ha ez talán marketing szempontjából az egyik legnehezebb feladat is. Nem lehet kampányszerűen foglalkozni vele, hanem fent kell tartani a minőséget. Ez pedig egy sokszor a fekete mágia határát súroló iparágban nem kis kihívás.

Azért büszkék lehetünk Rájuk, az ember nem is gondolná, hogy a Videoton és Orion után így ki tudják nőni magukat ezek a cégek önerőből. Óriási respect és Heed tulajdonosként - főleg mióta Zsolt blogja nem elérhető - minden külföldi cikket is próbálok elolvasni, ami akár érintőlegesen is a Heed Audioval foglalkozik.

Valaki itt a fórumon a napokban írta, hogy annyira örül annak,hogy a külső befolyásolást hátrahagyva abszolút a füleire támaszkodik és ez alapján működteti otthon a rendszerét. Nekem a Heed épp ilyen: amíg nem hallottam, úgy gondoltam, hogy túlmisztifikálják sokan ezt az egészet, bár már akkor is motoszkált az a fejemben, hogy ilyen sokan csak nem tévedhetnek! Mióta megvan a rendszerem, a kisördög mindig motoszkál bennem, hogy talán a Pre-Px-Ps még ennél is jobb lehet, aztán csak azon veszem észre magam, hogy mehetek lemezt cserélni, mert eszembe sem jutott, hogy akár a kevésbé tetsző számoknál is tovább ugrasszam a lejátszót. Nekem ez a Heed.

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

GYIK

Azért büszkék lehetünk Rájuk, az ember nem is gondolná, hogy a Videoton és Orion után így ki tudják nőni magukat ezek a cégek önerőből. Óriási respect és Heed tulajdonosként - főleg mióta Zsolt blogja nem elérhető - minden külföldi cikket is próbálok elolvasni, ami akár érintőlegesen is a Heed Audioval foglalkozik.

Valaki itt a fórumon a napokban írta, hogy annyira örül annak,hogy a külső befolyásolást hátrahagyva abszolút a füleire támaszkodik és ez alapján működteti otthon a rendszerét. Nekem a Heed épp ilyen: amíg nem hallottam, úgy gondoltam, hogy túlmisztifikálják sokan ezt az egészet, bár már akkor is motoszkált az a fejemben, hogy ilyen sokan csak nem tévedhetnek! Mióta megvan a rendszerem, a kisördög mindig motoszkál bennem, hogy talán a Pre-Px-Ps még ennél is jobb lehet, aztán csak azon veszem észre magam, hogy mehetek lemezt cserélni, mert eszembe sem jutott, hogy akár a kevésbé tetsző számoknál is tovább ugrasszam a lejátszót. Nekem ez a Heed.

Tazhun
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

GYIK

Hozzászólás Szerző: Tazhun »

Én is láttam! Nagy örömmel töltött el hogy egy viszonylag nagy látogatottsággal bíró híroldal is foglalkozik a témával! Az pedig külön öröm hogy a Heed Audio is szerepel a cikkben!

Sene
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

GYIK

Hozzászólás Szerző: Sene »

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

GYIK

Kedves Istvánok!

Köszönöm szépen a gyors segítséget!

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

GYIK

Hozzászólás Szerző: iistván »

Ha olyan hangsugárzód van,ami alkalmas arra.hogy a mély és magas szekciót külön hajtsd,akkor - az áthidaló kivétele után! - ez is egy lehetőség.Azt hiszem,ez esetben az integráltól szokták hajtani a magas-,a végfokról pedig a mélysugárzókat.Elméletileg jobb lehet-kérdés,hogy hangban tovább lépés-e.Ebben sajnos nem tudok nyilatkozni,de Zsolt ebben (is) nagyon szívesen segít Neked.      Abban azonban nem vagyok biztos,hogy az sI3-nál is megmaradt ez a lehetőség.Nézd meg a hátulját:ha találsz rajta olyan RCA-párt,ami fölé az szitázták,hogy "Pre out",akkor igen.
Az Si3-ban nincs pre out.
Az említett bi-amp (amikor a hangsugárzó magas és mély szekcióját külön hajtjuk) igényli, hogy a két végfok teljesen azonos legyen.
A PS és az Si3 végfoka szerintem nem teljesen egyforma, de egy próbát megérhet...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

klutakistvan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 47

GYIK

Hozzászólás Szerző: klutakistvan »

Ad absurdum azt is meg lehet csinálni, hogy az Obeliskre rákötjük a PS-t? Ezt egyenlőre mint elvi lehetőséget kérdezem illetve ha abból indulok ki, amit Zsolt írt, hogy bizonyos körülmények között az elő-végfok páros jobb lehet, akkor az Obelisk-PS előrelépés lehet az Obelisk Si3 vonatkozásában?
Ha olyan hangsugárzód van,ami alkalmas arra.hogy a mély és magas szekciót külön hajtsd,akkor - az áthidaló kivétele után! - ez is egy lehetőség.Azt hiszem,ez esetben az integráltól szokták hajtani a magas-,a végfokról pedig a mélysugárzókat.Elméletileg jobb lehet-kérdés,hogy hangban tovább lépés-e.Ebben sajnos nem tudok nyilatkozni,de Zsolt ebben (is) nagyon szívesen segít Neked.      Abban azonban nem vagyok biztos,hogy az sI3-nál is megmaradt ez a lehetőség.Nézd meg a hátulját:ha találsz rajta olyan RCA-párt,ami fölé az szitázták,hogy "Pre out",akkor igen.

Komisszár
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

GYIK

Ad absurdum azt is meg lehet csinálni, hogy az Obeliskre rákötjük a PS-t? Ezt egyenlőre mint elvi lehetőséget kérdezem illetve ha abból indulok ki, amit Zsolt írt, hogy bizonyos körülmények között az elő-végfok páros jobb lehet, akkor az Obelisk-PS előrelépés lehet az Obelisk Si3 vonatkozásában?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”