Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Lemezjátszó
Az a baj, hogy a leszorítás ezen nem segít. A hullámos lemezt nem egyenesíti ki.
Azért mert a lemez közepét leszorítod, bármekkora erővel, attól még a széle hullámos marad. Van két ilyen hullámos lemezem, de ezeken nagyjából semmi sem segít.
Én úgy értettem, hogy önmagában nem ér semmit egy leszorító sem - a hullámos lemezeket, most hagyjuk. Akkor van értelme, ha a tányér, vagy alátét is úgy van tervezve, de ezt előttem Jenő részben leírta.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Lemezjátszó
Ez a készülék azért segít.
http://www.furutech.com/2013/02/02/1790/
Igen erről olvastam, és ha jól tudom a Clearaudio is gyárt ilyen "vasalót".
Csak az árával van egy kis probléma, olcsóbb megoldás inkább másik példányt beszerezni a hullámos lemezből. Bár, ha nagyon ritka, pótolhatatlan lemezről van szó, akkor jó szolgálatot tehet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Az a baj, hogy a leszorítás ezen nem segít. A hullámos lemezt nem egyenesíti ki.
Azért mert a lemez közepét leszorítod, bármekkora erővel, attól még a széle hullámos marad. Van két ilyen hullámos lemezem, de ezeken nagyjából semmi sem segít.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
tehát a leszorítás miatt... egyébként véleményem szerint a lényeg, hogy sík legyen a hanglemez....
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2740
Lemezjátszó
..mert a hang jobb nélküle...
Erő a fizikai fejtegetésről, olvastam régen a néhai Hifi Magazinban. Ott a "lencozással" kapcsolatban jegyezték meg, hogy a kapott hangnak nem tesz jót. Valahogy úgy fogalmaztak, hogy a lemeznek szabadon kell rezegnie a lemeztányéron. Mindenféle "lefojtás"(itt a fojadék) árt a kapott hangminőségnek.
Ebben érzek igazságot.
Azt nagyon nem jól írták a HFM-ben (+ sok mást is:), az analóg lemezjátszóban egy dolog rezeghet és az a tű a tűszárral.Minden más rezgés rontja a kapott hangminőséget...
Ami pedig a leszorítást illeti - csak ott hatásos, ahol a leszorìtóval együtt tervezték meg a tányért, pl. 1 °- al lejt a tányér a központja felé.Tehát az LP "ráfeszül" a tányér felszínére és így nem rezonál.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Lemezjátszó
tehát a leszorítás miatt... egyébként véleményem szerint a lényeg, hogy sík legyen a hanglemez....Köszönöm a tanácsokat mindenkinek. Elég egyöntetűek a vélemények ezzel kapcsolatban. Azt hiszem megfogadom.
"..itt most elsősorban az esztétika fontos. Csak fekete érdekel és 13-14 cm-nél ne legyen magasabb plexivel együtt. Persze használnám is, így a tökéletes működés is fontos.
...
Egyébként, ha véletlenül jól állítom be, nagyon szeretem a hangját."
Megkérdezhetem, hogy ti mit csináltok itt?
>
Jó a kérdés..
Lemezjátszó
"..itt most elsősorban az esztétika fontos. Csak fekete érdekel és 13-14 cm-nél ne legyen magasabb plexivel együtt. Persze használnám is, így a tökéletes működés is fontos.
...
>
Jó a kérdés..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
...
>
Tulajdonképpen keresünk egy lapos fekete lemezjátccót 30-é.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Lemezjátszó
...
>
Tulajdonképpen keresünk egy lapos fekete lemezjátccót 30-é.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
...
>
meg.
Lemezjátszó
...
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
A gyár csomagolt mellé egy menetes leszorítót, az nem a súly miatt működik, hanem a menet miatt, de ettől függetlenül ne legyenek álmatlan éjszakáid, mert a hang jobb nélküle, hogy miért, annak van fizikai magyarázata is. Más lemezjátszók is hasonlóan működnek, kivéve ha a tulaj mást akar hallani, de ez legyen az Ő bajuk. Ez egy igen kiváló lemezjátszó és csak azt tudom tanácsolni, ami már korábban is elhangzott, vegyél lemezeket és hallgasd .
tehát a leszorítás miatt... egyébként véleményem szerint a lényeg, hogy sík legyen a hanglemez....
Ha a hang részedre szerethető és a lemezhallgatási szokásaid sem fognak a jövőben változni, akkor ne görcsölj. Ha tényleg csak "optikai" tuning kell, akkor vegyél ebayről valami hasonló gépet feketében. A Pio gyártotta ezt a sorozatot ilyen színben is, de pl a korban-kivitelben hasonló Technics masinák közt vannak kimondottan elegáns, lapos kivitelűek.
A 30-40eFt ársávban amúgy bármit veszel, az nem fog sokkal jobban szólni, csak inkább másképpen. Tudom, kipróbáltam!
Amivel jól hallhatóan jobb hangot kapnál, az a NAD 5120 "Rút Kiskacsa" csőkarral, és akár ugyanezzel az Ortofonnal. Csakhát azt nem véletlenül hívják úgy, ahogy .... jó eséllyel nem tetszene, nem azért azt a kezelési módot szokni kell.
Valószínű, hogy egy Dual 400x vagy egy Thorens Td x lesz a kiválasztott. Azért csak jobban szólnak a Pionál. Ha csak ugyanúgy, már az is jó. A Nad-ot pedig nézegesse más, nekem nagyon bántaná a szemem. Apropó, a Thorensekből van valami best buy?
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Lemezjátszó
Ha a hang részedre szerethető és a lemezhallgatási szokásaid sem fognak a jövőben változni, akkor ne görcsölj. Ha tényleg csak "optikai" tuning kell, akkor vegyél ebayről valami hasonló gépet feketében. A Pio gyártotta ezt a sorozatot ilyen színben is, de pl a korban-kivitelben hasonló Technics masinák közt vannak kimondottan elegáns, lapos kivitelűek.
A 30-40eFt ársávban amúgy bármit veszel, az nem fog sokkal jobban szólni, csak inkább másképpen. Tudom, kipróbáltam!
Amivel jól hallhatóan jobb hangot kapnál, az a NAD 5120 "Rút Kiskacsa" csőkarral, és akár ugyanezzel az Ortofonnal. Csakhát azt nem véletlenül hívják úgy, ahogy .... jó eséllyel nem tetszene, nem azért azt a kezelési módot szokni kell.
Valószínű, hogy egy Dual 400x vagy egy Thorens Td x lesz a kiválasztott. Azért csak jobban szólnak a Pionál. Ha csak ugyanúgy, már az is jó. A Nad-ot pedig nézegesse más, nekem nagyon bántaná a szemem. Apropó, a Thorensekből van valami best buy?
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
A gyár csomagolt mellé egy menetes leszorítót, az nem a súly miatt működik, hanem a menet miatt, de ettől függetlenül ne legyenek álmatlan éjszakáid, mert a hang jobb nélküle, hogy miért, annak van fizikai magyarázata is. Más lemezjátszók is hasonlóan működnek, kivéve ha a tulaj mást akar hallani, de ez legyen az Ő bajuk. Ez egy igen kiváló lemezjátszó és csak azt tudom tanácsolni, ami már korábban is elhangzott, vegyél lemezeket és hallgasd .
..mert a hang jobb nélküle...
Erő a fizikai fejtegetésről, olvastam régen a néhai Hifi Magazinban. Ott a "lencozással" kapcsolatban jegyezték meg, hogy a kapott hangnak nem tesz jót. Valahogy úgy fogalmaztak, hogy a lemeznek szabadon kell rezegnie a lemeztányéron. Mindenféle "lefojtás"(itt a fojadék) árt a kapott hangminőségnek.
Ebben érzek igazságot.
Lemezjátszó
De a neten lévő képek szerint van hozzá, mondjuk elég kicsinek tűnik és valószínüleg menetes mert a tengely vége is az.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
De a neten lévő képek szerint van hozzá, mondjuk elég kicsinek tűnik és valószínüleg menetes mert a tengely vége is az.
Akkor az gyári tartozéka lehetett, de ez nálad sajnos hiányzik.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok.Ismét segítség kellene.Adott egy Ariston RD 40-es pörgető. Szerintetek milyen súlyú lemez leszorító lenne jó hozzá?A válaszokat előre is köszönöm.
Nincs rá szükséged, az árán inkább végyél lemezeket. Különben is, a legtöbb lemezjátszó csapágyának nem tesz jót a plusz súly. A függesztett vázas lemezjátszókra nem is ajánlott rátenni.Vannak könnyebb szorítós modellek is, amik annyira nem terhelik a csapágyat, de szerintem kicsi a használati értékük, az árukhoz(kb. 25e-től) képest.
Csak az igazán csúcs lemezjátszókon van létjogosultsága. Szerintem.
Valahol van nekem is egy diy, egy esztergályos ismerősőmmel csináltattam, 4e Ft-ba kerűlt, de még ennyit sem ért, nem is használom.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok.
Ismét segítség kellene.Adott egy Ariston RD 40-es pörgető. Szerintetek milyen súlyú lemez leszorító lenne jó hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem kell hozzá semmilyen leszorító súly. Az utóbbi időben elharapódzott az a téves gondolat, hogy ez kell egy lemezjátszóhoz. Van olyan lemezjátszó, aminek szerves tartozéka egy lemezleszorító eszköz, de azok már eredetileg úgy vannak tervezve, például a lemeztányér speciális kialakítása feltétele az eredményes használatnak.
Lemezjátszó
Sziasztok.
Ismét segítség kellene.Adott egy Ariston RD 40-es pörgető. Szerintetek milyen súlyú lemez leszorító lenne jó hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Lemezjátszó
A mérce amit meg kell ütnie az új jövevénynek nem magas: Pioneer PL-2 - Ortofon FF15XEMkII. Egyébként, ha véletlenül jól állítom be, nagyon szeretem a hangját. Ha fekete lenne, meg is tartanám.
Lemezjátszó
A leírás alapján szegény tűszárnak annyi, ez nem fog megjavulni attól, hogy a tű egységet kihúzod és visszatolod :-( Küldj egy képet Mészáros Janinak, talán vissza tudja húzni. De olyan már sajnos sosem lesz, mint új korában.
Amit cserélünk, az maga a tű egység, azaz a hangszedő teljes orr-része. Ehhez nem nagyon kell oktató videó, olyan, mint amikor a filctollról lehúzod a kupakot.
Nem tudom, lehet-e kapni eredeti cseretűt. Egy gyors netes keresés alapján úgy tűnik, nem magától értetődő. A Roksan már csak a Silver tűjét árulja, magyar listaára 170 ezer forint - nem olcsó.
A hangszedőt egyébként a Goldring gyártotta, és a specifikáció alapján nem kizárt, hogy a Goldring 1012GX tűje van benne. A leírás alapján Gyger II tűprofil mind a kettő, és a műszaki adatok is kísértetiesen hasonlítanak.
http://www.goldring.co.uk/record-cartri ... 1012gx.htm
https://www.lpgear.com/product/CORBLK.html
Nálam a 1012 GX tűje 69.990 forint. Ha gondolod, megnézhetjük, hogy működik-e.
Itt talaltam, de ugye +vam+afa. Raadasul utolso darab, ha jol latom.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Nincsen csere tűm. Takarítás közben figyelmetlen voltam, és a kendőbe megakadt a tű, emiatt oldalirányba kifordult. Elképzlehető, hogy akkor nem sérült és megtudom oldalni, egy ki vétellel és visszarakással?
Roksan Chorus Black MM-ben kellene cserélni.
Kerestem videót, hogy hogyan kell, de nem találtam, esetleg tudnál küldeni?
A leírás alapján szegény tűszárnak annyi, ez nem fog megjavulni attól, hogy a tű egységet kihúzod és visszatolod :-( Küldj egy képet Mészáros Janinak, talán vissza tudja húzni. De olyan már sajnos sosem lesz, mint új korában.
Amit cserélünk, az maga a tű egység, azaz a hangszedő teljes orr-része. Ehhez nem nagyon kell oktató videó, olyan, mint amikor a filctollról lehúzod a kupakot.
Nem tudom, lehet-e kapni eredeti cseretűt. Egy gyors netes keresés alapján úgy tűnik, nem magától értetődő. A Roksan már csak a Silver tűjét árulja, magyar listaára 170 ezer forint - nem olcsó.
A hangszedőt egyébként a Goldring gyártotta, és a specifikáció alapján nem kizárt, hogy a Goldring 1012GX tűje van benne. A leírás alapján Gyger II tűprofil mind a kettő, és a műszaki adatok is kísértetiesen hasonlítanak.
http://www.goldring.co.uk/record-cartri ... 1012gx.htm
Nálam a 1012 GX tűje 69.990 forint. Ha gondolod, megnézhetjük, hogy működik-e.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Szia,
Nincsen csere tűm. Takarítás közben figyelmetlen voltam, és a kendőbe megakadt a tű, emiatt oldalirányba kifordult. Elképzlehető, hogy akkor nem sérült és megtudom oldalni, egy ki vétellel és visszarakással?
Köszönöm.
Hát...? Az sanszos, hogy sérült, mert attól azért feszesebben kapcsolódik a tű háza a testhez, hogy ne a tűszár engedjen... Persze lehet szerencséd! Viszont, ha a műanyag ház a helyén van, csak a tű ferde, az nem jelent jót.
Videó a cseréről, általánosságban:
https://www.youtube.com/watch?v=ERkJnIiet0c
A Roksanon így néz ki, amit le kell húzni a hangszedő testéről:
Lemezjátszó
Megvan a cseretűd?
Ha igen, akkor nem kell ehhez más! Te magad ki tudod cserélni!
A Roksan-ba kellene?
Talán Ő a Magyar forgalmazó, igaz nem Bpesti...:
Hungary
PS Audio BT
Pásztor István, Pacsirta u. 68, 4029 Debrecen H-4029,
Hungary
00652 433 680
www.acoustic.hu
Szia,
Köszönöm.
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Sziasztok, Segítségre volna szükségem. MM Pick Up-ba kellene tűt cserélni Biatorbágy-Budapest környékén. Esetleg tudnátok ajánlani valakit/céget? Köszönöm
Megvan a cseretűd?
Ha igen, akkor nem kell ehhez más! Te magad ki tudod cserélni!
A Roksan-ba kellene?
Talán Ő a Magyar forgalmazó, igaz nem Bpesti...:
Hungary
PS Audio BT
Pásztor István, Pacsirta u. 68, 4029 Debrecen H-4029,
Hungary
00652 433 680
www.acoustic.hu