Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Az kb közép legyen elsőre

mi lenne a különbség, amit hallanék? vagy mikor felemelem a kart, nem mozdul el semmerre?
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Erről mi a véleményetek? http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... 40106Ennek milyen az MC része? Gondolva a jövőre.
Volt ilyenem. A megfelelő MM lezárással tompa volt, ha a magas kimenetű MC hangszedőmmel hallgattam,  1-2 kOhmra állítva lett egy kis élet benne, de cserélbe adott egy csomó "agresszív csörömpölést" is.  Eladtam. Egy hozzáértő barátom megnézte, kiméricskélte és szerinte a csövek többnyire dísznek vannak beleszurkálva.   

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Ruben »

Jobb döntés az MM, az anyagi keret fényében. Az említett 100ezer-be bele lehetne szorítani egy jó állapotú használt MC-t, és egy phono-t ami MC bemenettel is rendelkezik, de lehet csak csalódást okozna.

Sajnos az MC-t ki kell szolgálni és ehhez több anyagi ráfordításra van szükség.

De ne keseredj el emiatt, MM-ből is ki lehet hozni jó hangot.
Erről mi a véleményetek? http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... 40106Ennek milyen az MC része? Gondolva a jövőre.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Hát nem tudom én ezt az infót kaptam hogy az egy phono, de valóban nem találtam ezen a néven csak lemezjátszót. Kértem az üzenet küldőjét, hogy küldjön egy képet róla. Azt hiszem hogy az MM-nél maradok így elsőre, egyszerűbbnek tűnik. Köszönöm a segítségeteket.

https://www.whathifi.com/edwards-audio/ ... -mm/review
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Amit nagyon nehéz megtalálni. Anno v.ki hirdetett itt az AVX-en egyet.
Viszont ha a keret 100 ezer,akkor inkább valóban egy jó MM.

Egész véletlenűl jól ismerem(barátom), aki hírdette/építette azt a
phono-t.
Ha minden igaz most is van neki egy ilyen, kimondottan magas kimenetű MC-khez idealizált.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Ezeket a magas kimenetű hangszedőket, nehéz illeszteni. MM bemenetre kell kötni, de a lezárási impedancia nagy valószínűséggel nem fog passzolni, tehát nem tudja kifutni magát, pl a Denon DL 110 is ilyen. Az is jó kis hangszedő, de nagyon meg kell találni hozzá a phono-t.
Amit nagyon nehéz megtalálni. Anno v.ki hirdetett itt az AVX-en egyet.
Viszont ha a keret 100 ezer,akkor inkább valóban egy jó MM.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát nem tudom én ezt az infót kaptam hogy az egy phono, de valóban nem találtam ezen a néven csak lemezjátszót. Kértem az üzenet küldőjét, hogy küldjön egy képet róla. Azt hiszem hogy az MM-nél maradok így elsőre, egyszerűbbnek tűnik. Köszönöm a segítségeteket.

Jobb döntés az MM, az anyagi keret fényében. Az említett 100ezer-be bele lehetne szorítani egy jó állapotú használt MC-t, és egy phono-t ami MC bemenettel is rendelkezik, de lehet csak csalódást okozna.
Sajnos az MC-t ki kell szolgálni és ehhez több anyagi ráfordításra van szükség.
De ne keseredj el emiatt, MM-ből is ki lehet hozni jó hangot.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Ezt nem igazán értem. Az Edwards Audio Apprentice 2, egy lemezjátszó, tudtommal hangszedőt és phono fokozatot keresel?

A másik amit kérdeztél, a Benz Micro MC Silver.

Ha valóban szinte új, akkor jó vétel, és a Linn karba is jól passzol.

Magas kimenetű MC, ezért MM phono bemenetre kőthető, de ez a magas kimenet, csak MC-k között számít magasnak, egy MM hangszedő dupla ekkora jelet bocsájt ki.

Ezeket a magas kimenetű hangszedőket, nehéz illeszteni. MM bemenetre kell kötni, de a lezárási impedancia nagy valószínűséggel nem fog passzolni, tehát nem tudja kifutni magát, pl a Denon DL 110 is ilyen. Az is jó kis hangszedő, de nagyon meg kell találni hozzá a phono-t.

Ezért az árért már nagyon jó kis MM hangszedőket kapni, amiket sokkal könnyebb kiszolgálni.

Jónéhány olcsó (50ezer-ig) phono előerősítő rendelkezik MC bemenettel, de nem túl jó minőségű, és sokban nem állítható a lezáró impedancia, hanem gyárilag beállított, ami csak szerencsével felel meg a választott MC hangszedőnek.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Kaptam egy ajánlatot. Erről a párosról mi a véleményetek?Edwards Audio Apprentice 2+Goldring 2100

Ezt nem igazán értem. Az Edwards Audio Apprentice 2, egy lemezjátszó, tudtommal hangszedőt és phono fokozatot keresel?
A másik amit kérdeztél, a Benz Micro MC Silver.
Ha valóban szinte új, akkor jó vétel, és a Linn karba is jól passzol.
Magas kimenetű MC, ezért MM phono bemenetre kőthető, de ez a magas kimenet, csak MC-k között számít magasnak, egy MM hangszedő dupla ekkora jelet bocsájt ki.
Ezért az árért már nagyon jó kis MM hangszedőket kapni, amiket sokkal könnyebb kiszolgálni.
Jónéhány olcsó (50ezer-ig) phono előerősítő rendelkezik MC bemenettel, de nem túl jó minőségű, és sokban nem állítható a lezáró impedancia, hanem gyárilag beállított, ami csak szerencsével felel meg a választott MC hangszedőnek.

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Knez »

Kaptam egy ajánlatot. Erről a párosról mi a véleményetek?
Edwards Audio Apprentice 2+Goldring 2100

Az EA fonók elég jók, legalábbis most tesztelték a legkisebbet a What Hifiben.

A Goldring 2100 helyett ugyanannyiért a Goldring 1006 sokkal-sokkal jobb hang!

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... hangszedő/

Erről esetleg mi a véleményetek? Vagy tényleg maradjak inkább valami jobb MM-nél mert az MC elsőre nagy falat lenne?
Kaptam egy ajánlatot. Erről a párosról mi a véleményetek?
Edwards Audio Apprentice 2+Goldring 2100

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Mivel volt ilyen karom(Linn basic plus), ezért tapasztalatból mondom, hogy de bizony jól működnek benne az MC hangszedők. Nálam sokáig Ortofon MC 15 szuper II, majd Benz Micro ACE L dolgozott benne. Ezen hangszedők, engedékenységüknél fogva is jók a Linn karom a, ellentétben az Ortofon 3M szériával, amik alacsony endekékenységűek, ennél fogva nehezebb maroknyi működnek jól. A Goldring hangszedőből néhány belefér az említett keretbe, de a 2M black a maga 180ezer körüli új árával biztos nem játszik, nem beszélve a Sibata tű miatti nehéz beállíthatóságáról.

Ne feledjük, a fórumtársnak 100ezer Ft-ja van az egészre, és ebbe egy Phono is bele kell férjen a hangszedő mellet.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... zed%C5%91/

Erről esetleg mi a véleményetek? Vagy tényleg maradjak inkább valami jobb MM-nél mert az MC elsőre nagy falat lenne?

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hifis »

Ügyes, nekem a design és az elgondolás is tetszik! 
Az induló Ł400-as ár sem tűnik vészesnek, csak az a kérdés, hogy hangban ezt mennyire kapja vissza a user.

A feketelemez reneszánszát lovagolja meg ez a cucc, és szerintem is egy jól átgondolt dizájn, látszik, hogy sok energiát fektettek a fejlesztésbe. Az a fő gond az újkori lemezjátszó készülékekkel, hogy a fülben is elférő hifi korában egy ugli forma az egész, nehéz eltüntetni az avittság érzetét. Persze itt nem a hifistákra gondolok, hanem a sima zenefogyasztóra, aki szeretne lp-ről is zenét hallgatni. Nekik ennél kompaktabb lejátszót igényesen megcsinálva nehéz összehozni. Azt gondolom, hangban is nyújtania kell egy olyan szintet, amiért megéri lemezt vásárolni, a dizájn önmagában csak rövid távon tudná eladhatóvá tenni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6180

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Egy igényesen tervezett lifestyle lemezjátszó karácsonyi ajándéknak:

https://miniot.com/pages/wheel-by-miniot

miniot-wheel-3.jpg

Ügyes, nekem a design és az elgondolás is tetszik! 
Az induló Ł400-as ár sem tűnik vészesnek, csak az a kérdés, hogy hangban ezt mennyire kapja vissza a user.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hifis »

Egy igényesen tervezett lifestyle lemezjátszó karácsonyi ajándéknak:

https://miniot.com/pages/wheel-by-miniot

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Talán a 2M Black tényleg nem jó választás, de a Goldring-ekkel mindenképpen próbálkoznék...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ebben a karban egy jó "MC" még nem érzi jól magát - ellenben van néhány MM, ami kifejezett virtuózzá válhat, ha minden stimmel...
Goldring (2300), vagy Rega hangszedők nagyon jók lehetnek, esetleg megkockáztatnék egy Ortofon 2M Black-et...

Mivel volt ilyen karom(Linn basic plus), ezért tapasztalatból mondom, hogy de bizony jól működnek benne az MC hangszedők. Nálam sokáig Ortofon MC 15 szuper II, majd Benz Micro ACE L dolgozott benne. Ezen hangszedők, engedékenységüknél fogva is jók a Linn karom a, ellentétben az Ortofon 3M szériával, amik alacsony endekékenységűek, ennél fogva nehezebb maroknyi működnek jól. A Goldring hangszedőből néhány belefér az említett keretbe, de a 2M black a maga 180ezer körüli új árával biztos nem játszik, nem beszélve a Sibata tű miatti nehéz beállíthatóságáról.
Ne feledjük, a fórumtársnak 100ezer Ft-ja van az egészre, és ebbe egy Phono is bele kell férjen a hangszedő mellet.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ortofon 2M Black 100.000-ért,újban?..ezen felül fura,valogatós természetével,sztem nem épp egy kezdőnek való hangszedő ..első körben vlmi egyszerűbb,olcsóbb hangszedővel kéne kezdeni és ismerkedni a "tehnikával",maradnék az MM vonalon,aztán ha azt megemésztette az ember,lehet akár MC-izni is ha megvan a megelelő keret és köret hozzá...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok
A segítségetekre lenne szükségem. Adott egy Ariston rd 40 Linn basic plus karral. Milyen phono erősítőt és hangszedőt ajánlanátok hozzá. Kezdő vagyok a témában úgyhogy minden vélemény érdekel. Lehet nyugodtan szájbarágósan.
A válaszokat előre is köszönöm.

Ebben a karban egy jó "MC" még nem érzi jól magát - ellenben van néhány MM, ami kifejezett virtuózzá válhat, ha minden stimmel...
Goldring (2300), vagy Rega hangszedők nagyon jók lehetnek, esetleg megkockáztatnék egy Ortofon 2M Black-et...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm a segítségeteket. Esetleg tudnátok konkrét típusokat ajánlani.Esetleg eladót az oldalon?

Én csak olyat ajánlhatok, amit ismerek.
A Cambridge audio phono-k elég jók. Nekem 640p-m volt, évekig használtam elégadetten, elég nagyot kellett lépnem(árban), az egyértelműen jobb hangért.
Hallottam saját rendszerben Creek OBH 15-öst, egy nagyon picivel jobb volt mint a 640p, de nem annyival, hogy váltsák rá.
A MM hangszedők közűl, hallottam Audio Technika AT 440Mlb-t. Nagyon jó kis hangszedő, de azt hiszem már nem kapható, kifutott modell, más van helyette. Sumiko perl is járt nálam de nem tetszett, sötét, komor hangú.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hangszedőből csak újban érdemes gondolkozni.

Az MC-hangszedők hátránya, hogy kell hozzájuk előerősítő vagy illesztő transzformátor is. Az az MC hangszedő, ami trafóval együtt belefér a 100 ezres keretbe, az valószínűleg sokkal gyengébb, mint egy tisztességes MM a 100 ezres kategóriában.

A phono erősítők beépített MC-fokozata gyakran nem valami magas minőségű, és nem is feltétlenül passzol tetszőleges hangszedőhöz. Ellentétben az MM-hangszedőkkel, amik nagyjából szabványosítottak, az MC hangszedők kimeneti szintje és illesztő impedanciája is szélsőségesen tág határok között mozoghat, márpedig egy elillesztett MC-hangszedő az sosem fog jól szólni.

Ez bizony így van. Ha egy kicsit mélyebbre megyünk, ezekkel a tényekkel is számolni kell.

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Mivel phono előerősítőre is szükséged van, így eléggé beszűkűl a hangszedők köré.

A hangszedő az a komponens, amit csak újonnan érdemes vanni, kivétel a biztos forrásból beszerzett használt. Mondjuk kereskedőtől, egy jóárasított demó példány.

A keret fényében, én meggondolnám egy MM hangszedő beszerzését.

Tegyük fel 40-45ezerért veszel egy használt phono-t, ennyiért már van néhány. A maradék 55-60ezer-ből új MC-t nem veszel, használtat talán, de nagyon szűkös a felhozatal. Viszont ennyiért elég tisztességes MM-et kapni, akár újonnan, használtan meg pláne.
Köszönöm a segítségeteket. Esetleg tudnátok konkrét típusokat ajánlani.Esetleg eladót az oldalon?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát kb 100.000.- amit rászánnék. Eddigi tippek alapján úgy gondolom hogy MC jobb volna. Hangszedőből érdemes használtat keresni vagy inkább az új lenne a jó döntés?

Mivel phono előerősítőre is szükséged van, így eléggé beszűkűl a hangszedők köré.
A hangszedő az a komponens, amit csak újonnan érdemes vanni, kivétel a biztos forrásból beszerzett használt. Mondjuk kereskedőtől, egy jóárasított demó példány.
A keret fényében, én meggondolnám egy MM hangszedő beszerzését.
Tegyük fel 40-45ezerért veszel egy használt phono-t, ennyiért már van néhány. A maradék 55-60ezer-ből új MC-t nem veszel, használtat talán, de nagyon szűkös a felhozatal. Viszont ennyiért elég tisztességes MM-et kapni, akár újonnan, használtan meg pláne.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Hát kb 100.000.- amit rászánnék. Eddigi tippek alapján úgy gondolom hogy MC jobb volna. Hangszedőből érdemes használtat keresni vagy inkább az új lenne a jó döntés?

Hangszedőből csak újban érdemes gondolkozni.

Az MC-hangszedők hátránya, hogy kell hozzájuk előerősítő vagy illesztő transzformátor is. Az az MC hangszedő, ami trafóval együtt belefér a 100 ezres keretbe, az valószínűleg sokkal gyengébb, mint egy tisztességes MM a 100 ezres kategóriában.

A phono erősítők beépített MC-fokozata gyakran nem valami magas minőségű, és nem is feltétlenül passzol tetszőleges hangszedőhöz. Ellentétben az MM-hangszedőkkel, amik nagyjából szabványosítottak, az MC hangszedők kimeneti szintje és illesztő impedanciája is szélsőségesen tág határok között mozoghat, márpedig egy elillesztett MC-hangszedő az sosem fog jól szólni.

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”