Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SOL Kolibri fan club
Anrdástól vittem PH. nak a tuningolt Denont Pestre és áthozta hozzánk a kolibrit, meghallgattuk sok "fajta" zenével, még metal zenével is, nagyon egységes hangot adott tetszett mindenkinek aki ott volt
Ügyes kis dobozka
Volt szerencsém a Párduchoz is, a Kobrához is, nekem a Kobra jön be komoly hangok jönnek ki belőle, pedig csak egy D class küldte rá a zenét
Én a Kobrát nem hallottam. Te milyen különbséget véltél felfedezni a Kobra és a Panther közt?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8268
SOL Kolibri fan club
Anrdástól vittem PH. nak a tuningolt Denont Pestre és áthozta hozzánk a kolibrit, meghallgattuk sok "fajta" zenével, még metal zenével is, nagyon egységes hangot adott tetszett mindenkinek aki ott volt
Ügyes kis dobozka
Volt szerencsém a Párduchoz is, a Kobrához is, nekem a Kobra jön be komoly hangok jönnek ki belőle, pedig csak egy D class küldte rá a zenét
Én a Kobrát nem hallottam. Te milyen különbséget véltél felfedezni a Kobra és a Panther közt?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ügyes kis dobozka
SOL Kolibri fan club
Ügyes kis dobozka
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
SOL Kolibri fan club
Szerencsésnek érezhetem magam, mert nem szeretem a rock, metál és egyéb, zúzós zenéket. (Kolibri vonatkozásában értelmezendő a szerencse, hisz így nem kell olyan energiákat megmozgatni nálam.)
Újabban magyar előadókat, leginkább klasszikus és folklór irányban kutatok. Legyen az akár Csík Zenekar, Horváth Kornél, vagy Edvin Marton.. Különben az említett műfajokon kívül valóban mindenevő vagyok, egyértelműen a hangulat határozza meg, hogy valami monumentális filmzene, vagy kevéshangszeres romantika..
A baba miatt mostanság elég sokat mennek klasszikusok. Fura mód kezdek komoly (!) vonzódást érezni irántuk én is. Pl. a trombitát évekig el sem bírtam viselni, most meg már van, hogy kifejezetten élvezem De azért egy nagyzenekaros vonós előadás még mindig viszi a prímet.
Jogos!
Nálad egyébként mi a fő csapásirány, mi szól a Kolibriken javarészt?
Szia
Meg sem goldoltam hogy rossz helyen van, de akár lehetne itt nállam is, itt is jó helye lenne
Reggel hirtelen felindulásból letöltöttem egy albumuk és azzal a lendülettel le is töröltem, rettenet volt nekem
A szélsőségek már csak ilyenek.
Kolibrit meg tessék venni!
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Szia
Meg sem goldoltam hogy rossz helyen van, de akár lehetne itt nállam is, itt is jó helye lenne
Reggel hirtelen felindulásból letöltöttem egy albumuk és azzal a lendülettel le is töröltem, rettenet volt nekem
A szélsőségek már csak ilyenek.
Kolibrit meg tessék venni!
Ne sajnáld őket!
Hidd el, jó helyük van itt.
Paul Mazurkiewicz meg az egyik legjobb dobos a világon a saját és a határműfajokban. Van egy-két "mainstreamebb" daluk is, amit jól ad a Kolibri is, pl a Hammer smashed face. Próba, cseresznye. Nem lehet mindig Levente Péter: Tágas égen andalog....
Szia
SOL Kolibri fan club
Ne sajnáld őket!
Paul Mazurkiewicz meg az egyik legjobb dobos a világon a saját és a határműfajokban. Van egy-két "mainstreamebb" daluk is, amit jól ad a Kolibri is, pl a Hammer smashed face. Próba, cseresznye. Nem lehet mindig Levente Péter: Tágas égen andalog....
Szia
Ahh, részemről meg kell várjam a hétvégét, mert ilyenkor konzolon vannak a hangsugárzók. Nem hiszem, hogy ilyen finomságok kijönnek ezen mostoha körülmények között Munka után már nem borzolom a kedélyeket otthon azzal, hogy átrendezek, hurcolászok..
Jogos!
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Ahh, részemről meg kell várjam a hétvégét, mert ilyenkor konzolon vannak a hangsugárzók. Nem hiszem, hogy ilyen finomságok kijönnek ezen mostoha körülmények között Munka után már nem borzolom a kedélyeket otthon azzal, hogy átrendezek, hurcolászok..
Jogos!
SOL Kolibri fan club
Jut eszembe, ma este szeplősítem a dobozkákat. Tul?
Ne sajnáld őket!
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Ne sajnáld őket!
Szegény Kolibrik
Ne sajnáld őket!
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Szegény Kolibrik
Ne sajnáld őket!
A Cannibal Corpsos zúzást el tudtam engedni a Kolibrikkel ( abban a nyurga azért jobb ),
Szegény Kolibrik
SOL Kolibri fan club
A Cannibal Corpsos zúzást el tudtam engedni a Kolibrikkel ( abban a nyurga azért jobb ),
Szegény Kolibrik
nem nem
Csak éppen dolgozok, a megrendelt cuccok elkészítésén, beállításán.
Akkor hiányzásod igazolom.
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
nem nem
Akkor hiányzásod igazolom.
SOL Kolibri fan club
Tamás telítésbe ment péntek este?
nem nem
Értem. A Regák alatt, hogy vált be?
Minden elektronika alatt bevált eddig kivétel nélkül, főleg a vékonyabb grafit pogácsás. Ez már woodoonak számít? 1 készülék alól kiveszik, azt még nem, de az összes alól, azt 100% találom el, hogy ott van vagy sem. Szóval van még mit fejlődnöm.
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Értem. A Regák alatt, hogy vált be?
Minden elektronika alatt bevált eddig kivétel nélkül, főleg a vékonyabb grafit pogácsás. Ez már woodoonak számít? 1 készülék alól kiveszik, azt még nem, de az összes alól, azt 100% találom el, hogy ott van vagy sem. Szóval van még mit fejlődnöm.
Asebestyen próbáltad már a Soundgraphokat a Kolibrik alatt?
Nem. Alacsony lenne a hallgatási pozícióhoz sajnos. Illetve félnék, hogy lebillen. Az IsoAcoustics alul - felül "tapad".
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Nem. Alacsony lenne a hallgatási pozícióhoz sajnos. Illetve félnék, hogy lebillen. Az IsoAcoustics alul - felül "tapad".
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
SOL Kolibri fan club
Azért itt ne egy Samsung ( vagy XYZ) minihifi 2x9W-jára gondolj....
Abban nem találsz 60 VA-es Noratel toroidtrafót, 16000 uF-nyi Mundorf elkó-t meg csatolókondikat, a többi finomságról nem is beszélve.
Tamás utólagos engedelmével egy kép a lelkivilágáról:
Meg sem fordult a fejemben, hogy bármi ilyesmihez hasonlítsam.
Majd alkalom adtán én is meghallgatnám, ha lehet valami úton módon. Én bizony oda szoktam tekerni a vasaknak napi rendszerességel bevallom, tehát itt koncert élménynek össze kell jönni, nincs mese. Ha ezt tudja, akkor oké. A Cannibal Corpsos zúzást el tudtam engedni a Kolibrikkel ( abban a nyurga azért jobb ), de ennyi. Meg ugye az a fránya lustaság... (távirányító)
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Azért itt ne egy Samsung ( vagy XYZ) minihifi 2x9W-jára gondolj....
Abban nem találsz 60 VA-es Noratel toroidtrafót, 16000 uF-nyi Mundorf elkó-t meg csatolókondikat, a többi finomságról nem is beszélve.
Tamás utólagos engedelmével egy kép a lelkivilágáról:
Meg sem fordult a fejemben, hogy bármi ilyesmihez hasonlítsam.
Majd alkalom adtán én is meghallgatnám, ha lehet valami úton módon. Én bizony oda szoktam tekerni a vasaknak napi rendszerességel bevallom, tehát itt koncert élménynek össze kell jönni, nincs mese. Ha ezt tudja, akkor oké. A Cannibal Corpsos zúzást el tudtam engedni a Kolibrikkel ( abban a nyurga azért jobb ), de ennyi. Meg ugye az a fránya lustaság... (távirányító)
Nagyon várom, hogy kipróbálhassam a Kolibrikkel.
DSC_4321.JPG
Kiváncsi leszek a beszámolódra! A hangja biztos nagyon jó, semmi kétségem, csak hogy a 2 x 9W mire elég....
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
DSC_4321.JPG
Kiváncsi leszek a beszámolódra! A hangja biztos nagyon jó, semmi kétségem, csak hogy a 2 x 9W mire elég....
SOL Kolibri fan club
SOL Kolibri fan club
Nálam 1-1 tömör réz kábel, 0 szigeteléssel, ritkán alátámasztva, illetve távtartózva hozta a legjobb eredményt. Csak annyira körülményes volt megcsinálni, na meg veszélyes használni (az erősítőre nézve a zárlat miatt), hogy pár nap után az első portörlést, porszívózást követően kikötöttem.
Ami nagyon érdekes volt, hogy készüléken belüli tápvezetéknek is ez a felállás vált be legjobban. Mondani sem kell, egy körültekintő próbát leszámítva azonnal szigeteltre cseréltem, mert ott nem csak a készülékre nézve volt veszélyes a megoldás.
Szigetelés. Ez a legfontosabb. A kábelek bevonata, köpenye, a szálak elrendezésének geometriája van a legnagyobb hatással a hangzásra, -ismét hangsúlyozom- tapasztalataink szerint.
Annyit azért elárulok, hogy a legjobb eredményeket kétvezetős (1 db +, 1db - szál) többeres vékonyan ezüstözött teflon szigetelésű kábelekkel értünk el.
Még egyszer -röviden- arról, miért nem vállalkozom szívesen a "woodoo" témákban történő elmélyedésre.
Jó pár évvel ezelőtt hosszú -túl hosszú- időn át foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, mondhatni felemás eredménnyel.
Folyt. köv. délután.....
Jól megdolgoztatunk ezekkel a kérésekkel/kérdésekkel, de fizetést sajnos nem tudunk adni.
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Még egyszer -röviden- arról, miért nem vállalkozom szívesen a "woodoo" témákban történő elmélyedésre.
Jó pár évvel ezelőtt hosszú -túl hosszú- időn át foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, mondhatni felemás eredménnyel.
Folyt. köv. délután.....
Jól megdolgoztatunk ezekkel a kérésekkel/kérdésekkel, de fizetést sajnos nem tudunk adni.
Az.
Egyébként a Kolibri magasán történt bármi módosítás, a váltóba igényel bármi extra kompenzációt vagy alapból ilyen rohadt jó? Mert volt pár 19mm-es dóm nálam, de egyik se volt ilyen jó. A Naim SBL-t is nagyon szerettem, de ez a magas jobb annál, mint ami abban van ( talán SS D2008? ). Pedig azt más jóféle dobozokban is használták, tán Proac meg talán rogersben is?
Ennek az SB-nek meg nagyon jó a tere, a magas felbontása és úgy, hogy nincs túl tolva, mint az "szokás". Nagyon finom hang, semmi él vagy durvaság és érdekes módon a fém cineket is nagyon jól hozza, pedig abban általában a fém dómok jobbak szoktak lenni (csak ott azt máshol meg kell megfizetni általában).
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Az.
Egyébként a Kolibri magasán történt bármi módosítás, a váltóba igényel bármi extra kompenzációt vagy alapból ilyen rohadt jó? Mert volt pár 19mm-es dóm nálam, de egyik se volt ilyen jó. A Naim SBL-t is nagyon szerettem, de ez a magas jobb annál, mint ami abban van ( talán SS D2008? ). Pedig azt más jóféle dobozokban is használták, tán Proac meg talán rogersben is?
Ennek az SB-nek meg nagyon jó a tere, a magas felbontása és úgy, hogy nincs túl tolva, mint az "szokás". Nagyon finom hang, semmi él vagy durvaság és érdekes módon a fém cineket is nagyon jól hozza, pedig abban általában a fém dómok jobbak szoktak lenni (csak ott azt máshol meg kell megfizetni általában).
Nos... újabb vándorló kolibri nem lesz, az félreértés-írás volt.
EAR fórumtársunknál lesz hamarosan egy pár az ANT erősítő társaságában, a BP környékén lakók ott meghallgathatják.
A jelenleg rendelkezésre álló dobozok a következők:
1 pár dió (ex-körte:))
2 pár fehér kőris
2 pár natúr, azok festve lesznek, lehet rá színt kérni.
További színválaszték a beszerezhető furnérok alapján lesz, keressük a forrást, de nem egyszerű....
Akkor tényleg félreértettem. Többen otthon akarták meghallgatni, ha jól értettem... lehet ebből gondoltam.
EAR fórumtársnál mekkora helyiséget kell berepülniük a madárkáknak? Az előző alkalommal, mikor EAR-nél járt a Kolibri, az arról született bejegyzésből ez nem derült ki számomra (de lehet csak nem voltam elég figyelmes? ).
- asebestyen
- V.I.P.

SOL Kolibri fan club
Nos... újabb vándorló kolibri nem lesz, az félreértés-írás volt.
EAR fórumtársunknál lesz hamarosan egy pár az ANT erősítő társaságában, a BP környékén lakók ott meghallgathatják.
A jelenleg rendelkezésre álló dobozok a következők:
1 pár dió (ex-körte:))
2 pár fehér kőris
2 pár natúr, azok festve lesznek, lehet rá színt kérni.
További színválaszték a beszerezhető furnérok alapján lesz, keressük a forrást, de nem egyszerű....
Akkor tényleg félreértettem. Többen otthon akarták meghallgatni, ha jól értettem... lehet ebből gondoltam.
EAR fórumtársnál mekkora helyiséget kell berepülniük a madárkáknak? Az előző alkalommal, mikor EAR-nél járt a Kolibri, az arról született bejegyzésből ez nem derült ki számomra (de lehet csak nem voltam elég figyelmes? ).
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
SOL Kolibri fan club
A Kolibriben milyen tweeter van? Ránézésre SB acoustics-nek tűnik...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
SOL Kolibri fan club
Általában a képen látható helyen, a dóm felső részén középen működnek legjobban, de meg lehet próbálni az alsó peremnél is.
Amúgy ez a Totem "Kolibri-je", az egyik legnépszerűbb típusuk, sokban hasonlít a madárkákra.
(Azért a Kolibri szebb.... )
Ennek mi a hangszóró készlete, azt tudod esetleg ? Just out of curiosity...
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference