Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: audioline »

Remélem csak félig ittad ki.... Elem, akku nem volt a közelben, wifi kikapcsolva, stb...

Már 1 deci sokat hozott a hangon. A második pedig más dimenzióba röpítette.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Remélem csak félig ittad ki.... Elem, akku nem volt a közelben, wifi kikapcsolva, stb...
Nem tudom mennyire megy át, de volt tanárom szokta mondani:
LM? LMelem!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Tisztelt Svédmalac!

Ez volt az alapkérdés:

Valaki hozzáértő segítségét kérném abban, hogy ezeket a zavarszűrőket lehet-e alkalmazni elosztóba, vagy esetleg ez egy összetettebb rendszer egyik eleme lehet?:

https://www.electronic.hu/kereses?keres ... %B1r%C5%91

Erre ajánlottak nekem egy T elosztót. Igen, kontaset elosztóm van egy zsákkal, ami NEM T-elosztó.Nem vagyok mindennel képben és nemtudok mindent, ezért KÉRDEZEK!

Azt is hihetném tudsz olvasni a sorok között. Azt hiszem a t dugós ajánlással el is mondtam a véleményem a kérdésedre.
Még most sem tudom miért erőlteted a dolgot. Főleg ha úgysem fogsz hallani semmit!
Vagy úgy leszel nyugodt ha valaki végre azt mondja amit hallani akarsz?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7996

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nálam is tegnap este. Nagyon jól esett.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Jáááááááj, megint felütötte a fejét az Unicumos üveg.
Nálam is tegnap este. Nagyon jól esett.

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Polimer78 »

A "kérlek segíts"-től gyorsan eljutottunk a zsák elosztóval rendelkező helyzetig...

Ha ennyire képben vagy és tudsz mindent, akkor végül is mi a kérdés?

Tisztelt Svédmalac!

Ez volt az alapkérdés:

Valaki hozzáértő segítségét kérném abban, hogy ezeket a zavarszűrőket lehet-e alkalmazni elosztóba, vagy esetleg ez egy összetettebb rendszer egyik eleme lehet?:

https://www.electronic.hu/kereses?keres ... %B1r%C5%91

Erre ajánlottak nekem egy T elosztót. Igen, kontaset elosztóm van egy zsákkal, ami NEM T-elosztó.Nem vagyok mindennel képben és nemtudok mindent, ezért KÉRDEZEK!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7996

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nagyon érdekes ez az Unicumos üveg dolog. Szerintem hihetőbb, mint a T-dugó kérdés ) Ugyanakkor szerintem inkább csak diffúzor lehet, aminek szerencsés a gömb alakja. Ki kéne próbálni más, kemény gömb formával is... ha annyira lenne időm ilyenekkel játszani, mint amennyire nincs már öntöttem volna gipszet egy gumilabdába de lehet egyszer megcsinálom, nálam minden felső sarokban direkt van könyvespolc, egyelőre könyvekkel.
Jáááááááj, megint felütötte a fejét az Unicumos üveg. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Nem így van,tessék:

https://eloszto-hosszabbito.arukereso.h ... &orderby=1

Melyiket válasszam, kérlek segíts!!

Igen és mire elmész érte, vagy kiszállíttatod, számold ki, mennyi. Üzletekbe, multikban 5-6 száz körül indul.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Most pl. az Unikumos üvegek "varázsát" fogom kipróbálni:

Nagyon érdekes ez az Unicumos üveg dolog. Szerintem hihetőbb, mint a T-dugó kérdés ) Ugyanakkor szerintem inkább csak diffúzor lehet, aminek szerencsés a gömb alakja. Ki kéne próbálni más, kemény gömb formával is... ha annyira lenne időm ilyenekkel játszani, mint amennyire nincs már öntöttem volna gipszet egy gumilabdába de lehet egyszer megcsinálom, nálam minden felső sarokban direkt van könyvespolc, egyelőre könyvekkel.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Ilyen fajta kontaset elosztóm van egy zsákkal. Csak egy van ami más, amit mutattam. Tudom, hogy többen gyártanak szűrős elosztót, de éppen ezért írtam a fórumba, hogyha kereskedelmi forgalomban kapható olyan szűrő egység, amit az elosztókba szerelnek, majd nagy haszonnal eladnak, akkor éppen ezért csak az egységet venném meg,mert az elosztó már adott. Az AVA elosztóját is láttam belülről, egy szűrőt láttam benne,szintén 60 ezer Ft.
A "kérlek segíts"-től gyorsan eljutottunk a zsák elosztóval rendelkező helyzetig...

Ha ennyire képben vagy és tudsz mindent, akkor végül is mi a kérdés?

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

https://www.kontaset.hu/termekek_es_ipa ... attal_1766

Monjuk ezt. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Ha ragaszkodsz a szűréshez,akkor Fülelek ad próbára Alcest. Kipróbálod,ha ok,akkor marad,ha nem ok,akkor visszaviszed. Ennyi.

Ilyen fajta kontaset elosztóm van egy zsákkal. Csak egy van ami más, amit mutattam. Tudom, hogy többen gyártanak szűrős elosztót, de éppen ezért írtam a fórumba, hogyha kereskedelmi forgalomban kapható olyan szűrő egység, amit az elosztókba szerelnek, majd nagy haszonnal eladnak, akkor éppen ezért csak az egységet venném meg,mert az elosztó már adott. Az AVA elosztóját is láttam belülről, egy szűrőt láttam benne,szintén 60 ezer Ft.

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem tudom mi. Akkor csináld meg a tied és hasonlítsad össze őket.
Vagy vegyél t-dogót és azzal hasonlítsad.
Amúgy ilyet én is tudok kérdezni !
Mi kerül 1 millióba ezen?!
http://www.vandenhul.com/products/elect ... ins-filter
Én legalább már teszteltem!
Ebben aztán van szűrés!
Csak sajnos a hang pocsék vele.
Akkor most?!

Egészen konkrétan a profitorientáltság kerül benne ennyibe. A gyártó biztosan elmondaná, hogy a rendszered nem illik hozzá
Ha szétszednéd és megnéznéd mi van benne, az alkatrészeket 100 ezer alatt megkapnád. Egy műszerész meg összeszerelné neked

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Nem így van,tessék:

https://www.kontaset.hu/termekek_es_ipa ... attal_1766 
Monjuk ezt. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Ha ragaszkodsz a szűréshez,akkor Fülelek ad próbára Alcest. Kipróbálod,ha ok,akkor marad,ha nem ok,akkor visszaviszed. Ennyi.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ez a vacak amit kitisztítottam, lehet hogy különb, mint ez a Hydra 6-os elosztó. Ha már itt tartunk, szerinted ebben az elosztóban mi kerül 60.000 Ft-ba, ha nincs benne tápszűrő?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ótápkábel/

Nincs benne szinte semmi, ez egy sima lemez ház, amelybe csatlakozó aljzatokat szereltek, meg van hozzá egy DIY tápkábel. Akkor ez mennyivel különb, mint az enyém, ami tömör alumínium, kerámia foglalatokkal és elég masszív, szorító érintkezőkkel? Ilyet már sehol nem kapsz, talán a piacon sem. Akkoriban még nem spórolták ki az anyagot.

Amennyiben módod volna összehasonlítani a két elosztót nem hinném, hogy lenne különbség a kettő között főleg ha kivennéd a tápkábelt a hydra-ból.
A ház ahogy elnézem az elég masszív de én a helyedben ha kész van tennék még alá rezgéscsillapító alátétet kúpot stb ami még javítana az elosztó teljesítményén.
Sok sikert kívánok hozzá -
"Az igazi barát szemből támad."

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Ez a vacak amit kitisztítottam, lehet hogy különb, mint ez a Hydra 6-os elosztó. Ha már itt tartunk, szerinted ebben az elosztóban mi kerül 60.000 Ft-ba, ha nincs benne tápszűrő?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A1bel/

Nincs benne szinte semmi, ez egy sima lemez ház, amelybe csatlakozó aljzatokat szereltek, meg van hozzá egy DIY tápkábel. Akkor ez mennyivel különb, mint az enyém, ami tömör alumínium, kerámia foglalatokkal és elég masszív, szorító érintkezőkkel? Ilyet már sehol nem kapsz, talán a piacon sem. Akkoriban még nem spórolták ki az anyagot.

Nem tudom mi. Akkor csináld meg a tied és hasonlítsad össze őket.
Vagy vegyél t-dogót és azzal hasonlítsad.
Amúgy ilyet én is tudok kérdezni !
Mi kerül 1 millióba ezen?!
http://www.vandenhul.com/products/elect ... ins-filter
Én legalább már teszteltem!
Ebben aztán van szűrés!
Csak sajnos a hang pocsék vele.
Akkor most?!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Nem így van,tessék:

Pl:
https://eloszto-hosszabbito.arukereso.h ... 341526964/

514 ft

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kb. 600 forinttól indul. De ha 10e lenne, lehet hogy jobbnak hallanád? Nem rossz az, hidd el. Egyszerű. Pont ezért jó.

Nem így van,tessék:

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pedig lehet , hogy sok 10ezer forintot meg tudnál spórolni vele. Meg a rengeteg időt amit ilyen vacakok felújítására fordítasz.
Főleg ha aztán nem is hallasz semmit.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A1bel/

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Úgy látom érdemi hozzászólás, ne adjisten szakmai, igazából nincs. Egy 350 Ft-os T elosztóval minőségi zenehallgatás terén még a megemlítés szintjén sem fogok foglalkozni.

Kb. 600 forinttól indul. De ha 10e lenne, lehet hogy jobbnak hallanád? Nem rossz az, hidd el. Egyszerű. Pont ezért jó.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Úgy látom érdemi hozzászólás, ne adjisten szakmai, igazából nincs. Egy 350 Ft-os T elosztóval minőségi zenehallgatás terén még a megemlítés szintjén sem fogok foglalkozni. Mondjuk nem is értem hogy hogyan kerül egy ilyen fórumba. Néhány fórumtárs tapasztalata szerintem azért túlmutat egy ilyen elosztón
Pedig lehet , hogy sok 10ezer forintot meg tudnál spórolni vele. Meg a rengeteg időt amit ilyen vacakok felújítására fordítasz.
Főleg ha aztán nem is hallasz semmit.

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Te döntesz mit csinálsz, mit próbálsz ki, mit vetsz el "csípőből". Azért azt jó ha tudod, hogy olyan fórumtársak véleményét söpörted le, akik igen komoly tapasztalatok alapján fogalmaznak meg véleményt. Az én tapasztalati szintem nagyon messze van az övéktől, de a kevesebb néha tényleg több.... Persze egy bizonyos szinten belül. A "T" elosztót nem egy P10 legyőzőjeként vonultatja fel senki. De egy alap szűrős elosztónál miért ne lehetne jobb egy olcsó T elosztó?

A villanyszerelő haverom (ő segített kiépíteni az ösvényem) szintén értetlenkedve nézett rám az Obiban vásárolt lengődugó miatt. Szétszedtem, és megmutattam neki, mi van benne. Ki lehet fogni normális anyagból készült, elfogadhatóan megtervezett olcsó cuccokat. Mit veszítesz, ha kipróbálod?

Én is sok dologgal kapcsolatban szkeptikus voltam. És egy boszorkány gyíkká is változtatott. De már mindkettő elmúlt. Most pl. az Unikumos üvegek "varázsát" fogom kipróbálni:

http://audiolife.blog.hu/2015/01/11/ezoteria_ii_-
http://audioworld.blog.hu/2015/02/10/ez ... _audio_643

Az egytlen probléma, hogy az üvegeket kértem, és nem magam állítottam elő....

Úgy látom érdemi hozzászólás, ne adjisten szakmai, igazából nincs. Egy 350 Ft-os T elosztóval minőségi zenehallgatás terén még a megemlítés szintjén sem fogok foglalkozni. Mondjuk nem is értem hogy hogyan kerül egy ilyen fórumba. Néhány fórumtárs tapasztalata szerintem azért túlmutat egy ilyen elosztón

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A T dugó.

Hát igen. Pont ilyen hiányzik a nappaliból.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

A T dugó.

Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Polimer78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Látom, az itteni tanácsokat nem sokra veszed.
Pl, a szűrő névleges max áramát. Egy ilyen általános elosztóba nem szabad 16A-nél kissebb értékűt belerakni, bármikor bele mehet egy 2kW-os vasaló. Ha 16A-es a szűrő, akkor 5A-nél nagyobb hifi terhelést ne tegyél rá, mert e fölött kezd degradáló lenni a hangzás.
Ennek tükrében méretezd a kontaszet helyeket.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy néhány éve a villanyórától közvetlenül kiépítettem egy ösvényt tömör 6 mm2-es rézvezetékből, külön csövekben, egymástól elkülönítve vezetve a fázis-nulla-földelő vezetékeket. Ezt a másik végén közvetlenül beleforrasztottam egy APC PM5V-GR-típusú, túlfeszültségvédelemmel és zavarszűrővel ellátott elosztóba. Ebbe:

http://www.veszkomp.hu/APC-PM5V-GR-tulf ... -vedo.html

Eredetileg sodrott másfeles vezeték volt benne, azt kiszedtem. Ezt az elosztót csak kíváncsiságból csináltam, hogy mégis milyen hatást gyakorol a rendszerre egy zavarszűrős elosztó (egyébként szerintem ez a típus jó minőségű a hasonló árkategóriájú példányokhoz képest). Az elosztó mellett külön csináltam egy lengőcsatlakozót az ösvényről párhuzamosan leágaztatva, hogy össze tudjam hasonlítani elosztóval és anélkül a hangzást. Nekem Vincent erősítőm van, nagyon próbáltam fülelni de sem dinamika csökkenést sem egyéb más negatív hatást nem érzékelek,akármelyikbe csatlakoztatom. Az elosztóval talán mintha egy kicsit simább, nyugodtabb lenne a hang de van erőtartalék bőven, nemcsapja agyon a hangot. De hozzáteszem,ez az elosztó két párhuzamos sínpárt tartalmaz, ezzel szemben a lehetséges utód, kontaset elosztóban párhuzamosan, külön vannak kötve a csatlakozó aljzatok, ezáltal szerintem jobb lehet az áramellátása a készülékeknek. Az ösvényre semmi más eszköz nem csatlakozik.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”